dariantos 15.07.09, 22:24 Witam, mam pilotować grupę do Wiednia. Czy ktoś ma namiary na fajną Heurigen na Grinzingu - chcę zaproponować grupę wieczór na Grinzingu :)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_lunna Re: Heurigen - Grinzing 15.07.09, 22:29 miejscowa przewodniczka ,którą MUSISZ mieć zapewne Tobie doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pptys Re: Heurigen - Grinzing 16.07.09, 10:08 WITAJ DARIA ! Jeżeli nie masz przewodnika w języku polskim po Wiedniu / a powinnaś miec w jakimkolwiek języku /i nie zaproponuje ci zaprzyjaźnionej heuriger , to możesz pojechac do wioski obok Grinzingu , NEUSTIFT . Zależy czy grupa ma dośc kasy czy jest oszczędna , gdyż na Grinzingu ceny są wysokie , a w Neustift można wynegocjowac 15,5 euro za kolację z deserem i winem / na Grinzingu tyle kosztuje samo II danie /. Byłem tam miesiąc temu. Podaję adres : DORFSCHENKE SALMANSDORF/NEUSTIFT A-1190 WIEN , Dreimarkstelngasse 1 tel,fax : +43(0)1 440 20 89 . Autokar zostawiasz na Keylwerthgasse pod szkołą amerykańską , a stąd 150m do restauracji . Jeżeli mają kasy jak lodu , to wpisz w wyszukiwarkę Heuriger Wiedeń Grinzing i pokaże ci mnóstwo adresów . POZDRAWIAM PIOTR Odpowiedz Link Zgłoś
pptys Re: Heurigen - Grinzing 16.07.09, 10:12 BONUS OD KNAJPY ! Do kolacji dają muzykantów gratis , którzy nauczyli się polskich popularnych piosenek "do kotleta " , a turysci to uwielbiają . PIOTR Odpowiedz Link Zgłoś