zuzka787 15.10.09, 15:27 Hej Jak tam wasze leczenie i zabiegi,są już jakieś efekty Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_pol.84 Re: Do anna_pol.84... 15.10.09, 21:38 Witam Cię!!!dzięki za pamięć!tak u nas bez zmian-póki co.mąż robił badania i wyszły żlezaczoł kurację hormonami i czas pokaże,choć tak naprawdę nie wierzę w pozytywny rezultatmyślimy o drugim in vitro,choć też jest gdzieś cicho temat adopcji...to jest tak trudna decyzja-taki wewnętrzny bunt,żal już sama nie wiem,jak to nazwać...a jak sytuacja u Was?pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Do anna_pol.84... 16.10.09, 10:03 Spoko Pisałaś,żeby się czasem odezwać,więc to robię.Dawno nic nie pisałaś,więc chciałam się dowiedzić co u ciebie słychać.Jak wasze starania. Jakie badania robił twój mąż i czemu uważasz,że są złe? A u nas też nie jest dobrze.Nasza procedura ivf skończyła się na punckcji.Do transferu nie doszło bo komórki nie chciały się zapłodnić (nawet przez icsi).Choć tak między nami to nie wierzę,żeby były aż tak słabe.W końcu przy każdym badaniu wychodziło,że 14% jest dobrych. Lekarz zaproponował nam inseminację nasieniem dawcy.Teraz jesteśmy w trakcie zastanawiania się i mamy się do niego zgłosić w 11 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Do anna_pol.84... 16.10.09, 14:49 robił badania nasienia 1ml/mil i prawie wszystkie plemniki patologiczne.no powiem Ci szczerze,że rzeczywiście dziwne że nie połączyły się...ale co to jest za przyczyna,że tak się stało i że od razu zaproponował wam dawcę...czy to jest jakiś problem genetyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Do anna_pol.84... 16.10.09, 19:45 To u was przynajmniej 1 mln/ml a u nas tylko 100 tyś/ml. Ja też się nad tym zastanawiałam ale nie mam zielonego pojęcia dlaczego.Lekarz niestety nie powiedział nam dlaczego i od razu zaproponował,że najlepszym wyjściem będzie dawca.I to nie IVF tylko IUI. Zastanawiam się jak to przeprowadzą mając zamrożone moje 10 komórek.Chyba nie będą ich łączyć w laboratorium bo to już jest ivf a nie iui..... A wy robiliście badania hormonalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Do anna_pol.84... 17.10.09, 08:11 no właśnie masz zamrożone swoje komórki-to dlaczego nie będą próbować ivf?????????przecież mąż ma plemniki-mało ich,ale są i metodą icsi warto próbować.jakoś tak dziwnie ten lekarz podszedł do waszego leczenia....ja nie jestem znawcą,ale jakoś to nie zrozumiałe ,że tak od razu dawcę zaproponował....nam też wspominał o dawcy,ale to przed ivf-jak byśmy nie chcieli podchodzić...ale ta metoda na dzień dzisiejszy odpada Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Do anna_pol.84... 18.10.09, 12:08 Z tego co powiedział pan doktor to plemniki były aż tak słabe,że przy icsi nie chciały zapłodnić komórki.Przy oddaniu nasienia podczas mojej punkcji uzyskali 12 plemników ale podejrzewam,że były one strasznie słabe Nawet zastanawiali się nad zrobieniem biopsji. Jak na razie ja też nie biorę pod uwagę dawcy ale chyba nie będzie innego wyjścia no chyba że...... spróbujemy u innego lekarza z tej samej kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś