Dodaj do ulubionych

Dokąd na urlop listopad/grudzień?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:42
Witam.
Jakie miejsce na urlop polecilibyście w tym okresie(przełom
listopada i grudnia)?Czy ktoś był w tym czasie np. na Maderze?
Chciałabym poleniuchowac w ciepełku,ale i coś zwiedzic.
Pozdrawiam wszystkich bywalców forum
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 00:35
      Wyspy Kanaryjskie, Egipt - to najcieplejsze w tym okresie rejony.
      • voyager747 Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 18.08.08, 10:25
        W Emiratach też jest ciepło, sporo biur tam teraz lata, my byliśmy w listopadzie
        i było ponad 30 stopni.
        • matanzas Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 18.08.08, 19:25
          Wyspy Zielonego Przylądka fajna pogoda o tej porze ( byłem w zeszłym roku )
          Sri Lanka w tym czasie zaczyna się sezon
          • voyager747 Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 18.08.08, 22:27
            Jeśli polecamy dalsze kierunki, to może też być Bali, Meksyk, Kenia itp, zależy
            od budżetu :)
            • Gość: Maria Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 09:15
              Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, budżet wprawdzie nie pozwala na
              dalekie ,egzotyczne podróże ,ale może na jakąś Teneryfę
              wystarczy...heh,Egipt był już dwukrotnie.Pytałam wcześniej o
              Maderę..szkoda ,że nikt kto był tam w tym okresie się nie
              odezwał,ale może jeszcze nic straconego..
              Pozdrawiam wszystkich.
              • koziorozka Madera 19.08.08, 11:36
                tu poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30129&w=41472842&a=41656960
                i na forum Portugalia też popytaj
            • matanzas Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 17:31
              voyager747 napisał:

> Jeśli polecamy dalsze kierunki, to może też być Bali, Meksyk, Kenia itp, zależy
              > od budżetu :)

Czy ja wiem czy Cabo Verde jest dalszym kierunkiem ? to tylko rzut beretu do wysp Kanaryjskich :)

Sri lanka fakt zagalopowałem się ...
              • voyager747 Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 19:39
                Ja myślałem o Sri Lance właśnie, bo to już tzw. egzotyka :)
                Ja byłem kiedyś w listopadzie na Teneryfie, w sumie pogoda ok, ale woda w
                Atlantyku zimna, ja takiej nie lubię.
                • matanzas Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 19:45
                  Nie wiem jak na Teneryfie ( nigdy nie byłem ) ale na Cabo Verde ocean w połowie
                  listopada był ok.było bardzo ciepło ,
                  tylko niestety wiało dość mocno i fale były ogromne tak więc z pływania nici .
                  • voyager747 Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 19:53
                    Ja raz się przemogłem i wszedłem do oceanu, ale brr... woda ma może z 20 stopni,
                    a aj lubię 25 przynajmniej :)
                    • matanzas Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 20:03
                      Ja teraz będę testował ocean Indyjski też w połowie listopada zobaczymy jaka
                      jest różnica :>)
                      • voyager747 Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 20:10
                        Indyjski jest super, tak jak lubię, cieplutki, Atlantyk to ziąb, a Spokojny,
                        zależy gdzie ( np. w LA zimny jak diabli), a na Hawajach ok. 25 stopni, fajny .
                        Tak już wszystkie oceany miałem okazję przetestować pod względem temperatury,
                        liderem jest Indyjski :)
                        • matanzas Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 19.08.08, 20:21
                          Już niedługo sam się przekonam jak jest z tym Indyjskim :)
                          Atlantyk nie jest najgorszy ja trafiłem od tej cieplejszej strony :)))
                          • Gość: malena Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:37
                            Polecam Cypr - średia temperatura w listopadzie 24 st
                            • matanzas Re: Dokąd na urlop listopad/grudzień? 20.08.08, 13:09
                              Gość portalu: malena napisał(a):

> Polecam Cypr - średia temperatura w listopadzie 24 st

No fajnie ale czego ta temperatura ?
                              mam nadzieje że piszesz o temp. wody w morzu !
                              a nie powietrza ......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka