Dodaj do ulubionych

Zarobki w biurach podróży

IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.09, 15:18
Mam pytanie ile zarabiacie jako pracownicy w biurach podróży.
Aktualne zastanawiam się nad zmianą parcy zarabiem, w tej chwilii
1600 zł + prowizja ok 500 zł. Dostałam ofertę na prace za 1800 i
prowizje ale jak to powiedział pracodawca umowną. Bede wdzieczna za
wasze sugestje. Praca ma być w poznaniu lub krakowie :-0 są 2
oddziały firmy. Do tej pory pracujowałam w warszawie
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Zarobki w biurach podróży 13.01.09, 15:31
      za 200zl i niepewna premie nie przeprowadzilabym sie do innego
      miasta...
    • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:16
      w przyjazdowce czy wyjazdowce?
      • Gość: Magda Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 13:04
        Wyjazdówka organizacja wycieczek róznego typu incentive i
        broszurowych
    • Gość: Marek Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 13:09
      To nieźle kaszlesz ja po 5 latach w jednym z wiekszych biur zajm sie
      egzoyczną oferta na zamwoienie i obsługą VIP mam 1800 PLN i co 3
      mce premie i z tego co wiem to tyle płaca w warszawie i okolicach,
      ale jak masz taką robote to mnie wkreć :-)
      • Gość: Anita Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 13:34
        Pracuje w jedym z wiekszych niemeickich touroperatowrów i z
        nadgodzinami i premią zarabiam 3200 uwazam ze to jest dobra pensja
        jak na stanowisko ktore zajmuje jestem osoba odpowiedzilna za caly
        kontynent azjatycji = product menager.
        • Gość: miki Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:48
          Brutto czy netto ?
          • Gość: Anita Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 14:59
            Rozumiem że wszytscy piszą o cenach netto ja zarabiam tyle netto
    • Gość: Wojtek Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 15:33
      Jetsem włascielem biura w warszawie oddxział w krakowie i gdańsku
      zarobki są na poziomie 1800 podstawa + premia płacomna w zaleznosci
      od zysków firmy płaece raz na mca lub co 3 m-ce dobra osoba
      zarabia 2500 na reke w bardzo wysokim sezonie ok 3000 i wszyscy sa
      zadowoleni :-). Mówie o dziale produktu i sprzdaży. Kasier biletowy
      ma stalą pensje bez prem. 2800 na reke.
      • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 16:50
        powiem tak: mam biuro podrozy, nie powiem w jakim miescie i jakie,
        ale moze dalej w watku podam namiary, lub wysle na maila. Zatrudniam
        kilka osob. Od poczatku mowie ludziom: ile dasz z siebie, tyle
        dostaniesz. Twoj etat 2000 netto kosztuje pracodawce 3400, plus
        koszty wynajmu lokalu, reklama w googlach, itp, itd. RAzem srednio 5-
        6 tys. kosztuje 1 pracownik w moim biurze. Czyli tyle wymagam, zeby
        zarobil. Ale chwila, zeby zostalo 6 tysiecy na wydanie, musi zarobic
        prawie 9 tysiecy, bo na dzien dobry jest VAT marza 22 %. Wiec jesli
        dany pracownik zarobi np. 15 tysiecy miesiecznie, to ja mu wyplace
        jego 2000 netto, plus 50% od roznicy 15-9, czyli dodatkowe 3000
        tysiace. Zapraszam do mojego biura. masz pomysl na prace? Przychodz,
        na pewno sie dogadamy. Ludzie wykrecaja po 5-10 miesiecznie na reke
        i sa zadowoleni. Ale czasem trafi sie ktos z mentalnoscia tzw.
        biurwy, przyjsc, wypic kawe, wyjsc i mam w dupie, z czego mi zaplaca
        pensje. Tacy wylatuja niestety. W prywatnym biznesie nie ma dla
        takich miejsca. I co Wy na to? Jestem ciekawy odpowiedzi...
        • Gość: Tomek Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 16:59
          A jekie produkt sprzedajesz ja zatrudniam pracowników którzy tworza
          oferty na zamowienie VIP i Afryka płace 1800-2000 nett + 2% od
          mojego zysku i tez wszyscy sa happy :-). Oczywiście wyjazdy służbowe
          raz lub dwa w roku obligator zwane study tour. CZasami sam bilet
          lotniczy. Średnia wycjodzi 3000-4000 miesiecznie z premią ale to są
          osoby które pracuja po 10 h i czesto zostaja po godzinach bo wiedzą
          czego chca. Takie które maja to w .... wywalam tak samo jak Ty. Jak
          ktos jest olewus i leń to niech idzie do Triady za 2000 i zobaczy ja
          tamn sie pracuje gdzie stras jest wyznacznikiem motywujacym.
          • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:03
            ja mam w 95 procentach przyjazdowke, wiec to jest troche inaczej...
            Ale robie tez drobne rzeczy w wyjazdowce, ale dosyc niszowe. Dlatego
            nasi pracownicy nigdzie nie jezdza za granice, jesli to pilotujemy
            swoje wlasne grupy po Polsce, za - oczywiscie - dodatkowa kase
            (zamiast placic pilotowi z miasta, placimy sobie i jest gites).
            Roznica miedzy nami jest taka, ze ja place 50% od zysku a Ty 2%. Ale
            taka mam polityke, dobry pracownik to partner. Za drugie 50%
            rozwijam biuro. A zyje sobie z tego co sam wypracuje, i tak pracuje
            wiecej niz wszyscy inni razem wzieci...
            • Gość: mala Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 12:43
              ja jestem jedynym pracownikiem w nowym biurze agencyjnym, niestety nie w centrum
              handlowym wiec wielu klientów jeszcze nie mamy :(

w każdym razie sprzedajemy 2 operatorów z wyższej polki i dwóch "średnich"
              zajmuje się sprzedażą, rezerwacjami, witryna no i sprzątaniem biura ;)

dostaje 1.200zl podstawy plus 10% z prowizji jaka otrzymuje biuro za sprzedana
              wycieczkę.
              czyli ile sprzedam tyle zarobie ;)
              generalnie jak na początek jestem zadowolona bo moja prowizja z miesiąca na
              miesiąc rośnie :)
              teraz bez problemów mam 2 tys i więcej
              mam nadzieję, że biuro będzie się rozwijać!
              • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 13:41
                no nie do konca ile sprzedasz tyle zarobisz, bo jak nic nie
                sprzedasz to i tak masz podstawe. I o to mi sie rozchodzilo w
                ostanim wpisie: niektorzy mysla, ze wezma pensje, maja gleboko
                itp... A zeby zarobic na pensje, czy podstawe, jak to nazywasz, juz
                trzeba duzo sprzedac...
                • Gość: ewa Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 16.01.09, 13:59
                  a ile u Was zarabia pilot netto za dzień (nie rezydent). Chodzi mi o objazdówki np Azja, Ameryka Płd...
                  • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 14:07
                    jak pisalem wyzej, robie glownie przyjazdowke, ale czasem jakas
                    wyjazdowka sie zdarzy (Europa, nie mam licencji na poza Europe).
                    Place 350 pln brutto dziennie (sam sobie placi od tego podatek
                    dochodzi a czasem i VAT, jesli jest VATowcem, ja place tyle na
                    papier), pilot je i spi z grupa (jesli grupa w 5 gw to pilot tez tam
                    spi, nie oszczedzam na spaniu pilota i kierowcy), czasem cos dorzuce
                    jak mi pilot z kierowca "oszczedza" na parkingach, jak sa kumaci, to
                    zgodnie z prawem potrafia duzo oszczedzic... Normalnie wyceniam im
                    jedynki w hotelach, ale jak jest pilot facet i sie dogadaja z
                    kierowca, to jeszcze dorzuce supplement za to, ze sie przespia w
                    dwojce, itp
                    • Gość: Mike Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 16:12
                      Prowadze biuro w warszawie i powiem tak przedział płac jest u mnie
                      taki 1400 do 1800 podstawa i za to wymagam znajomości min 2 systemów
                      rezerwacyjnych, biegłej znajomości gegrafi świata i biegłego
                      angielskiego. Obsługujemy głównie klientów na obiazdy po Azji i Am
                      Pn i Pd.Oferta wypoczynkowa 60% i 40% zwiedzanie. Do pensji kadra
                      dostaje tzw.: uznaniowe tyle ile uważam za słuszne czasami jest to
                      200 czasami 800 lub 1000 zł w zalezności jaki kto zysk wypracuje.
                      Sprzedawca dobrej klasy ma po ok 2800 co miesiąc na ręke. Z tego co
                      wiem i sie orentuje jest to dobra pąłca w turystyce. Sprzedajemy
                      głównie bilety lotnicze w połączeniu z pobytem na w/w kontynentach.
                      Pilotom płacę tylko w przypadku grupek które lecą z Polski z
                      pilotem, inne trasy już zawieraja płace pilota srednio jest to ok
                      300-350 zł za dzień parcy + to co sobie dostukają na miejscu.
                      Poza tym sprzedawcy korzystają z pomocy praktykantów którzy robią
                      czarna robote. Wszyccy sa zadwoleni działam z tym samym skąłdem od 6
                      lat.
                      • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:07
                        robiac przyjazdowke wymagam min 2 bieglych jezykow obcych i bardzo
                        otwartej glowy, gdyz nie robimy szablonowych programow, ale takie,
                        jak to sie mowi, szyte na miare... Czy ktos z 2 bieglymi obcymi
                        zatrudni sie za 1400-1800. Nie krytykuje Twoich kryterium, omawiam
                        swoje.... Poza tym, czy za 1400 netto mozna przezyc w tym kraju?
                        (mam na mysli duze miasta). Mysle, ze takie minimum to 2000...
                        dlatego wole nie zatrudnic, niz zatrudnic na zlych (z punktu
                        widzenia pracownika) warunkach. CZy w tym kraju naprawde nie nalezy
                        placic za praktyki? Za czarną robote? Ja place praktykantom, kiedy
                        ich biore. Bo uwazam, ze praca i placa to dwa kolka, ktore zawsze
                        jada razem. Na jednym kolku nie utrzyma sie ośka, na dwoch tak...
                        Powtarzam, nie wchodze z nikim w polemike, mowie o sobie... Placa
                        ponizej 2000 nie jest dobra w tym kraju. Kiedys pracowalem w innym
                        biurze, pracowdawcy dostali ode mnie pale z psychologii i odszedlem.
                        Nie moze byc tak, ze kazdy pracownik, czy zarabia 5000 dla biura czy
                        500.000 dostaje taka sama place. Nie moze byc tak ze taka sama place
                        dostaje ten, ktory robi od 9 do 17, bo taki ma charakter, dobrze
                        pracuje, ale po 17 ma w dupie, i ten, ktory tak lubi swoja robote,
                        ze rozumie, ze pracuje z ludzmi a nie z pomaranczami, jest pod
                        komorka chociaz dostaje mu sie za to od zony, itp, itd, i w sumie to
                        ciagle jest w pracy, bo w kazdej chwili moze zadzwonic jakis turysta
                        z jego grupy czy pilot. No, ale widze ze odbieglismy od watku, bo
                        zaczelo sie od pytan jakiejs pracownicy o pensje, a konczy sie
                        wynurzeniami pracodawcow. Chociaz z tego co czytam, tylko w miare
                        normalni i szanujacy swoich pracownikow sie tutaj wypowiadali. Z
                        tego co wiem, 90% pracodawcow w tej branze to prawdziwi bandyci.
                        • cameltravel Re: Zarobki w biurach podróży 18.01.09, 22:21
                          A jaki mieliscie przemiał zanim znaleźliście tych właściwych ?

Ewa
                          • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:04
                            nie mialem zadnego przemialu. zatrudniam te same 2 osoby od
                            poczatku, jestesmy mala firma. zlosliwa jakas jestes? moze dlatego,
                            ze dzisiaj najbardzie ponury dzien roku? Zycze wiecej optymizmu.
                            • cameltravel Re: Zarobki w biurach podróży 19.01.09, 17:32
                              NIe nie jestem złosliwa :D
                              W miescie SUWALKI
                              kazdy oczekuje zarobków minimum 2000 na rekę + kosmos prowizja
                              dając w zamian zero doświadczenia, wiedzy umiejetności :D
                              U nas więc szukamy ludzi do pracy - ale do pracy a nie na study :D

Ewa
                              Kochani
                              mamy swoje forum agencyjne nie pierzmy brudów na tym forum bo zaraz pomyślą ze
                              jestesmy nadziani jak pączki w tłusty czwartek
                              jak kto bedzie chciał wiedziec jakie to forum podam wam adres na priva
                      • Gość: kw Re: Zarobki w biurach podróży IP: 212.160.99.* 19.01.09, 08:28
                        Śmieszna ta pensja! W ogóle co to za pieniądze? Dacie ludziom 2
                        tysiaki i myślicie, że będą skakać do nieba? W Warszawie to już w
                        ogóle żenada!
                        • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:05
                          zrob miejsce pracy i daj prace ludziom po 4 tys to bedziemy rozmawiac
                          • Gość: kw Re: Zarobki w biurach podróży IP: 212.160.99.* 21.01.09, 10:52
                            A Ty spróbuj wyżyć sam w stolicy za 2000 na rękę to pogadamy :)
        • Gość: bingo Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 15:59
          Cienko placisz!!!U mnie jest 20 tys miesięcznie,samochód służbowy-
          Lexus,apartament służbowy dla każdego pracownika-120 mkw,abonament
          na obiady u Wierzynka raz w miesiącu study tour.Kto da więcej!!!
          Forum przyjmie największą bajkę
          Prawda na 2009 r..Jak komuś wyjdzie średnia 2500 na rękę to będzie
          szczęściarzem.Realnie nowy pracownik to max 1500 zł.Conajmniej kilku
          touroperatorów i kilkaset biur agencyjnych tego roku nie przetrzyma.
          A Wy sobie snujecie marzenia o zarobkach .To otwórzcie sobie sami
          biuro-3000 macie gwarantowane-strat miesięcznie
          2008 był najlepszym rokiem w historii polskiej turystyki
          wyjazdowej,jak ktoś myśli że 2009 będzie taki sam to się mocno
          rozczaruje
      • Gość: EWA Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 19.01.09, 09:44
        witam,
        bardzo chciałabym pracować w biurze podroży, niestety w Trójmieście jest mało
        ofert :(
        skończyłam turystykę na AWF, mam kurs pilota i przewodnika po Trójmieście, znam
        dobrze język angielski, włoski i podstawy niemieckiego,
        mam doświadczenie w pracy biurowej jako sekretarka, pracowałam jako pilot, na
        początek odpowiada mi stawka 2000 pln netto ,
        jesli ktoś z Was ma jakieś oferty lub zna kogoś kto szuka pracownika proszę o
        kontakt , dziekuję !!!
        • Gość: agent Jak oceniacie początek sezonu 2008/2009 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 10:20
          Witam mam pytanie. Jak oceniacie początek sezonu 2008/09. Lepszy/taki sam czy
          gorszy niż w roku ubiegłym?
          Podczas road show wezyra rozmawiałem z przedstawicielem jednego z hoteli i
          powiedział, że tak mało rezerwacji na sezon to jeszcze nigdy nie mieli. Mimo, że
          kiedyś sprzedaż ruszała w grudniu a nie jak w tym roku np. w Polsce, np. w
          biurze na T na początku listopada.
          pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: Jak oceniacie początek sezonu 2008/2009 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:29
            ja zarabiam 1400,- netto bez zadnej podstawy!!!dobijcie mnie i
            powiedzcie zebym szybciej stad uciekala :)
            ale juz niedlugo.
            aha i dodam ze pracuje w wawie!
        • Gość: Aggie Re: Zarobki w biurach podróży IP: 79.191.54.* 20.01.09, 09:13
          Bez doświadczenia w pracy w BP chcesz 2000 netto na początek?
          Obawiam się, że będziesz długo szukać.
          • Gość: EWA Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 20.01.09, 09:46
            bez przesady 2000 netto to nie fortuna, poza tym skonczylam studia kierunkowe,
            miałam praktyki,znam rynek turystyczny, w moim miescie w grupie travel ludzie
            zarabiaja na poczatek 2500 a po dwoch latach nawet 3500-4000 netto !!!
    • Gość: pracownik bp Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:17
      jak czytam o tych zarobkach, to mnie skręca. Mam najniższą krajową i
      10% z prowizji (oczywiście po odliczeniu podatku). Gdyby nie moja 2
      połówka, nie mielibyśmy jak żyć. Więc, jak ktoś pisze. że zarabia 2 -
      3 tysiące, to mogę tylko zazdrościć.
      • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 14:13
        nie znam turystyki wyjazdowej i pracy w biurze sprzedajacej tzw.
        gotowce. Robie przyjazdowke i na ten temat sie wypowiadam. Zeby
        sciagnac Wlocha czy Hiszpana, kluczem jest jezyk. Kazdy mowi po
        angielsku, wiec angielski to dodatek w przyjazdowce, kluczem jest
        jezyk narodowy klienta. Osoba z dobrym wloskim, juz nie mowie
        tlumacz symultaniczny (pracowalem 8 lat w kabinach, wiem cos o tym,
        ale mi sie znudzilo), za przetlumaczenie dobrej ksiazki w miesiac
        wezmie 4000-5000 netto (mowie z wlasnego doswiadczenia, robilem to
        wiem). Ale moze sie znudzic. jesli kogos "jara" praca z ludzmi w
        biurze, to przyjazdowka jest jakby dla niego stworzona, zdobyc
        klienta, sprzedac produkt, nie "nauzerac" sie z Pola(cz)kami...
        Jesli chce, zeby ktos z dobrym jezykiem u mnie pracowal, musze go
        docenic finansowo. I bardzo chetnie to zrobie, jesli - jak juz
        pisalem - zapracuje na swoj etat. Zeby wziac te 5000 za ksiazke,
        trzeba usiac na d... i tlumaczyc 8h dzienne, codziennie. Zeby
        przywiezc grupe, trzeba sie spocic. Tyle. Proste.
        • Gość: Krzysztof Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 14:43
          Witam jestem osobą z bagazem doświadzceń w W.Brytanii od kilku lat w
          turystyce tzw dalekosiężnej dokładnie 4 lata na stanowisku produkt
          menager ( odpowiadam za kierunek europejski i afrykańskie oraz
          Australię i N.Zelandie ) zarabiam na poziomie 1800 PLN podstawa +
          uznanie które wynosi 400 a nawet czasami 1000 zł.
          To pensja jaką płaci jedno z największych polskich biur nazwy nie
          będę wymieniał ale ci którzy znaja branżę będą widzieli o którym
          touroperatorze mówię.
          Poprzedni pracodawca płacił mi podobnie może prowizja była wyższa.
          Generalnie kierownicy w naszych biurach zarabiają o ok. 400-600
          więcej i tak to się ma.
        • Gość: EWA Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 20.01.09, 07:47
          no właśnie... mnie tez bardziej interesuje kreatywne tworzenie produktu a nie
          tylko jego sprzedaż ,ale wiadomo że często trzeba zacząć od zera... czekam na
          oferty ;)
    • Gość: krop Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.eranet.pl 19.01.09, 22:35
      Pracuje u jednego z touroperatorow, jestem pracownikiem dzialu rezerwacji. placa
      to 2150 zł netto (taka pensje dostaje od 6 miesiaca pracy). niedlugo dostane
      podwyzke (pewnie okolo 2500 netto/1,5 roku w branzy ogolnie). Nie otrzymuje
      prowizji od sprzedazy. kierownik dzialu rezerwacji zarabia 3700. nowoprzyjmowany
      pracownik (zalezy tez od doswiadczenia) 1400 - 1800 netto.
    • Gość: tomek Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 12:37
      a ja powiem tak, u mnie w miescie ok 200 000 mieszkańców pracownicy w biurze
      podrózy powiedzmy z tak: z górnej półki pracownicy zarabiają ok 3 000 zł
      miesiecznie z premią. Dużo czy mało? Nie wiem, tyle zarabiają.
      Pracowników 3 szt.
    • Gość: październik Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:02
      pracuję w agencji turystycznej w Krakowie.Zarabiam 1200zł(podstawa),
      w sezonie letnim trochę więcej jeśli mam wysoką sprzedaż. W biurze
      zajmujemy się turystyką wyjazdową, sprzedaję oferty ponad 30
      touroperatorów(międzynarodowe biura oraz polskie), bilety lotnicze,
      ubezpieczenia turystyczne, bilety autokarowe.
      Znam pare sytemów rezerwacyjnych,ofertę turystyczną wielu
      touroperatorów, język angielski i włoski oraz podstawy niemieckiego.
      • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 15:28
        to chodz do mnie z takimi jezykami, marnujesz sie za 1200
      • Gość: Gośc Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 15:31
        Jetem kierownikiem w biurze w warszawie duży tour operator mam pod
        sobą 8 osób ospowiadam za wszytko w biurze przygoptowanie programów
        od A do Z planowanie rezerwacji lotniczych, kadry, ksiegowośc,
        reklma itd generalnie mój szef nie martwi sie o nic itd zarabiam
        2500 + 2 5 od zarobku netto miesiecznejj biura czyli wychodzi ok
        4000 tys netto,.
        • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 16:09
          po co pracowac na innych. podziekuj szefowi, zapakuj 8 osob i otworz
          swoje biuro, dzielcie sie kasa miedzy soba
          • euru Re: Zarobki w biurach podróży 21.01.09, 10:10
            ciao - czy można dostać do Ciebie jakiś kontakt, meil a jeszcze chętniej www biura?
            mój adres euru () o2.pl
            Kontakt potrzebny w sprawach zawodowych rzecz jasna:)

Wojtek
            • Gość: ciao Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:25
              nie podam nazwy biura na tym forum, bo zeżre konkurencja a
              szczegolnie ci, ktorzy nie placa, oszukuja albo wykorzystuja
              pracownikow. Dziwi mnie kolega, ktory zarabia 50/80 tys dla biura i
              jeszcze tam siedzi. ja tez siedzialem jak idiota, bo myslalem, ze
              nie dam rady, itp, itd, az w koncu wyszla taka draka (i to nie o
              pieniadze, zeby bylo smieszniej, tylko o zasady, pracodawcy tak
              zdurnieli, ze sie nie mozna bylo z nimi juz dogadac, kasa im na mozg
              padla), ze zrezygnowalem i poszedlem na swoje. Jak ktos chce, to
              zapraszam do mnie, ew. powiem jak sie zaklada biuro i po 2
              tygodniach macie biuro (jak sie nie wie co i jak, to i 3 miesiace
              mozna stracic). To jest do przeskoczenia i warto, zapewniam.
              Satysfakcja ogromna, pieniadze takie, jak sie samemu wypracuje, na
              zadnego szefa darmozjada sie nie robi... pozdro. mail anonimowy, ale
              odbieram emmho5@gmail.com
    • myniek1 Re: Zarobki w biurach podróży 20.01.09, 18:04
      Ojjj,
      no i po co ja kończyłam tą turystykę i uczyłam się języków obcych???
      Żeby ktoś w Warszawie mi zapłacił mniej ni z 2 tyś? Z resztą 2 tyś
      na rękę to i tak w obecnych czasach głodowa pensja.
      Idę chyba na podyplomókę by ukierunkować się dalej od turystyki, bo
      gdybym miała pracować w wyuczonym zawodzie to chyba umarłabym z
      głodu
      :(
      • Gość: EWA Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 21.01.09, 07:36
        ja poszłam na podyplomowe, ale to nic nie daje ...tylko kasa zmarnowana, lepiej
        nabrać trochę praktyki znajomości i otworzyć coś własnego :)
        • Gość: Andrzej Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 15:14
          Tez mam takie plany ( otworz cos własnego) tylko pytanie jak zebrać
          klientów ile kasy trzeba przeznaczyc na reklame? To wszytko kosztuje
          pracuje w biurze robiacym imprezy na zamówienei obsługa dużuch
          korporacji zarabiam miseicznie dla biura ok 50-80 tys tak była
          srednia w 2008 pensje mam ok 3 tys z prowizjami. niby nie wiele ale
          z drugiej strony to w warszawie stand w turystyce na tym stanowisku.
          Kierownic ma ok 4 tys z prowizjami ale i pracuje biedak po 15 h ja
          robie swoje i po 17 mam wszytko w dupie........
          • Gość: Ewa Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 22.01.09, 22:13
            W warszawskim biurze Binon w grudniu 2008 oferowano 1200 zł netto plus 10% od
            prowizji, przy tym zaniżone składki ZUS
            • Gość: Ewa Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.chello.pl 22.01.09, 22:18
              Więc dziadostwo. Niech ta paniusia-właścicielka spróbuje przeżyć za tą pensję,
              gdy np. poza sezonem pies z kulawą nogą do jej biura ledwie zajrzy.
              • Gość: web Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 08:42
                to niech paniusia-pracownica zarobi dla biura w sezonie po 20tyś na miesiąc, to
                sobie odłoży na te gorsze miesiące:)
                • Gość: Adam Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:28
                  Z tymi prowizjami jest chyba różnie. W Warszawie jest bardzo dużo agencji
                  turystycznych i nawet w biurach w dobrych punktach miasta w okresie
                  pozasezonowym sprzedaż jest nieraz dramatycznie niska. Jeśli ktoś zaczął pracę
                  przed sezonem, to może zarobi na kiepskie miesiące jesienne. Ale jeśli ktoś
                  zaczyna pracę w biurze na jesieni, to początkowo ciężko mu będzie wyżyć za 1200
                  zł na miesiąc.

Ponieważ powyżej były podane dość wysokie zarobki, poniżej napiszę o ludziach,
                  których znam:
                  - kierowniczka małej agencji w centrum W-wy: 2000 zł, zaniżony zus
                  - pracownica dużego biura arabskiego (studium turystyczne, studia, 5 lat stażu
                  pracy): 1400 zł netto plus prawie darmowe wczasy raz w roku
                  - pracownica małej agencji: 1400 zł netto i żadnej prowizji.

A inna znajoma - 28 lat - poszła do pewnej firmy medycznej na sekretarkę i
                  dostała na dzień dobry 3000 zł do ręki. I żadnych kantów z zusem oraz strachu,
                  czy dorobi sobie prowizją do 1200 zł.
    • marianna502 Re: Zarobki w biurach podróży 04.03.09, 19:21
      hm...nie wiem co mam napisać w odniesieniu do tego o czym tu piszecie...
      pracuję w jednym z lubelskich biur podróży i zarabiam ok.950 zł na rękę + 10%
      prowizji.Najwięcej udało mi się wyciągnąć 1200 zł i to było tylko raz.
      Oczywiście przed podniesieniem pensji podstawowych zarabiałam 850 zł.
      Pracuję już ponad rok, jestem absolwentem po kierunku jak najbardziej
      turystycznym a turystyka to moja pasja...ale jak to si ma do
      rzeczywistości..?Proszę o jakieś komentarze, wypowiedzi na ten temat, ile wy
      zarabiacie w Lublinie, nie orientuję się.Jeśli nic się nie zmieni w kwestii
      zarobków to rzeczywiście trzeba będzie się przekwalifikować.To jest skandal żeby
      nie można było się utrzymać z własnej pracy!!
      • Gość: klient ciekawa kwestia związana z tematem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.03.09, 21:19
        skoro pracownik w Polsce zarabia 2 tys. zł, a Niemiec 2 tys. euro,
        to niech nie pierdzielą za przeproszeniem, że wzrost kursu walut az
        tak podraża ofertę. A składnik w postaci kosztu pracy ? - z 4,8 raza
        niższy niz w Niemczech, a tam jeszcze te socjale rozbudowane !
        paliwo tez potanialo. Dopłaty kursowe rozumiem, dopłaty paliwowe jak
        widze w 2009 r. - scyzoryk sie w kieszeni otwiera jak czytam.
        inna refleksja - Wawa, Poznan, Wrocek czy Kraków to inna bajka niz
        Lublin czy Suwalki...
      • Gość: poznan Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 14:55
        1.200 podstawa plus 10% z prowizji biura
    • siankaan Re: Zarobki w biurach podróży 06.03.09, 10:37
      Szczerze mówiąc jestem zaskoczona. Myślałam że 1600-1800 PLN zarabia
      się co najwyżej jako "specjalista do spraw kontaktu z klientami"
      czyli pracując za biurkiem w sprzedaży ofert albo na call center :(.
      Najczęściej we franczyzie albo agencji.

Pracuję w Warszawie, u touroperatora i przy zakresie obowiązków jaki
      mam, zarabiam w tej chwili 3200 PLN netto! Ewentualnej prowizji nie
      liczę.
      Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc szycia ofert na miarę za mniej!
      Tym bardziej w Warszawie, gdzie jednak koszty życia są stosunkowo
      wysokie.
      Być może dobrze trafiłam - pracodawca nie oszczędza na pracownikach.
      • Gość: gosc Re: Zarobki w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:42
        to masz szczescie, ja pracuje 2 lata u jednego z touroperatorow i
        mam 1400zl bez zadnych prowizji (sprzedaz). Dno. Teraz przechodze
        gdzie indziej podobno 1500 netto plus prowizja, mam nadzieje ze 2
        tys to spokojnie bede w stanie wyrobic. Zalosne jest jak ktos teraz
        w Warszawie proponuje 1200-1400zl bez zadnych premii czy prowizji!!!
    • rbeg Re: Zarobki w biurach podróży 06.03.09, 22:09
      wypowiedzi większości osób osłabiaja mnie totalnie. Generalnie
      chciałoby sie zarabiać, jak to niektórzy napisali po 17-tej mieć
      wszystko w dupie, ukraść bazę danych z kolegami z biura ( jak to
      radził jeden "superpracodawca") i otworzyć na bazie kradzionych
      pomysłów i kontatków swoje nowe gniazdko. Wszystkim takim typom
      życzę, aby was też tak ktoś okradł, wykiwał i pierdział w stołek do
      17tej i miał wszystko w dupie.
      Budowanie nowego na kradzionym wcześniej czy później skończy się w
      ten sam sposób, bo kto jaka bronia wojuje od takiej ginie. Moralność
      drodzy Panstwo to podstawa, bo czego wymagać od pracowników, jak
      samemu jest się gnojkiem.
      Nie rozumiem dlaczego tylu narzekających siedzi w tym "marnym:
      światku jako podrzędni pracownicy. Jazda kochani do tych korporacji
      farmaceutycznych i innych cudów, od razu na stanowiska Prezesów -
      tylko kto was będzie chciał?
      Trochę realizmu w podejściu do życia. Zobaczcie ile kosztuje
      utrzymanie biura, pensje pracowników darmozjadów, którym przecież
      się należy, do tego reklama itd. A w koncu to nie was biznes tylko
      kogoś, to ma prawo w końcu zarabiać więcej od was, bo to w końcu nie
      komuna, prawda?
      Niesłychane jest jak na początku przychodzicie , skamlacie o
      mozliwośc podjęcia pracy, piszecie w CV jak bardzo jesteście
      zainteresowani swoim rozwojem w branzy poprzez pracę w danym biurze,
      a potem co? jak w pióreczka obrośniemy, otrzepiemy się, z
      przyjezdnego przestraszonego dziewczątka wyrośnie otrzaskana cwana
      osóbka to macie w d.... tego który dał wam szansę na odbicie się od
      dna. i wtedy wspólnie z podobnymi do siebie kombinujemy , liczymy
      zyski kogoś, kto nauczyl was "know-how" , kontkatu z klientem,
      przedstawiania ofert, pracy w systemach, no bo już przecież coś
      potraficie. A już szczytem bezczelności są rady typu : kopnąć w dupę
      pracodawcę i otworzyć coś swojego. czyli okraść. i madrzyć się co i
      jak. Ale przetrwajcie 10-15 -20 lat na tym co sami zbudowaliście a
      nie ukradliście , w dodatku przy zmiennej koniunkturze. Zbiera mi
      sie na wymioty jak to czytam.
      Proponuję otwierajcie od razu swoje firmy, posmakujcie tego miodu,
      niech was orżną pracownicy, natna kontrahenci, nadzieją na minę
      mylący się pracownicy , dołóżcie kase na utrzymanie biura jak jest
      bryndza , aha i płaćcie przy tym wszystkim w ciemno po 3-4 tyś na
      rękę to zobaczycie jakie to szczęście.
      Godne pożałowania i wstyd czytać takie wypowiedzi. ale co w końcu to
      Piłsudski powiedział Naród wspaniały, tylko ludzi k....
      czekam na propozycje pracy od tych wszystkich mądral - kombinatorów
      na oferty pracy w stawkach o których piszecie
      • Gość: al Re: Zarobki w biurach podróży IP: 84.38.21.* 06.03.09, 23:21
        W końcu ktoą mądrze napisał. każdy pracownik che zarabiać po kilka
        tysięcy, ale niech każdy pokaże że jest tego wart i potrafi to
        zarobić. Większość tylko przelicza ile zarabia pracodawca,
        zapominając o wszystkich kosztach utrzymania, bo większość myśli że
        lokal, telefony i reklama są za darmo. A co do godzin pracy to
        najlepiej 8 godz. max i mam wszystko gdzieś, niech o resztę martwo
        się pracodawca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka