maddymad
17.03.09, 23:34
Witajcie, mam pytanie dotyczące la Defense. Dotychczas na prowadzonych wycieczkach starczało mi jedynie czasu, aby całą dzielnicę objechać bulwarem wokół i w tym czasie opowiedzieć o wszystkim. Nie miałam czasu na zatrzymywanie się. W nowych programach widzę, że będę miała na to czas.
Dlatego chciałabym zapytać jak dostać się przed sam Wielki Łuk. Dotarłam do informacji, że muszę się udać na parking zjazdem numer 7 (przy okazji wyczytałam, że w tym roku jest 20 lecie istnienia łuku i parking przez pierwszą godzinę jest gratis - czy ktoś to potwierdza?). Więc zjeżdżam autokarem na parking i domyślam się, że jest tam jakieś wyjście do góry. Czy mogę prosić o opis jak iść i gdzie wyjdę? Wiem, że tam jest plac z widokiem na Łuk, różne współczesne rzeźby itd. Czy są tam też jakieś sklepiki? Czy żeby dostać się do supermarketu trzeba zejść w dół i jak? Czy z tego sklepu mogę się dostać bezpośrednio na parking pod ziemią czy muszę z powrotem przejść przez górę?
Dziękuję wszystkim, którzy zdecydują się odpowiedzieć. Zaznaczam, że mam przed sobą mapę dzielnicy, sprawdzałam na stronach internetowych, nie jestem pracownikiem biura.... Loży szyderców od razu podziękuję, nie piszcie żadnych komentarzy jeśli nie dotyczą tematu...
Serdecznie pozdrawiam całą brać pilocką.