Dodaj do ulubionych

venezia wjazd parking

23.05.08, 23:58
Witam wszystkich prosze serdecznie o pomoc.Do Wenecji latalam,zatem nie
zajmowalam sie parkingami ,wjazdowkami itp.Za dwa dni udaje sie do Wenecji
autokarem i jestem zielona jesli chodzi o parkingi,check pointy itp ceny. Mam
nadzieje,ze znajdzie sie ktos zyczliwy i podpowie,gdzie najlepiej zostawic
autokar i udac sie do vaporetto.Dzieki Ciao
Obserwuj wątek
    • valdi49 Re: venezia wjazd parking 26.05.08, 10:36
      Check point jest na parkingu za "bramkami" opłaty autostradowej
      przed Wenecją. Potem jedziesz na parking Tronchetto. Tam już 3 kroki
      do vaporetto lub takich mniejszych przewoźników. Możesz wybrać
      również parking w Punta Sabbioni i póżniej z tego parkingu
      vaporetto do Wenecji. Tegorocznych cen nie znam ale nie jest to
      tania "impreza".
      • malediwypiotrs Re: venezia wjazd parking 26.05.08, 16:14
        www.veniceztl.net/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=45&lang=it
        • czerwonemaki1 Re: venezia wjazd parking 26.05.08, 19:52
          Możesz Checkpointowi pokazać tylną tablicę rejestracyjną i pojechać
          prosto na camping Fusina. Tam parkujesz i płyniesz do Venice i z
          powrotem - dużo taniej.
          • malediwypiotrs Re: venezia wjazd parking 26.05.08, 23:44
            Dojeżdżając na Punta Sabioni też trzeba wykupić wjazdówke w
            wysokości 110€. Dodatkowo większość przewoźników pobiera dodatkową
            opłatę w wysokości 80€ za cumowanie przy Punta Sabioni bądź po
            prostu cena rejsu do San Marco jest wyższa niż rejs z Tronchetto.
            Razem to jest powiedzmy ok 190€. Tymczasem mając potwierdzoną
            rezerwacje na transport wodny w Wenecji (prywatny bądź poprostu
            vaporetto) wjazdówka kosztuje 240€. Dokładam więc tylko 50€ i jeśli
            nie mam zaplanowanego noclegu w Lido di Jesolo lub w okolicy, jazda
            na Punta Sabioni jest bezsensowna. Szczególnie w sezonie, kiedy
            dotarcie do Mestre zajmuje czasami ok godziny...
            • czerwonemaki1 Re: venezia wjazd parking 27.05.08, 13:38
              To BARDZO DUŻO płacisz! Fusina leży poza Wenecją. Do Wenecji NIE
              WJEŻDŻAM, więc kosztuje mnie to o tyle mniej - parking nie jest
              drogi, stateczki zawożą do Mostu Akademii za KONKURENCYJNĄ cenę.
              • uplawa Re: venezia wjazd parking 27.05.08, 15:54
                Wjazd na Punta Sabbioni kosztuje od 01.02.2008 - 150 EURO , jeżeli
                jedziesz z młodzieżą lub bus ma silnik EURO 4 - płacisz 120 euro,
                gdy autokar jedzie z młodzieżą i bus ma silnik EURO 4 - płacisz 90
                EURO.
                • malediwypiotrs Re: venezia wjazd parking 27.05.08, 16:03
                  Taki jest rzeczywiście cennik od tego roku. Opłaty na Punta Sabioni
                  obowiązywału już w zeszłym roku. zastanawiam się więc czerwonemaki1
                  kiedy ostatnio byłaś na Punta Sabioni. I jestem ciekaw ile to jest
                  dla Ciebie konkurencyjna cena??? :-) Myślę, że jak oficjalnie podasz
                  za ile pływasz do Mostu Academii to nikomu nic się nie stanie.
                  nawiasem mówiąc, most Academi wisi nad Canale Grande na który
                  przewoźnicy muszą mieć wykupione dość drogie licencje, co przekłada
                  sie tym samym na cenę rejsu... No więc zdradź prosze za jak
                  konkurencyjną cenę pływasz???
                  • czerwonemaki1 Re: venezia wjazd parking 27.05.08, 20:14
                    Malediwy - ty zawsze lubisz się sprzeczać! Może to i dobrze? Ja
                    przynajmniej mam satysfakcję, że nie wszystko wiesz tak dobrze jak
                    sam sądzisz. Pisałem FUSINA a nie Punta Sabbioni! Na Punta S. nie
                    byłem nigdy, bo tak jak ty uważam wjazd tam za absurd gdy mi nie po
                    drodze! - Nawet gdyby miało mniej kosztować.
                    Na pocieszenie przyznam się, że się trochę przejęzyczyłem, a ty
                    wyłapałeś nieścisłość. - Chodziło mi nie o Most Akademii, ale o
                    ZATTERE - miejsce nad Canale della Giudecca - leżące na przedłużeniu
                    osi Mostu Akademii w kierunku Giudeki. Przepraszam.
                    Na Fusinie mam camping - gdzie przyzwoicie można nocować, mam
                    parking dla autokaru - nawet gdy nie nocuję (100 Euro - niech
                    będzie, że to z Check pointem). Stateczek do Zattere kosztował w X
                    2007 w obie strony - 5 EUR od osoby.
                    • malediwypiotrs Re: venezia wjazd parking 27.05.08, 21:02
                      czerwonemaki1 napisał:

> Malediwy - ty zawsze lubisz się sprzeczać! Może to i dobrze? Ja
                      > przynajmniej mam satysfakcję, że nie wszystko wiesz tak dobrze jak
                      > sam sądzisz. Pisałem FUSINA a nie Punta Sabbioni! Na Punta S. nie
                      > byłem nigdy(...)

Czerwonemaki1!!!
                      Rozśmieszyłeś mnie do łez. My o chlebie a Ty o niebie...
                      Piszesz w temacie na który nie masz za wiele pojęcia a gdy człowiek
                      prostuje bzdury które wypisujesz to uważasz, że się czepiam:-)))
                      Poza tym jeśli dla Ciebie pomylenie nabrzeża i dzielnicy zarazem
                      Zattere z Mostem Academia jest drobnym przejęzyczeniem to rozumie
                      dlaczego broniłeś tak w innym temacie obowiązku najmowania
                      miejscowych przewdodników...

Ja na pewno nie wiem wszystkiego. Ba, nawet bardzo dużo jeszcze nie
                      wiem... Wiele pytań jednak pojawia się na tym forum na które mógłbym
                      komuś odpowiedzieć ale nie robie tego bo po prostu nie mam na to
                      czasu. Tobie jednak radze powstrzymaj się od rad nawet, jeśli wydaje
                      Ci się, że mógłbyś pomóc. Bo nie daj Bóg któregoś razu, np. na
                      pytanie jak najbliżej można podjechać do Bazyliki Św. Piotra,
                      polecisz komuś darmowy wjazd na sam Plac Św. Piotra bo akurat się
                      przejęzyczyłeś i właściwie to miałeś na myśli parking przy Via
                      Gregorio VII za który zresztą trzeba dodatkowo zapłacić...

Ale wracając do tematu. Nie sprzeczałem się z Tobą bo tak lubie co
                      sugerujesz w swoim poście ale chciałem wiedzieć jak to robisz, że
                      nie płacisz wjazdówki i jaką cenę płacisz za rejs, że piszesz, że
                      jest ona konkurencyjna. I tyle... Zamiast przeprosić (nie mnie
                      oczywiście tylko pytającego), że wprowadzasz w błąd to się
                      naburmuszasz bo cały świat jest przeciwko Tobie.

A nawiasem mówiąc cena 5euro za rejs który polecasz to żadna
                      promocja. Tym bardziej, że zapewne masz na myśli transport
                      publiczny. Tyle za rejs z Fussiny na Zattere płaciło się już 3 lata
                      temu. I tylko mogę podziwiać, ze ta cena się utrzymała. Ja na
                      Fusine jeździłem przez 3 lata i przestałem właśnie jakieś 3 lata
                      temu. Ale gdybyś chciał to za niewiele więcej bo za 6e, moge Ci
                      zamówić prywatną łódź która zabierze Cię na nabrzeże San Marco.
                      (Gdyby Ci się coś pomysliło to wyjaśniam, że to znacznie dalej niż
                      Zattere) Chyba, że pasuje Ci spacer prze Most Acedemia na San Marco
                      to dopłyniesz tam prywatną łodzią również za 5e. bez innych turystów
                      i o tej godzinie o której będziesz chciał. I to jest według mnie
                      konkurencyjna cena...

Jeśli teraz napiszesz, że się czepaim itp. to się nie zdziwie...

• czerwonemaki1 Re: venezia wjazd parking 28.05.08, 21:00
                        Znów doszło do próby zatkania mi ust w sprawach ważnych dla MŁODYCH!
                        Ale nie martwcie się - będę Wam doradzał jeszcze nieraz.
                        Nie wiem co się takiego stało (a właściwie wiem - TO CO ZWYKLE), że
                        miała miejsce taka wściekłość kolegi MALEDIWY PIOTR S. z biura A. z
                        miejscowości Cz. w "Polsce B". Wściekłość, że ktoś chce Wam zdradzić
                        alternatywne rozwiązania, a nie te, z którymi sami chcą Was wysłać.
                        Młodzi - BIUROM O TO CHODZI, żebyście jak najmniej wiedzieli bo
                        będziecie dla nich tańsi!
                        Pytajcie śmiało! Zawsze znajdzie się ktoś kto Wam coś podpowie. Sieć
                        to nie tylko Pająk Malediwy!!!
                        Kiedyś nie będziecie w ogóle potrzebować pytać kogogokolwiek. Ja już
                        nie muszę pytać, bo mam swoje lata i żaden PAJĄK - czytaj PAJAC -
                        pracujący w biurze nie jest mi przydatny. On robi wszystko, żeby
                        maksymalnie zyskać, a nie z serca Wam pomóc!
                        Ja czytam kto tu co napisze, przesiewam przez sito - i
                        robię "swoje" - to mi się sprawdza! Z częścią się zgadzam, z części
                        się śmieję, a w części widzę wyraźnie różne ukryte "interesiki"...ta
                        część cuchnie!
                        • malediwypiotrs Re: venezia wjazd parking 29.05.08, 09:52
                          czerwonemaki1 napisał:
                          Znów doszło do próby zatkania mi ust w sprawach ważnych dla MŁODYCH!
                          > Ale nie martwcie się - będę Wam doradzał jeszcze nieraz.

Między doradzaniem a wprowadzaniem ludzi w błąd jest drobna
                          różnica...

Puszczam bokiem wszystkie Twoje inwektywy. Mam nadzieję, że się
                          poczułeś lepiej i się nieco dowartościowałeś po poprzedniej
                          kompromitacji....
                          Błagam Cię! Pisz co chcesz, pisz więcej takich postów jak ten
                          ostatni z którego łatwo można wynioskować Twoje kompleksy, tylko nie
                          mieszaj ludziom w głowie i nie myl Ponte Academia z Zattere. O nic
                          więcej nie prosze...
                        • malediwypiotrs Re: venezia wjazd parking 29.05.08, 09:53
                          czerwonemaki1 napisał:
                          > Kiedyś nie będziecie w ogóle potrzebować pytać kogogokolwiek. Ja
                          już nie muszę pytać, bo mam swoje lata...

Rozumie już skąd te kompleksy i zaniki pamięci...
                  • kasia.grecja22 Re: FUSINA 01.08.08, 14:29
                    Witam:) 2 tygodnie temu wróciłam z objazdówki i poraz pierwszy miałam Fusinę.
                    Odradzam. cenowo za oplaty wychodzi niewiele mniej nich Punta czy Tronchetto,
                    ale jak Was wysadzą z 50-ką wściekłych ludzi (że nie widzieli z Łodzi Placu św.
                    Marka) i bedziecie mieli w upale iść ok. 25 min do Placu to odechce Wam sie
                    wszystkiego. Poza tym nie wysadza przy samym Mście Akademii tylko z drugiej
                    strony przy M. B. Różańcowej. Wiem że "moje " biuro płaciło 6,5 e za rejs. Co
                    jest jeszcze ogromnym minusem Fusiny i rejsów (oprócz komarów i braków wc), to
                    brak mikrofonu na łodzi. To jak normalne vaporetto tylko gorszej jakosci. Jak
                    wynajmuję łodzie z pozostalych parkingów mam mikrofon, łódz podpływam po mnie
                    kiedy sobię życzę, mogę ludziom wszystko opowiedzieć i uniknąć przynajmniej
                    części kłopotliwych pytań, które cisną się im na usta po wejściu na plac. Kasia
              • fuerta.ela Re: venezia wjazd parking 04.09.08, 22:08
                A sprawdziłeś tak naprawdę, że FUSINA leży poza Wenecją? Piotrek słusznie uważa
                - nie wprowadzać w błąd. żeby autokar mógł stać na campingu w tym roku, według
                projektu właścicieli campingu, każdy uczestnik miał zapłacić po 3 euro. To miał
                być też koszt korzystania z campingowych sanitariatów. Aż pewnego wiosennego
                dnia policja (nie wiem jaka) sprawdziła autokar i kierowca zapłacić wysoką karę.
                Za brak opłaty wjazdowej do Wenecji. Teraz chcąc bezpiecznie stać na campingu
                lub parkingu w porcie przy kasach vaporetto trzeba zapłacić tak samo wjazdowe do
                Wenecji, jakbyś jechał/a na Tronchetto. Kłania się wszechnica wiedzy czyli internet.
    • bluemar Re: venezia wjazd parking 01.08.08, 15:59
      jeżeli do tej pory jak piszesz tylko latałaś do Wenecji i nie
      miałaś do czynienia z parkingami to gdzie spaliście albo prościej
      jak z lotniska udało ci się dostać do Wenecji-śmigłowcem?
    • agnieszka_raczynska21 pytanie w sprawie Wenecji 28.08.08, 15:28
      mama takie pytanie. czy to dobry pomysł by zostawić autokar na 9h postój poza
      wenecją np gdzies w Mestre a z grupą dojechać komunikacja miejską do Wenecji?
      Jeśli tak to gdzie najlepiej zostawić autokar - czy znacie jakiś taki parking i
      ile on może kosztować????
      bardzo prosze o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka