Dodaj do ulubionych

Chiny z Rainbow

28.05.09, 10:25
Może ktoś już wrócił z Chin z Rainbow i mógłby się podzielić swoimi
refleksjami z wyjazdu? Może jakieś rady - co zabrać a czego nie, na co się
nastawić. Czy program jest elastyczny - tzn. mogę z czegoś zrezygnować i nie
płacić? Jeśli tak, to na co nie warto iść?
Co jakiś czas próbuję coś o tej wycieczce się dowiedzieć i NIC. Są posty o
wycieczkach z innych biur a z Rainbow nic. Ciekawe dlaczego? Nikt nie wrócił :) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: krol Re: Chiny z Rainbow IP: *.net.inotel.pl 28.05.09, 20:22
      sprawdz tez oferte ecco travel. znajomy byl z nimi i wrocil bardzo
      zadowolony. mnie nie stac, ale moze ty skorzystasz.pozdrawiam
    • makaresza Re: Chiny z Rainbow 28.05.09, 22:39
      Ja byłam z rainbowem w Meksyku i Tajlandii i było ok, więc Chiny pewnie też będą
      fajne.
      • Gość: rk Re: Chiny z Rainbow IP: *.c158.petrotel.pl 29.05.09, 10:05
        ja jadę w sierpniu a za dwa tygodnie będę miał informację od osoby,
        która obecnie jest w Chinach
        • taliaq Re: Chiny z Rainbow 29.05.09, 10:17
          To daj znać koniecznie, jak się czegoś dowiesz!
          • Gość: sinolog/pilot Re: Chiny z Rainbow IP: *.chello.pl 29.05.09, 11:26
            Moim zdaniem lepiej dozbierać jeszcze te 4 tysiące od osoby i pojechać na 16-18 dni z lepszym biurem, bo taki wyjazd 11 dni z 2 dniami w samolocie się po prostu nie oplaca. Tu placisz 7200zl, a niewiele zobaczysz tak naprawde. A wychodzi dużo drożej za dzień, bo przeloty pieruńsko drogie.
            Przy 18 dniowej wycieczce - masz przekrój całych Chin. Polecam CT Poland, Logostour z Warszawy, Opal travel.

PS. W programie Rainbow Zhengzhou można sobie darować, wioska Banpo też nieciekawa, podobnie jak gorące żródła Huaqing. Wielkie dziury pomiędzy punktami programu, których jest za mało po prostu. I błędy merytoryczne w samym programie. Nie napiszę, jakie - niech biuro główkuje...
            • wik07 Re: Chiny z Rainbow 29.05.09, 14:59
              Do sinolog/pilot
              Ponieważ jest to już Twoja kolejna krytyczna opinia o biurze to może
              napisz które oferty i jakich biur w Twojej opinii są dobre. Napewno
              pomożesz tym wielu niezdecydowanym w tym również mi.
            • Gość: es Re: Chiny z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 18:06
              do sinolog/pilot
              a Ty jesteś sinolog czy pilot?
              czy można robić dobrze jedno i drugie?- jedni to potrafią, inni nie - i wtedy
              sfrustrowani krytykują..
              jeśli mi się coś nie podoba - piszę co
              jeśli nie chcę pisać co - po prostu nie piszę
              a w Twoim przypadku - ot standardowa polska zjadliwość i złośliwość

i żeby nie było - ja wakacje organizuję we własnym zakresie i nie narzekam na
              biura i nie jestem ich pracownikiem
              pozdrawiam
              i podróżników i malkontentów
              • Gość: sinolog/pilot Re: Chiny z Rainbow IP: *.chello.pl 29.05.09, 22:03
                do es.
                Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem mojego postu nt. niedociągnięć BP Rainbow, to nie mam więcej uwag.
                A polecam CT Poland, Logostour z Wawy (nauczycielskie) i Opal travel. To I liga. Jest jeszcze Logos Travel Sliwki - ale ten za gorszy standard (hotele 3* i tylko 2 posiłki) bierze min. o 1000 zl więcej od osoby...
                • Gość: do sinolog/pilot Re: Chiny z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 00:31
                  Gość portalu: sinolog/pilot napisał(a):

> do es.
                  > Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem mojego postu nt. niedociągnięć BP Rain
                  > bow, to nie mam więcej uwag.
                  > A polecam CT Poland, Logostour z Wawy (nauczycielskie) i Opal travel. To I liga
                  > . Jest jeszcze Logos Travel Sliwki - ale ten za gorszy standard (hotele 3* i ty
                  > lko 2 posiłki) bierze min. o 1000 zl więcej od osoby...

ależ umiem czytać ze zrozumieniem - ja o kozie Ty o wozie
                  i po raz kolejny leci reklama biur :):):)
                  dokładnie tego można się było spodziewać :):)
                  KAŻDE biura ma niedociągnięcia - o Ctpoland, którego jak rozumiem, jesteś
                  pracownikiem - też, i na tym forum choć przyznam bardzo rzadko, też było - ja
                  czytam - DOKŁADNIE, aby wyciągnąć wnioski i porady do własnych podróży
                  ale jeśli krytykujemy - piszmy dlaczego i tylko to mam na myśli
                  i pozwólmy każdemu dokonać wyboru - finansowego również :)

• Gość: sinolog/pilot Re: Chiny z Rainbow IP: *.chello.pl 30.05.09, 14:08
                    do es:
                    daruj sobie. Moje uwagi nt Rainbow dotyczyly niektórych punktów programu tego biura. Po prostu znam teren i moim (subiektywnym) zdaniem można je sobie darować... Jak biuro sie sprawuje na miejscu - niech się wypowiadają ci, co z nim byli. Kwestie finansowe - uwaga odnosi się do wszystkich biur i wyjazdow. Na dalekie wyprawy egzotyczne warto poswiecic przynajmniej 14 dni. Krótkie wycieczki są malo opłacalne, za dużo kosztuje przelot, także wysiłku ze strony organizmu.
                    Co w Chinach warto zobaczyć?
                    Pekin - ZM, Pałac Letni, Wielki Mur-najlepiej jak najwcześniej rano. Rikszami po hutongach. Albo chociaz wolny czas na pochodzenie po okolicach starego Pekinu na pln-zach od ZM. Wzgórze Węglowe -świetny widok na ZM.
                    Szanghaj
                    -Wieza telewizyjna, bo widać S jak na dłoni i mozna pospacerować od tego miesiąca po szklanej, przeroczystej podlodze na 267m Niesamowite wrażenie!
                    - ogród Yu i stare zabudowania S na tyłach miasteczka handlowego.
                    - Bund, świątynia Nefrytowego Buddy (raczej Buddów - są tam 2 rzeżby), dzielnica pubów-Xintiandi, Muzeum Szanghajskie. Przejechać się kolejką magnetyczną Maglev (431km/h); odbyć wieczorem rejs statkiem po rzece.
                    XI'an - Armia, Pagoda Dzikiej Gęsi, Mury Miejskie, może Muzeum Prowincji.
                    Luoyang - groty Longmen, klasztor Shaolin - taki sobie. Ale pokazy akrobatów - warto.
                    Guilin - jako baza do wypadów rzeką Li do Yangshuo i wiosek przy tarasach ryżowych. Sympatyczne wieczorne rejsy po jeziorach G.
                    Suzhou - ogrody, krzywa Pagoda Skały w chmurach na Tygrysim Wzgórzu.
                    Hangzhou - świątynia Ling'en (koniecznie!) i Jezioro Zachodnie
                    Kanton - Akademia rodziny Chen, uliczki w centrum. Bazar Qingping na zakup żeńszenia.
                    Macau i HongKong.

mniej uczęszczane - a rewelacyjne:
                    Pingyao - miasto, gdzie czas się zatrzymał, świetna sceneria do chińskich filmów historycznych;
                    prowincja Yunnan - mniejszości etniczne, piękne krajobrazy - całokształt.
                    Tybet - jak najszybciej...i np. połączyć go z Nepalem.

• Gość: es Re: Chiny z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 23:24
                      do sinolog/pilot
                      i tu chylę czoła i zwracam honor
                      to jak najbardziej merytoryczna odpowiedź i naprawdę warta uwagi
                      szkoda tylko, że ja z niej nie skorzystam - do Chin pojadę - jak zmienią
                      nastawienie do przestrzegania praw człowieka - czyli w moim życiu - pewnie nigdy
                      a szkoda - bo kraj z tego co można przeczytać i pooglądać - naprawdę wart
                      zwiedzania, włącznie z niestety niewolnym Tybetem
                      pozdrawiam
    • Gość: agaa Re: Chiny z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 19:59
      Witaj ja terz czekam na jakies podpowiedzi ,lece w czerwcu z tym
      biurem do Chin.W styczniu byłam w Tajlndi i biuro jest ok było super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka