Gość: magdalena IP: *.k830.webspeed.dk 16.04.09, 21:03 mają interesującą wycieczkę "cyklady jachtem" lecz wpierw proszę o opinię o tym biurze gdyż nie korzystałam jeszcze z ich ofert. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.streamcn.pl 16.04.09, 21:43 Widzę kilka watkow powiązanych z RT a tam te same fakty skrajnie inaczej przedstawione , ale tym nie jestem zdziwiona . Napiszę moją ocenę . Byłam z nimi pobytowo a to moze byc inaczej niż objazdy . W hotelu Chrousso Village / pobyt pod katem atarkyjnego wyjazdu z dziecmi / i w Chorwacji w hotelu Grand. Wszystko było w obu przypadkach rewelacyjnie , polecałam na forum te oba hotele z RT i są potwierdzenia ze było OK. Przyjaciele byli z nimi objazdowo w Hiszpanii we Wloszech i teraz wrocili z Izraela . Nie znam szczegolow ale zawsze byli zadowoleni podkreslajac dobrą organizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesium Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.chello.pl 16.04.09, 22:05 Często odwołują wykupione terminy wylotów, odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.gprs.plus.pl 16.04.09, 22:44 Ja i moja bliska rodzina byliśmy z RT w ciągu ostatnich dwóch lat na 7 kierunkach, na kilku kontynentach - wszystkie samolotowe i żadna nie odwołana. Więc nie wiem czy to szczęście, czy inni na podst. jednego wylotu tak piszą. Biuro ze średniej półki z cenami średnimi i należy własne wymagania i potrzeby do tego dostosować. Na pobytach ja rezydenta potrzebuję w sytuacjach awaryjnych. Organizacyjnie dobrze lub prawie dobrze, na objazdach bardzo dużo zależy po prostu od pilota i własnego nastawienia. Ja się na nich jeszcze nie nacięłam, w first z gwarancją ceny nigdy nie oszukali. Na wakacje jeździmy żeby się z nich cieszyć i odpoczywać, a nie doszukiwać się mankamentów, więc my byliśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 12:28 Byliśmy z nimi w Hiszpanii na Costa Brava.Poza małymi duperelami wszystko OK.Więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
shelley do JJ 18.04.09, 22:12 do JJ..czy mozesz cos napisac o pobycie w Chorousso Village? wybieramy sie tam z RT w maju z dwojka dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.streamcn.pl 16.04.09, 22:44 z tymi zmianami to coś może być na rzeczy , bo zdaje się ze Izrael miał innyy niż poczatkowo wybrany termin ale nie wiem co było przyczyną, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.tsi.tychy.pl 16.04.09, 23:09 Biuro ma szeroką ofertę i oczywiście pewne imprezy odbywają się, a niektóre nie.Na kilkanaście terminów do skutku dochodzą dwa,ale biuro udaje,że wszystko jest w porządku.Od grudnia zbiera przedpłaty na te rozproszone terminy kusząc promocjami a następnie stara się przenosić klientów na te dwa realne terminy,ale oczywiście droższe.Przy imprezach odwołanych pojawia się informacja "brak miejsc",co ma stwarzać pozory popytu, bo przecież uczciwość nakazywałaby napisać- "nieaktualna-brak wymaganej liczby uczestników".Trudno z nimi zaplanować urlop.Organizacja i poziom imprez średni-adekwatny do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: 155.140.122.* 17.04.09, 08:43 w pełni zgadzam sie, planujac wyjazd w określonym terminie, musisz liczyc się z przesunięciami w ostatniej chwili, tak bylo w moim przypadku z Grecja; to jest chwyt marketingowy biura - proponuja duzo terminow, chociaz do skutku dochodzi kilka wyjazdow i doskonale zdaja sobie z tego sprawe, wieloletnie doswiadczenie powinno ich tego nauczyc :-( ja wole bardziej stabilne biura Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 09:47 Od grudnia zbiera > przedpłaty na te rozproszone terminy kusząc promocjami a następnie > stara się przenosić klientów na te dwa realne terminy,ale oczywiście > droższe. Tu sie nie zgodzę. Zawsze wykupuję w grudniu czy styczniu- dostaję gwarancję ceny, więc nie ma mozliwości aby mnie przesunęli na droższy termin i żebym musiała dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jj Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.streamcn.pl 17.04.09, 10:30 ponieważ biorę pod uwagę wyjazdy z tym biurem chcę dopytać o tę praktykę zmiany terminu. Czy mimo ze zmiana jest z winy biura to przesuniecie na inny droższ termin wiaze się z dopłatą, czy je to dobrze zrozumiałam? Czy dotyczy też wpłat bez zmiannosci ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie75 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 12:21 Byłam z RT w zeszłym roku (lipiec/listopad)na dwóch objazdówkach Jordania/Syria i rej po Nilu było super!! W tym roku również planujemy kolejną objazdówkę z RT Imprezy dobrze zorganizowane żadnych wpadek dobrzy przewodnicy Nam się podobało:) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.trzos Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 12:27 tym razem co to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: 165.72.200.* 17.04.09, 14:18 bylam na objazdowce po Grecji z RT i wszystko bylo bardzo dobrze zorganizowane , w tym roku planuje wybrac sie z nimi na Balkany . Mysle ,ze w wiekszosci biur nie wszystkie terminy dochodza do skutku , ja w momencie rezerwowania wycieczki zostalam lojalnie poinformowana ,ze termin ktory wybralam nie jest potwierdzony , a poniewaz nie mialam problemu z przesunieciem urlopu zarezerwowalam termin ,ktory byl pewny na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.tsi.tychy.pl 18.04.09, 00:12 Oczywiście biuro Cię poinformuje zgodnie z regulaminem,że impreza w określonym terminie się nie odbędzie i zaproponuje Ci w innym terminie.Jeżeli cena katalogowa była taka sama to nic nie dopłacasz,jeżeli jest wyższa- a zwykle tak jest, to rezygnujesz lub dopłacasz Odpowiedz Link Zgłoś
karolinah1979 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 16:06 byłam z RT na objazdach we Włoszech i w Chorwacji - jestem bardzo zadowolona, żadnych wpadek, wszystko bardzo sprawnie, dobra organizacja i fajni piloci:) w tym roku jadę z nimi do Szwajcarii i już się nie mogę doczekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 16:54 Mam o Rainbow bardzo dobra opinię - jeździłam z nimi i w Europie, na Bliski i Daleki Wschód i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zarówno wycieczki objazdowe, jak i wypoczynek. Mam nadzieję, że w czerwcu tez wszystko będzie OK, bo lecę z nimi na objazd Sycylii. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 17:36 Byłem z nimi 2 razy Rep. Dominikana Kuba Egipt i Sri Lanka mam o nich jak najlepsze zdanie :))) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coco Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.chello.pl 17.04.09, 17:57 A ja szczerze Państwu odradzam korzystania z usług tak nieuczciwego biura jakim jest Rainbow. Pomimo wykupionej dodatkowej gwarancji niezmienności ceny przesunięto mi o tydzień termin wylotu (anulowano mój termin wylotu) -żądając dopłaty do tego samego hotelu w wysokości 600zł! Wczasy kupowałam na początku marca, a odwołanie wylotu nastąpiło 4 tygodnie przed wycieczką. Ponieważ nie cierpię naciągactwa zażądałam zwrotu zaliczki.Tak naprawdę to dla nich klient nie jest ważny, zero szacunku....myślą,że każdy się ugnie i dopłaci te parę groszy aby tylko mieć ten urlop...zapomnieli jednak,że na rynku działają biura konkurencyjne.Myślę,że oni doskonale manipulują tymi terminami, w tym roku jest tak szeroki wybór, a potem do skutku dochodzą tylko 2-4 terminy.... A najśmieszniejsza argumentacja była taka,że wylot anulowany, bo....nie ma wolnego samolotu;). Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 18:22 No cóż wszędzie zdarzają się niezadowoleni jak i zadowoleni z wyjazdów ...polecam jednak przeglądarkę i w tedy zobaczycie że jednak większość jest zadowolona .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józwa Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 18:34 No wlasnie wstukalem w wyszukiwarke pogrzebalem glebiej i wyskoczylo mi cos takiego z d forum GW. Bardzo interesujace- chyba niewiele zmienili postawe wobec dojnego klienta, zmienili sposob d..ania klientów:-) Chyba sie czlowiek naprawde wkur... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24478766&a=24478766 Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 18:24 A może jak już się wypowiadasz to byś się zalogował/a łatwo tak oczerniać anonimowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 17.04.09, 18:25 do coco oczywiście to było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.chello.pl 17.04.09, 20:07 Nie oczerniam,tylko napisałam co wyprawiają zgodnie z prawdą. Dziś oddano mi zaliczkę.To tyle. Kto lubi zmiany terminu wylotu i dopłaty zamiast rekompensaty i słowa przepraszam, niech korzysta w dalszym ciągu z usług tego biura. Dla mnie akurat najważniejsza jest uczciwość i rzetelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guajira Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.nni.pl 17.04.09, 20:02 byłam z RT 2 razy na objazdówkach - Hiszpania i Kuba. Organizacja - zgodnie z programem, ale duzo zależy od tego kto jest pilotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 17.04.09, 22:40 Mam bardzo pozytywną opinię o RT...byłam z tym biurem w Grecji i Hiszpanii, podglądałam na statku w Egipcie (i troszkę żałowałam, że wykupiłam rejs z Alfa Star). Jasne...wiele zależy od pilotów, rezydentów, itp., a RT są ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.09, 11:58 jesli lubisz 40 osobowe grupy to mozesz z nimi jechac, ja nie potrafilem zwiedzac w takim stadzie, wiec wybralem konkurencje Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 18.04.09, 12:14 Gość portalu: zenon napisał(a): > jesli lubisz 40 osobowe grupy to mozesz z nimi jechac, ja nie > potrafilem zwiedzac w takim stadzie, wiec wybralem konkurencje Zapomniałeś dodać dużo droższą konkurencje ... Odpowiedz Link Zgłoś
agaga2 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 18.04.09, 16:44 skoro nie lubisz zwiedzać - w stadzie jak to okresliłeś - to może powinieneś sam organizować swoje wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 13:53 Całkiem przyjemne biuro z ciekawą ofertą. Ale prawdą jest, że wiele zależy od pilotów, którzy niestety potrafią dużo zepsuć. Jeździłam kiedyś z Rainbow do Pragi i muszę przyznać, że było prawie wspaniale, bo miasto rzeczywiście piękne! Jedyny problemem stanowił pilot, co bardziej cenił swój zysk i komfort nad zadowolenie grupy. Chyba Pan Konrad zapomniał, po co i w jakim charakterze jedzie na taką imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
amarena7 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 20.04.09, 21:55 Z RT byłam w ciągu ostatniego pół roku na Kubie i w Kenii-Tanzanii...widocznie miałam szczęście..bo grupy liczyły bardzo niewiele osób i nic nie zostało odwołane( tanzańskie safari prawie jak prywatny wyjazd).Rezydenci znakomici.Wyjątkowo wysoki poziom usług w stosunku do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiaa.m Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 21.04.09, 11:13 a jakie hotele? też bez zarzutu? Odpowiedz Link Zgłoś
meggie8 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 21.04.09, 19:57 Byłam z RT w Budapeszcie na ostatniego Sylwestra. Program wykonany w 100%. Świetna pilotka i przewodniczka na miejscu. Jedynym mankamentem - wg mnie - jest planowa przesiadka w Katowicach w celu zmiany autokaru. Jesienią planowaliśmy również z RT wybrać się do Chorwacji, ale chyba jednak zostaniemy w kraju. Nadrobimy w przyszłym roku, na pewno z Rainbow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewki Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: 121.22.29.* 22.04.09, 17:47 Bylem z nimi w Chorwacji i we Wloszech. Wyjazd ze Szczecina. Wszystko bylo ok - super wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mialpol Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 22.04.09, 21:32 Ja mam mieszane uczucia, w zeszłym roku byłem z RT Na wycieczce Egipt wzdłuż Nilu i było super. W tym roku 13 maja wybieram się do Ziemi Świętej plus wypoczynek w Egipcie. Dziś minął termin wpłaty drugiej raty za wyjazd. Dzwonię do biura żeby potwierdzili termin i okazuje się, że na dzień dzisiejszy nie mogą potwierdzić z powodu małej frekwencji. Wpłaty jednak muszę dokonać bo tak stanowią warunki ogólne. RT zwróci kasę dopiero gdy wycieczka nie dojdzie do skutku. Fajny sposób na obracanie forsą, też tak bym chciał. Nie wiem ale chyba już ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 22.04.09, 21:41 mialpol napisał: W tym roku 13 maja wybieram się do Ziemi Świętej plus wypoczyn > ek w Egipcie. Dziś minął termin wpłaty drugiej raty za wyjazd. Dzwonię do biura > żeby potwierdzili termin i okazuje się, że na dzień dzisiejszy nie mogą potwie > rdzić z powodu małej frekwencji. Wpłaty jednak muszę dokonać bo tak stanowią wa > runki ogólne. RT zwróci kasę dopiero gdy wycieczka nie dojdzie do skutku. Fajny > sposób na obracanie forsą, też tak bym chciał. Nie wiem ale chyba już ich nie > lubię. Tak jest w wszystkich b/p nie tylko w RT umowa to umowa podpisałeś ją przecież ... Odpowiedz Link Zgłoś
mialpol Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 23.04.09, 10:18 Tak umowę podpisałem ale nie po to żeby mi zwrócili pieniądze. Mam zaplanowany wymarzony urlop i co? do końca nerwy. No a jak już zwrócą mi kasę to trzeba będzie szukać jakiegoś lasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska 25 Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.teleton.pl 28.04.09, 10:39 Byłam z RT w Grecji, objazdówka 2 tygodnie, program zrealizowany, profesjonalny pilot, piękny urlop, polecam każdemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.09, 16:32 Byliśmy na imprezie "Egipt wzdłuż Nilu " 06-20.02.2009r, Było rewelacyjnie.Organizacja bez zastrzeżeń .Pilot ( rezydent)Pani Paulina bardzo kompetentna, duża wiedza.Jesteśmy bardzo zadowoleni.Polecamy to biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.anonymouse.org 23.04.09, 12:32 czy/gdzie maja punkt w Turku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: *.elomza.pl 23.04.09, 13:03 mamy wkupione wczasy w terminie 15-29.05... wylot 15.05 o godz 21.25, powrot 29.05 o godz 4.15... jakby nie patrzec wychodzi 2 dni do tylu, czy to jest w porzadku??? Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 23.04.09, 14:05 Gość portalu: zła napisał(a): > mamy wkupione wczasy w terminie 15-29.05... wylot 15.05 o godz > 21.25, powrot 29.05 o godz 4.15... jakby nie patrzec wychodzi 2 dni > do tylu, czy to jest w porzadku??? Nie ale czy to wina RT ???? nie takie są uroki czarterów i nic na to nie poradzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 23.04.09, 14:12 To dotyczy wszystkich biur i uzaleznione jest od godzin czarterow jak wspomnial poprzednik. Kwestia szczescia. Ja jednego roku mialam wylot o 22.40 (i ten dzien oczywiscie byl wliczony w impreze). Natomiast w zeszlym roku tak sie zlozylo, ze bylam w Grecji juz o 11-tej przed poludniem, a wylatywalam o 19-tej. Wiec wtedy w zasadzie mozna powiedziec, ze prawie 15 dni bylismy na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asioga Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: 64.211.40.* 28.04.09, 14:22 Tak bywa ustalane i zwykle program opiewa informacje,ze dzien 1 to zbiorka, wylot itd. Zawsze mozesz nie jechac z BP a pojechac sobie samochiodem. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.trzos Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 29.04.09, 13:22 Gość portalu: asioga napisał(a): > Tak bywa ustalane i zwykle program opiewa informacje,ze dzien 1 to > zbiorka, wylot itd. > Zawsze mozesz nie jechac z BP a pojechac sobie samochiodem. Pewnie, że można :) ale jak ktoś ma pozytywne wspomnienia z podróży z danym organizatorem to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby powtórzyć to jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agbr Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: 136.8.150.* 11.05.09, 10:31 ja byłam trzy razy i zawsze byłam zadowolona. W Chorwacji, na Sycylii i w Turcji. W tym roku byliśmy na Sri Lance z renomowanym Tui i nie widziałam różnicy. A nawet żałowałam że nie wzięliśmy z Rainbow, bo Tui robi słabe objazdówki. To jest biuro dla statecznych niemieckich emerytów, którzy jeżdżą do luksusowych hoteli i z tej rolu wywiązuje się świetnie. A Rainbow jest dla prężnch ludzi, którzy chca coś zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.m-skurska Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? 08.06.09, 21:36 Klauzule biura podróży Rainbow Tours S.A. (Łódź) w rejestrze klauzul niedozwolonych maj 20, 2009 · Brak komentarzy Do rejestru klauzul niedozwolonych prowadzonego w oparciu o wyroki Sądu Ochrony Konkurencji i konsumentów wpisane zostały dwa następujące postanowienia: 1) Numer wpisu: 1584 Data wpisu: 2009-03-30 Data wydania wyroku: 2008-01-29 Sygnatura akt: Sygn. akt XVII AmC 171/07 Nazwa i siedziba sądu: Sąd Okręgowy w Warszawie – Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów Oznaczenie powoda: Stowarzyszenie Towarzystwa Lexus w Zielonej Górze Oznaczenie pozwanego: Rainbow Tours S.A. z siedzibą w Łodzi Postanowienie uznane za niedozwolone: “Biuro wyłącza odpowiedzialność odszkodowawczą od następstw nieszczęśliwych wypadków, utraty zdrowia i życia w zakresie przekraczającym kwoty gwarantowane polisą generalną Signal Iduna lub innego towarzystwa ubezpieczeniowego, z którym Biuro zawarło umowy ubezpieczenia, chyba że szkoda powstała z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa biura lub osób trzecich, uczestniczących w wykonaniu usług przewidzianych w umowie.” 2) Numer wpisu: 1585 Data wpisu: 2009-03-30 Data wydania wyroku: 2007-12-06 Sygnatura akt: Sygn. akt XVII AmC 178/07 Nazwa i siedziba sądu: Sąd Okręgowy w Warszawie – Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów Oznaczenie powoda: Stowarzyszenie Towarzystwa Lexus w Zielonej Górze Oznaczenie pozwanego: Rainbow Tours S.A. z siedzibą w Łodzi Postanowienie uznane za niedozwolone: “Uczestnik ma prawo do odstąpienia od umowy (bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów), jeżeli cena imprezy wzrośnie o więcej niż 7%.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam j Re: jakie są Państwa opinie o Rainbow Tours? IP: 78.133.200.* 08.06.09, 22:38 1) Sposób działania wszystkich BP w Polsce opiera się na zasadzie "zrznij jak nawjwięcej, daj jak najmniej" 2) RT już usunęło te klauzulę 3) 96% BP miało w sowich umowach niedozwolone klazule. Te 4% to biura lokalne. Więc w tym totalnym 'szicie' i tak nie jest źle :) Odpowiedz Link Zgłoś