Dodaj do ulubionych

przestały boleć piersi ;(

IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 10:19
Czy to coś oznacza????? Tydzień temu zrobiłam test ciążowy....wyszedł
pozytywnie. Piersi bolały od ok. dwóch tygodni...były nabrzmiałe jak nigdy
wyraźnie wyczuwałam powiększone gruczoły mleczne...a dziś rano wstaję i
nic....sa powiekszone troszke ale już nie bola prawie wogóle....zmartwiłam
się .....mój mąz też....powiedzcie jak to jest....czy powinnam się
obawiać...zaczęłam już chyba panikowac....tak bardzo chcę tego
dzidziusia....na dodatek się przeziębiłam....boli gardło strasznie a przciez
nie moge brać żadfnych lekarstw oprócz witamin.. sad zaczynam się łamac sad
Obserwuj wątek
    • maretina Re: przestały boleć piersi ;( 20.02.04, 10:43
      hejk panikaro! czy lubisz jak Cie cos boli?smile ciesz sie!!! mnie teraz bola raz
      nie i szczerze mowiac wole kiedy nie bola, bo jestem strasznie wrazliwa na bol.
      jakdzwonilam do gina we wtorek po pozytywnym tescie i zalilam sie, ze nie mam
      objawow, to sie smial i powiedzial, zebym sie cieszyla z dobrego samopoczucia,
      bo jeszcze sie pomecze w ciazysmile
      moja przyjaciolka bedziwe rodzic za jakis miesiac i jedynie co miala odmiennego
      w ciazy to czeste siusianie, wszystko inne bez zmian. pamietaj, ze Twoj
      roganizm jest jedyny na swiecie i moze roznie reagowac na ciazesmile
      nie panikuj, bedzie dobrze, jestes w CIĄŻY!!!!!!smile
      nie stresuj sie, bo to szkodzismile
      ps. latwo sie mowi a wczoraj sama panikowalam i powtarzalam beta hcg, ale
      musimy wzajemnie sprowadzac sie do pionu, kiedy nasza wyobraznia nas zapedza w
      kozi rogsmile
      pozdrawiam Ciebie i malenstwosmile
    • Gość: kasialu Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 10:43
      Sylwia nie stresuj się bo to w niczym nie pomaga. Fakt, ze przestały Cię boleć
      piersi o niczym nie świadczy. Piersi tak naprawdę bolą i rosna w późniejszym
      okresie. Zrób dla pewności BHCG trzy razy co drugi dzień i to da Ci pewność,
      czy wszystko jest ok.
    • Gość: sylwia dziękuję ;) IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 11:05
      dziękuję wam bardzo...miałam zamiar zrobić BHCG ale w laboratorium powiedzieli
      mi że na wynik trzeba czekac az tydzień ...więc dałam sobie spokój....chociaz
      jeszcze zastanowię się ...ale w czwartek ide do lekarza...może ona coś mi
      podpowie może w końcu ustali ciąże ....bo poprzednio stweirdziła że za
      wczesnie ...DZIĘKUJE WAM RAZ JESZCZE ZA WSPARCIE odrazu lepiej mi się
      zrobiło....ale wiecie co???to zaczyna być chore...siedze w pracy i obmacuje
      swoje piersi...to chyba wygląda nienormalnie...wink POZDRAWIAM WSZYSTKIE
      ZACIĄŻONE I TE KTÓRE ZACIĄŻĄ SIE NIEBAWEM ...napewno...ja wiem że trzeba
      WIERZYĆ !!! pa pa całuski
      • Gość: kasialu Re: dziękuję ;) IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 11:07
        Sylwia napisz ile masz lat i ile się staralaś.
      • maretina Re: dziękuję ;) 20.02.04, 11:12
        ile na wynik kazali czekac? to nie mozliwe, ja wczoraj mialam wynik po
        niecalych dwoch godzinach!
        jestes w ciazy, spokojniesmile
    • Gość: sylwia Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 11:33
      Kasiu my staralismy się w sumie prawie 2 lata...zaczęłam już robic wszystkie
      badania mój mąz też się zbadał...ginekolog skierowała mnie na badanie droznosci
      jajowodów ale zwlekałam z tym ....noi opłaciło sie bo okazało się zupełnie
      zbędne wink ....mam przynajmniej taka nadzieję....przeżywaliśmy strasznie że coś
      jest nie tak...mimo że wszystkie badani wychodziły świetnie tzn. badanie
      nasienia męza, usg jajników, badania hormonów....wszystko było idealne...Moja
      lekarka powiedziała że chyba za bardzo chcemy i żebysmy odpuscili troszkę....W
      styczniu przeprowadzalismy się i wogóle było sporo zamieszania i nie było czasu
      nawet o tym myslec aż tu 13 lutego zrobiłam test poniewaz miesiączka spóźniała
      się już ponad tydzień, miałam cicha nadzieje że zrobię męzowi prezencik na
      walentynki i udało się....Oboje do tej pory nie możemy w to uwierzyć...dlatego
      tak chuchamy i dmuchamy na wszystko....ehh...to będa dla mnie chyba najbardziej
      stresujące miesiące w życiu smile żartuję oczywiście bo nieposiadam się ze
      szczęścia....ale nadal się boje zapeszyć....
      Mam 23 lata,nie brałam żadnych leków...

Co do badań BHCG to ja zupełnie się nie orientuję w tym...ale takich informacji
      mi udzieliła Pani z laboratorium...że czekać będe tydzień na wynik....myslałam
      że szybciej to będzie...bo chciałam mieć 100 % pewność. Spróbuję poszukac
      innego miejsca...moze będzie szybciej wink

Pozdrawiam was gorąco dziewczyny...
      • Gość: kasialu Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 11:47
        Sylwia no to super, ze tak wszystko się poukładało.
        Z tym BHCG to jest tak, ze w większych miastach sa lab. i robią tam badanie na
        miejscu, a na prowincji pobierają krew i wysyłają do lab. - wtedy czeka się
        tydzień na wynik.
        • Gość: majka Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.ne.client2.attbi.com 20.02.04, 12:49
          Sylwia, przede wszystkim gratulacje i nie stresuj sie, to jest najlepszy
          prezent ktory mozesz dzeicku teraz zrobic.
          Stan piersi jest bardzo zmienny u mnie od poczatku ciazy, raz pobolewaly, raz
          nie, nigdy nie bolaly za mocno, poza tym nie mam zadnych innych objawow typu
          nudnosci, czeste siusiane, jedzeniowe zachcianki i wcale nie czuje sie w ciazy.
          Jedynym potwierdzeniem jest wczorajsze USG w 10 tygodniu, na ktorym widzielismy
          wiercacego, kopiacego nozkami i machajacego lapkami maluszka.
          Ja nie robilam seryjnej bety, tylko w 6 tygodniu poszlam od razu na USG, gdzie
          zobaczylismy pecherzyk w pulsujacym serduszkiem.
          Jezeli nie krwawisz i nie masz bardzo bolesnych skurczow to nie ma sie czym
          martwic.

Powodzenia na najblizsze 8 miesiecy.
          • Gość: tekla Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.04, 13:01
            Ja też chciałam pogratulować. Trzymajcie się z dzidzią cieplutko. Na gardełko i
            przeziębienie spróbuj leków homeopatycznych np. Homeogene 9. Na 100% nie
            zaszkodzi a może przepędzić choróbsko.
    • Gość: sylwia Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 13:20
      DZIEKI STOKROTNE DZIEWCZYNY !!!!!!

Maju równiez gratuluję i życze duużo zdrowia wink !!!

Ja chyba do końca jeszcze nie wierze...dopiero jak zobaczę usg z dzidzią to
      oszaleję tak naprawde...

Tekla dziękuję za wskazówkę co do leku...strasznie mnie to gardło męczy i
      nonstop kaszlę...szczególnie wieczorem i w nocy...Spróbuje tego leku....A swoją
      drogą nie wiecie czy Mucosolwan - syrop szkodzi??? Czy moge go pić....
      • Gość: tekla Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.04, 13:33
        Muscosolvanu nie znam. Ja w ciąży popijałam Drosetux (na kaszel suchy i mokry).
    • Gość: sylwia Re: przestały boleć piersi ;( IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 14:59
      dziekuję Tekla....chyba kupię ten syropik...musze się ratowac...Jak na złośc
      cały rok nie chorowałam a teraz kiedy zdrowia najbardziej potrzebuję to
      zawodzi crying ale mam nadzieję że będzie dobrze....

Pozdrawiam was wszystkie...i dzieki za to że jestescie
      • Gość: majka Re: przesta3y boleć piersi ;( IP: *.bumc.bu.edu 20.02.04, 15:12
        Sylwia,
        Na przeziebinie sprawdzone lekarstwo babuni, mleko z pogniecionym czosnkiem i
        miodem, oba bakteriobojcze (bedziesz smierdziala jak pogromca wampirow, ale co
        tam). Nie wachaj, zatkaj nos i pij, ponadto pij bardzo duzo plynow do 3 litrow
        dziennie, to rozciencza toksyny i wirusy i pomaga w wymyciu ich z ciala i jedz
        duzo owocow zawierajacych witamine C, wiec cytrusy, pij sok pomaranczowy i duzo
        odpoczywaj, spij jak najwiecej, sen jest regenerujacy.

Bedzie dobrze, najwazniejsze sie nie denerwowac. Przyrzekasz? wink))
        • Gość: sylwia Maju !!! IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 16:31
          Przyżekam postarać się Maju smile Dziękuję za receptę na zdrowie wink Dostosuję się
          napewno wink Czosnku nienawidze ale dla dobra dzidzi jestem w stanie wszystkie
          bariery przełamać...Dziękuję jeszcze raz i serdecznie POZDRAWIAM!!!
          • zibi62 Re: Maju !!! 20.02.04, 16:59
            mam podobny proble, z tym , ze lekarz stwierdził, ze to jakaś infekcja
            wirusowa. mam pić Bronchicum na kaszel, wit c i kupiłam sobie jakis lek
            homeopatyczny .oprócz tego czosnek, mleko, miód ze spirytusem ( w rozsądnych
            ilościach!!!)bardzo się martwie, czy ten wirus nie zaszkodzi dziecku. piersiami
            się nie martw,tak to juz jest, ze u jednej bolą u innej nie. ja z objawów to
            mam tylko sikanie co minutę ( i juz sie martwię, że moż ebakterie m moczu), ból
            piersi i mogłabym spac cały dzień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka