Gość: xsawier IP: *.n4u.airbites.pl 05.07.08, 12:45 Czy ktoś powrócił już z IBERIADY z Rainbowtours ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :( Rainbow Tours- Iberiada /Hiszpania+ Portugalia/ IP: 217.96.39.* 25.07.08, 13:52 Może ktoś co napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rask Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugalia IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.08, 14:05 Witam! Właśnie wróciłem z "Iberiady" Rainbow Tours (dokladnie wczoraj :-)) i chętnie odpowiem na wszelkie pytania zanteresowanych. Wycieczka naprawdę świetna, tylko niestety męcząca - to sa jednak dwa tygodnie w autokarze, a przejazdy pomiędzy poszczególnymi miastami są długie. Mimo to naprawdę polecam. Program bardzo atrakcyjny - chyba żadne inne biuro nie ma tak bogatego "objazdu" Półwyspu Iberyjskiego (szczególnie polecam Portugalię i Kraj Basków). Hotele (i wyżywienie)na trasie objazdu naprawdę przyzwoite, choć z reguły położone poza miastami więc raczej nie ma mowy o samodzielnych wieczornych wypadach. Wyjątek to hotel w Setubalu (niedaleko Lizbony)w Portugalii gdzie spędza się cztery noce - położony w bardzo ciekawym mieście (choć nawet nie ujętym w programie). Jedyna wada wycieczki to niestety pilot - Pani Tatiana. Pani Tatiana, choć niewątpliwie kompetentna wykonuje bowiem dokładnie to co ma w programie - nie wykazuje żadnego zaangażowania ani chęci uatrakcyjnienia turystom wyjazdu co powinno być cechą każdego dobrego pilota. Nie ma więc mowy o jakichkolwiek dodatkowych (pozaprogramowych) atrakcjach, o wskazaniu lokalu z dobrym jedzeniem itp. - to wszystko trzeba oragnizować sobie samemu, metodą prób i błędów. Generalnie więc Iberiadę bardzo polecam (choć moze niekoniecznie z panią Tatianą w charkterze pilota). Jeśli ktoś ma szczególowe pytania, proszę pytać - chętnie odpowiem "na gorąco". Rask Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsawier Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali IP: *.n4u.airbites.pl 28.07.08, 19:08 Witam, dziękuję za informację. Mam kilka pytań: Czy podczas wycieczki jest czas na samodzielne zwiedzanie miast, czy tempo na to nie pozwala ??? Czy podczas tych dwóch dni "plażowania" można korzystać z wycieczek fakultatywnych ??? Czy hotel w Portugalii podczas odpoczynku położony jest daleko od Lizbony ??? Czy można na własną rękę tam sie dostać ??? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsawier Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali IP: *.n4u.airbites.pl 28.07.08, 19:13 Mam jeszcze dwa pytania. Czy 140 euro podane w katalogu Rainbow tour wystarczy na realizacje całego programu ??? Czy podczas objazdu są wycieczki fakultatywne ??? (np. wieczór iberyjski) Pozdrawiam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rask Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 20:38 1. 140 euro podane w katalogu to za mało. Pani pilot na dzień dobry zebrała od nas po 170 euro tłumacząc, ze te 140 euro to koszty biletów wstępu, a dochodzą jeszcze pieniadze dla miesjowych przewodników. Poza tym w Bibao grupa nie wchodi do Muzeum Gugenheima (wg. pani pilot większość grupy zawsze nie jest zainteresowana oglądaniem sztuki nowoczesnej) wiec jeści ktoś chce zwiedzić je na własną rękę (bardzo polecam) to trzeba jeszcze doliczyć 12,50 euro za bilet (chyba najdroższe wejscie). 2. Nie ma żadnych wycieczek fakultatywnych (patrz - to co pisałem wcześniej o zainteresowaniu pani pilot Tatiany dodatkowymi atrakcjami). Jedyny atrakcja którą można uznac za wyciecze fakultaywną to wyjazd ostatniego dnia (na życzenie grupy)na pokaz fontann do Barcelony. Tu wkład pani Tatiany ograniczył się do zorganizowania autokaru , który zawiózł chcetnych z hotelu na wybrzeżu do Barcelony i z powrotem (ok 80 kilometróww w każdą stronę )za niebagatelną kwotę 20 euro od osoby. Pozdrawiam Rask Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rask Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 20:29 1. Tempo zwiedzania jest dośc duże. W każdym mieście jest też "czas wolny" - zwykle 1 - 2 godziny. W tym czasie można sobie pospacerować po uliczkach, posiedzieć w kafejce czy zjeśc coś dobrego ale na samodzielne zwiedzanie to troche za mało chyba, że jesteś zainteresowany jakimś konkretnym obiektem. 2. Poczas tych dwóch dni plażowania nie ma żadnych wycieczek fakultatywnych. Tak jak pisałem pani pilot nie była zainteresowana organizowaniem dodatkowych atrakcji, a wciągu tych dwóch dni generalnie chciała mieć grupę "z głowy" żeby mieć dzień czy dwa wolnego. Jak później dowiedziliśmy się od kierowcy (bardzo sympatyczny pan Maciek)poprzednie grupy w drugi dzień plażownia miały na własne życzenie wyjazd (dodatkowo płatny) do Fatimy, nam jednak tego nawet nie zaproponowała. Na szczęście ten pobyt jest w bardzo ciekawym miejscu - w Setubalu, skad można na własną rękę pojechac np do Lizbony, a niedaleko miasta na półwyspie (na który w 20 minut można dostać się promem) są niesamowite piaszczyste i praktycznie puste i dziewicze plaże - dużo ciekawsze niż wymneione w programie ale bardzo zatłoczone Estoril i Cascais. 3. Tak jak pisałem hotel położony jest w miejscowości Setubal - to jest jakieś 40 km na południe od Lizbony. MOżna się stamtąd bez problemu dostać na własnarękę do Lizbony (autobusem) i pozwiedzać samodzielnie (częśc grupy tak zrobiła w drugim dniu pobytowym) Pozdrawiam Rask Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawier Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali IP: *.wiw.krakow.pl 29.07.08, 07:28 Witam, Bardzo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi. Mam nadzieję, że Pani Tatiana z naszą grupą nie pojedzie. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
13_latek Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali 04.08.08, 14:08 Rask, masz gg ??? bym chciał zadać kilka pytań, bo jade na nią w sobotę. Pozdorweia ( moje gg 6734812) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Rainbow Tours - Iberiada Hiszpania+ Portugali IP: *.telepolska.pl 08.08.08, 12:12 to może jak amsz takie super wspomnienia, to wrzuć na konkurs fly.pl. Bedziesz mógł wygrac urlop 3 x gratis, a w jury jest Marek Kamiński, wiec to nie żaden pic na wode. Mówie to bo chetnie obejrząłbym fotki, bo tez sie wybieram. Pozdrawiam www.fly.pl/konkurs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilia Re: Iberiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:00 A może ktoś jeszcze podzieli się wrażeniami z Iberiady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Iberiada IP: *.chello.pl 15.09.08, 21:51 Pani Tatiana rzeczywiście nie wykazuje żadnego zaangażowania w wykonywaną pracę, realizuje tylko to co jest w programie i to nie do końca (u nas nie zostały zrealizowane 3 punkty programu). Na kuriosum zasługuje fakt, że była pierwszym pilotem, który nie podziękował grupie za udzial w imprezie. O ile wycieczkę polecam jaką cielawą (chociaż brakowało w niej wyjazdu do Fatimy i zwiedzania Toledo, to już niekoniecznie z tym właśnie pilotem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as70 Re: Iberiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:32 Wybierając Iberiadę wiedzialem,że nie ma Fatimy. Mogła grupa jechać za 40 Euro od osoby ale nie było chętnych. Nie można się dziwić Rainbow Tour że chciała zarobić. Ja w dniach wolnych pojechałem na własną rękę co mnie kosztowało niecałe 28 euro. Wycieczka ciekawa fakt i nie zbyt męcząca, dwa hotele (koło Santiago de Compostela i drugi w Vitorii bym wymienił na lepsze- aczkolwiek robaków nie było tylko sciany nie dzwiękoszczelne. Pilot - byliśmy w San Sebastian -lało niemiłosierne- p. Tatiana była prawie obrażona że nikt nie chciał wysiąść. Wiedzę ma ogromną - ale zapomina że to ona jest dla nas nie my dla niej. Ale spotkałem już dużo gorszych pilotów ale też dużo lepszych Odpowiedz Link Zgłoś