Dodaj do ulubionych

Praktyka dla pilota w Lublinie

04.08.09, 15:59
Witam ! Jestem 'świeżo upieczonym' pilotem, i chyba jak każdy chciałabym na początek pojechać jako drugi pilot. Czytałam już na tym forum mase postów na temat traktowania praktykantów, jednak chciałam się spytać czy może ktoś z lubelskiego tak zaczynał i w jakich biurach praktykują takie wyjazdy. Języki znam dwa - hiszpański i portugalski.
Z góry dziękuje za odp. POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • gakako Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 04.08.09, 23:20
      Ja jestem także "świeżo upieczoną pilotką" z Lublina. W czerwcu dwukrotnie
      wyjeżdżałam z grupami ( w kraju). Nikt nie proponował mi praktyki tylko od razu
      "na szeroką wodę"....
      Ludzie z mojej "kursowej" grupy także pojechali od razu jako piloci- także za
      granicę.
      Nic mi nie wiadomo aby któreś biuro lubelskie "praktykowało". Ale kto wie?
      A tak na marginesie... ze mną zdawała egzamin (drugie podejście) dziewczyna z
      iberystyki ... może to Ty?:)
      Powodzenia
      • iberystka_pl Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 05.08.09, 00:07
        No to jeszcze lepiej, myślałam że raczej piloci bez doświadczenia nie są 'mile'
        widziani ;) Może jednak w tym Lublinie nie jest tak źle...;)Dopiero dziś
        zaczęłam szukać punktu zaczepienia więc jeszcze jestem optymistycznie nastawiona.
        Jak z iberystyki to owszem, ja ;)
        Dzięki za odp, pozdrawiam.
        • gakako Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 06.08.09, 09:50
          roześlij info o sobie do różnych biur. Ja tak zrobiłam i teraz dzwonią... w
          sierpniu np. mam dwa wyjazdy. Tylko uważaj bo w niektórych biurach są problemy z
          wypłatą.
          Powodzenia!:)
          • junitymka Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 07.08.09, 17:16
            Witam, gdzie w Lublinie mogę zrobić kurs na pilota wycieczek? Jakie
            są realia takich kursów?
            • iberystka_pl Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 07.08.09, 18:15
              Dzięki gakako za odp. Już wysłałam do paru biur, zobaczymy czy coś z tego
              będzie...;) Tobie powodzenia życze;)
              A co do kursu to ja robiłam w PTTK. I byłam z zajęć jak i z organizacji
              zadowolona. Myśle że od października będą zbierać kolejną grupę.
              • gakako Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 14.08.09, 23:01
                Ibesrystyka, jeśli w PTTK robiłas kurs tzn, że razem ze mną:)))))
                • ilonazar Re: Praktyka dla pilota w Lublinie 24.08.09, 16:51
                  :) Hej Dziewczyny!!
                  Ja także jestem świeżo upieczonym pilotem, jednakże trochę zaniedbałam sprawę
                  zniechęcając się kilkoma pierwszymi, nieudanymi, próbami załapania się na
                  pracę. Iberystyka, udało Ci się coś znaleźć? Rozumiem, że jesteście z Lublina,
                  może by tak sie kiedys spotkać?
                  A tak z ciekawości, z jakich biur wyjeżdzasz gakako?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka