herba5 09.02.04, 09:32 Czy któraś z Was miała robioną histeroskopię? Czy to boli? Jak się trzeba psychicznie na to przygotować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: graza Re: histeroskopia IP: 62.233.216.* 09.02.04, 21:09 wlasnie wrocilam ze szpitala po histeroskopii; musze powiedziec, ze troszke zaskoczyla mnie "ranga" tego badania, bo przygotowywano mnie jak do operacji, a wiec: pierwszy dzien w szpitalu-lekka zupka i specyfik na oczyszczenie jelit, wieczorem i rano lewatywka, w miedzyczasie kroplowki; acha- i najlepiej ogol sie w domu, bo to tez "serwuja" ale najczesciej maja tempe nozyki; zabieg wykonywany pod miejscowym znieczuleniem (mialam pierwotnie miec znieczulenie w plecy, ale na stole operacyjnym okazalo sie, ze mnie usypiaja) wiec nic nie czulam; po zabiegu wybudzialm sie i wrocilam do siebie b. szybko; po godzinie juz spacerowalam po korytarzu i pomalutku probowalam cos jesc; w zasadzie to czulam poxniej przez pare dni lekkie pobolewnia podbrzusza; zwolnienie dostalam na tydzien, ale chcieli mi dac 2 tyg; ogolnie nic strasznego (dla mnie to tylko najgorsza ta lewatywa)-trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
avia29 Re: histeroskopia 10.02.04, 09:12 Ja robiłam histero prywatnie więc ominął mnie dzień pobytu w szpitalu na przygotowania.Przygotowałam się sama))W dniu poprzedzającym zabieg 1 enemka w dniu zabiegu rano jeszcze 2 i cały czas na czczo.Zabieg miałam wieczorem.Naprawdę nic strasznego.W sumie to nic nie pamiętam bo spałam.Trwało to może ze 2 godziny razem z wybudzaniem-samo badanie 25 min.Zaraz po zabiegu wróciłam do domu.Nic mnie nie bolało i mogłam na drugi dzień isć do pracy ale za namową lekarza wzięłam zwolnienie na 3 dni.Więcej nie chciałam. Powiem Ci że gorzej zniosłam HSG bo brzuch mnie bolał. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś