sopocianka4 19.06.07, 17:43 czesc! wlasnie wybieram sie do mijas costa i ciekawa jestem co wam zapadlo w pamiec z podrozy do malagi, marbelli, cordoby i innych miast w tym regionie.planuje tez wypad do faro, moze madrytu i tangeru. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aza Re: wrazenia z andaluzji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.06.07, 19:59 Witam, To może ja, bo nie widze nadmiaru odpowiedzi:)) Bylismy w ten weekend majowy w esteponie (czyli jakies 60 km bardziej na zachod). Niemniej poruszanie po wybrzezu od malagi do tarify nie nastreczalo zadnych problemów, choć zdecydowanie rekomenduję wariant płatny autostrady (jakieś 5 euro w sumie za cały odcinek malaga algeciras). Jechalismy tez tą drogą bezplatną i to idzie duuzo wolniej, a w sezonie to pewnie bedzie jeszcze gorzej... Co zapadło w pamięci 1. Tangier (bardzo polecam wykupienie wycieczki w frs, razem z biletem promowym) my plynelismy z tarify i tak jest lepiej (krocej)dla tych co nie są wilkami morskimi jak my wlasnie. Aha i trzeba wziąc dużo drobnych monet typu euro lub mniej na napiwki i drobne zakupy:) 2. Gibraltar (mielismy widok na skale z tarasu:)))Najlepiej w niedzielę, jest pusto, można bez problemu wjechac na terytorium brytyjskie i znalezc latwo miejsce do parkowania. 3. Casares ! rewelacaja, klasyczne pueblo blanco, cicho, spokojnie, malo turystów, fantastyczna atmosfera, nie przegapcie cmentarzyka na szczycie. 4. Alhambra - wiadomo. Bilety juz rezerwuj przez internet, choc jak jedziesz teraz to juz nie bedzie - ja rezerwowalem na maj w marcu i byly tylko godziny wieczorne. 5. Ronda - ja osobiscie nie bardzo... prawie godzine szukalismy miejsca do parkowania, dzikie tlumy, no nam nie bardzo sie podobalo, choc zobaczyc ten most trzeba:) 6. Marbella - ladna starówka, świetne ławki z azulejos przy fontannie, plaza słaba w porównaniu z tą w esteponie... no i drogo tam raczej i nieco snobistycznie. Reasumując my mielismy bardzo aktywny tydzien, trzy kraje dwa kontynenty:) a o tej porze roku to trzeba jeszcze sie wykapac w morzu:) Madryt, czy faro to chyba jednak za daleko... ale cadiz to mozna sprobowac, w przewodniku pascala chwalą bardzo w przeciwienstwie do malagi na przyklad... Milego wyjazdu Arek Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: wrazenia z andaluzji 22.06.07, 13:42 Arku Byles na wlasna reke? Mozesz dokladnie mi napisac gdzie kupowaliscie wycieczki , np ta do Tangeru? Odpowiedz Link Zgłoś