Gość: oiathira11 IP: *.chello.pl 07.07.08, 16:13 wczoraj wróciłam z Tunezji, byłam z soviva resort i thourk khalef, z exim tours. Służę info. pozdr. Marzena. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kiku_san Re: tunezja IP: 156.17.58.* 08.07.08, 08:04 Witaj! Jak spisało się biuro w Tunezji - organizacyjnie, wycieczki itp. ? Mają bogatą ofertę w Tunezji, ale opinie są rozmaite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: tunezja IP: 195.95.144.* 21.07.08, 09:20 Hej, Słuchaj jeśli możesz odezwij się na gg 2304439 - chętnie zadam kilka pytań odnośnie wyjazdu do Soviva Resort - sprawa pilna ja lece 27 go ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 13:26 hej . I jak opinia o Tour Khalef? Wybieram sie tam we wrzesniu, chcialbym wiedizec co i jak teraz na rzeczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oiathira Re: tunezja 28.07.08, 16:21 polecam toru khalef. w przeciwieństwie do sovivy, hotel jest do plaży na wyciągnięcie ręki, morze i basen widać z balkonu, wszystko w obrębie jednego resortu. plaża jest sprzątana, morze też. pokój duży, funkcjonalny, b. ładny, łazienka-na warunki tenez. luxuxowa. 2 umywalki w płycie marmurowej, natrysk i wanna, łazienka duża, duży balkon. Jedzenie jak wszędzie w Tunezji. Ja jestem smakoszem, na początku byłam rozczarowana, że to jedzenie nie przypomina kuchni arabskiej, jest inne. Prawie wszystko w dziwnych sosach, kuskus, ryż etc. śniadania beznadziejne. Wędliny, sery żólte, parówk oraz jajecznica są dziwne. jeśli macie dziecko, możecie wziąć nutellę. Na śniadanie 1 rodzaj wędliny, gorszej niż nasza mortadela, żółty ser, marmolady, płatki i jogurty. Jogurty dobre. Nie przerażajcie się. Takie jedzenie jest w Tunezji. Jedzenia jest w bród, jeśli ktoś o to nie dba, będzie i tak zadowolony. Reasumując, hotel ok, basen, plaża ok. Blisko do Sousse. Deptakiem do 1 km, można śmiało spacerować. W przeciweństwie do wielu hoteli, które leżą na odludziu i trzba siedzieć w enklawie, bo nigdzie nie można się ruszyć. Kelnerzy, sprzątaczki dużo wyższej kultury, niż np. w sovivie, nie narzucają się, są prawie niewidoczni i nie wyciągają wciąż ręki po bakszysz. Animacje, tak jak wszędzie, tj. aerobic, mini club, cabarety, circus etc. Z czystym sercem polecam ten hotel. Sprawdza się przestroga, że jak do Tunezji lub Egiptu, to do hotelu min. 4 gwiazdki. Jeśli kogoś na to stać, polecam tour khalef (nota bene, dostany przypadkiem, bo zabrakło miejsc w marhabie). życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: tunezja IP: 195.95.144.* 05.08.08, 21:23 Hej, Słuchajcie - mam pytanie może ktoś z was zna tytuł wykonawcę a może ma piosenkę często wykonywaną przez animatorów - la corrida - czy jakoś tak. Do tego u nas w Sovivie Był super układ taneczny. Taniec i były słowa Hasi azi :) czy jakoś tak. Bardzo proszę o informację na maila jeżeli ktoś może pomóc. szajko@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś