Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz duphaston

IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 18:19
Witam
Dzis 15 d.c. i poraz pierwszy polklam ta tabletke mialam pewne obawy ale
zrobilam to i prosze poradzcie mi czy teraz powinnam intensywnie sie
przytulac czy to co mialo sie stac to powinno miec miejsce przez zazywaniem
duphastony??? Jak to wyglada w kwestiach przytulania ??????
Jesica
Obserwuj wątek
    • Gość: Jesica Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 20:23
      Prosze poradzcie mi czy powinnam sie przytulac teraz czy na to juz za pozno.
      prosze napiszcie mi cos.
      Jess
      • Gość: martka_k Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.acn.waw.pl 09.01.04, 21:19
        Jess,
        raczej za pozno, duphaston przyjmuje sie po owulacji, aby pomoc zaplodnionemu
        jajeczku sie zagniezdzic.
    • Gość: vikas Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.aster.pl 09.01.04, 22:21
      Wszystko zależy od tego kiedy masz
      owu,jeśli już miałaś to duphaston pomoże
      zagnieżdzić się zarodkowi.Jeśli nie miałaś
      owu to lek ten nie hamuje jajeczkowania.
      Przytulanie stosować najlepiej
      w okresie dni płodnych,ale to pewnie
      wiesz więc jeśli to ten czas to działaj.
      • Gość: Jesica Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 22:29
        No wlasnie ja mam cyle 30 - 34 dniowe wiec chyba powinnam dzialac toznaczy juz
        dzialalam ale pasowaloby jeszcze troche sie poprzytulac. dZIS ZAUWAZYLAM DUZA
        ILOSC SLUZU PODOBNEGO DO PLODNEGO bynajmniej tak mi sie wydaje ze podobny do
        plodnego i teraz nie wiem czy to efekt leku czy to moze wlasnie dzis sa dni
        plodne
        Pozdrawiam Jess
        • Gość: vikas Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.aster.pl 09.01.04, 22:35
          Działaj dziewczyno!Skoro masz cykle
          30-34 dniowe to owu powinna wystąpić
          15-18 dc.Śluz też wskazuje na to,że
          zaczynają się dni płodne.Gdybyś tak
          jeszcze mierzyła tempkę wtedy miałabyś
          więcej danych żeby wcelowac w odpowiedni
          dzień.
          • alinka52 Re: Pierwszy raz duphaston 10.01.04, 13:32
            Duphaston nie ma wplywu na sluz. Pomaga zarodkowi, jesli Tobie brakuje
            progesteronu. Biore 7 miesiac ale sluzu nie mam ani trochesad
            • Gość: mongal Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.01.04, 11:59
              Alina, a czy mierzysz np temp? a czy ty bierzesz sam Duphaston czy jeszcze cos
              poza tym lekiem? ja biore juz 5 miesiąc i tez nic ale podobno śluz może byc ale
              wcale nie musi byc go widac...
          • Gość: Jesica Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 14:57
            Witam
            Niestety temperatury nie mierze myslalam o tym ale jakos to odkladam.
            dzis 16 d.c. trzeba to wykorzystac smile) Zycze Wam i sobie powodzienia oby nam
            sie udalo.
            Wielkie dzieki vikassmile zycze Tobie rowniez powodzienia
            pa
            • Gość: vikas Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.aster.pl 11.01.04, 14:08
              Nie ma sprawy.Ja biorę duphaston
              14 miesiąc i też nic.Ostatnio na
              śluż piję guajazyl 3 łyżki dziennie
              po posiłku są efekty.Dodam,że zaczynam od 6-8
              dc i po trzech suchych latach pojawił się
              piękny śluzik płodny.Dodatkowo można
              łykać pastylki z wiesiołka,ale tylko
              do 14 dc pózniej nie bo mogą być
              skurcze macicy to tyle.Informuj co dalej
              u Ciebie sie dzieje.Pa
              • Gość: Jesica Re: Pierwszy raz duphaston IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 17:19
                Witam vikas smile
                Ja tez mam zamiar sobie kupc gujazyl inacej to sie chyba nazywa robitusin
                tak?? tylko ja nigdy nie bralam lekow na wlasna reke i nawet co do tego syropu
                mam obawy. U mnie z tym sluzem to jest taz ze tez zadko jest. To znaczy jakis
                tam jest ale czy to jest akorat plodny to sama nie wiem niby jest rozciagliwy
                ale ostatnio byl zabarwiony na zoltawy kolor (wczoraj) i w niczym nie
                przypominal "bialka jaja kurzego" ja dopiero sie ucze poznawac swoje cialo
                zaczynam. NIby o dzidziusia staramy sie ok. 6 miesiecy ale dopiero z dwa
                miesiace zaczelam interesowac sie oznakami plodnosci wiec w tej dziedzinie jak
                na razie jestem laikiem. Czy gdybym np. miala ten sluz plodny i pila guajazyl
                to moze mi to jakos zaszkodzic? a co to sa te pastylki z wiesiolki?? sa na
                recepte i czy przepisal Ci je lekarz???
                POzdrawiam Jess Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka