zuzka787 24.12.09, 22:37 Cześć Dziewczyny tydzień temu miałam transfer 2 zarodków.Od 1-2 dni pobolewa mnie dół brzucha.Czy to oznacza zbliżający się @ czy to może znaczyć coś pozytywnego.Już sama nie wiem co myśleć.Na bete jest za wcześnie Napiszcie coś bo oszaleję..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grosik68 Re: Bóle brzucha po transferze 25.12.09, 00:52 To moze oznaczac wszystko i nic. Moze byc rowniez tylko reakcja na stres. Ja proponowalabym herbatke rumiankowa albo jeszcze lepiej melise z soczkiem malinowym i zwrocenie mysli na cos innego. Nie bede sie wymadrzac i pisac, ze takie stawianie siebie pod taka presja tylko Ci szkodzi, z pewnoscia dobrze o tym wiesz. Ale sprobuj sie wyluzowac. Zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Bóle brzucha po transferze...... 25.12.09, 13:46 Dzięki grosik68 za radę.Staram się wyluzować,nie myśleć ani zbyt pozytywnie,ani negatywnie.Muszę to przetrwać i w poniedziałek wyruszyć na badanie Jak na razie jest spokój,więc o tym nie myślę ale kiedy tylko zaczyna coś pobolewać zaraz mam czarne myśli na zmianę z tymi pozytywnymi. Ja również życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
grosik68 Re: Bóle brzucha po transferze...... 25.12.09, 21:59 zuzka787 mam nadzieje, ze chociaz swieta sa dla Ciebie jakas odskocznia, jakims rozproszeniem, zawsze to chociaz na jakis czas mozna sie czym innym zajac. Wiem, jak ciezko jest nie myslec, nie czekac, nie miec nadziei i nie bac sie... Niestety nic innego niz nadzieja i czekanie nie zostaje. Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze dla Ciebie zakonczy. Nasz pociag juz odjechal, juz wszystkie proby mam za soba. Juz nawet specjalnie nie bili. A z roku budowy 68 mozna wywnioskowac, ze i czas juz minal. Jeszcze raz zycze Ci ufnosci i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: Bóle brzucha po transferze 25.12.09, 22:54 Grosik dobrze pisze... To może oznaczać wszystko i nic... Ja się wymądrzałam, że zrobię test w 7-8 dpt... Stchórzyłam i do dziś nie zrobiłam. Ale jutro zrobię. Już czeka w łazience. Teoretycznie okres powinnam była dostać we wtorek. Ale biorę estrofem i luteinę, więc być może dlatego się nie pojawił.. Jutro będzie 14dpt i 33 dzień cyklu. Jeśli się udało, to nawet sikaniec to pokaże. Brzuch mnie bolał praktycznie cały czas. Piersi nagle przestały boleć w 10dpt. I właściwie nie bolą... Nie wiem co to oznacza, ale jutro się dowiem. Zuzka trzymaj się. Do poniedziałku już tylko dwa dni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: Bóle brzucha po transferze 25.12.09, 23:14 Kochana nie nakręcaj się ja ogólnie po transferze nie miałam żadnych objawów poza zaparciami które powodowały ból brzucha a jednak udało sie za pierwszym razem czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Bóle brzucha po transferze 26.12.09, 17:20 Dziewczyny dziękuję wam za wszystkie dobre słowa.Sama nie wiem czy iść w poniedziałek na betę czy jeszcze poczekać.Nie mam żadnych objawów i dlatego bardzo się boję zobaczyć negatywny wynik.Wczoraj i przedwczoraj momentami zakręciło mi się w głowie ale nie bolą mnie piersi co mnie najbardziej martwi.Z nowości to tylko delikatne zawroty głowy i spory apetyt.Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Mam nadzieję,że będzie dobrze bo nie będę miała po co wracać do kliniki ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Bóle brzucha po transferze 27.12.09, 21:52 trzymam kciuki zuzka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Bóle brzucha po transferze 28.12.09, 12:26 Kurcze aż wstyd przyznać ale dziś stchórzyłam i nie pojechałam na betę.Od wczoraj dość mocno pobolewa mnie brzuch,więc czekam już chyba na @.Jeżeli dziś nie dostanę to jutro ją zrobię na 100%. Dziś nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu bo ciągle o tym myślę.Koszmar!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: Bóle brzucha po transferze 28.12.09, 13:34 Zle robisz nie idąc na bete siedząc w domu zamartwijąc się napewno sobie nie pomożesz a ewentualnemu dzidziusiowi zaszkodzić mozna więc ubieraj się i na bete czekam na dobre wieści i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Bóle brzucha po transferze 29.12.09, 11:18 Zuzka idz na bete koniecznie. Nie wiem jakie bierzesz leki, ale ja np. bralam encorton, ktory musi zostac odstawiony przy pozytywnym wyniku. Poza tym tak jak juz bylo napisane, taki stres nie pomaga w rozwoju ciazy. Co do boli brzucha to ja tez mialam i nawet jeszcze troche mam. Podobno to normalne na poczatku ciazy. Ale tez po transferze to nie ma co myslec o objawach moim zdaniem, bo wiele z nich moze byc wywolane przez leki. Wazne sa konkrety czyli beta. Koniecznie lec na badanie i napisz nam jaki wynik, zebysmy sie mogli wspolnie cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Bóle brzucha po transferze 29.12.09, 19:01 No i odważyłam się..... Wynik:Całkowite beta hCg <2.Czyli mogę już się załamać,czy mieć nadzieję,że jest szansa na to że ona urośnie do przyszłego tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Bóle brzucha po transferze 29.12.09, 19:11 Przykro mi, bardzo współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: Bóle brzucha po transferze 29.12.09, 19:36 Zuziu tak mi przykro mocno cię przytulam trzymaj się ciepło,napewno już niedługo i u Ciebie zaświeci słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Bóle brzucha po transferze 29.12.09, 20:00 Dziewczyny jest sens powtarzać badanie w przyszłym tygodniu,czy raczej nie łudzić się,że się coś zmieni (beta <2)? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Bóle brzucha po transferze 29.12.09, 22:12 wiem co czujesz!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: Bóle brzucha po transferze 30.12.09, 09:45 Bete robi się w dniu spodziewanej miesiączki ty robiłaś chyba po 13 dniach od transferu sprubować możesz ale nie nakrecaj się niska ta beta więc ciąży raczej nie ma.Ale wiesz ja się nie znam tylko tak mi się wydaję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka787 Re: Bóle brzucha po transferze 30.12.09, 10:12 Dzięki Chyba jeszcze raz mimo wszystko spróbuje zrobić betę w klinice w której miałam transfer.... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: Bóle brzucha po transferze 30.12.09, 13:02 Jasne zrób i daj znać może jednak będzie szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś