Dodaj do ulubionych

ból przy owu

12.01.04, 13:48
Czy przeciągły ból w podbrzuszu w 14 dc dość mocny i uciążliwy przez cały
dzień i noc może oznaczać owulację? Pytam bo wiele dziewczyn pisze, że
charakterystyczne jest kłucie. Ja nie miałam żadnego kłucia, poprostu bolały
mnie jajniki.Identycznie było miesiąc temu, niestety jak widać nic z tego nie
wyszło...
Obserwuj wątek
    • maretina Re: ból przy owu 12.01.04, 13:57
      moze to byc bol okoloowulacyjny. nie musi byc nim tylko klucie. moze byc nim
      rowniez np. napiecie brzucha. bol brzucha wywolany jest podraznieniem otrzewnej
      plynem z pecherzyka grafa. sam bol nie mowi o tym kiedy dokladnie jest
      owulacja, bo moze on sie pojawic juz na 2 dni przed owulacja i utrzymywac sie
      do kilku dni po owulacji.
      ale masz jasny znak od organizmu ze teraz musisz ze swoim facetem ostro
      dzialac!!!!!smile)))) pozdrawiamsmile
      • Gość: dziobek2 Re: ból przy owu IP: 213.195.181.* 12.01.04, 14:52
        dzięki za odpowiedź, pocieszyłaś mnie bardzo, boję się robić sobie jakiekolwiek
        nadzieje, zawsze w drugiej połowie mam wszystkie objawy zaciążenia do chwili
        nadejścia okresusad(((
    • Gość: barma2000 Re: ból przy owu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 21:39
      Ja mam podobne objawy w każdym cyklu i dałabym sobie rękę odciąć, ze to właśnie
      ból owulacyjny. Jakież więc było moje zdziwienie, gdy w ostatnim cyklu okazało
      się, że pęcherzyk wcale nie pękł, mimo tak oczywistych objawów. Zaczynam powoli
      wątpić we wszystko a najbardziej w moją wiedzę na temat niepłodności.
      • Gość: Renata Re: ból przy owu IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 23:57
        Witajcie dziewczyny. Piszecie o bólu który czujecie, mianowicie w moim
        przypadku oznacza on iż pęcherzyk już pękł( od roku mam te objawy i jak narazie
        wszystko się sprawdza , po usg jest faktycznie tak jak przypuszczam i za każdym
        razem informuję lekarza że pęcherzyk pękł ale jak narazie ciąży nie ma
        • Gość: Malaga Re: ból przy owu IP: 217.153.60.* 14.01.04, 12:22
          Czasami zdarza mi się ból w dole podbrzusza - podobny jak przed nadejsciem @
          i lekarz mówi że to może byc właśnie ból owulacyjny (czy przedowulacyjny)
          ale ostatnio go jakoś nie mam sad
          a to ze w 2-giej połowie cyklu mamy niby "objawy" ciązowe, a potem znowu nic,
          to chyba przez ten stres i ze bardzo bysmy chciały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka