Gość: Tads IP: *.belchatow.msk.pl 02.09.09, 10:23 Kto podpowie gdzie się wybrać na Korfu teraz? Który rejon najlepszy i jaki Hotel żeby było ciekawie i miło? Dzięki za podpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anowa.01 Re: Korfu 03.09.09, 14:07 polecam wschodnie wybrzeze (lepsze plaze i wiecej atrakcji dla turystow), ja bylam na polnoc od miasta Korfu w Barbati w hotelu Nautilus - hotel w porzadku, znajomi byli pare kilometrow dalej w Ipsos w hotelu Ipsos Beach i tez chwalili. Nie wiem co dla Ciebie oznacza "ciekawie i milo". Ipsos to wiekszy kurort od Barbati i dlatego jest tam wiecej turystow, dyskotek, knajp itd. Zabytki - najwiecej w miescie Korfu i w roznych miejscach na calej wyspie (klasztory, zamki) - warto wynajac samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tads Re: Korfu IP: *.belchatow.msk.pl 03.09.09, 14:57 Dzięki za odpowiedż! "ciekawie i miło"- chodzi o sympatyczną i ładną okolicę ,ładne plaże,- podobno na wschodzie są skaliste i żwirowe? Zależy tez żeby w hotelu było miło, czysto i niezłe posiłki. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 08:25 Podobno dobrym hotelem jest Belle Helene w miejscowości Agios Georgios - przy pięknej piaszczystej plaży. Ma go biuro podróży Atlas Tours - są zdjęcia na ich stronie interenetowej. Ale sama tam nie byłam. Wybieram się w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mfaza1 Re: Korfu 04.09.09, 11:12 Ja, tak jak anowa.o1 też byłem w hotelu Nautilus, w płn-wsch. części wyspy. Bardzo mi się ten region podobał-plaże kamieniste, ale za to woda krystaliczna. Ludzi na plaży umiarkowana ilość. Wynajęliśmy samochód i z żoną objechaliśmy wyspę - niezapomniane było pokonanie góry Pantokrator. Z poziomu morza trzeba wjechać na ok 900 m, a potem w dół!! Takich krętych serpentyn jeszcze nie widziałemm, a w wioskach były takie wąskie, że seicento się ledwo mieściło. Na północy polecam Sidari-plaże piaszczyste i słynne skaliste klify Canal d'Amour. Paleokastrisa - plaże piękne, ale małe i strasznie zatłoczone. Polecam też zwiedzić pałacyk Achillion . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Korfu IP: 77.252.36.* 10.09.09, 14:24 Najpiękniejsze piaszczyste plaże na zachodzie (Agios Stefanos, Pelekas, Glyfada, Ermones, Agios Gordis, Agios Georgios), kamieniste na wschodzie (Nissaki, Barbati). Północ raczej kiepska krajobrazowo (wyjątkiem Kassiopi). Najsłabsze okolice to Gouvia, Perama, Benitses Messongi). Opinia jak najbardziej subiektywna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Korfu IP: *.ar.wroc.pl 11.09.09, 12:04 Bylam w Belle Helene. Plaza bardzo ladna, hotel sympatyczny. Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juka Re: Korfu IP: *.icpnet.pl 11.09.09, 21:16 a jak położony jest Nautilus? Jest tam coś w koło? Blisko do centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris68 Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 09:36 Za rok zamierzam wybrać się samodzielnie (bez pośrednictwa biura podróży). jak zorganizowac sobie nocleg? czy są na Korfu prywatne kwatery? czy mogę sama (na miejscu bądź przez internet wcześniej) zarezerwowac hotel? Będę wdzięczna zaodpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
venus47 Re: Korfu 17.09.09, 15:31 Polecam kompleks hotelowy Gelina Village + Gelina Mare w Acharavi - północna część wyspy. Byłam tam w czerwcu. Sprawdź na stronie: www.grecos.pl/Korfu.html Wszystko było super, za wyjątkiem odwołania fakultatywnego "wieczoru greckiego" w jednej z najsłynniejszej greckiej tawernie. Powodem odwołania był przedsezonowy brak minimalnej liczby chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris68 Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:17 Dziękuję bardzo za podane propozycje. Ale nadal nie wiem, czy mogę SAMA zarezerwować hotel lub wynająć prywatna kwaterę (czy takowe są na Korfu??) czy wszystko musi odbyć sie za pośrednictwem biura podróży?? Czy da sie samodzielnie zorganizowac taki pobyt? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Korfu 18.09.09, 10:39 Ofert jest tyle, że głowa może rozboleć wystarczy wygoglować. Pewnie, że da, wszystko sie da zwłaszcza w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś