Dodaj do ulubionych

wrazenia z andaluzji

19.06.07, 17:43
czesc! wlasnie wybieram sie do mijas costa i ciekawa jestem co wam zapadlo w pamiec z podrozy do malagi, marbelli, cordoby i innych miast w tym regionie.planuje tez wypad do faro, moze madrytu i tangeru.
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Aza Re: wrazenia z andaluzji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.06.07, 19:59
      Witam,
      To może ja, bo nie widze nadmiaru odpowiedzi:))
      Bylismy w ten weekend majowy w esteponie (czyli jakies 60 km bardziej na
      zachod). Niemniej poruszanie po wybrzezu od malagi do tarify nie nastreczalo
      zadnych problemów, choć zdecydowanie rekomenduję wariant płatny autostrady
      (jakieś 5 euro w sumie za cały odcinek malaga algeciras). Jechalismy tez tą
      drogą bezplatną i to idzie duuzo wolniej, a w sezonie to pewnie bedzie jeszcze
      gorzej... Co zapadło w pamięci
      1. Tangier (bardzo polecam wykupienie wycieczki w frs, razem z biletem promowym)
      my plynelismy z tarify i tak jest lepiej (krocej)dla tych co nie są wilkami
      morskimi jak my wlasnie. Aha i trzeba wziąc dużo drobnych monet typu euro lub
      mniej na napiwki i drobne zakupy:)
      2. Gibraltar (mielismy widok na skale z tarasu:)))Najlepiej w niedzielę, jest
      pusto, można bez problemu wjechac na terytorium brytyjskie i znalezc latwo
      miejsce do parkowania.
      3. Casares ! rewelacaja, klasyczne pueblo blanco, cicho, spokojnie, malo
      turystów, fantastyczna atmosfera, nie przegapcie cmentarzyka na szczycie.
      4. Alhambra - wiadomo. Bilety juz rezerwuj przez internet, choc jak jedziesz
      teraz to juz nie bedzie - ja rezerwowalem na maj w marcu i byly tylko godziny
      wieczorne.
      5. Ronda - ja osobiscie nie bardzo... prawie godzine szukalismy miejsca do
      parkowania, dzikie tlumy, no nam nie bardzo sie podobalo, choc zobaczyc ten
      most trzeba:)
      6. Marbella - ladna starówka, świetne ławki z azulejos przy fontannie, plaza
      słaba w porównaniu z tą w esteponie... no i drogo tam raczej i nieco
      snobistycznie.
      Reasumując my mielismy bardzo aktywny tydzien, trzy kraje dwa kontynenty:) a o
      tej porze roku to trzeba jeszcze sie wykapac w morzu:)
      Madryt, czy faro to chyba jednak za daleko... ale cadiz to mozna sprobowac, w
      przewodniku pascala chwalą bardzo w przeciwienstwie do malagi na przyklad...
      Milego wyjazdu
      Arek
      • konkubinka Re: wrazenia z andaluzji 22.06.07, 13:42
        Arku
        Byles na wlasna reke?
        Mozesz dokladnie mi napisac gdzie kupowaliscie wycieczki , np ta do Tangeru?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka