Gość: mishka IP: *.acn.waw.pl 11.03.09, 11:33 Czytam, czytam i nie mogę się zdecydować na biuro. Bardzo proszę o podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariee Re: To w końcu z kim do Chin 11.03.09, 11:55 spojrzyj wyżej na posta. Właśnie pisalam o mojej wyprawie z CT Poland, które bardzo polecam. Jak masz więcej czasu - warto pojechać na 27 dniową. Ja w zeszłym roku byłam na Północy, w tym roku jadę na Poludnie z tym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
turecky Re: To w końcu z kim do Chin 11.03.09, 12:09 1. Wynajmij w Chinach biuro: www.sinotour.com.cn znajdziesz tam mnóstwo różnych tras zwiedzania. 2. Kup sobie bilety lotnicze 3. Ciesz się zorganizowaną wycieczką tylko we własnym gronie :-) Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. pozdr. turecky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 22:27 Polecam Orient Travel z trasą Cesarską. Super wycieczka. Objechaliśmy prawie całe Chiny w 19 dni. Wycieczka zrealizowana w 100% z dodatkami super restauracje i najważniejsze Pani pilot była znakomita. Polecam przed wyborem zadzwonić do biura i zapytać o doświadczenie pilota który ma jechać z grupą oraz porównać sumę wszystkich opłat jakie liczą sobie biura. My wybraliśmy bardzo dobrze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noweko Re: To w końcu z kim do Chin 11.03.09, 12:10 Byłem też z CT Poland, na Perłach. Polecam. Pełne wyżywienie, komfort w większości 4* hoteli (tylko w Tybecie i HK był 3, ale za to blisko do wszelkich atrakcji. W Lhasie mieszkaliśmy obok świątyni Dżokhang. Pod świętą górą Emei - 5*, bardzo luksusowy, pięknie położóny. Bardzo sprawnie zorganizowana wyprawa, obsługa na najwyższym poziomie. Nie mam się do czego przyczepić, a jestem starym wyjadaczem, bo dużo jeżdżę po świecie z rożnymi BP na kierunki egzotyczne. Może tylko pogoda czasami dawała w kość. Lepiej więc wybrać się w kwietniu albo pażdzierniku. Ja byłem we wrześniu i jeszcze np. w Pekinie duszno i gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LTHX Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.thyssen.com 12.03.09, 12:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=85811506 to zalezy ile masz pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LTHX Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.thyssen.com 12.03.09, 12:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=85811506 sorki za bledny link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:54 a ja się wybieram z "Orient Travel" 29 dni, program bardzo podobny do CT, świadczenia takie same, a cena o kilka tys. niższa. A jak będzie to zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
oleczkaa1980 Re: To w końcu z kim do Chin 12.03.09, 15:27 Proszę, proszę Chiny... ładne plany macie, tylko pozazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.echostar.pl 12.03.09, 22:18 już kiedyś pisałam o wycieczce Cesarskie Chiny, na którą wybrałam się z mężem w zeszłym roku z Ecco Travel. za 2 tygodnie zapłaciliśmy około ok 5000zł a zobaczyliśmy więcej niż było w programie, a to dzięki przewodnikowi, który sam z siebie proponował nam dodatkowe atrakcje. Noclegi na wysokim poziomie, jedzonko również bardzo dobre. Cala grupa była bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 19:45 Wybrałam ecco travel ze względu na atrakcyjną cenę i niezłe opinie i po powrocie mogę stwierdzić, że wybór był bardzo dobry. Wszystko było super, a znacznie taniej niż w logosach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
taliaq Re: To w końcu z kim do Chin 18.03.09, 09:39 Napisz proszę, na ile dni byłaś, za jaką cenę ostatecznie. I jak wyglądała realizacja porgramu "od kuchni". Gdzie wyczytałaś te pozytywne opinie, bo na tym forum to Chiny są chwalone z CT Poland, ale to za drogo dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:31 Za dwutygodniowa wycieczke zaplacilam 6tys.zl, do tego na miejscu za bilety wstepu ok.200 usd. Jesli chodzi o realizacje-ecco spisalo sie bardzo dobrze, fajny pilot umial zdyscyplinowac grupe, wiec nie bylo zadnego marudzenia, spalismy w dobrych hotelach, autokary nowe, w pociagu kuszetki, jedzenie smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paryzanin Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.pck.nerim.net 15.06.09, 09:14 Nie wytrzymałem. Te reklamy to przegięcie, 15-dniowa wycieczka do Chin za 5000 pisze szczęśliwy „uczestnik”?! Sprawdzam na stronie Ecco. Sprzedaż internetowa, biorę najczęstszą cenę 4999 PLN. Doskonała cena, sprawdzam dalej. Sprzedaż internetowa, zapewne najtańsza opcja, u agenta będzie drożej, bo ma prowizję. Ups, cos jest jeszcze tyle co nic dopłacamy do obowiązkowych opłat lotniskowych system liczy - 1200 PLN, ubezpieczenie (psi obowiązek tour operatora) 99 PLN, opłata za wizę 220 PLN, nawet pośrednictwo wycenione, pięknie - 100 PLN. Wychodzi 6620 od osoby, to 2000 więcej niż kolezanka, „który pojechał” i ktora gdyby nie miala interesu i mowila o swoich pieniadzach to by powiedziala ile kosztuje wycieczka. A nie doliczyłem obowiązkowych napiwków (najdroższe wśród biur podróży – 4 USD/dzień, a Opal lub uwazane za drogie CT Poland liczy ok. 3 USD/dzień) oraz biletów wstępu ponad 200 USD. Ostatecznie koszt wycieczki to ok. 7500 PLN. Przy Chińczyku czekającym na lotnisku w Chinach, 3* w hotelach, 2 posiłkach dziennie i telepaniu się ciągle pociągami to żadna okazja. Żadna. Żałość bierze kolego, że takie marketingi uprawiasz. A ponieważ od kilku tygodni jest kampania promocyjna chińskich wycieczek Ecco Travel (kupuję Voyage i inne pisma jak jestem u rodzicow to widzę), ponieważ co i rusz w nagłówku wątków poświęcanych Chinom jest link sponsorowany „wycieczki Cesarskie Chiny”, to ja daję czerwoną kartkę zaśmiecaczom forów. Ilość wpisów zachwyconych klientów Ecco w takim czasie to przegięcie. Uważajcie na wszelkich manipulatorów. Dlaczego UOKiK nie ściga takich „ofert”?! Cena 4999, ale jednak ponad 7000. I nie ma innej opcji. Poza rezygnacją z pośrednictwa wizowego nie macie wyboru na czym oszczędzić. A za to jak się reklamują wkleję ten wpis w innych wątkach poświęconych „Cesarskim Chinom”. Co tam, kilkanaście minut roboty. W tym czasie pojawi się kilkunastu „zachwyconych” niską ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaj Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:44 do Chin pojechałabym z Ecco Holiday. Mają tam kilka ciekawych wycieczek objazdowych z największymi atrakcjami. Słyszałam od znajomych (i czytałam w internecie), że najlepsze są Cesarskie Chiny. Poza tym od niedawna mają hotele na tropikalnej wyspie Hainan, gdzie niedawno odbywały się wybory Miss Universum. Chiny bardzo inwestują w bazę hotelową. Sama byłam z Ecco w Sri Lance 3 lata tamu. Mieliśmy wspaniały hotel zaraz przy plaży i extra jedzenie, egzotyczne ale smaczne, do tego piękna okolica i mili ludzie. Słowem - wakacje życia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Chiny z Ecco - ok IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 17:08 Byliśmy w tamtym roku jesienią - przepięknie, organizacyjnie bez zarzutu. Teraz chcemy się wybrać do Meksyku w maju. Jeśli się sprawdzą, to na jesieni też z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: To w końcu z kim do Chin IP: 195.116.105.* 15.06.09, 11:01 Byłam z CT POland i była to jedna z najpiekniejszych moich wycieczek. Organizacja bez zarzutu, najlepsza z jaką dotąd miałam do czynienia, a jeżdżę tylko z biurami z "górnej półki". Wybrałam trasę "Prezydencką" i naprawdę "Cesarskie Chiny" nie wytrzymują z nią porównania. Rejs po rzece Li i tarasy ryżowe na południu Chin to jedne z najpiękniejszych krajobrazów, jakie widziałam - i chociazby dla nich warto wybrać tę trasę i biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:15 Mam kilka pytan dot Trasy Prezydenckiej -jak wyglada ten Spektakl Opery Pekińskiej? -czy bral ktos udzial w rejsie widokowym po rzece Huangpu albo fakultatywnej przejażdżce po polach ryżowych, warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:16 Opera Pekińska - okropieństwo!!! Kocia muzyka, wręcz drażniąca, na scenie nieco pantomimy i sztuk żonglerskich oraz przeciągłe zawodzenie podobnie drażniące jak i muzyka. Trudno wytrzymać, a i przespać się nie da. Bez porównania lepszy jest spektakl w Xian. Rejs widokowy po Huangpu - WARTO!!!, tylko wieczorny., gdy Szanghaj jest oświetlony. Widok tego miasta wieczorem pozostawia cudowne wrażnie. Przejażdżka po polach ryżowych - czysto krajobrazowa atrakcja, jak ktoś lubi widoki, relaks, to skorzysta. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.07.09, 19:53 Nie zgodzę się :D na operze można było spać, co było widać po uczestnikach z różnych stron świata, a chwilami też słychać :D. Rejs super, sprawa tak jak zaznaczyła przedmówczyni wieczorem, koniecznie. Jak Chiny to tylko CT Poland, trzeba stawiać na jakość, a to biuro mnie dwukrotnie nie zawiodło :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: To w końcu z kim do Chin IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.07.09, 22:25 A ja byłam z Prestige Holidays Turs, programy mają na www.egzotyka.tv Nie wyobrażam sobie fajniejszej imprezki, towarzystwo w średnim wieku ale bardzo zabawowe. Mała grupa i nie była to masówka. Ale Chińczycy niezbyt fajni. Odpowiedz Link Zgłoś