Dodaj do ulubionych

Dania - Jutlandia

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 10:23
Dania - Jutlandia. Poradźcie, gdzie kupić dobry przewodnik. jedziemy w rejon
płn.-zach. - okolice Hirtshals, i na drugi tydzień mamy dom na Djursland Mols.
Możecie coś polecić ? Domy mamy już zarezerwowane. Dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: wal Re: Dania - Jutlandia IP: *.icpnet.pl 05.01.04, 20:54
      Mała uwaga - może niepotrzebna ? Jeśli dom wynajmujesz za pośrednictwem firmy
      Dansommer, to uważaj na liczniki (en.elektryczna, wada, telefon, CO)Mnie
      zakwestionowali moje odczyty liczników i wyliczyli,że przez tydzień zużyłem 900
      kWh en.elektr.
      • Gość: jacekzakrzewski Re: Dania - Jutlandia IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:29
        Jedziemy po raz kolejny z biura sol og strand - niemiecka siedziba główna
        sonneundstrand Flensburg. Super skandynawska jakośc usług. A co z tymi
        przewodnikami ?
    • Gość: AniaWarszawa Re: Dania - Jutlandia IP: *.acn.pl 11.01.04, 00:14
      Zamiast kupować przewodniki w Polsce polecam skorzystać już w Danii z punktu
      informacji turystycznej.Gdy byłam w Kopenhadze znalazłam tam wiele darmowych
      broszur,które w naprawdę wyczerpująo opisują miejscowości
      turystyczne,hotele,restauracje,rozrywki i imprezy kulturalne.Ja sama mam wiele
      materiałów na temat Jutlandii.Bo w punkcie informacji turystycznej można
      otrzymać foldery na temat konkretnych regionów,a nie tylko ogólne o Danii.Poza
      tym pracują tam kompetentni ludzie,którzy chętnie udzielą wszelkich
      informacji,jakich będziesz potrzebował.

Życzę udanej podróży.Pozdrawiam.
    • Gość: AniaWarszawa Re: Dania - Jutlandia IP: *.acn.pl 11.01.04, 00:29
      Byłabym zapomniała...

W przewodnikach Jutlandia jest jednym ze słabiej opisanych regionów,gdyż to
      najmniej turystyczna część Danii.
      Gdy byłam w Kopenhadze brałam udział w międzynarodowym konkursie
      turystycznym.Jednym z zadań było stworzenie oferty wyjazdu do północnej
      Jutlandii.Miałam ze sobą przewodnik Pascala po Danii,którego ci nie polecam.Z
      regionu,który cię interesuje opisane są tylko większe miasta a informacje są
      bardzo ogólnikowe.Dlatego jeszcze raz polecam Informację Turystyczną w
      Danii.Jej punkty są w każdym większym mieście.

Poza tym odwiedź stronę internetową www.visitdenmark.com To duński portal
      turystyczny,posiada polską wersję językową.Poszperaj w internecie...ja właśnie
      tu znalazłam wiadomości potrzebne do konkursu.
      • Gość: ja Re: Dania - Jutlandia IP: *.acn.pl 12.01.04, 12:53
        Jutlandia jest rzeczywiście mało "turystycznym" regionem i w Polsce mnie
        również nie udało się znaleźć przewodników. W samej Jutlandii biura informacji
        turystycznej rzeczywiście są w prawie każdym miasteczku, ale informacje tam
        podawane mogą być niepełne. Nam zdarzyło się wybrać do zamku opisanego w
        przewodniku, który okazał się szpitalem i oczywiście nie można było go
        zwiedzić. Tym niemniej urlop tam spędzony uważamy za jeden z bardziej udanych.
        Cisza, spokój i niezapomniane krajobrazy z wycieczek rowerowych i
        samochodowych. Z informacji praktycznych, być może niepotrzebnych, jeżeli
        zamierzacie Państwo przynajmniej częściowo korzystać z własnego wyżywienia
        warto zrobić duże zakupy przed przekroczeniem granicy np. we Flenzburgu, nie
        tylko ze względu na ceny, które w Danii są bardzo wysokie. Może się okazać, że
        do najbliższego sklepu, w którym można zrobić zakupy typu mięso, wędliny w
        niewielkim wyborze będzie kilkanaście kilometrów. Jednocześnie w miejscach, w
        których myśmy byli (osiedle domków położone nad morzem) z gotowego jedzenia
        można było kupić jedynie hamburgery itp.).
        Życzę udanego wypoczynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka