Dodaj do ulubionych

HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 23:02
Witam dziewczyny Czy są wśród Was osoby mieszkające w Zielonej Górze lub
okolicy i tak jak ja starają się o upragnionego dzidziusia, Jeżeli tak
napiszcie, wymienimy się doświadczeniami razem będzie razniej, a może spotamy
się i sobie poplotkujemy o złych i dobrych chwilach.
POZDRAWIAM RENI
Obserwuj wątek
    • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 23.02.04, 15:15
      staram sie o dzidzie trzy lata,jestem z z.g chetnie sie spotkam z innymi
      dziewczynami na plotach,czekam
      • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 22:05
        Witaj Gonia chyba jesteśmy same z lubuskiego gdyż żadna z dziewczyn nie pisze,
        tak więc narazie możemy porozmawiać same. Ja staram się ponad dwa lata w tym 6x
        inseminacja u Herbicha- bez skutku następnie wizyta w Poznaniu 3 x inseminacja
        bez skutku, 01.03 będę miała robioną laparoskopie u prof Pawelczyka na Polnej
        trochę się boję ale myślę że w końcu "znajdzie" przyczynędlaczego nie mogę
        zajść w ciążę, dodam że wyniki moje są dobre męża również mam owulację bez
        stymulacji w 12 dc pęcherzyk który pęka okres równo co 28 dni i w końcu
        głupieje bo nie wiem co ze mną jest nie tak myślę że może mam zrosty bo przed
        okresem boli mnie bardzo brzuch ale napewno dowiem się po laparo. Tak wię c
        czekam z niecierpiliwością i stachem na ten poniedziałek. Opisz mi więcej o
        Twoich staraniach co jest przyczyną itd.
        POZDRAWIAM
        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 23.02.04, 22:55
          Cześć dziewczyny!Też jestem zZielonej.Myślę,że z naszych okolic jest więcej
          dziewczyn tylko nie wszystkie chcą pewnie się ujawnić.Starałam sie rok czasu u
          różnych lekarzy,u dr Herbicha też-dzisiaj wydaje mi się,że te inseminacje(ja
          akurat miałam 3)to farsa(pogadamy o tym kiedy indziej).Ale w sumie mi
          pomógł,choć zaszłam naturalnie.Niestety w 14 tyg.straciłam moją
          Niunię,przyczyny znam gdyż byłam pod dobrą opieką w Poznaniu na Polnej.Teraz
          zaczynam nowe starania,prawdopodobnie wszystko jest ok,ale bardzo się
          boję.Trzymam za nas kciuki!Pozdrowienia
    • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 24.02.04, 11:30
      Cześć zielonogórzanki. Ja właśnie 28.02 jadę do Białegostoku na invitro.
      Chciałam sobie oszczędzić tych wszyskich prób po drodze. Cieszę się, że
      pojechałam do kliniki bo tam dowiedzialam się, po 4 latach, że ten sposób to
      jedyna szansa. Myślę, że pomysł ze spotkaniem to fajna sprawa. Też nie znam
      nikogo z tym problemem osobiście, a takie pogadanie o wspólnym problemie,
      wymiana zdań i uwag to fajna sprawa. Zawsze człowiekowi lżej na duszy.
    • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 24.02.04, 16:25
      Czesc dziewczyny! Ogromnie sie ciesze,ze nasz watek tak wspaniale sie rozwija!
      Hura!teraz juz wiem,ze jest nas wiecej.Moge pisac tylko sporadycznie,ale bede
      sie starac robic to jak najczesciej.Zycze Wam wszystkim z calego serduszka
      spelnienia marzen o dzidzi.Mam nadzieje,ze bedziemy sie mogly spotkac osobiscie
      i wszystko sobie opowiedziec.Bylam pacjentka Herbicha,jestem po pieciu
      inseminacjach.Przez ostatni rok dalam sobie na luz,a teraz czekam na odzew z
      Poznania w sprawie akcji "darmowe invitro".Odzywajcie sie czesto!Razem bedzie
      nam weselej
      • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 20:00
        Witacie dziewczyny nareszcie coś się dzieje myslę i mam nadzieję że
        zorganizujemy spotkanie i sobie poplotkujemy. Ja już chyba wtedy będę po
        laparoskopii i za sobą następny etap w leczeniu. Obecnie coraz bliżej laparo i
        coraz bardziej się boję nie wiem czego czy samej operacji czy jej wyniku myślę
        że będzie pozytywny i niebawem zajdę w upragnioną ciążę(???????!!!!!!!!) czego
        i Wam życzę.
        POZDRAWIAM I PISZCIE RENI
        • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 25.02.04, 16:30
          Cześć Reni! doskonale Cie rozumiem, miałam takie same obawy przed HSG. Badz
          dzielna na laparo. Trzymaj sie cieplutko! Usmiechnij sie wszystko bedzie
          ok.!!!! Bocian juz napewno sie do Ciebie szykuje! Ania, Ampar gdzie jestescie?
          • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 25.02.04, 17:24
            Jestem dziewczyny,jestem.Trzymam kciuki za Ciebie Reniu,będzie
            dobrze,zobaczysz.Myślałam,że jednak dziewczyny się do nas dopiszą,wiem,że jest
            dużo dziewczyn z Zielonej,ale może wolą Bociana...Ale to nic,jak Renia wróci z
            laparo to możemy pomyśleć o spotkaniu,może być fajnie.Jeszcze raz trzymam za
            nas kciuki.pa
            • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 22:26
              Witajcie dziewczyny wielkie dzięki za słowa otuchy myślę że jak już będzie po
              laparo będziemy się mogły spotkać Ja będę o tyle w lepszej (może) sytuacji że
              będę na zwolnieniu lekarskim wówczas bardzo chętnie mogę zorganizować takie
              spotkanie u mnie w domu Co Wy na to?. Tak po za tym napiszcie na jakim etapie
              jesteście z leczeniem u kogo się leczycie itd.
              POZDRAWIAM
              • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 25.02.04, 23:23
                Jestem za!!!Jestem po poronieniu,minęło trochę czasu i zaczynam od
                początku.Jestem dobrej myśli,musi być dobrze!Do doktora Herbicha już nie chodzę-
                bardzo się zawiodłam,pogadamy przy okazji...Za to u niego w gabinecie poznałam
                dr Labera,na pewno go pamiętasz,przeprowadzał inseminacje w gabinecie Herbicha
                na zmianę z drugim lekarzem.Nawet gdy leżałam na Polnej interesował się moim
                stanem i bardzo mi pomógł.Teraz ma swój gabinet i chodzę tylko do niego.Zresztą
                polecam go wszystkim jak nawiedzona,leczą się u niego moje
                ciotki,szwagierka,przyjaciółka,koleżanki,acha ostatnio namówiłam jedną z
                dziewczyn na Bocianie i była baardzo zadowolona.Dobry lekarz,bardzo ludzki i
                konkretny.W sumie się nie leczę bo po ciąży moje PCO jakby się cofnęło i mam
                owu i niby jest ok,mam czekać...Zobaczymy,ostatnio na forum tyle ciężarówek,ze
                zaczynam wierzyć,że przez internet naprawdę przepływa bhcg(dobrze
                napisałam?),oby nam się udało.Nigdy w życiu nie pomyślałabym,że tutaj poznam
                tyle fajnych osób,z jedną z dziewczyn (z naszych cięzarówek)się nawet
                zaprzyjażniłam!Mam nadzieję,ze my także się polubimy!Na pewno znamy się
                zwidzenia-nasze miasto jest małe..hi..hi...Do zobaczenia,trzymam za Ciebie
                kciuki,ale wiem ,że w Poznaniu(tam masz laparo?)będziesz pod dobrą opieką.PA
                • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 26.02.04, 10:47
                  Cześć dziewczyny. Też z całego serca życzę Wam powodzenia. Narazie jestem cała
                  w stresie bo już w sobotę jadę do Białegostoku. Boję się przeogromnie. Dla nas
                  nie ma już szans na leczenie. Tylko invitro. Takie ploty z kimś kto rozumie
                  problem bardzo trzymają na duchu. Będę się odzywać. Może wpisze się więcej osób?
                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 26.02.04, 10:54
                    Ampar!Za Ciebie też trzymam kciuki,będzie dobrze!Jak wrócisz to daj znać jak
                    było...Pozdrowienia,pa
                • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 13:42
                  Witaj Aniu bardzo mnie ucieszył Twój post gdyż jak sądze mieszkasz w tej samej
                  miejscowości co ja może faktycznie się znamy napisz mi coś więcej o sobie Gdzie
                  mieszkasz ile masz lat czym się zajmujesz9o ile nie jest to tajemnicą).
                  POZDRAWIAM RENI
                  • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 26.02.04, 15:21
                    Mam malutko czasu,wiec napisze tylko tyle,ze trzymam za was bardzo mocno kciuki
                    na szczescie i nie moge sie doczekac spotkania z Wami!
                    • Gość: aNIA Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 26.02.04, 18:16
                      rENIU,nic nie jest tajemnicą,ale nie chciałabym tak dokładnie wszystkiego
                      opisywać na inernecie,sama rozumiesz...Mieszkam w Zielonej,mam 28
                      lat,pracuję,studiuję.Jak się spotkamy to pogadamy-obiecuję!A Ty ile masz lat?No
                      właśnie,a Ty Gonia i Ampar?Na razie,pa
                      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: 213.199.250.* 27.02.04, 14:30
                        Czesc dziewczyny! jestem po wizycie u doktora polecanego przez Anie. odnioslam
                        jak najlepsze wrazenia. Jedynym minusem jest cena wizyty, nie wiem czy stawka
                        jest caly czas taka sama, czy moze kolejne wizyty kosztuja mniej. Jak zwykle u
                        lekarza sie zestresowalam i zapomnialam zapytac o pewne sprawy i teraz jestem
                        zla na siebie. Doktor zaproponowal mi rozpoczecie jeszcze raz od poczatku
                        badan diagnostycznych pod jego kirunkiem. Niewiem czy jestem gotowa psychicznie
                        zaczac to jeszcze raz. uzgodnilam z mezem na poczatku roku, ze jezeli sie
                        zakwalifikujemy do in vitro w Poznaniu to "walczymy" dalej ,a gdy odpowiedz
                        bedzie odmowna to dosc czekania na cud i bedziemy sie starac o adopcje. Moje
                        watpliwosci powinien niebawem rozstzygnac telefon z Poznania. Denerwuje sie
                        okropnie,co raz mniej we mnie nadzieji.Dziekuje Aniu za namiary na tego
                        lekarza, podziwiam Twoja wytrwalosc w dazeniu do celu. Ampar napewno jestes w
                        goraczce przygotowan do wyjazdu,szczesliwej podrozy i wymarzonego jej efektu,
                        Reni odprez sie przed laparo,powtarzam Ci jeszcze raz bedzie ok.
                      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 27.02.04, 14:39
                        Aniu jestem Twoja rowiesniczka z Z.G wiecej na plotach, pa, pa !
                        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 27.02.04, 15:39
                          Ha..ha...fajnie,pogadamy!Proponuję naprawdę zacząć od początku,wiem,ze to nowy
                          stres i w ogóle,ze zadajemy sobie pytania"czy kiedyś w ogóle zajdę?",ale ja
                          wierzę,ze tak!Jak nie mogłam zajść wcześniej to byłam bliska histerii,nie
                          mogłam normalnie funkcjonować bo żyłam od cyklu do cyklu,bo co może być nie
                          tak,jak owu jest,jajniki drożne,mąż ok?!!!W końcu,powiedziałam-koniec!Zapisałam
                          się na aerobik,poszłam na solarium,do fryzjera,na zakupy,na piwko(bo wcześniej
                          nie-bo przecież jakbym była w ciaży to coś mogłoby mi zaszkodzić....)
                          i ...zaszłam w ciaże!!!Bez hormonów,bez inseminacji,i kalendarzykiem w
                          ręku...Ciążę miałam silną,czułam się super,ale niestety stało się...nie chcę
                          nawet na ten temat rozmawiać..Mój Aniołek zawsze będzie w moim sercu.Teraz już
                          się tak nie stresuję,żyję normalnie,jem to co chcę i wiem,że MUSI być dobrze
                          i,ze kiedyś przytulę swoje maleństwo.I Wy też dziewczyny,wiem co mówię!
                          Pozadrowienia dla wszystkich zielonogórzanek.PS.Ciszę się,ze byłaś Goniu u dr
                          Labera,zaufaj mu,to dobry fachowiec i dobry człowiek,byłam u
                          wielu "najlepszych"lekarzy u nas,a dopier teraz wiem ,że jestem pod dobrą
                          opieką!A kiedy byłaś?Ja wczoraj,może się minęłyśmy w poczekalni?Hi...
                          • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 27.02.04, 16:16
                            Cześć ja wprawdzie nie rówieśniczka- 26, ale też chętna na ploty. Życzę
                            powodzenia i spełnienia marzeń. Odezwę się jak idzie, poszło, pójdzie...
                            • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 27.02.04, 19:06
                              Ampar z niecierpliwoscią będziemy oczekiwać wieści od Ciebie.Trzymam kciuki!!!
                          • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 27.02.04, 19:02
                            Aniu! jezeli byłaś ubrana w różowy golfik i ogrodniczki,to by znaczylo,że się
                            widziałyśmy,taka zestresowana kobiecina w kącie to ja.Pozdrowiam i dziekuje za
                            to co napisałaś.
                            • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 27.02.04, 20:17
                              To chyba nie ja..Miałam różowy golf,ale nie ogrodniczki,byłam na 15.30,wyszłam
                              gdzieś grubo po 16,bo było opóznienie,przede mną była moja ciocia.A Ty na którą
                              byłaś?Ciekawe czy się jednak widziałyśmy czy nie?PA
                              • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 28.02.04, 10:32
                                Aniu,bylam umówiona na 18 więc niestety to nie ciebie widziałam, ale nic
                                straconego, nmam nadzieje , że niebawem się zobaczymy, pa,pa
    • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 20:42
      Hej dziewczyny,jestem z nowej soli, mam 26lat i bardzo chętnie przyłączę się do
      wątku.Może rozmowa z Wami pozwoli mi "wygadać się"(bo mąż chyba ma już dosyć)i
      pozytywnie podejść do kolejnej próby.Kolejnej, bo poroniłam w listopadzie w 15
      tyg.Była to moja pierwsza ciąża,oczekiwana od roku.Mam pco,łykałam duphaston,
      ale serduszko maleństwa przestało bić.Miałam kontakt z dr Laberem, bo pracuje w
      naszym szpitalu i to on przeprowadzał zabieg.A leczę się u równie wspaniałego
      dr Zawrotniaka.Zresztą gdyby nie on to pewnie nie miałabym już pół jajnika
      (poprzedni gin postawił diagnozę torbiel na jajniku i wycinamy-nie rozpoznał u
      mnie przez 4 lata pco!).Teraz starać się będziemy mogli o dzidzię już w marcu,
      więc potwornie się boję ale cieszę się, że mogę do was napisać.Trzymam też
      kciuki za Wasze próby i pozdrawiam.
      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 28.02.04, 21:42
        Nelka, serdecznie witam ,bardzo się ciesze, że do nas dołączylas, życze
        powodzenia!!!!!
      • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 28.02.04, 22:01
        Witaj na naszym wątku.Jestem także po poronieniu,mój synek miał wadę serca.Od
        niedawna też zaczęłam starania,czekam na efekty...Czekamy na Reni,a potem
        planujemy spotkanie,masz blisko to mogłabyś wpaść do
        Zielonej.Pozdrowienia,pa PS.Zaczynasz starania"naturalnie"czy ze wspomaganiem
        (clo itp).Ja też mam PCO,ale po ciąży jakby "zniknęło" i mam normalną owulację
        i tylko niewielkie wahania hormonów wskazują,że mam lekkie PCO.Może u Ciebie
        też nie będzie problemów?!
        • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 23:16
          Witajcie dziewczyny bardzo się cieszę że ten wątek tak się rozwinął, witam
          nowosolankę która mieszka zaledwie 9 km ode mnie, przepraszam że tak długo nie
          pisałam ale w piątek byłam w Poznaniu i czekałam na przyjęcie następnie jestem
          na przepustce i szykuję mężowi jedzenie na te parę dni a tak poza tym mam
          takiego doła że nie chce mi się nic robić. Jak wrócę z laparo napiszę do Was i
          w najbliższym czasie (jeżeli macie ochotę)możemy się spotkać np u mnie bo ja
          będę na zwolnieniu a więc będę w domu.
          Trzymajcie się a szczególnie NASZ wątek, pozdrawiam Was RENI
          • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 28.02.04, 23:26
            Renia,będzie dobrze,po laparo mogą być wreszcie efekty!Odezwij się jak tylko
            wrócisz,mam nadzieję,ze to nie boli,żebyś zbytnio nie cierpiała..brrr.Ale dla
            naszego celu warto się poświęcać!Będziemy Cię wspierać na odległość!!!!Do
            zobaczenia,pa
        • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 01.03.04, 07:29
          Witajcie, najczęściej korzystam z internetu w pracy, lub u rodziców, więc nie
          zawsze mogę szybciutko odpisać.Otóż nie wiem czy PCO "zniknęło", bo do gin idę
          w połowie marca, zrobi mi badania i oceni czy faktycznie możemy się starać.Nie
          brałam niczego na wspomaganie, w ciążę zaszłam miesiąc po "odkryciu" PCO
          (pęcherzyk na jajniku był naprawdę okazały). Jestem dobrej myśli i oczywiście
          chętna na spotkanie. Szkoda, że mój mąż już nie ma takiego entuzjazmu. A jak
          Wasi mężowie się sprawują? Trzymam kciuki za Reni, no i oczywiście za nas!
          • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 01.03.04, 15:12
            Hej dziewczyny! napiszcie bardzo prosze na podstawie jakich badań wykryto u Was
            PCO, wieci czy teraz badania hormonalne; prolaktyna, testosteron, FSH, LH są
            refundowane czy pełnopłatne. POZDRAWIAM.P>S.Mój mąż wspiera mnie cały czas!
            • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 01.03.04, 15:49
              U mnie to było dość dziwne-lekarz zasugerował sie moim wyglądem i nie
              podejrzewał PCO(jestem,a właściwie byłam szczpla,ladna cera itp)i główkował
              czemu nie mam owulacji.Leczenie clo nic nie dało,byłam tylko przestymulowana!!!
              Zmieniłam lekarza i od razu badanie hormonów-3dc-musiałam zapłacić.Leczenie
              clo,bromergon i dexamethason-pomogło,zaszłam w ciążę.Teraz po ciąży-jest
              ok,hormony lekko zawyżone,wskazujące na PCO,ale mam owulację i wszystko jest w
              porządku.Te ostatnie badanie hormonów,robiłam za darmo w szpitalu w Nowej Soli
              bo dostałam skierowanie od swojego lekarza(dr Laber).Gonia,ale to Ty przecież
              chyba byłaś ostatnio u niego?Nie kazał Ci przyjechać do siebie do szpitala na
              hormony?Bo któraś z dziewczyn była u niego,myślałam,że to TY!Ogólnie to można
              stwierdzić PCO na podstawie usg,czy jest owu i czy pęka co najważniejasze!U
              każdej jest inaczej,dzięki ciązy,to cholerstwo dało mi spokój!!!Czego i Tobie
              zyczę!!PA
              • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 01.03.04, 16:15
                Bardzo mocno dziękuje Aniu za wyczerpującą odpowiedz. Tak to ja bylam u dr.,
                chce żebym przyjechała do Nowej Soli, tylko ten wyjazd mi narazie nie pasuje,
                więc kombinuje jak to załatwić w Zielonej, bo nie zapytałam oto lekarza.
                Jeszcze raz serdeczne dzięki,pa,pa, trzymaj się cieplutko!
                • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 01.03.04, 16:38
                  Gonia,nie odwlekaj badań,po co masz być miesiąc do tyłu przy "nowym"leczeniu?
                  Pewnie,ze nie musisz jechać do Nowej Soli,mozesz to zrobić u nas w Medice na
                  Kupieckiej,tyle że będziesz musiała zapłacić,a w Nowej Soli-nie.A wiesz jak to
                  jest-tu zapłacić,tam zapłacić,napewno miałabyś kilkadziesiat złotych w
                  kieszeni,chociaż tak dokładnie to nie wiem ile kosztują.Jak chcesz to dam Ci do
                  dr.Labera telefon i zapytasz się jak to z tymi badaniami zrobić.Do niego na
                  komórkę można śmiało dzwonić,zawsze wytłumaczy i doradzi.Ja go czasami
                  nawiedzam telefonami codziennie jak mnie coś zakłuje albo coś sobie
                  przypomnę.Zawsze cierpliwie mi odpowiadał(a przy mnie można stracić cierpliwość-
                  jestem upierdliwa),a nawet oddzwaniał jak nie miał czasu rozmawiać.Nie krępuj
                  się i zadzwoń.Napisz czy chcesz telefon(może masz?),a ja Ci pozniej napiszę
                  jakby co.Wiem,że czekasz na odpowiedz z Poznania,ale co Ci zaszkodzić zrobic te
                  hormonki?A może Poznań nie będzie potrzebny?Czasami się po prostu blokujemy i
                  nic....Zobaczysz,ze będzie wszystko ok,pa
                  • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 01.03.04, 19:21
                    Dziękuje Aniu jesteś kochana! zawsze dodajesz mi otuchy, nr telefonu mam, może
                    zadzwonie,jestem poprostu zakręcona jak rozmawiam z lekarzami, ze stresu i
                    emocji.Jak fajnie, że Ty jestes!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 01.03.04, 20:45
                      Cieszę się!Gdybyś mnie widziała podczas rozmowy z lekarzem!Pytam się o
                      wszystko,ciągle mi mało,zachowuję się jakbym miała jakoś manię paranoidalną!-o
                      ile taka istnieje...dobrze,że TEN lekarz jest taki wyrozumiały i
                      cierpliwy.Ciekawe co u dziewczyn-Reni w Poznaniu,a Ampar chyba w Białymstoku o
                      ile się nie mylę!Trzymam za nie kciuki,pa
                      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 02.03.04, 15:32
                        Cześć! Ja też myśle co tam u dziewczyn? Na Ampar to chyba poczekamy sobie
                        dłużej, ale Reni mam nadzieje pojawi się niebawem i podzieli z nami
                        wrażeniami.Oczywiście,też trzymam kciuki aby wszystko było ok.Co do lekarzy
                        boje się ich panicznie, a szpital mnie przeraża! Czy jak byłaś w N.Soli to
                        leżałaś na oddziale, bo ja z tego co zrozumiałam mam tam być dzień lub dwa.Pa,
                        pa.
                        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 02.03.04, 21:16
                          Gonia,nie sądzę,żebyś leżała na oddziale,chyba że drLaber chce wykonać jakieś
                          dokładniejsze jeszcze badania,ale jakby to było hsg czy coś to na pewno by Cię
                          do tego przygotował i powiadomił.Zadzwoń jak się tak martwisz
                          Gonia,zobaczysz,że na pewno wszystko Ci jeszcze raz wytłumaczy,powiedz,że byłaś
                          tak przejęta wizytą,że zapomniałaś!Ile razy jak tak dzwoniłam!Serio.Ja
                          przeszłam wszystkie badania już dawno,teraz po ciąży zrobiłam tylko hormony,nie
                          ma na razie takiej potrzeby.W ogóle słyszałam,że szpital w Nowej Soli jest
                          lepiej zaopatrzony w sprzęt itp niż w Zielonej,że pielęgniarki milsze,lekarze
                          bardzo dobrzy,i np tam przeprowadzają test przenikania(wrogi śluz)a u nas tego
                          nie ma.Jak leżałam w Zielonej to było niesymaptycznie i byłam świadkiem błędów
                          lekarskich,daj spokój.Nic się nie martw,jak masz jakieś pytania to pytaj ,jak
                          zajdę na forum to Ci pomogę,traz mam mnóstwo nauki,alena pewno Cię
                          znajdę,pozdrawiam,pa pa pa
            • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 03.03.04, 07:50
              No hej,nie wiem czy badania hormonalne są teraz płatne, ale chyba to zależy od
              tego, czy lekarz podbije pieczatkę z prywatnego gabinetu czy nie.U mnie wygląda
              to tak, chodzę do dr Zawrotniaka prywatnie, ale ponieważ on ma też praktykę na
              podst. umowy z NFZ to na każdym skierowaniu przybija mi ta pieczątkę(żebym nie
              musiała płacić).Pco rozpoznał na podst.usg jajników i badania hormonów-mam
              niewłaściwy stosunek LH do FSH.Nie wiem jak to wygląda po poronieniu,bo przyjść
              miałam po 3 cyklach, czyli juz niedługo.On też jest wspaniały, dzwonię kiedy
              mam problem na komórkę, wysyłam sms-y, a on zawsze odpisuje,Zabieg
              przeprowadzał drLaber, bo "mój" robi specjalizację z endokrynologii i czasami
              go nie ma w szpitalu.Ile ciepłych słów usłyszałam od niego w dniu zabiegu-przez
              tel.To wspaniały lekarz.Pozdrawiam
            • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 03.03.04, 07:52
              A szpital w NS jest ok.Czysto, spokojnie i miła atmosfera, leżałam 2 dni
              • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 19:48
                Witajcie dziewczyny cieszę się że tak rozwinął się nam ten wątek tylko szkoda
                że nas nie ma więcej ale jesteście WY i to jest fajne. W końcu mogę coś napisać
                nie tak dużo bo bolą mnie jeszcze łopatki i barki ale laparo mam już za sobą.
                Jeżeli chodzi o wynik to brzmi tak: usunięto mi torbiel tórą miałam na jajniku
                drugą bardzo małą(jak główka od szpilki-tak określił prof) i miałam mięśniaka i
                najważniejsze ŹADNYCH ZROSTÓW ANI OGNISK ENDOMETRIOZY ( z czego prof był bardzo
                zadowolony) Pytałam się prof czy ta torbiel może być przyczyną że nie mogę
                zajść w ciążę a on odpowiedział że prawdopodobnie ( bo hormony, plemniki męża
                są ok) i kazał kupić test na sprawdzenie owulacji i działać jak najszybciej.
                Tak więc znowu nie wiadoma i wielka nadzieja czy faktycznie przez te torbiela
                są/były problemu.
                Mam zwolnienie do 23.03 ale 18,03 mam u prof wizytę kontrolną i mam się
                zastanowić czy chcem jeszcze poleniuchować to on wystawi mi dalsze zwolnienie.
                Mój mąż wyjeżdża w niedzielę do niemiec ( w 80%)może chciałybyście się spotkać
                u mnie i poplotkować bardzo gorąco Was zapraszam napiszcie czy Wam pasuje
                Tak poza tym chciałam Wam z całego serca podziękować za słowa otuchy mimo że
                znamy się wirtualnie ale jesteście mi bardzo bliskie Dziękuję Wam, myślę że
                nadal będziemy utrzymywały kontakt.Czekam na szybką odpowiedż
                POZDRAWIAM RENI
                • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 04.03.04, 20:21
                  Reni!Gratuluję udanego zabiegu i szybkiego powrotu do zdrowia!Mam nadzieję,ze
                  teraz wszystko będzie ok,życzę owocnych starań...i przyjemnych..!Jak widzisz
                  nasz wątek się troszkę rozwinął,ale Ampar jest w Białymstoku zdaje się i tylko
                  my się dopisujemy.Fajnie byłoby się spotkać,ja jestem "za".W niedzielę będę
                  wolna,ale do 15.00 mam zajęcia na uczelni,musiałabym coś
                  zjeść,odpocząć,myślę,że na 17,18,wyrobiłabym się.Może poczekamy jeszcze na
                  Gonię i Nelkę?A czy mieszkasz w Zielonej?Adres jakby co mogłabyś mi podać na e-
                  maila,żeby nie pisać na forum.Ale dogadamy się jeszcze.Jutro mam zajęcia do
                  wieczora i odezwę się dopiero po 21!A teraz lecę do książek,pozdrowienia i
                  całuski,cieszę się niezmiernie,że teraz ruszysz do ataku.Może zaczniemy wspólne
                  starania?PA
                  • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 05.03.04, 11:30
                    skrobię szybko pare slów. u mnie coraz bliżej, ale czytam, że tu też nieźle się
                    wszystko rozwija na wątku. Życzę powodzenia i dobrych wieści oczekuję jak wrócę.
                    A będę ok. 14.03 i od razu się odezwę. Mam chętkę na spotkanie i ploty. Tak mi
                    nuuuuudno
                    • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 05.03.04, 19:30
                      Cześć dziewczyny! Reni wspaniale, że już wróciłas, teraz już szybciutko
                      spotkasz się z bocianem! Ja mam wielkiego doła, dostałam odpowiedz z Poznania,
                      niestety odmowną, lecą mi łzy na klawiature, więc koncze,pa PS. Ampar
                      powodzenia!!!
                      • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 09:37
                        Jak to dobrze, że jesteście smileMój mąż właśnie postanowił nabrać "dystansu" do
                        mnie i wyprowadził się do rodziców w czwartek (powód-mamy różne charaktery i
                        trudno nam się dogadać w niektórych sprawach, najczęsciej są to codzienne
                        drobiazgi).Dlatego też pewnie tu nie zaglądałam, bo czuję się fatalnie, boli
                        mnie serce i dusza (znamy się 9 lat, od 1,5 r. jesteśmy małżeństwem). On nigdy
                        nie miał takiego "doła", więc nie wiem co mu się nagle stało.Trzymam za Was
                        kciuki,myślę, że wszystko będzie dobrze.Co do spotkania, to chyba nie byłabym
                        najlepszym towarzystwem, wiecie-rozmowy o planowaniu dziecka w mojej sytuacji
                        mogłyby jeszcze bardziej mnie zdołować.Ale życze Wam z całego serca pomyślności
                        i nadal będę tu zaglądała,może i u mnie zaświeci słońce,pa!!!
                        • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 06.03.04, 10:26
                          cześć dziewczyny. Witam cie nelka. widze, ze masz taki sam staż jak ja. 9 lat
                          znajomości i ponad rok po ślubie. ie zalamuj sie. trzeba sie zdystansować do
                          paru spraw. mnie mój mąż wywoził do mamy, bo nie mógł mnie znieść chwilami.
                          taka przerwa wbrew pozorom dobrze zrobi. głowa do góry. dziewczyny brać sie do
                          roboty bo jak wrócę to chcę samych optymistycznych wieści. ja bede leżała po
                          powrocie 2 tygodnie to może u mnie mini party przy czymś??? pozdrawiam i życzę
                          sukcesów. do zobaczenia. pa pa
                          • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 14:39
                            Dziękuję Ci Ampar za słowa otuchy, bardzo mi są potrzebne.Właśnie próbuję
                            się "dystansować" i nie dzwonię do niego.Dam mu tyle czasu ile potrzebuje,a
                            potem zobaczymy.Najgorsze,że 18.03.idę (mieliśmy iść) na monitoring i mieliśmy
                            rozpocząć starania,a tu taka klapa.Dla mnie każdy miesiąc czekania na podjęcie
                            prób (od grudnia)był koszmarnie długi, a teraz kiedy możemy to mój mąż zostawia
                            mnie samą.Mam nadzieję, ze też przywieziesz optymistyczne wieści!!!pa
                            • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 06.03.04, 16:44
                              Cześć dziewczyny!!!Ampar cieszę się,że już wróciłaś i mam nadzieję,że wszystko
                              dobrze się skończy,życzę Ci WIESZ CZEGO....Goniu,jest mi przykro,ze w Poznaniu
                              Ci odmówili,ale to chyba dlatego,ze nie ma konkretnej przyczyny dlaczego nie
                              mozesz zajść w ciąże.Wobec tego uważają pewnie,że masz szansę naturalnie
                              zaskoczyć.Nie martw się,może rzeczywiście się uda?Zacznij teraz od nowa
                              leczenie,jestem pewna,ze dr Laber Ci pomoże.Musi się w końcu udać!!!!Nelka!
                              Wszystko się ułoży,Mężczyzni udają twardzieli,a w rzeczywistości są słabsi od
                              nas.Spróbujcie porozmawiać,przecież się kochacie i jesteście małżeństwem.Nie
                              chowajcie głowy w piasek.Bardzo Ci współczuję,że musisz przez to
                              przechodzić,szczególnie teraz jak starania są w toku.Do 18.03 wszystko się
                              ułoży,zobaczysz!!!!Ampar!W razie jak Reni się nie odezwie to party u Ciebie!!!
                              Trzymam za słowo.Na razie dziewczynki.Jejku,która z nas poprawi nam humor?Coś
                              ostatnio to na naszym wątku smutno.Ja czekam na @.Nie czuję się ani na @,ani
                              ciążowo.Mam tyle na głowie,że staram się o tym nie mysleć.To
                              początek "nowych"starań,więc wątpię czy tak szybko byłyby
                              efekty.Zobaczymy.Jeszcze raz przesyłam Wam całuski i więcej optymizmu!!!!!PA
                              • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 08.03.04, 10:56
                                hej! ja wracam dopiero 18.03 al od 22.03. mogę sie założyć, że zaczne sie
                                nudzić jak już pozałatwiam zaległe sprawy tzn. pranie, sprzątanie po mężu i.t.p.
                                Dziewczyny głowa do góry. Trzeba próbować wszystkiego a nie załamywać się. Do
                                zobaczenia po 22 marca.
                                • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 08.03.04, 17:25
                                  Witajcie dziewczyny! Spójrzcie za okno, słońce świeci. Niedlugo wiosna, a na
                                  wiosne przylatują bociany,i w tym roku napewno przyniosą nam ... ,to co zwykle
                                  przynoszą. Ja jakoś wydostałam się z mojego dołka i Wam życze wspaniałych
                                  humorów. PS. Nelka trzymaj się!, Ania myśle ,że wszystkie egzaminy juz
                                  zaliczone na piątki(mam nadzieje, że dobrze się domyśliłam i wkuwałaś do
                                  egzaminów). Ampar, Reni poprostu powodzenia , a WY już wiecie o co chodzi,pa,pa
                                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 20:30
                                    Hej1Ja widziałam dwa bociany - wczoraj,byłam zdziwiona i zastanawiałam się czy
                                    to naprawdę bociany, bo coś zimno jeszcze,ale może przyleciały,żeby dodać nam
                                    otuchy smile? U mnie bez zmian,mam nadzieję, że u Was lepiej,pozdrawiam.
                                  • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.05.04, 12:04
                                    Hej dziewczyny ja teraz jestem pacjentką dr. Herbicha ale sama nie wiem może
                                    zmienić na dr.Labera??? Napiszcie czy dr. Laber robi osobiście laparoskopie w
                                    Nowej Soli???? Pozdrowionka,zielonogórzanka.
    • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 09.03.04, 15:21
      Kolejny dzień, za oknem tym razem pada śnieg, a Wy Moje Drogie nadal się
      nieodzywacie, co się dzieje?! Brak czasu, problemy? Przecież miałyśmy się
      wspierać nawzajem!
      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 13.03.04, 16:45
        HEJ ZIELONOGÓRZANKI ODEZWIJCIE SIE!!!!!!!!!!!! Smutno mi samej!
        • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 20:43
          Dawno nie zaglądałam tutaj,nie chciałam się "użalać".Walczyłam cały tydzień z
          mężem i udało mi się Go przekonać,że damy radę.Jutro wracamy do domu
          i "starania"spadną na mnie.On chce dziecko,ale nie koniecznie chce wiedzieć
          kiedy musimy a kiedy nie wolno.Cos czuję,że ze stresu i nerwów to ten cykl i
          tak pójdzie na "straty".Ale zaczynam pozytywniej myśleć.A co u Was koleżanki?
          Pozdrawiam!!!!
        • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 20.03.04, 20:54
          witajcie zielonogorzanki,
          pozdrawiam was wszystkie, zagladam tu dopiero drugi raz bo czesciej zagladam na
          bociana, ale chcialabym dolaczyc do waszego grona, aby wsrod was bylo mi
          latwiej spelnic swoje marzenie, mam nadzieje ze wspomagajac siebie nawzajem
          znajdzie i odrobina miejsca dla mnie........
          • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 23.03.04, 07:29
            Witaj elfi!Jasne,że znajdzie się miejsce dla Ciebie.Miło powitać nową osobę, z
            którą będziemy wspierać się nawzajem.Coś reszta dziewczyn nie zaglądała tu
            dawno, ale mam nadzieję,że wkrótce się odezwą.Rozumiem,że też masz wielkie
            marzenie zostać mamą!Pozdrawiam.
            • franczeskaa Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 23.03.04, 09:31
              Witam dziewczyny.Ja rownież jestem z Zielonej Góry.Często, a nawet bardzo
              zaglądalam na to forum. Jestem założycielką wątku - Policzmy ile nas jest...
              Chciałam podnieść Was troche na duchu,opisać swoją historię.
              Otóż 2 lata temu wyszlam za mąż, od razu chcieliśmy mieć dzidziusia jednak w
              naszym przypadku nie bylo to takie proste. Nie wiedzieliśmy o co chodzi,
              dlaczego z trudem nam to wychodzi.Chodzilam do różnych lekarzy, na początku w
              Sulechowie, pózniej kilka miesiecy w Zielonej i...nicsad Jedna Pani doktor juz
              na pierwszej wizycie wysyłala mnie na laparoskopie lub inseminacje do Poznania,
              nie znając tak naprawde przyczyny (bylam u niej pierwszy raz i ostatni).W koncu
              jakas dziewczyna na forum zaproponowala mi dr.Herbicha.Poszlam do niego na
              drugi dzien.Dokladnie mnie wybadal, kazal zrobic szereg badan w tym
              hormonalnych.Zrobilam. Okazalo sie,ze mam bardzo niski poziom progesteronu,
              wysoki poziom prolaktyny, w dodatku dość mocne tylozgięcie macicy.Owulacja, jak
              mowil lekarz, byla za każdym razem, pecherzyki ładnie pękały ale nic sie nie
              dzieło.Chodzilam do niego jakies 3 miesiące i ..zaszlam w ciążę, upragnioną
              ciążę. Wyprowadzilam moje hormonki na prostą drogę.Obecnie jestem w 23
              tygodniu i czekamy na naszą kruszynkę. Nie potrzebna byla żadna laparoskopia,
              zadna inseminacja.Jedyną rzeczą jaką sobie obiecaliśmy z mężem, to to, ze nie
              bedziemy mysleli o tych naszych problemach, zapomnimy na jakis czas.Bylismy
              naprawde wyluzowani i to tez pewnie pomoglo.Nie namawiam nikogo na leczenie u
              dr.Herbicha, różne są opinie na jego temat (zresztą jak na kazdego innego), ale
              uważam, ze to on tak naprawde mi pomogl i za to mu wielkie dzięki.
              Pozdrawiam Was dziewczęta, trzymam kciuki, oby Wam się udało..
              Franczeskaa i 23 tyg.bobasek
              • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 23.03.04, 16:34
                Hej! cieplutko witam nowe dziewczyny, które się tu wpisały. Dzięki , że się
                dołączyłyscie. Traciłam nadzieje, że jeszcze coś się tutaj będzie działo.Tak
                więc buziaczki dla Elfi i Franczeski, która myśle rozsieje tutaj ciążowe
                wiruski.Reni, Ania,Ampar gorące całusy dla Was, mimo ,że zasługujecie na
                klapsa, bo nie chcecie się odezwać! Ciekawa jestem co u WAS? Nelka,fajnie, że
                Ty czasami się odzywałas, ciesze się, że zaczyna Ci się układac, oby tak
                dalej.Niebawem odwiedze Twoje miasto.Pa, pa, czekam na nowe posty od WAS!!!
                • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 23.03.04, 19:13
                  no witajcie dziewczyny,
                  a już myślalam ze nikt tu nie pisuje aż dziś miłe zaskoczenie, że ktoś tu
                  zagląda......
                  dzięki nelko i goniu za miłe powiatanie, głęboko wierze w to że wspierając sie
                  w trudnych chwilach (kiedy pojawia sie kolejna już tak znienawidzona @)i
                  dzieląc radością w tych miłych damy razem rade,
                  my z mężem staramy się o dzidzi od 2 lat, może i napoczatku tej drogi łątwo
                  było wierzyc lekarzom zielonoorskim, ze to tylko kwestia psychiki, myślałam że
                  pomogą kolejne leki na stymulacje owulacji ale niestety nieeeeeeeee......
                  od dzisiaj za tydzien czyli 30 marca mam wizyte u profesora pawelczyka w pozniu
                  i gleboko wierze, że przyczyni się pan profesor do tego, że wkońcu poczuje jak
                  to jest kiedy pod moim sercem, zacznie sie nowe życie, tak bardzo tego
                  pragne......
                  pozdrawiam wszystkie dziewczyny
                  elfi
                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 23.03.04, 19:31
                    No cześć!Witam Cię Elfi!Hej dziewczyny!Przepraszam,ze się nie odzywałam,ale
                    nasz wątek jakoś osłabł,liczyłam na spotkanie,ale na wszystko chyba przyjdzie
                    czas...No coż,ten miesiąc,czy raczej cykl mnie rozczarował.Miałam piękną
                    owulację,z 2-óch jajników(blizniaki!!!),tajemnicze mrowienie i rozciąganie w
                    podbrzuszu,bolące sutki(nigdy nie czułam czegoś takiego),spózniona miesiączka(5
                    dni-przy super regularnych miesiączkach)..i...@!!!!Nie wiem co to było,bo @ też
                    była jakaś tajemnicza...No,ale było minęło,nowy cykl.Niestety zawieszam
                    starania bo jestem zmęczona.Chcę się troszkę wyluzować,wypić piwko i przestać
                    trząść się nad sobą!Tak jak zasugerowała Franczeska.Zresztą to sprawdzona
                    metoda,bo poprzednio zaszłam podobnie podczas"luzowania"się w ciążę.No,tyle u
                    mnie,a co u Was?Nelka,no jak tam,przeprosiłaś się z mężem?Jak starania?
                    Gonia,zrobiłaś w końcu hormonki u dr Labera?To Ty dostaniesz klapsa,bo zwlekasz!
                    Elfi!No to teraz będziesz działać!Na pewno prof.Pawelczyk skieruje Cię na
                    laparoskopię,chyba ,że już miałaś.Bardzooo dużo dziewczyn jezdzi do
                    niego.Będziesz w dobrych rękach.Na Polnej naprawdę robią wszystko żeby
                    pomóc.Chyba,że jedziesz prywatnie,ale i tak laparo czy badania to robi na
                    Polnej.Będzie dobrze!Mam nadzieję,ze Franczeska dość dużo tych wirusów
                    przesłała!!Pozdrawiam dziewczynki,będę zaglądać,ale piszie częściej i np jak
                    idą starania,co Was kłuje,jaki śluzik.Będzie nam razniej przez to przechodzić!!!
                    PA
                    • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 20:02
                      Cześć dziewczyny,jak miło,że wątek "odżywa".Ja byłam 18.03 na wizycie u gin.-
                      15dc i było po owu, więc cykl i tak stracony (nie tylko za
                      sprawą "wariacji"męża).Ale jest coś niepokojącego-bardzo powiększony prawy
                      jajnik i dość silny, tępy ból.dr położył mnie z czwartku na piątek do szpitala,
                      gdzie wykluczyli ciążę pozamaciczną,torbiel itd.Ale problem jest taki,że dziś
                      mamy wtorek a mnie ściska z bólu w prawym boku.Więc pewnie jutro znów będę
                      dzwonić do Zawrotniaka niech coś robi.Czułyście kiedyś coś podobnego?Jakby ból
                      okołoowulacyjny,ale przecież po owulacji?Buziaczki dla wszystkich.
                      • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 21:23
                        Witajcie dziewczyny, nie wierze własnym oczą jak ten wątek się rozwinął, cieszę
                        się że są wśród nas nowe osoby które bardzo serdecznie witam. Przepraszam Was
                        że tak długo mnie nie było ale po laparo zrobiliśmy sobie z mężem długi urlop (
                        wykorzystałam zwolnienie lekarskie) 17 wróciliśmy . U mnie w zasadzie nic
                        nowego czekam na @ miałam prawidłowo dostać 18 ale prof powiedział że napewno
                        się zmieni i tak 18 byłam na wizycie u prof był zadowolony z "obrotu sprawy"
                        mianowicie chciał abym starała się zajść w cyklu naturalnym przez 3 miesiące
                        jego zdaniem powinnam zajść w ciążę???????????????????? ale mam dość stresów i
                        czekania i postanowiliśmy że przez cykle będę miała inseminację( oczywiście w
                        domu mąż będzie mi również robił inseminację i to nie jedną) tak więc planowana
                        wizyta w Klinice 08.04 ale może się zmienić gdyż nie wiem kiedy dostanę okres,
                        Napiszcie co u Was czy było już spotkanie ( myślę że nie)
                        POZDRWIAM I CAŁUJĘ Z CAŁEGO SERCA
                        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 23.03.04, 23:22
                          Nelka!Bardzo dziwna sprawa.Całe szczęście,ze najgorsze wykluczono
                          (pozamaciczna,torbiel).A czy istnieje szansa,ze mozesz być w ciazy?Czasami tak
                          kłuje?Nic nie poradzę,mnie też coś często rwie,ciągnie,kłuje...Taka nasza
                          uroda,poczekaj,może minie?Reni!No w koncu!Zyczę z całego serca owocnych
                          starań.Może będziesz nam przesyłać ciążowe wiruski?!Teraz się nie
                          stresuj,wyluzuj i na pewno bedą efekty!Pozdrawiam.
                          • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 24.03.04, 15:31
                            Cześć dziewczyny. Tak siedzę w domu, a właściwie leżę i czekam na 31 marca bo
                            wtedy mam zrobić test. Cała jestem w nerwach bo co zajrzę na bociana to żadnej
                            dziewczynie, która ze mną była narazie się nie powiodło. Mam ochotę na
                            spotkanie i tak myślę, że może po teście miałybyście ochotę, słońce zapewne
                            wyjdzie, na deptaku rozłożą parasolki i będzie można miło poplotkować. Ja Przed
                            testem nie byłabym miłym kompanem do rozmow. Witam nowe dziewczyny. Trzymajcie
                            kciuki prooooosze.
                            • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 24.03.04, 15:51
                              Przepraszam Ampar, właśnie pisałam post kiedy Ty wysłałaś swojego. Czyli moje
                              PS. już nie aktualne. Super teraz jesteśmy już w pełnym składzie, a nawet
                              powiększonym !. Może w końcu dojdzie do naszego spotkania. Oczywiście trzymam
                              za Ciebie kciuki! Pa,pa.
                          • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 24.03.04, 15:42
                            Ciesze się ogromnie dziewczyny, że jesteście !!!!! Dzisiaj dostałam opóżnioną
                            @. Tak to jakoś w tym roku u mnie działa, że się spóznia o ok.15 dni, wcześniej
                            miałam cykle regularne. Zadzwoniłam dziś do dr, Labera, żeby się umówić na
                            badanie hormonków i mnie zaskoczył. Powiedział, że mam je zrobić w 7-9 d.c,a ja
                            maminformacje, że powinny być robione 1-3d.c. Teraz zastanawiam się czy jeszcze
                            raz zadzwonić i się o to zapytać. Kurcze, że ja zawsze musze być taka zakręcona
                            rozmawiając z lekarzami.Podziwiam dziewczyny, które potrafią wypytać lekarza o
                            wszystko, ja nawet jak zapytam to póżniej ze stresu zapominam co mi
                            odpowiedział. Jestem poprostu totalnie zakręcona u lekarza,może najpierw
                            powinnam się wyleczyć z tego. Stara krowa ze mnie , a taka głupia!.Tyle u
                            mnie, czekam z niecierpliwością na wiadomości od Was! Dużo zdrówka, życze Ci
                            Nelka,powodzenia w staraniach dla wszystkich dziewczyn!! PS. Ampar co u Ciebie
                            jeszcze tylko Ty się nieodezwałaś?
                            • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 24.03.04, 16:31
                              Hej!Gonia,ja raz robiłam 3dc,a raz też jechałam jakoś 7dc i duzo mi tych
                              hormonów zrobił,nie tylko LH i coś tam,tylko wszystkie,to może dlatego?Ja mam
                              do niego pełne zaufanie,więc wierzę,ze tak czy siak ,będzie dobrze.Zadzwoń do
                              niego!!!I nie denerwuj się,wszystko będzie dobrze!Ampar!Trzymam za Ciebie
                              kciuki,nie sugeruj sie tym,że komuś się nie udało!Może to Ty bedziesz
                              szczęsciarą!Musi się udać.Nie rób tylko za szybko testu,bo moze wyjść jeeszcze
                              jedna kreska i się zdołujesz,lepiej poczekać i będziesz miała pewność-2
                              kreseczki!!!Całuje Was mocno,pa
                              • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 24.03.04, 21:43
                                Cześc Ania ! Jestem grzeczną dziewczynką i słucham się Ciebie. Zadzwoniłam,
                                dowiedziałam się prawie wszystkiego (to już sukces hi, hi),no i pojade.Dzięki,
                                że jesteś dodajesz mi energii i wiary. Ogromne buziaki za to dla
                                Ciebie.Przesyłam uściski dla wszystkich dziewczyn pa,pa. Odzywajcie się często
                                bardzo proszę.
                                • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 25.03.04, 09:53
                                  cześć dziewczyny. Dzięki za wsparcie. Gonia ja mam dokładnie to co ty- wyjdę i
                                  to nie tylko od lekarza, i przypominam sobie o mnóstwie rzeczy, o które miałam
                                  spytać. Aniu- dzięki za pocieszanie. A może wiecie gdzie można wykonać test hcg
                                  z krwi?
                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 25.03.04, 10:58
                                    Ampar!W Medice na Kupieckiej,koło Goplany(no wiesz na dole jest
                                    cukierniczy,chyba właśnie Goplana)i tam na 1 piętrze jest labolatorium,zresztą
                                    bardzo dobre.B hcg kosztuje 30 zł.Ostatnio właśnie wychodziłam na pobranie
                                    krwi,jak dostałam @!!!Ale byłam wściekła!Najlepiej jakbys poszła z samego
                                    rana,to może wyprosisz wynik na ten sam dzień.Jak pójdziesz po południu,to
                                    dopiero nazajutrz.Nie boisz się?Co za stres,czekać na wynik!Trzymam
                                    kciuki!!!! Gonia!Jestem z Ciebie dumna!Zobaczysz,ze teraz będziesz dzwonic
                                    częściej.Na początku sie troche wstydziłam tak często dzwonic,a teraz to
                                    normalka!Dobrze,ze już wzystko wiesz.Zastanawiam się czy iśc we wtorek na
                                    wizytę,będę mieć 14dc,a przeważnie 13dc mam owulację.Muszę zmienić duphaston na
                                    coś innego,bo ostatnio przedłużył mi cykl!Owu miałam 11 i 13dc(bo z 2-óch
                                    jajników),a @ dotałam 34dc!!!Dziwnie,nie?Ciekawe co mi przepisze na
                                    wyregulowanie?Sama nie wiem,w marcu już nic nie planuję...PA
                                    • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 25.03.04, 11:33
                                      Hello! Kochane dziewczyny!!! Znowu zaczynam codziennie zaglądać na nasz wątek,
                                      dzień bez Was to dzień stracony , no może troszke przesadziłam, ale napewno nie
                                      tak fajny jak z Wami!!!! Miłego dzionka życze, pa ,pa smile
                                    • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 25.03.04, 11:56
                                      Hej hej.Ja juz sama nie wiem jak to jest u mnie.W 15dc byłam po owulacji,II
                                      faza cyklu,czy mój cykl będzie krótszy niż zwykle tj.32,33 dni?Jajnik dalej
                                      boli,ze skręcam się z bólu.Ale trzymam kciuki za Was mocno!!!Ja pasuję na
                                      razie,próbuję się wyluzować.Pa, całuski.
                                      • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 26.03.04, 16:13
                                        Dzięki dziewczyny. W środę pędzę na teścik( chyba, że nie wytrzymam i zrobię
                                        już w poniedziałek). Tak się denerwuję, że wstaję już o 6 rano i nie mogę
                                        zasnąć. Życzę miłego weekendu- ale bym wypiła takie zimne piweczko....ach
                                        • Gość: RENI ZAPROSZENIE IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 12:51
                                          Witajcie dziewczyny
                                          Chciałabym Was serdecznie zaprosić na babskie pogaduchy do mnie np w tę
                                          niedzielę na 18.00 jeżeli jesteście chętne i chciałybyście trochę poplotkować
                                          będzie mi bardzo miło Piszemy już od dłuższegoczasu więc może warto się poznać
                                          osobiście a nietylko wirtualnie. Zaznaczę iż mieszka w Kożuchowie i jeżeli
                                          macie ochotę to adres wyślę na Wasz adres mailem. BARDZO SERDECZNIE ZAPRASZAM
                                          CO WY NA TO???????????????????????????????????????
    • martini_very_bianco Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 25.03.04, 22:25
      Ja jak zwykle nie na temat, ale coś znalazłam, może się komuś przydadzą Wasze
      długie sad(( doświadczenia...

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19031

i wpiszcie, co tam macie ciekawego. Tylko myślę, że powinnismy się wszyscy
      trzymać instrukcji, żeby unikąć bałaganu!!!

• Gość: Darek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:53
      Sorry że jestem facetem io się wtrącam do "damskich" plotek ale moze mam coś
      dla Was co Wam pomoże. też jestem z Zielonej Góry i dlatego tu wlazłemsmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15882&w=11405498&a=11405498
      • martini_very_bianco Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 26.03.04, 00:04
        -SAMIEC TWÓJ WRÓG

-SAMIEC TWÓJ WRÓG

-HAHAHAHAHAHAHA

smile))). "święte, te psiary święte"? - to mój ulubiony cytatsmile)))
        • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 29.03.04, 17:36
          HEJ ! Ania, Nelka jak tam luzowanie? Elfi jeżeli możesz to prosze napisz u kogo
          się leczyłaś i leczysz obecnie, powodzenia w Poznaniu. Franczeskaa jak się
          czujesz TY i maleństwo? Ampar jak będziesz testować to się odezwij będe trzymac
          z całych sił kciuki! Reni dzięki za zaproszenie niestety za póżno je
          zobaczyłam, mam propozycje może co tydzień w czwartek będziemy zgłaszać
          gotowość czy nam Wszystkim pasuje piątek i tak w, któryś piątek po południu
          doszło by w końcu do spotkania, miejsce ustalimy pozniej. co Wy na to? Darek
          dzięki za post,może masz jeszcze jakieś wiadomości na temat "noni"? Martini
          very bianco czytałam ,że interesujesz się homeopatią może znasz jakiegoś
          homeopate z naszego regionu? Cześć trzymajcie się, pa, pa
          • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 29.03.04, 19:39
            witam wszystkie dziewczyny!!!!!!!
            wiesz goniu, nim trafilam do poznania to troche blakalam sie po zielonogorskich
            lekarzach co ja pisze troche ...........zmarnowalam dwa lata w zielonej ale nie
            chcialabym na forum pisac o lekarzach ktorzy mnie "leczyli", do poznania
            pojechalismy najpierw w ciemno do intermediki przyjela nas na pierwsza wizyte
            doktor sanocka, ale ....................., jutro mam wizyte u profesora
            pawelczyka i chcialabym bardzo aby to byl juz moj ostatni lekarz, jak bylo na
            wizycie napisze .....hm, w srode,
            jeszcze raz pozdraiwm wszystkich tu zagladajacych i trzymam kciuki w koncu
            wiosna
            elfi
            • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 29.03.04, 20:38
              tu jeszcze raz ja
              a oswiccie mnie co to za wspanialy sok ten noni, gzdie go mozna kupic dajcie
              adres!!!!!!!!!!!!!!!
              a wy dzieczyny gdzie sie leczycie?
              elfi
              • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 29.03.04, 22:21
                Cześć dziewczyny!Ja też za pozno przeczytalam post od Reni,ale i tak bym
                niestety nie mogła.NONI-mnósstwo postów było na ten temat-na bocianie
                chyba.Noni i Maca.Wrzućcie na wyszukiwarke,mozna kupić przez internet,strasznie
                to drogie,taka mała buteleczka a kosztuje chyba stówę.Pewnie,że nie załuje się
                pieniędzy jeśli chodzi o starania,ale tyle jest tych ziołowych cudów...Myślę,że
                u nas można poszukać w zielarskich,może w
                witamince?
                A co u mnie?W tym miesiącu sobie odpuściłam,i wiecie,że lepiej się czuję jak
                nie mierzę tej cholernej temperatury o 6 rano?Nie lecę na monitoring,nie
                sprawdzam śluzu no i przytulanko z przyjemnością,a nie na zawołanie!Zdałam
                sobie sprawę,jak bardzo byłam tym zmęczona i zestresowana.Pisałam już
                wcześniej,ze zaszłam w ciąże podczas takiego"odpoczynku".Psychika ludzka
                naprawde płata figle.Teraz akurat jestem troszkę chora i na pewno w "te"dni
                bedę uważać,także nie robię sobie nadziei,ze jednak...Ale przyszły miesiąc
                należy do mnie!!!Jejku,ciekawe co u Ampar,może poszła na to bhcg i jutro
                otrzymamy wspaniałą wiadomość!!!!!Lecę,bo piszę esej na zajęcia-nuuudy.PA
                • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 30.03.04, 07:40
                  Hej hej.Ja dopiero dziś przeczytałam post od Reni,mam nadzieję, że wkońcu uda
                  nam się spotkać.Co do luzowania,otóż luzuję się i ja i mąż(znowu ma humory)więc
                  nic w najbliższym czasie nie zapowiada,że moglibyśmy mieć dzidziusia(wkońcu z
                  powietrza się nie bierze).Jestem tak zajęta jego podejściem i zwątpieniem w
                  naszą przyszłość,że nie myslę teraz o maleństwie.Mam nadzieję,że u Was duuużoo
                  lepiej,pozdrawiam mocno buziaki!!!
                  • franczeskaa Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 30.03.04, 09:19
                    Dzieki Goniu.Czuje sie nienajgorzejsmileOstatnio zlapal mnie jakis wstretny katar,
                    jak zwykle ciezko jest mi sie go pozbycsad Jakas malo odporna jestem w tym
                    okresie.Od początku ciązy, średnio co 2 tyg.choruje, byl tez czas, ze bralam
                    antybiotyki (zapalenie oskrzeli).Poza tym dzidzia dzis w nocy nie dala spac,
                    ale to juz bylo duzo przyjemniejsze.W piątek idziemy z mężem do lekarza, moze w
                    koncu powie nam kogo noszę w brzuszkusmile Na razie tylko wiem, ze jest strasznym
                    rozbujnikiem wink Mam nadzieje, ze wkrotce i Wam się uda.Trzymam kciuki.smile
                    Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny
                    Franczeska i 24 tyg.kruszynka
    • Gość: Didek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.04, 12:42
      Cześć dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz weszłam na Forum i... nareszcie coś dla
      mnie. Staramy się o dzidziusia od niedługiego czasu, ale ja wiedziałam, że coś
      jest nie tak. Dr Herbich kazał jeszcze czekaćm, ale pojechaliśmy do Intermedici
      do Poznania. Trafiliśmy do Dra Kądziołki. Okazało się, że plemniki męża nie
      chcą się ruszać, a poza tym jest ich mało. Narazie łyka witaminki i Clo,
      czekamy na wyniki za miesiąc. Zrobiliśmy też hormony, mam podwyższoną
      prolaktynę więc łykam Bromergon. Poza tym reszta jest OK. jeśli wyniki nasienia
      się poprawią, to mamy szansę na inseminację, jeśli nie to tylki in vitro. Czy
      któraś ma może podobny problem???
      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 30.03.04, 14:45
        Witam serdecznie Didek! Bardzo się ciesze, że do nas dołączyłas!Nelka,jeżeli
        możesz to nakieruj mnie jak dojść z dworca PKS w N.S do szpitala z góry
        dziękuje.Uściski, pa,pa.
        • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 31.03.04, 07:43
          Serdecznie witam nową koleżankę i przesyłam moc uścisków dla ampar-trzymaj
          się,mysl pozytywnie,będzie dobrze,musi być!Goniu z dworca do szpitala masz
          kawałek drogi,ale gdybyś wysiadła na przystanku na ul.Kościuszki(poproś
          kierowcę,żeby powiedział kiedy)to musisz kawałek cofnąć się tą drogą,którą
          będziesz jechała aż do wiaduktu,cały czas wiaduktem,miniesz Kauflanda,i na
          rondzie będzie drogowskaz Szpital.Cały czas prosto i jesteś.W razie wątpliwości
          pytaj jeszcze,a kiedy będziesz w moim miasteczku,będziesz sama?Może Cię
          podprowadzę?Uściski,pa.
    • Gość: Didek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.04, 14:49
      Dzięki, też się cieszę. A propos Nowej Soli. Mam wykonać HSG, poradźcie czy
      zdecydować się ze skierowaniem na Nową Sól, czy lepiej prywatnie w
      Intermedice???
      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 30.03.04, 16:12
        Didek, HSG miałam robione w Zielonej w Poliklinice, w Intermedice byłam tylko
        raz, możliwe,że będe musiała powtórzyć HSG i wtedy zrobie to raczej w N.S.
        Trzymaj się!
        • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 30.03.04, 16:24
          No i niestety- klapa. Nie pisałam wczoraj bo mnie płacz dopadł, dzisiaj zresztą
          też. Muszę jakoś stanąć do pionu. Może jakieś spotkanie- jestem bardzo chętna a
          weekend mam wolny- tzn. od soboty. Jak ktoś ma ochotę to może jakiś browarek w
          pabiku???? Muszę się trochę wyluzować. W czwartek jadę do mamy, w piątek
          przujeżdża szwagierka( siostra męża- chyba tak się nazywa),a potem to mam wolne
          i niestety mogę pić piwko. Reni- ja też zobaczyłam twój liścik wczoraj.
        • Gość: Didek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.04, 16:33
          Gonia, bardzo dziękuję, chyba się zdecyduję na Nową Sól. Jakbyś znalazła
          chwilkę ta napisz o swoich wrażeniach z Intermedici. Jestem bardzo ciekawa, bo
          mam na mnie wywarła "dziwne" wrażenie. Nie negatywne, ale jakieś
          takie "sztywne". Pozdrawiam.
          • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 16:43
            Witajcie leniwe zielonogórzanki jak tak będziemy się sprężały to nigdy do
            spotkania nie dojdzie. Proponuję następny termin może w czwrtek pod wieczór lub
            w niedzielę ok.18.00 co Wy na to oczywiście browarek będzie
            ZAPRASZAM WAS BARDZO SERDECZNIE A MAMY O CZYM I O KIM ROZMAWIAĆ
            Jeżeli się zgadzacie odpiszcie a ja wyślę Wam mój adres tylko podajcie adres
            (prześlę mailem) lub jeżeli macie ochotę to zadzwońcie
            Mój nr tel 0608641183
    • Gość: Didek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.04, 17:05
      Dziewczyny, napiszcie proszę czy któraś ma problemy z zajściem z winy męża i
      gdzie się leczą? Gdzie w Zielonej można wykonać badanie nasienia i ile
      kosztuje? Dzięki.
      • Gość: DIdek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.04, 17:16
        A jeszcze jedno pytanie (przepraszam, że tak ich wiele, ale dobiero zaczynam).
        Czytałam, że niektóre z Was będą próbowały in vitro. Napiszcie proszę "gdzie",
        z jakich gabinetów i klinik korzystacie?
        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 30.03.04, 21:27
          Cześć dziewczyny!Napisałam dzisiaj dłuugi post i się skasował,ale byłam
          wściekła!Witaj Didek!Z nami bedzie Ci weselej,co 2 głowy to nie jedna!!!Ja też
          polecam Ci Nową Sól.W Intermedice zapłacisz na pewno sporo,a w Nowej Soli
          bedziesz mieć to samo-dobrzy lekarze,dobry sprzęt,miłe pielęgniarki.Ja co
          prawda miałam w Zielonej(OKROPNIE TO WSPOMINAM)ale koleżanki naprawdę chwaliły
          Nową
          Sol.
          Franczesko-kuruj się!!!!Musisz mieć duzo siły,zeby nam przesyłać ciążowe
          wirusy!!!!Trzymam za Ciebie kciuki,jedz czosnek,i cytrusy,witamina C przepędzi
          wirusy!!!Ale sie zrymowało..hi..hi...AMPAR SŁONECZKO!Wiem,że miałaś ogromne
          nadzieje,nie wiem jak Cię pocieszyć...Wiesz,jak niewielu osobom udaje się za
          pierwszym razem...Zobaczysz,że bedziesz mamą,my wszystkie...Wiem ile Cię to
          kosztowało nerwów,stresów,no i ta wielka nadzieja...Wszystko się ułoży,za
          drugim razem się uda!!!!Smutno się trochę zrobiło.Ja się cały czas
          luzuję,myślami jestem w ekonomii,nawet nie zauważyłam,że mam teraz TE dni.Ale
          to chyba dobrze!Musimy być silne dziewczyny!!!!Całuski,pa
          • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 30.03.04, 21:35
            Disek,badanie nasienia można zrobić na 100% w szpitalu,tylko nie pamiętam ile
            kosztują,wchodzi się od tej strony gdzie sie teraz drukuje książeczki RUM,chyba
            tam gdzie jest płucny,a potem na lewo jest labolatorium.Robią też w przychodni
            na Wyszyńskiego,też podobno dobre labolatorium.I na pewno gdzieś jeszcze,ale
            tylko tam wiem,ze na 100%.Zadzwoń do Medicy na kupieckiej,oni tez mogą badać.To
            chyba tyle.Coś mi świta,ze płaciliśmy za badanie nasienia koło 70 zł,ale
            dokładnie nie pamiętam.
            • Gość: Didek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 31.03.04, 09:13
              Cześć dziewczyny, bardzo dziękuję za powitanie i rady. Bardzo się cieszę, że
              wreszcie mam z kim pogadać. Ja (chyba narazie!) mam optymistyczne myśli,
              chociaż im więcej czytam i zgłębiam problem, to chyba jestem głupsza. Pocieszam
              się często myślą, że może dzięki wspomaganiu uda nam się stworzyć nie jedną
              fasolkę, a "duecik". Trzymam za Was wszystkie kciuki i przesyłam całuski.
              • Gość: Didek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net.pl 31.03.04, 20:22
                Jeszcze raz ja. Pytałam w Medice o badanie nasienia Wykonują i kosztuje 60,-.
                Super, bo mam niedaleko i możemy przywieźć "chłopaczki" z domu. Pozdrawiam
                serdecznie i jeszcze raz dziękuję za informacje.
                • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 21:15
                  Dziewczyny co się z Wami dzieje, dlaczego tak rzadko odwiedzacie to forum (lub
                  odwiedzacie a nie chcenie nic pisać) co u Was słychać, jak tam starania i czy
                  słoneczko też świeci w Wasze okna????????????????????????????????????????????
                  Odezwijcie się bo tak trochę smutno bez Was, oczywiście jestem rada że piszą
                  inne dziewczyny
                  POZDROWIENIA I CZEKAM NA ODZEW
                  • Gość: Darek NONI IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 00:17
                    Witajcie jeszcze raz. Tu ten co go nazwano wrogiem czyli samiecsmile Noni można
                    nabyć u mojego kolesia z Zielonki. Podaję jego komórę: 0503 863 147. I już
                    uciekam smile
                    • Gość: RENI Re: NONI IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 22:49
                      Cześć chciałabym się zapytać ile kosztuje np litrowa butelka (znam cenę ale nie
                      powiem jaką) jeżeli będzie korzystna nieomieszkam z niej skorzystać.
                      Dziewczyny ODEZWIJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: gonia Re: NONI IP: *.zacisze.zgora.pl 02.04.04, 18:12
                        Cześć dziewczyny!!!! Byłam w szpitalu w N.Soli musiałam troszke poleżeć na
                        oddziale i nie starczyło mi czasu aby do Was napisać.Przepraszam za to bardzo
                        mocno.Ampar jeżeli mogę to dołączam się do tego co napisała Ania, ja właśnie
                        dowiedziałam się, że również dla mnie invitro to jedyna szansa, będziemy więc
                        miały o czym porozmawiać jeżeli tylko będziesz miała ochotę.Trzymaj sie!! Reni
                        dzięki za kolejne zaproszenie. Kochane dziewczyny musimy się spotkać może w
                        niedziele w jakimś pubie w Zielonej, licze na aprobate! Proszę, proszę was
                        zróbmy to w końcu! Darek ja również czekam na cene noni. PA, PA!
                        • Gość: Darek Re: NONI IP: *.ztpnet.pl 11.04.04, 01:23
                          Jak z nim gadałem jeszcze w marcu cena detaliczna wynosiła około 250 zł. Ale
                          mówił coś o możliwościach zakupów po cenach hurtowych i dodatkowych rabatach.
    • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 02.04.04, 21:16
      witam wszystkich,
      jestem po wizycie u prof pawelczyka trzymajcie za mnie kciuki wzial sie ostro
      za mnie juz po swietach ide na oddzial, moze to i dobrze dosc mam tego
      sluchania naszych zielonogorskich lekarzy ze bedzie dobrze bedzie dobrze a mi
      jest coraz gorzej..................
      zycze wszystkim radosnych min i optymizmu, choc samej mi go czesto brakuje
      pozdrawiam
      elfi
      • Gość: aNIA Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 02.04.04, 22:14
        gONIA,czemu musiałaś leżeć na oddziale,czy wszystko w porządku?I dlaczego
        piszesz,ze tylko in vitro...?Kto tak Ci powiedział i dlaczego?Przepraszam,ze
        jestem taka ciekawska,ale znamy sie juz troche no i jestem....ciekawa...Napisz
        mi koniecznie!Elfi!Super,ze profesor sie wziął za Ciebie!Mówiłam Ci!!!!
        Nareszcie,wszystko ruszy,bedzie ok zobaczysz!!!!U mnie bez zmian,nie wiem nawet
        kiedy miałam owulacje bo przeciez się luzuję i nie byłam na monitoringu!!!W
        każdym razie pewnie jestem już"po".Naprawdę,lepiej się teraz czuję,w ogóle nie
        myslę o...wiadomo,nawet nie szukam objawów,co za postęp!!!!Zobaczymy,na razie
        mam tyle na głowie,ze nie wiem jaki jest dzień
        tygodnia,praca,nauka,itd....Całuski dla dziewczynek,pa
        • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 03.04.04, 14:05
          Cześć dziewczyny. Ja jestem chętna na pubik w niedzielę, ale gdzieś ok. 19
          godz. Jak któraś też ma ochotę jutro iść na plotki to może jakiś sms gdzie? Mój
          numer tel. to:0693825383. Czekam na sygnał.
          • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 15:05
            Witajcie dziewczyny nareszcie się odezwałyście. U mnie wszystko po staremu po
            laparo dostałam w 28 dc okres teraz tzn. 08.04 jadę do Poznania na następną
            inseminację i prof będzie mi pobierał śluz aby zrobić dokładne badania. W
            niedzielę mi nie pasuje dgyż będę miała gości a może mogłybyście do mnie
            przyjechać w poniedziałek pod wieczór, jeżeli Wam pasuje to bardzo chętnie
            zapraszam wcześniej podawałam swój nr tel. ( BĘDĘ SAMA W DOMU BO MÓJ MĄŻ
            WYJEŻDŻA)
            POZDRAWIAM
            • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 03.04.04, 16:57
              Aniu! spotkaj się z Nami, ja i Ampar jesteśmy gotowe na spotkanie w niedziele
              po 19,Reni niestety nie odpowiwda ten termin może dołaczy do Nas następnym
              razem, na spotkaniu wszystko CI opowiem.Proponuje 19.30 w "Kotłowni" co WY na
              to? Może jeszcze ,któraś z dziewczyn dołączy?
              • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 04.04.04, 10:54
                Hej. Będę w Kotłowni o 19.30. Wezmę jakąś gazetę dla poznaki, więc niech ktoś
                do mnie podejdzie bo trochę tak jak czub będę wyglądać jak będę stała i machała
                czasopismem. Tylko gdzie ta kotłownia?
                • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 04.04.04, 12:24
                  Kotłownia jest na Wojska Polskiego przy Uniwerku, stój przed wejściem ,jaka to
                  będzie gazeta?PA,pa
                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 04.04.04, 12:34
                    No cześć dziewczynki!Super,ze chcecie się spotkać,tylko ja...nie wiem czy
                    będę.Wczoraj byłam na małej imprezie i dzisiaj jestem zmęczona
                    straszliwie.Jakby co,mam telefon do Ampar,albo będę przed kotłownią o 19.30,tak?
                    Będę zaglądać na forum i napiszę jak moje samopoczucie,hm....pa pa pa
                    • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 04.04.04, 14:17
                      Bede miała ze sobą gazetę M jak mieszkanie mały format!!!
                      • Gość: gonia Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 04.04.04, 15:47
                        Ania! klin klinem,nie ma,że boli, musisz przyjść i tyle! DO zobaczenia
                        dziewczyny!
                        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 04.04.04, 17:09
                          Piję kawę,to może siły nabiorę,będę na pewno,tylko czekajcie na mnie!!!!Jestem
                          ślepa i boję się,ze Was nie znajdę!!!Macie na mnie czekać!!!!!PA
                          • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 22:46
                            Kurde dziewczyny napiszcie jak było jest mi przykro że doszło do spotkania a
                            mnie nie było goście moi wybrali sobie nie odpowiedni czas na odwiedziny Kiedy
                            następne spotkania (najlepiej w niedzielę ok 18.00 ale chyba już po świętach)
                            Napiszcie jak było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 05.04.04, 07:24
                              hej dziewczyny, bardzo chętnie przyjechałabym do Ciebie Reni dzisiaj,ale autko
                              mi szwankuje i jak mąż mi je zrobi, to zadzwonię do Ciebie i się
                              dogadamy.Pozdrawiam Was gorąco smile))
                              • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 05.04.04, 11:51
                                HEJ DZIEWCZYNY!Nie jestem nowa ,postanowiłam tylko zmienić swój nick , to takie
                                moje widzimisie, a może też chęć rozpoczęcia wszystkiego od początku. Chce się
                                cieszyć życiem, wiosną, nowymi wspaniałymi koleżankami. Nie chce ciągle myśleć
                                o tym co się nie udaje, koniec z tym i już.Świat jest zbyt piękny by się
                                smucić.Na spotkaniu było super, super i jeszcze raz super. Tylko dziś mam
                                małego lenia i tak od trzech godzin czekam na natchnienie, żeby umyć okna.
                                Natchnienia jak nie było tak niema ,więc pisze te bzdurki do Was. Zycze
                                wspaniałego dnia, dużo energii do życia,którą dzis emanuje i pozytywnego
                                nastawienia do świata i wszystkich problemów. PA, pa, tysiące buziaków!
                                • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 05.04.04, 15:04
                                  No cześć Groszku. Cóż za piękne nastawienie-gratuluję. Na spotkaniu było
                                  rzeczywiście extra, tylko ja dzisiaj trochę nie domagam. ojjjooojjjoj. Więc
                                  leżę. Dyrektorka musi poczekać do jutra. Aniu- czyżbyś też kiepściutko???
                                  No to idę polegiwać bo zaraz chyba padnę. Hej
                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 05.04.04, 15:56
                                    Cześć,cześć!Kurczę,jestem jak jakiś robokop-czuję sie doskonale,może troszkę
                                    jestem niewyspana bo od rana myję okna!Wszystko błyszczy i lśni!!!!Teraz
                                    zabieram się za naukę i obiad dla drugiej połówki!!!Sciskam Was
                                    mocno!!!

DO RESZTY DZIEWCZYN!Załujcie,ze nie byłyście na naszym spotkaniu-było
                                    super.Nawijałyśmy jakbyśmy się znały od kilku lat,a po paru piwkach-całe
                                    życie.Nie było rozczulania się nad sobą,płaczów i takie tam...Smiałyśmy się z
                                    siebie,atmosfera sielska!Nasi mezowie byli mocno zaniepokojeni bo nasze
                                    spotkanie przeciągnęło się do bardzo póżnych godzin
                                    nocnych....hi....hi...Następnym razem widzę Was wszystkie,pa
                                    • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 06.04.04, 20:07
                                      Dobry wieczór! Czemu się nie odzywacie? Podciągam wątek bo bardzo spadł! Więcej
                                      nie napisze, bo nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda? Mimo wszystko pozdrawiam.
                                      • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 06.04.04, 21:24
                                        Hej!Przecież wczoraj gadałyśmy.Mam teraz mnóstwo pracy i nauki i czasami
                                        rzeczywiście mogę być w tyle.Nawet unikam komputera bo mnie odciąga.Ale zawsze
                                        jestem myslami z Wami.Jeszcze dwa tygodnie mam takie zajęte,potem chwilowy luz
                                        i znowu egzaminy!!!Strasznie się boję.A dzisiaj szalalam z zakupami,kupiłam
                                        mojej malutkiej chrześnicy mnóstwo bajerów.Jejku,ile w tym sklepie było
                                        kołysek,cudnych łozeczek,wózków....tylko nie ma komu kupować....no nic.Całuję
                                        Cię Groszku,może jutro się odezwę,pa.PS.Umyłaś te okna?
                                        • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 06.04.04, 21:31
                                          Acha!Litrowa butelka Noni kosztuje około 210 zł.Drogo strasznie,no nie wiem czy
                                          to rzeczywiście jest takie rewelacyjne,nagle takie buum na to Noni.Zobacz jak
                                          ten Darek pisał,że kilka butelek kupił swojej żonie.Kupisz 2,3-nic,kupisz
                                          nastepne i co?Stracisz z 2000,a czy da efekt?Gdyby to było jakoś udowodnione,ze
                                          to pomaga,a tak każdy może rozrobić jakieś zioła,cuda,i sprzeda jako cudowne
                                          Noni.Ale ryzyk-fizyk,no nie?
                                        • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 07.04.04, 00:05
                                          Czekam na męża, który wpadnie na 5 minut i jedzie dalej, więc postanowilam dać
                                          Wam szanse i znowu jestem na necie , oczywiscie na Naszym wątku.Okna umyłam i
                                          zaraz zaczął padać deszcz i moja praca poszła na marne, okna nie są juz tak
                                          ślniące jak być powinny. Wczoraj miałam dobry humor ,dziś na odwrót. Dlatego
                                          tak mi tęskno do WAS.Dzięki Aniu, że się odezwałaś mimo tak napiętego planu
                                          zajęć. Ampar chyba do tej pory zmywa naczynia i dlatego nie pisze.Porządki
                                          pochłoneły Wszystkie dziewczyny z wątku, tylko ja się lenie i mam czas na
                                          pisanie. Mam nadzieje, że w chwili przerwy, któraś się dopisze. CO do noni to
                                          chyba bez wiary w cuda ten soczek nie zadziała,chociaż życze wszystkim
                                          pijącym ,żebym się myliła.KOńcze, bo zaczynam ziewać. Dobranoc,pa,pa.
                                          • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 07.04.04, 13:00
                                            Cześć Wam. Bardzo chciałam wczoraj popisać ale nie chciało mi się odpalić
                                            niepłodność. A te naczynia to mój kochany mężuś umył, bo by tak do wtorku
                                            leżały. Na szczęście nie mścił się na mnie aż tak. Żeczywiście teraz przed
                                            świętami sporo roboty, ale po trzeba się znowu spotkać. Ja byłam u dyrektorki i
                                            narazie wracam do pracy 15 kwietnia- zobaczymy co dalej. Boli mnie coś brzuch i
                                            źle się czuję. Chyba wybiorę się do tego Waszego Labera. Tylko podajcie mi cenę
                                            wizyty z usg dowcipnym. Niech może mi sprawdzi co tam w środku się dzieje.
                                            Dziewczyny pisały o jakiś torbielach i o takich tam i że lepiej przyjąć
                                            tabletki.
                                            GROSZKU- ta dziewczyna, o której Ci opowiadałam, która miała ten problem, co wy-
                                            jest w ciąży.
                                            Kurdę- też bym pomyła sobie okna, ale co tam na urlopie w końcu jestem. A poza
                                            tym na święta mnie nie ma- od soboty do poniedziałku- to po co sprzątać-czyż
                                            nie?
                                            • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 07.04.04, 19:12
                                              Zaczne słowami piosenki:" Od rana mam dobry humor..." Wczorajszy dołek był
                                              chybo spowodowany pogodą. Dziś słońce pięknie swieci. Od rana
                                              sprzątałam ,sprzątałam i w nagrodę od Ampar piękny post dostałam (o kurcze, ale
                                              mi się zrymowało). Teraz z radosci unosze się prawie pod sufitem. Cuda jednak
                                              sie zdarzają, może uwierze też w magiczny soczek. Kochana Ampar musisz mi
                                              koniecznie jeszcze raz opowiedziec o tej szczęśliwej kolezance.Jeżeli sie
                                              zdecydujesz na wizyte u dr. L. to mogły bysmy sie spotkać u nigo ,bo ja też się
                                              tam wybieram po świętach , daj znać.P>S wizyta razem z dowcipnym kosztuje 100zł
                                              Niech Cie brzuszek przestanie jak najszybciej boleć!Gorące buziaki dla
                                              Wszystkich!
                                              • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 07.04.04, 20:32
                                                witajcie dawno tu nie zagladalam ale dzisiaj nie moge dac sobie ze soba rady,
                                                usiadlabym w kacie i ryczala, wyga gryzla wszystko...............
                                                dlaczego tak podle sie czuje tak bym chcialaby bylo juz po tej pierwszej
                                                inseminacji, prosze pomozcie mi wziasc sie wgarsc z wami to tak jakos
                                                latwiej........
                                                fajnie ze sie spotkalyscie moze i mnie by pomoglo takie spotkanie ale to juz
                                                niestety nastepnym razem,
                                                pozdrawiam
                                                elafi
    • bellanella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 08.04.04, 20:00
      Jestem Zielonogórzanką 28 lat.
      Urodziałam sie w tym szpitalu na ul. Podgórnej.
      Od roku nie odwiedzałam tego forum.
      Dziś jestem w domu sama i weszłam i zobaczyłam
      ten wątek.
      Witam Was serdecznie.
      Mam pytanie : czy już się spotkałyście??????
      Też starałam się o niunieczkę.
      Raz nawet myślałam, że już ją mam,
      ale okazało się, że przyczną braku miesiączki
      była torbiel.
      A potem był pierwszy rzut sm.
      Potem druga torbiel,
      drugi rzut sm.
      Juz prawie dwa lata biorę lek, codziennie
      w zastrzykach. I czuje się jakbym była zawieszona.
      Nawet nie wiem czy po tych torbielach będę mogła
      być w ciąży???
      W lipcu wezmę ostatni zastrzyk.!!!!
      Ale prawdopodobnie będę musiała jeszcze odczekać 3 miesiace.
      W październiku 2003 odstawilam Cilest.
      I teraz jestem na etapie obserwacji swojego cyklu.
      Lekarze wiecznie pouczaja mnie, że ciaża zwiększa ryzyko rzutu SM.
      Ostatni rok był dla mnie o tyle ciezki, ze bardzo duzo dziewczyn z mojego
      otoczenia zaszlo w ciaze.
      Jak sobie radzicie, gdy jest Wam ciezko i kluje Was zazdrość???
      Cieszę się , że jesteście.
      Pozdrawiam z ZG
      • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 08.04.04, 20:43
        witaj bellanello,
        witam cie jako pierwsza na forum zobaczysz tutaj dasz rade wszystkie dziewczyny
        sa super, poradza, wespra kiedy trzeba, mi tez z nimi jest razniej, leczysz sie
        w zielonej?
        zagladaj tu kiedy kluje cie zlosc tu wszystkie mamy ten sam cel brzuszek a
        pozniej pieluszki, mnie kiedy kluje zazdrosc rycze tak chyba najproscie ale
        moze juz niedlugo 13 kwietnia mam wstawic sie na polnej w poznianiu i do dziela
        czyli 1 inseminacja,
        pozdrawim cie cieplo
        elfi
        • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 09.04.04, 10:18
          Witaj BN. Miałyśmy już małe spotkanko, narazie we trzy:ja, groszek i ania.
          Poznałyśmy się chyba na wskroś. Nie chodziło o użalanie się i placze, a raczej
          o wsparcie, rady i wymianę doświadczeń.
          Elfi- nie można tak podchodzić- trzeba wierzyć. Ja mam właśnie za sobą nieudane
          pierwsze in vitro, dwa dni płakałam, ale wiem, że muszę być silna i bardzo
          chcieć. Załamać się można jak ci powiedzą, że nie możesz mieć dzieci-
          oczywiście swoich, a i wtedy jest wyjście.
          Musimy cieszyć się z tego, że jesteśmy jeszcze młode i mamy dużo czasu na proby.
          Teraz zaszła w ciążę koleżanka, którą poznałam w białymstoku- ma 38 lat.Więc
          głowa do góry.
          Życzę wszystkim wesołych świąt i spełnienia chociaż jednego marzenia. Po
          świętach na pewno nadejdzie czas na spotkanie.
          • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 09.04.04, 10:40
            Cześć! miałam awarje komputera, ale już jestem z Wami. Witam cieplutko nową
            koleżanke . Myśle,że Ci sie tu spodoba. Zawsze lżej na duszy jeśssli ma się z
            kim podzielić swoimi smuteczkami i oczywiście radościami. serdecznie zapraszam
            na kolejne spotkanie. Elfi mam nadzieje, że czujesz się lepiej i powrócił
            humorek. Każda znas ma chwile zwatpienia, ale pózniej znów jest nadzieja. Nie
            wolno się załamywac. Pamietaj nie jestes sama. Koniecznie musisz byc na
            nastepnym spotkaniu, to naprawde pomaga. Usmiechnij się!. Do wszystkich z
            okazji dziewczyn! Z okazji zblizajacych sie Swiąt Wielkieinocy życze Wam wielu
            wspaniałych jajeczek(pękajacych w odpowiednim momencie) i tych upragnionych,
            wyczekiwanych, wysnionych, przez nas "kurczaczków". Teraz już pędze do
            przedświątecznych obowiązków, pa ,pa!
            • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 09.04.04, 11:08
              Dziewczynki!Z okazji Swiąt Wielkanocnych życzę Wam zdrówka,siły,wiary i WIECIE
              CZEGO....!!!!Całuję Was mocno,szczególnie moje kompanki-Groszka i Ampar!!!
              • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 09.04.04, 14:10
                Ja również z okazji Świąt życzę Wam wszystkiego naj, siły ,wiary i spełnienia
                największego naszego marzenia.Mnie to może już nie będzie dotyczyło, bo mój mąż
                zamknął się całkiem w sobie-podejrzewam depresję,po świętach znów chce się
                wyprowadzić.Jestem strasznie przybita,więc nie chcę Wam smucić.Pewnie nigdy już
                nie będę miała dzidziusia sad(( Ale Wam z całego serca tego ŻYCZĘ!!!!Jeszcze raz
                Wesołych Świąt!!!
                • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 09.04.04, 14:46
                  Nelko kochana!Nie możesz tak mówić,musi się wszystko ułożyć,a dzidziusia mozesz
                  mieć zawsze.Może potrzebna jest pomoc psychologa,depresja to cięzka choroba i
                  jeżeli się zaczyna trzeba takiej osobie jak najszybciej pomoc,Jeżeli ona tego
                  rzeczywiście chce...Musicie porozmawiać i ustalic co i jak.Musisz myśleć o
                  swojej przyszłości.Wiem,ze mi łatwo pisać,ale to nie tak.Trzymam za Was
                  kciuki,jesteś wspaniałą wrażliwą osobą i Twój mąż na pewno to doceni.Całuję Cię
                  mocno,pa
                • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: 213.199.250.* 09.04.04, 15:25
                  Nelka! Nie wolno Ci tak pesymistyczni myśleć. Dobre nastawienie to połowa
                  sukcesu, a drugą połowe wierze, ze wypracujecie w czasie świąt{dużo miłości i
                  zrozumienia}.Moim życzeniem wielkanocnym jest to,,żeby Ci się udało {nie
                  ściemniam}. Bardzo poruszyl mnie Twoj post. Trzymam za Ciebie kciuki ,za Twoje
                  udane świeta i koniec problemow! Przesylam moc uściskow ,buziakow z całego
                  serca!Mimo wszystko WESOLYCH ŚWIĄT!!!!!
                  • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 09.04.04, 15:35
                    To znowu ja. Zapomniałam podziękować Wszystkim za życzenia. Tak więc DZIEKUJE!
          • bellanella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 09.04.04, 16:18
            Ampar,
            Ja jestem na początku tej drogi.
            Nawet nie wiem, jakie badania mnie czekają.
            Lekarz radzi, abym była cierpliwa i poczekała
            aż skończę brać Copaxone (lek immunomodulujacy dla sm-owców).
            Myslę, że z wami szybciej mi minie ten czas.
            Pozdrawiam.Bella
        • bellanella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 09.04.04, 16:10
          Właśnie takiego wsparcia było mi trzeba.
          Super, ze jesteście, że się spotykacie, wymieniacie uwagi.
          Mnie otaczaja szczęsliwe mamusie, albo koleżanki w ciąży
          i nie za bardzo mam z kim porozmawiać o moich wątpliwosciach.
          Chodzę do dr. Herbicha. Nastepna wizyta w maju.
          Ostatnio byłam z powodu torbielki w piersi.
          Chciałabym, aby wreszcie któryś lekarz zalecił mi badania hormonów,
          a nie kazał czekać rok i próbować.
          Teraz postanowiłam przytyć ok. 3-5 kg.
          Ostatnio wszystak ze mnie spadało i nie miałam siły na nic.
          Chcę mieć okrągłe kształty i tryskać zdrowiem.
          Świeta z pewnością pomogą mi osiągnąć ten cel smile))
          Pozdrawiam wszystkie zielonogórzanki
          • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 21:05
            Witajcie dziewczyny właśnie dzisiaj wróciłam z Poznania gdzie miałam AIH, prof
            zlecił mi jeszcze badanie progesteronu w określonych dniach bo możliwe że coś
            się dzieje w drugiej fazie cyklu tak więc czekam na okres rozluzniona???????????
            Właściwie cieszę się że ten wątek dalej "kwitnie" i przybywają nam nowe
            koleżanki, żałuję że nie możemy się wszystkie spotkać, chociaż ja ze swojej
            strony ponownie proponuję spotkanie może we wtorek po świętach? Wiem że Wam
            lepiej się spotkać na miejscu czyli w Zielonej Górze ale do mnie wcale nie jest
            tak daleko. Jeżeli miałybyście ochotę bardzo serdecznie zapraszam W KOŃCU TO JA
            ZAŁOŻYŁAM TEN WĄTEK HA HA HA HA
            Tak na serio jeżeli macie ochotę to zadzwońcie na mój nr (0608641183) lub
            napiszcie to się umówimy.
            POZDRAWIAM
          • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 21:08
            bellanella jeżeli mogłabym Tobie poradzić to lepszy do Herbicha jest dr Laber,
            dzięki niemu leczę się u prof (czekałam tylko tydzień na pierwszą wizytę) o
            Herbichu mam nienajlepsze zdanie a leczyłam się u niego ok. roku
            • bellanella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 12.04.04, 15:15
              RENI napisała:

> bellanella jeżeli mogłabym Tobie poradzić to lepszy do Herbicha jest dr
              >Laber,

Reni, proszę podaj namiary do dr Labera, gdzie przyjmuje?Czy ma USG w gabinecie,
              ile kosztuje wizyta?
              Potrzebuję lekarza, który pomoze mi odpowiednio wcześnie przygotować sie do
              ciaży tzn. zaleci mi odpowiednie badania szczególnie hormonów itp.
              Pozdrawiam
              BellaN.
              • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 12.04.04, 18:19
                Witaj BN!Na naszych wątkach pisałyśmy często o dr Laberze.Ja do niego chodzę
                dość długo,miałam perypetie z ciąża-bardzo mi pomógł.Teraz znów się staram i
                bardzo podtrzymuje mnie na duchu.Kilka z nas tutaj chodzi tylko do
                niego.Gabinet ma w budynku na parterze przy wjezdzie na parking Urzędu
                Miejskiego.Przyjmuje we wtorki i czwartki od 16.Musisz wcześniej zadzwonić na
                komórkę by się umówić-telefon 606 207 775.Ma super sprzęt,taki jak
                Herbich,wizyta kosztuje około 100 zł.Może go zresztą wczesniej spotkałaś u dr
                Herbicha,bo tam też przyjmował,zajmował się ciężarówkami,ktg,usg.Tam go
                pierwszy raz spotkałam,wspaniały,ludzki lekarz.Nigdy w zyciu nie pojdę już do
                Herbicha,kiedy miałam problemy z dzieckiem odwrócił się na pięcie i tyle go
                widziałam,a dr Laber szukał przyczyn problemów z ciążą,skierował na
                badania...Teraz ma już swój gabinet biegam tylko do niego.Wszystko dokładnie
                opisz,zanieś wszystkie badania,historię choroby(jeżeli posiadasz),zapisz sobie
                pytania na kartce,zeby nie zapomnieć.Udanej wizyty,pa.PS Napisz jak było!!!
                • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 13.04.04, 07:30
                  Nie zaglądałam na forum przez Święta,a tu tak dużo słów,wsparcia,dziękuję Wam
                  dziewczyny z całego serca.Potrzeba mi siły,wiary,a Wy mnie wspieracie!!!Święta
                  minęły dobrze,mąż nic nie wspominał o wyprowadzce,a ja bałam się poruszyć
                  temat.Był natomiast bardzo czuły,uśmiechnięty,kochany.Co do psychologa-
                  wspomniałam pomyśli,ale on uważa,że jemu nic nie jest.Więc czekam co będzie
                  dziś jak wrócę z pracy.Droga BN, dr Laber usuwał mi martwą ciążę w szpitalu w
                  NSoli-był b.miły i wyrozumiały-zwłaszcza,że ja strasznie panikowalam i skakałam
                  na fotelu!Powodzonka i jeszcze raz Wam bardzo dziękuję z awsparcie, jesteście
                  kochane, buziaki!!!!
                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 13.04.04, 10:16
                    Cześć dziewczyny!No,juz po świętach,moje odchudzanie na nic...Teraz znowu muszę
                    zaczynać wszystko od początku,jestem zła!Nelka,nic na siłę,ale przeważnie każdy
                    (kto ma jakieś problemy z sobą)powie,że nic mu nie jest,a szczególnie facet!!!
                    Mężczyzni są słabsi psychicznie od kobiet i to jest udowodnione.Może daj mu
                    jezcze czas,teraz wielu ludzi było w "dołkach"-przesilenie wiosenne,człowiek po
                    zimie jest zdołowany,zobaczysz,przejdzie mu!!!Jeżeli się kochacie w co nie
                    wątpię,to razem pokonacie wszystkie trudności.Pozrawiam,pa
                    • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 14.04.04, 11:06
                      Dzięki Aniu za słowa otuchy.Pewnie teraz powinnam zmienić wątek,bo więcej pisze
                      o moich problemach z mężem niż o dzidziusiu.Ale całkiem wyluzowałam,bo wiem,że
                      teraz nic się nie wydarzy.Za to Wam życzę z całego serducha upragnionych 2
                      kreseczek,wkońcu bociany przyleciały i krążą nad nami!!!Pozdrawiam serdecznie
                      buziaczki,pa.
                      • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 14.04.04, 13:44
                        No wreszcie witam po świętach. Zamiast odpocząć to jestem bardziej zmęczona niż
                        przed, obżarta i padnięta, a przecież w piątek już do pracy.
                        Nelka - jeszcze raz takie pesymistyczne podejście do sprawy i na następnym
                        spotkaniu masz w łeb!!!
                        W weekend mam odwiedziny mamy- ploty i zimne piwko. A z czasem myślę kolejne
                        spotkanko. Wczoraj miałam płodne dni i ochota też mnie naszła, a teraz będę się
                        znow ludzić. Nie powinnam bo podobno szansa jak na trafienie szóstki w totka-
                        chociaż czasami wygrywają. Mam nadzieję, że wasze starania i zabiegi owocne.
                        Nelka - a sex to małżeński obowiązek- poprostu każ mężowi i tyle.
                        Ania i Groszek- poprzecie mnie chyba, że nie ma jak to zimne piwko(nie jedno) w
                        babskim gronie, chwila wsparcia i od razu robi się lepiej człowiekowi. No to pa
                • bella.nella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 14.04.04, 19:04
                  Aniu,
                  dziekuje za info.
                  Wizytę planuję dopiero w maju.
                  Teraz obserwuję cykl i mierzę temperaturę,
                  aby wykresy pokazać lekarzowi.
                  Najprawdopodobniej pójdę do dr.Labera.
                  Jestem ciekawa jak bedzie, co doradzi.
                  Bo SM działa na lekarzy fatalnie.
                  A ja się czuję bardzo dobrze!

Pozdrawim i dziekuję
                  bella.nella
                  bella.nella@gazeta.pl
                  • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 15.04.04, 18:35
                    Cześć dziewczyny !!! Witam po świątecznym leniuchowaniu. Byłam u dr.L odebrać
                    swoje wyniczki, które są o dziwo w porządku. Najlepsze jest to, że nie mam
                    podejrzewanego PCO, przynajmiej to świnstwo mnie omineło. Co do reszty
                    rokowania są dalej te same. Czyli invitro. Mimo to jestem nastawiona
                    optymistycznie. Wiem ,że nareszcie znalazłam wspaniałego lekarza.Doktor Laber
                    jest super. Polecam go wszystkim dziewczyną ,które szukają dobrego lekarza.
                    Nieważne jak się zakończą moje starania ,lecząc się u tego lekarza mam
                    przynajmiej przekonanie, że zrobiłam wszystko, żeby się udało.To nie ma być
                    reklama, porostu pisze tu o swoich odczuciach.Jest to dopiero moja druga
                    wizyta, więc może jestem za mało obiektywna, czas pokaże. P>S dziękuje Ci
                    Aniu,bo to dzięki Tobie do Niego trafiłamn.Serdeczne pozdrowienia i
                    buziaczki.Pa, pa!!!!
                    • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 15.04.04, 21:24
                      Hej Elfi! co u Ciebie ? byłaś już w Poznaniu? mam do Ciebie prośbę wyczytałam
                      na "bocianie" że robiłaś badanie przeciwciał przeciwplemnikowych. Jeżeli mogę
                      prosić napisz mi więcej o tym badaniu {co i jak, gdzie, za ile itp.} co było u
                      ciebie podstawą do zrobienia tego badania, czy wcześniej robiłaś badanie na
                      wrogość śluzu.Z niecierpliwością czekam na odzew. Z góry dziękuje. życze
                      powodzenia w staraniach, trzymam kciuki za udaną inseminacje. PA!
                      • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 20.04.04, 17:28
                        DZIEWCZYNY ! CO SIę DZIEJE? NASZ WĄTEK SPADŁ JUZ NA TRZECIĄ STRONĘ PODCIĄGAM
                        GO< CHOCIAŻ NIE WIEM CZY JAST SENS TO ROBIĆ JEZELI NADAL NIE BĘDZIECIE SIĘ
                        ODZYWAĆ !!!!!!!
                        • bella.nella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 20.04.04, 19:06
                          Witaj Groszku i wszystkie Zielonogórzanki

Groszek napisał(a):

> DZIEWCZYNY ! CO SIę DZIEJE? NASZ WĄTEK SPADŁ JUZ NA TRZECIĄ STRONĘ PODCIĄGAM
                          > GO

Groszku,

nieraz tak bywa, ze nikt nie pisze, innym zaś razem nie można nadążyć za
                          pisaniem.
                          Ja taraz leżę przeziębiona. Owszem czułam się źle, ale nie podejrzewałam
                          u siebie temperatury.
                          Ponieważ codziennie mierzę temp. (mam zalecenie, aby obserwować w ten sposób
                          cykl), zawsze jestem z tym na bierząco. Ale to 37,8 mnie zawliło z nóg.
                          Mam do Was pytanie:
                          Czy stosujecie jakąś dietę, preparaty wspomagające płodność, równowagę
                          hormonalną?? Może zanacie jakąś literaturę na ten temat?
                          Ja powinnam trochę przytyć, ale nie należę do osób uwielbiajacych jeść.
                          Nie chcę natomiast wspomagać się słodyczami.
                          Może polecicie mi zdrową, energetyczną, prostą do zrobienia potrawę????

Pozdrawiam bella.nella
                          • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: 195.216.115.* 21.04.04, 14:27
                            Witam witam,Bellu ja postanowiłam wspomagać się wiesiolkiem od następnego
                            cyklu.Byłam u mojego lekarza ale zapomniałam go spytać o ten wiesiołek,w tym
                            cyklu i tak owu nie było,dostałam więc duphaston przez 10 dni.może on uspokoi
                            mój bolący jajnik-boli w okresie okołoowulacyjnym a owu nie ma juz 2
                            cykl.Zobaczymy co z moimi hormonkami.Chyba,że to ze stresu w którym żyję
                            aktualnie.Powiedzcie czy stres może wpłynąć na zahamowanie owu?Co do mojej
                            sytuacji z mężem to jest ciut lepiej,ale on nie chce teraz dzidziusia!!A ja
                            chcę i co mam zrobić?Pozdrawiam, 100 buziaków!!!!
                            • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 22.04.04, 17:38
                              Hej dziewczyny! super ,Ze się odezwałyście! musialam sprawdzić czy wogóle ktoś
                              tu jeszcze zagląda. Tak wogole to byłoby miło, gdybyśmy pisały do siebie na
                              bieżąco, chociażby o bzdurkach , czasami takie "ble,ble" może poprawić
                              humor.Bellu niestety nie znam diety, ktora by Ci pomogla.Nelka moim zdaniem jak
                              najbardziej stres może wpłynąc na zahamowanie owulacji, ciesze się ogromnie, że
                              z Mężusiem sie układa, oby tak dalej, na dzidziusia z czasem też da się
                              namówic. U mnie narazie spokój ,czekam na @.Gorące usciski dla Wszystkich
                              starających i wyluzowanych!!!
                              • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 22.04.04, 18:55
                                To jeszcze raz ja! DO moich kumpelek od piwka i nie tylko, które prawdopodobnie
                                zamieszkały na Marsie. Ampar, Ania! co u WAS?
                                • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 22.04.04, 21:39
                                  Groszku mój kochany,ja zyję,ale jestem jak nieżywa.Mam egzaminy i nie wychodzę
                                  w ogóle z domu,żałuję ,że tak się władowałam.Nie mam na nic czasu,poza tym mamy
                                  teraz mnóstwo pracy w firmie,po prostu świat mi się wali!Nie wiem za co mam się
                                  wziąć.Do komputera siadam tylko napisać pracę,w ogóle nie wchodzę na
                                  internet.Wiem,wiem,ze Was zaniedbuję,ale wiesz,ze to nie tak.Niestety do końca
                                  czerwca tak będzie,obiecuję zagladać częściej!Całuję Cię mocno i pozdrawiam
                                  dziewczyny,pa
                                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 23.04.04, 07:26
                                    Hej dziewczyny, dzięki Groszku za odpowiedź i mam pytanko - do wszystkich.Czy
                                    wiecie coś na temat kropli Hormeel SN? Bo ja dziś biegnę do apteki je
                                    zamówić.Przeczytałam o nich w necie i postanowiłam spróbować,a co mi tam,to
                                    krople homeopatyczne,więc myślę,że nie zaszkodzą a może pomogą? Czekam na info
                                    i buziaczki!!!
                                    • bella.nella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 26.04.04, 20:41
                                      Hej!!! smile)))

Gość portalu: nelka napisał(a):

> Hej dziewczyny, dzięki Groszku za odpowiedź i mam pytanko - do wszystkich.Czy
                                      > wiecie coś na temat kropli Hormeel SN?

Nelka,

ja nie słyszałam.
                                      Ale jestem ciekawa, czy kupiłaś i czy juz stosujesz?
                                      I co jest napisane w ulotce?
                                      Czy one regulują hormony?
                                      Pozdrawiam
                                      Bella.nella
                                      • ampar Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 27.04.04, 09:42
                                        ja jestem w Zielonej, ale czuję się jak na Marsie. Miałam mały kryzys, ale
                                        zobaczymy jak to będzie.
                                        Aniu- korzystaj trochę z uroków zbliżającego się lata i nie przemęczaj się tak.
                                        A może po długim weekendzie jakieś małe spotkanko. Na deptaku rozłożą już
                                        parasolki i będzie można wypić zimne piwko, wystawić buzię na słońce i pogadać.
                                        Co Wy na to????
                                        Groszku- liczę na Ciebie- ty leniuchu.
                                        • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 27.04.04, 16:29
                                          Cześć dziewczyny! Fajnie, że nasz wątek pojawił się znowu na pierwszej
                                          stronie., napawa mnie to optymizmem, że nasza korespondencja ożyje. Reni nasza
                                          założycielko! mam nadzieje, że się nie pogniewałaś za to spotkanie w Zielonej,
                                          a nie u Ciebie i jeszcze się odezwiesz. Napisz prosze co u Ciebie ,jak tam
                                          starania? Elfi! a jak TY sie masz? Czekam na nasze spotkanko Kochane
                                          Dziewczyny. Myśle, że tym razem w większym gronie! Ampar, leniuszka to Ty
                                          miałaś bo nie byłó Cię na forum, kryzysik tak wszystkiego nieusprawiedliwia.
                                          Jesteśmy tu poto, żeby się wspierać wzajemnie,może któraś z nas mogłaby pomóc.A
                                          propos mam nadzieje, że już jest lepiej.Ania przygotuj się na majowe
                                          spotkanie, chwila odpoczynku Ci się przyda, nie uznaje odmowy. Pamiętaj mamy
                                          Twój adres i porwiemy Cię z Ampar jeżeli będziesz stawić opór ! pa, pa!!!
                                          Pozdrowienia dla Wszystkich!
                                          • Gość: RENI Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 19:09
                                            Cześć dziewczyny cieszę się że nadal nasz post jest w czołówce, u mnie wszystko
                                            po staremu chociaż zaczynam nowy etap tzn. po laparo miałam iui bez rezultatu i
                                            się bardzo wkurzyłam postanowiłam szukać innej kliniki (w Niemczech lub w
                                            Stanach0 stany odpadają bo stanowczo za drogo Prof zlecił mi 3 razy iui a potem
                                            się zobaczy chciałam ivf ale nie zgodził się więc znalazłam klinikę w Bochum i
                                            po napisaniu maila (opisałam w skrocie moje leczenie) odpisała mi kierownik
                                            tego centrum I 30.04 jadę na pierwszą wizytę ( po długiej konsultacji tel. z dr
                                            Laberem) Proponuje mi ta dr ivf, (prędzej napisałam do eksperta z Białegostoku
                                            i też twiedzi że nie sensu robić dalej iui) koszt ivf to 6000zł prócz leków
                                            które będę mogła kupić w Polsce w tym jest pierwsza wizyta i badanie
                                            ginekologiczne, sonograficzne i wiele innych póżniej odejmuje się to 1000 i
                                            wychodzi że ivf 5000zł wydaje mi się że koszty nie są duże a leczenie może
                                            konkretniejsze nie neguje leczenia polskich lekarzy ale przy leczeniu
                                            trzyletnim powinni coć ustalić a ja jestem w punkcie wyjścia tak więc jak wrócę
                                            z Bochum dam Wam znać co i jak. Myślę że w końcu się spotkamy i będziemy mogły
                                            sobie "na żywo" porozmawiać.
                                            POZDRAWIAM I TRZYMAM ZA WAS KCIUKI ABY NARODZIŁY SIĘ WAM UNIJNE DZIECIACZKI
                                            • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 20:41
                                              Witajcie koleżanki!!!Obecnie odpoczywam, bo mój mąż pojechał z teściami do
                                              siostry do Holandii na 1,5tyg. (może dobrze zrobi nam ta rozłąka, choć tęsknię
                                              za nim niesamowicie).Cieszę się,że Reni się odezwała - trzymam kciuki i czekam
                                              na relację po powrocie.Bellu kupiłam Hormeel SN-w składzie zioła i 35%
                                              alk.,wskazania to zaburzenia miesiączkowania,wspomagająco w leczeniu
                                              niepłodności kobiet,regulacja czynności gruczołów dokrewnych.Moj brat-student 3
                                              roku farmacji troszkę poszperał na ich temat i wiem,że nie zaszkodzą, nawet jak
                                              łącze je z duphastonem.Przyjmować można od dowolnego dnia cyklu,więc niczego
                                              się nie obawiam.Przeczytałam o nich na forum w mamo-tato com.pl,kilku
                                              dziewczynom pomogły w zajściu w ciązę.To tyle,uciekam bo mam teraz duuużo
                                              obowiązków: dom teściów na głowie,działka,pies,że nie zauważyłam że pojawiła
                                              się @ którą wcale się nie przejmuję.Sciskam Was mocno mocno pa!!!
                                              • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 28.04.04, 22:09
                                                Moje kochane!Przepraszam,ale mam tyle nauki i egzaminów,ze nie wiem co się
                                                dzieje,a nawet który jest dzień tygodnia!Serio-nie kłamię.Dzisiaj miałam
                                                okropny dzień.Miałam tak bolesną owulację jak nigdy.Brzuch mi spuchł w ciągu
                                                godziny jakbym była w 9 miesiącu ciązy,bolał mnie kręgosłup i myślałam,ze nie
                                                dojdę nawet do łazienki.W koncu po kilku godzinach przeszło.Miałyście tak
                                                kiedyś?Szok.
                                                Reni,podziwiam Twój upór w walce o dziecko!Trzymam kciuki,koniecznie napisz
                                                potem co i jak!Słyszałam,ze super jest też klinika w Essen.Ale na pewno
                                                będziesz w dobrych rękach!Nelcia!Wyczułam optymizm w Twoim "głosie"-cieszy mnie
                                                to!Wszystko się ułoży,zobaczysz!!!!!!"Moje dziewczymy"-zapisuję się na maj!!!
                                                Zimne piwko dobrze nam zrobi!!!Całuje Was mocno,pa
                                                • bella.nella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 08.05.04, 19:49
                                                  Witajcie zielonogórzanki,

Czytam świetną ksiazkę Clarissy Pinkola Estes pt"Biegnąca z Wilkami", tj o
                                                  poszukiwaniu archetypu Dzikiej Kobiety , inaczej tozsamosci kobiety. Jest to
                                                  bardzo ciekawa lektura, dajaca natchnienie, siłe, cheć bycia moądrą kobietą.
                                                  Dla mnie jest cudownym środkiem na moje poczucie beznadziejności w ostatnim
                                                  okresie.
                                                  Pozdrawiam
                                                  Bella.Nella
                                                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 11.05.04, 09:25
                                                    Hej zielonogórzanki!!Co się z Wami dzieje???Czemu nic nie piszecie??
                                                    Zapomniałyście o tym forum?Ja od 2 tyg łykam wiesiołek ale śluzu jak nie było
                                                    tak nie ma...A co do Hormeelku to sama nie wiem.Byłam w 8dc (6.05)na
                                                    monitoringu i pęcherzyk był 15mm-lekarz był ze mnie dumny,i stwierdzil,że
                                                    przytulać się mamy 11,12 i 13 maja,ale coś mi się zdaje,że moja owu to już 10
                                                    lub ew.dziś bo boli mnie brzuch(jajnik z tym pęch.)i nie moge dopiąć się w
                                                    spodniach.A przytulanko było 8,9 (jakoś późno w nocy).Myslicie,że możemy mieć
                                                    szansę?Bardzo Was proszę napiszcie co u Was, pozdrawiam i 100 buziaków!!1
                                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 11.05.04, 21:50
                                                    No cześć!Nelcia,jeżeli coś miałaś z hormonami,np lekko podwyzszona prolaktyna
                                                    to rzeczywiście Hormel S MOGŁ cI pomóc.Co do wiesiołka to poczekaj do drugiego
                                                    cyklu.Ja w sumie mam dużo śluzu,ale są cykle kiedy nie jest widoczny na
                                                    zewnątrz.Dostaję wtedy szału bo wolę widzieći wiedzieć kiedy zbliża się owu!No
                                                    i jak zaczęłam brać wiesiołek to pierwszy cykl-nic.Potem zaczęłam brać w drugim
                                                    cyklu i był naprawdę ładny,przejrzysty.Zyczę powodzenia,i wg mnie jeżeli męża
                                                    chłopaki są ok to efekty moga być!!!!PA
                                                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 12.05.04, 09:07
                                                    Dzięki Aniu za odpowiedź!Ale czemu tu nikt więcej nie zagląda?Pogniewały sie
                                                    dziewczyny?Nie wiem co się u Was dzieje?Aniu a co u Ciebie,nic nie napisałaś
                                                    jak Wasze starania? A chłopaki męża są bardzo ok. Na efekty wiesiołka poczekam,
                                                    a tak w ogóle to dziś jest 14d.c. i nadal mam "wielki" brzuch i mnie
                                                    boli.Pozdrawiam i czekam na info od Was!
                                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 12.05.04, 17:21
                                                    Dziewczyny pewnie nie mają czasu,w sumie ja też nie mam bo ciagle
                                                    praca,dom,uczelnia i egzaminy!Dzień leci mi za dniem.Brzuch pewnie Cie boli bo
                                                    jak jajeczko wydostaje się z pęcherzyka to czasami może się rozlać płyn do
                                                    otrzewnej.Mnie ostatnio tak bolało,ze nie mogłam chodzic,ani nawet
                                                    leżeć.Kręgosłup mnie bolał,brzuch,nogi jak z waty..po kilku godzinach
                                                    przeszło.Co do moich starań,to się juz nie staram.Tyle miesięcy bez
                                                    zabezpieczeń,wszystko ok..i nic.Najdziwniejsze jest to,ze poprzednio miałam
                                                    takie problemy,PCO i zaszłam w 4 cyklu.Teraz wszystko ok i nic.I jeszcze do
                                                    tego jestem wyluzowana,a wtenczas byłam bliska histerii!Nie wiem co to
                                                    będzie,zobaczymy....Ale Tobie na pewno szybciej się uda,pa pa pa
                                                  • bella.nella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 13.05.04, 21:17
                                                    Cześć Dziewczyny!!!
                                                    W ZG zimno i ponuro...
                                                    I na dodatek (jak co miesiąc) pojawiła sie opryszczka.
                                                    Nie cierpię tego.
                                                    Poza tym jestem w 38 dc. Kiedyś mialam taki dlugi cykl,
                                                    a przyczyną tego byla torbiel na jajniku. Nawet nie marzę
                                                    o ciaży, chcę tylko , żeby to nie byla torbiel.
                                                    I znowu się dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciaży.
                                                    Tak najnormalniej, najnaturalniej na świecie, jakby to było najprostszą
                                                    rzeczą do zrobienia. I jeszcze popala papieroski!!!
                                                    Pozdrawiam.
                                                    P.s. Bardzo nie lubię być zazdrosna!!!
                                                    Bella.N
                                                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 14.05.04, 09:31
                                                    BN, ja też dowiaduję się ciągle,że ktoś jest w ciąży najgorsze jest to,że sa to
                                                    dziewczyny, które właśnie niezbyt dbają o siebie (papieroski,alkohol,"bujne
                                                    zycie")ale na to nic nie poradzimy...Mam nadzieję droga BN,że to z innych
                                                    (pożądanych) powodów nie masz @.A u mnie (podobnie jak u Ani)w środę taki ból
                                                    jajnika,że nie mogłam podnieść się do łazienki,leżeć i bolała mnie cała prawa
                                                    strona ciała,ale rano czułam się już lepiej.Cóż,ja też wyluzowałam i nie
                                                    nastawiam się,że coś z tego będzie ale nie poddaję się smile A jeśli faktycznie
                                                    ten płyn wylewa się do otrzewnej,to może trwać to tak długo?U mnie po bólu
                                                    jajnika wygląda na to,że ze 3 dni?Dobrze,że jesteście i że mam kogo się
                                                    spytać,dziękuję bardzo i pa pa!
                                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 14.05.04, 10:26
                                                    Nelka,ostatnio na Bocianie którys z lekarzy na zadane pytanie(ból owulacyjny)
                                                    odpowiedział,ze moze trwać nawet kilka dni.Jezeli ból nie minie to idz do gina
                                                    sprawdzić czy nie zrobił się jakiś torbiel,chyba że byłaś na monitoringu i
                                                    pęcherzyka już nie było(czyli pękł).Mnie jak już boli(bo czasami mam owu bez
                                                    objawów,tylko śluz)to tylko kilka godzin,góra jeden dzień.Ale na pewno wszystko
                                                    ok,tak czasami bywa,ze cierpimy,@ raz mam też bolesne,ze wyję,innym razem
                                                    całkowicie bezbolesne.Nic sięnie martw,moze się uda!!!!!
                                                    Co do ciężarnych koleżanek to już to przerabiałam,prawie wszystkie mają juz
                                                    dzieci,akurat jak poroniłam to albo któryś rodziła albo oznajmiała,ze jest w
                                                    ciazy.W sumie cieszyłam się z nimi,ale to całkowicie normalne,ze pojawia sie
                                                    też zazdrość,gorzej jeżeli u niektórych zamienia sie w zawiść i
                                                    zgorzknienie.Ostatnio spotkałam dawno niewidzianą koleżankę-zaplanowała
                                                    pierwsze dziecko-chciała córkę-ma córkę,drugie zaplanowała po dwóch latach,miał
                                                    być syn-jest syn.Jakie to proste!!!!Jednak nie dla wszystkich....Musimy przez
                                                    to przejść,bo takie jest życie,my też będziemy mamami!!!!!Zobaczycie!!!!PA
                                                  • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.05.04, 12:08
                                                    Hej dziewczyny ja też jestem zielonogórzanką i mam ostatnio problemy po
                                                    poronieniu,jakieś cysty. Prawdopodobnie lewy jajowód ma zrosty. Napiszcie czy
                                                    dr.Laber robi osobiście laparoskopie w Soli?Teraz chodzę do Herbicha ale sama
                                                    nie wiem???????
                                                  • Gość: aNIA Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 14.05.04, 15:57
                                                    hEJ!wIEM,ze dr Laber wykonuje różne zabiegi i operacje.Po prostu zależy czy
                                                    trafisz na jego dyzur.Moze jakbyś była jego pacjentką to po prostu umówiłby się
                                                    z Tobą na konkretny dzień zabiegu jakby miał dyżur.Jeżeli chodzisz do dr
                                                    Herbicha to i tak Cię skieruje do N.Soli,a z tego co słyszałam to wszyscy
                                                    lekarze są mili i b.dobrzy.Ciekawi mnie skąd podejrzenie o zrosty?Też się
                                                    martwię czy po poronieniu nie mam zrostów,ale zabieg miałam wPoznaniu i
                                                    dostałam jakiś żel,i tylko miałam "czyszczenie",także dużej ingerencji nie
                                                    było.Dr Laber uspokaja mnie,ze niezmiernie rzadko pojawiają się zrosty,chyba,ze
                                                    zle wyłyzeczkują czy coś.Zastanawiam się nad HSG,ale już sama nie wiem czy to
                                                    ma sens....ile się starasz po poronieniu?
                                                  • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.05.04, 20:54
                                                    Wiesz ja miałam 8 lat temu zapalenie przydatków, byłam wtedy 10 dni w szpitalu
                                                    bo miałam bóle i wysoką gorączkę.A ostatnio jak byłam na badaniu to na usg
                                                    wyszło że mam 2 cysty na lewym jajniku i lekarz powiedział,że mogę mieć zrosty
                                                    na lewym jajowodzie.Że te cysty od tego.Narazie mam być pod obserwacją.
                                                    A poronienie miałam miesiąc temu.
                                                  • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.05.04, 20:57
                                                    Najlepiej zrobić to hsg.
                                                    Ja sama myślę aby się zbadać ale ponoć przy cystach się tego nie robi.
                                                    Mam ostatnio jakieś złe przeczucie że już mi się nie uda zajść.]
                                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 14.05.04, 21:16
                                                    Ojej,tak mi przykro,bardzo Ci współczuję,wiem jak boli strata dziecka...mojego
                                                    synka straciłam rok temu,ale nadal bardzo to przeżywam...Ja też 8 lat temu
                                                    miałam zapalenie przydatków,i to dość ostre,ale 2 lata temu miałam już HSG i
                                                    było ok.Natomiast pierwszy raz słyszę,ze cysty mają coś wspólnego z
                                                    niedrożnością,serio..troche mnie to dziwi..Poza tym jeżeli zaszłaś w ciążę,to
                                                    nie może być tak żle...Wiem,ze często po łyżeczkowaniu(niezbyt dobrze
                                                    zrobionym..) robią się mięśniaki,więc może też i cysty?.Poroniłam rok temu i w
                                                    sumie od paru cykli się nie zabezpieczam,owu jest,hormony ok,a ja
                                                    nie "wpadłam",więc ostatnio też mnie nachodzą myśli,ze już chyba
                                                    nigdy...Strasznie dołujące,ale i tak staram się być silna i wesoła,może będzie
                                                    jednak dobrze?W którym miesiącu poroniłaś(jeżeli moje pytanie nie jest dla
                                                    Ciebie przykre?)?
                                                  • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.05.04, 22:17
                                                    Poroniłam w 6 tygodniu,zaraz po świętach.
                                                    A taka była radość w domu.O tych zrostach to mi powiedział Herbich,że mogą być
                                                    cysty od tego ale sama nie wiem????
                                                    Napisz mi coś o opiece w Nowej Soli, byłaś tam w szpitalu???
                                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 14.05.04, 22:43
                                                    Naprawdę Ci szczerze współczuję,my też się tak cieszylismy!Nieszczęście spadło
                                                    na nas tak nieoczekiwanie,mineły tzw krytyczne tygodnie(czyli te poczatkowe)a
                                                    tu nagle okazuje sie,że z Małym jest cośnie tak!Myślałam,ze tego nie
                                                    przeżyję...Moim lekarzem był dr Herbich...Jednak to jedno usg robił mi właśnie
                                                    dr Laber,który także przyjmował u dr Herbicha i zajmował się zabiegami
                                                    inseminacji,ktg itd...i to dzięki niemu trafiłam do Poznania,miałam
                                                    amniopunkcję,a poporonieniu zrobiliśmy wszystkie badania na kasę chorych
                                                    (hormony,badanie cytogenetyczne itp).Nawet lekarze byli w szoku,że mam wykonane
                                                    TAKIE badania!!!Dr Herbich nie zainteresował sięmoim stanem,a ja przyrzekłam
                                                    sobie ,ze nigdy nie wejdę do jego gabinetu!!!Cała moja rodzina chodzi do niego
                                                    (moja 40 letnia ciocia w 7 mies,ciaży zmieniła swojego lekarza na dr Labera
                                                    jako lekarza prowadzącego,była zachwycona!!!),namawiam koleżanki,wszystkie do
                                                    niego także chodzą,po prostu lekarz-cud!!!Radziłabym z tymi tajemniczymi
                                                    cystami zwrócić się do niego,serio wiem co mówię!!!Co do N.Soli to nie leżałam
                                                    tam,ale moja szwagierka po poronieniu,mówiła,ze super opieka,fajni
                                                    lekarze,sprzęt.Jak leżałam w Zielonej to był koszmar(akurat miałam HSG),bardzo
                                                    niesympatycznie i w ogóle brrrr...A o N.S słyszę same dobre rzeczy!!!!Aniu idz
                                                    do dr Labera,jeżeli to rzeczywiście cysty i niedrozność,to on topotwierdzi i
                                                    bedziesz w szpitalu pod dobra opieka,wierz mi,jak chcesz to Cię umówię na
                                                    wizytę...Jaką podaliCi przyczyne poronienia...?Pewnie nic,jak zawsze..Czy wynik
                                                    histopatologiczny coś wykazał?
                                                  • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.05.04, 22:56
                                                    Na badaniu wykazało tylko obecność ciąży a tak to nic więcej.
                                                    Już mam namiary na dr.Labera. Umówię się na wtorek.
                                                    A co to te zabiegi inseminacji?
                                                  • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 14.05.04, 23:56
                                                    Jest to zabieg,który "wprowadza"nasienie powyżej szyjki..czyli plemniki mają
                                                    krótszą drogę do pokonania.Zabieg jest bardzo pomocny jeżeli ktoś ma np tzw
                                                    wrogość śluzu..plemniki pokonują tę barierę i mają prostą drogę.Co do Twojego
                                                    wyniku poronienia to najczęściej nic nie wykazuje,czyli wada genetyczna
                                                    (najprawdopodobniej)zarodka.Ale to nie znaczy,ze za drugim razem bedzie to
                                                    samo.Znam wiele przypadków z bliskiego otoczenia i przy 2 ciąży wszystko było
                                                    ok,bedzie dobrze!!!Nie zamamrtwiaj się na zapas,zobaczysz bedziesz mamą!!!!
                                                    Pozdrawiam,pa pa pa
                                                  • Gość: Gdzie jesteście??? Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 16.05.04, 18:55
                                                    Cześć dziewczyny,jutro idę do Dr.Gąsiora(Nowa Sól) na wizytę,ponoć jest super
                                                    lekarzem.Może obada te moje cysty i coś zaradzi?
                                                    Która z Was miała laparoskopię w Nowej Soli???
                                                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.poczta.poznan.pl 17.05.04, 07:24
                                                    Cześć,co do dr Gąsiora-jest ok(wkońcu zastępca ordynatora),kiedyś chodziłam do
                                                    niego,ale zmieniłam na dr Zawrotniaka,bo jest dostępny 24h,dzwonię do niego z
                                                    każdym problemem,bardzo mi pomógł jak straciłam dziecko.Co do opieki w szpitalu
                                                    w Nowej Soli jest ok (byłam 2 razy-zresztą jestem z Nowej Soli)no i zajmował
                                                    się mną Zawrotniak a jak go nie było to dzwonił do lekarza mającego dyżur,żeby
                                                    powiedzieć co i jak odnośnie mnie.
                                                    Mam nadzieję,że wszystko będzie ok i troskliwie się Tobą zajmą,pozdrawiam smile))
    • khg1 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 17.05.04, 11:31
      Witajcie Dziewczyny!
      Hmm...jestem przerażona tym co piszecie!
      Też jestem z ZG i też miałam problemy z zajściem w ciążę. Hmm...aż wierzyć się
      nie chce, że "nasi" lekarze takie rzeczy potrafią wygadywać, ale W CAŁEJ
      ROZCIĄGŁOŚCI Was rozumiem. Nie miałam siły czytac wszystkich postów, ale z tego
      co przeczytałam....ja z Mężem starałam się ok. 7 lat - sporo, co?Ale teraz mamy
      śliczna i zdrowoą dziewuszkę, która 14.05.2004 skończyła 13 mcy.
      Hmmm...mój przypadek z medycznego punktu widzenia był beznadziejny....a jednak
      bez inseminacji i in vitro i takich cudów...się obeszło...
      Spróbujcie akupunktury i homeopatii...
      Pozdarwiam i trzymam za Was kciuki...
      Kaś
      • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 17.05.04, 15:58
        Dzięki za tak budujące słowa.Sama znam kilka przypadków "cudów",i to daje
        nadzieję.Mam pytanie,czy mozesz podać namiary na jakiś zielonogórskich
        bioenergoterapeutów czy homeopatów?Pozdrawiam.
        • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 18.05.04, 11:28
          Byłam wczoraj u Dr,Gąsiora w Nowej Soli no i okazało się ,że mam cystę no i
          jeszcze wodniaka jajowodu.
          Mam odczekać jeszcze miesiąc i czeka mnie laparoskopia.
          Właściwie to ja mogłabym to mieć już, bo to czekanie mnie dobije.
          Pozdrawiaaaaaam!!!!!!!
          • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 31.05.04, 14:19
            Dziewczyny gdzie jesteście???????????
            • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 14.06.04, 17:24
              Podtrzymuję
              • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 18.06.04, 20:26
                witajcie,
                dlugo mnie tu nie bylo ........ale wrocilam skonczylo sie 11 cudownych tygodni,
                stracilam malenstwo, tak udala sie 1 inseminacja wszystko bylo dobrze i co sie
                stalo.........?! na to pytanie nikt nie udzieli mi odpowiedzi juz na zawsze
                pozostanie to pytaniem bez odpowiedzi,
                jest mi zle, koszmarnie zle zwleklam sie z lozka pomyslalam ze jak tu napisze
                to pomozecie przetrwac najgorsze, bo tymi cudownymi chwilami nie zdarzylam sie
                podzielic, chcialam poczekac do konca 12 tygodnia nie zdarzylam podzielic sie
                swoja radoscia ale pomozcie mi terazzzz
                • Gość: Monika Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.idea.pl 18.06.04, 20:48
                  Czytam i płaczę razem z Tobą. Wiem jak to musi boleć, tyle prób, oczekiwania,
                  nieśmiała radość i taka straszna chwila. Nawet nie wiem jakich słów użyć na
                  pocieszenie. Trzymaj się jakoś, musimy walczyć dalej.
                • Gość: Ania Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.gala.net.pl 18.06.04, 20:58
                  Kochana Elfi!!!Tak mi przykro.Nawet nie wiedziałam,bo się nie pochwaliłaś,a
                  teraz...Rozumiem Cię bo sama przez to przeszłam,14 tydzień
                  i ...pustka,ból,rozpacz...W szpitalu,myślałam,że umieram,nie potrafię tego
                  nawet opisać.Tak bardzo bolało mnie serce(nie fizycznie),ze czsami traciłam
                  kontakt z rzeczywistością.Potem,w domu było niby lepiej.Dam Ci jedną radę-nie
                  duś w sobie rozpaczy.Rozmawiaj o tym,płacz jak masz ochotę,krzycz.Ja udawałam
                  twardziela,tłumiłam w sobie tę rozpacz i potem przez rok,non stop każdej
                  napotkanej osobie opowiadałam o moim synku,o tym jak byłam w ciąży,aż do
                  znudzenia.Nie potrafiłam rozstać się z bólem...Nie wiem czy mnie rozumiesz,bo
                  wiem,że to zagmatwanie brzmi...Teraz (minął już rok)staram się zamknąć ten
                  rozdział.Nie wymazać z pamięci,ale nie rozpamiętywać,żyć dalej.Próbuję zajść w
                  ciązę,mimo iż wiem,że będę miała problemy.Mam tyle nadzieji,wiem,że kiedyś się
                  uda...Nie wiem jak Cię pocieszyć,bo serce będzie Cię boleć jeszcze długo,ale
                  musimy się trzymać,być silne,dla naszych przyszłych dzieci...Jestem z Tobą
                  Elfi,jakbyś miała jakieś pytania,czy coś,to pisz,na pewno postaram Ci się
                  pomóc.Pa pa pa
                  • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 18.06.04, 21:44
                    Tak to bylo 11 cudownych tygodni a teraz nie potrafie nazwac tego co czuje, to
                    tak bardzo boli takie to wszystko jest swieze, budze sie w nocy, moje mysli
                    wciaz wracaja i uciekaja do jednego,nie nadaje sie do zycia, chcialabym usnac i
                    obudzic sie za rok, pol nie wiem wtedy kiedy to wszystko ostygnie albo zeby
                    ktos obdzil mnie z tego snu powiedzial ze to wszystko nie prawda ze jest ok
                    zeby kolejny raz zobaczyc malenstwo na usg i uslyszec ze jest wszystko ok ze
                    jest cudowne i takie moje dlaczego to takie nie realne dlaczego tak nie moze
                    byc i dlaczego ciagle powraca to pytanie dlaczego
                    elfi(gg 4051059)
                    • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 20.06.04, 13:36
                      Hej Elfi,bardzo Ci współczuję i wiem co przeżywasz.
                      Ja przeszłam poronienie dwa miesiące temu.
                      Bardzo mocno Ciebie przytulam i wyć mi się chce na niesprawiedliwość tego
                      świata.Dlaczego tak się dzieje!!!!!!!!
                      Musisz się wypłakać ja to robię jeszcze teraz ,jak mnie coś chwyci, to wyję ile
                      sił.Tak jest lepiej dla naszej psychiki.Jutro idę do gina, może dostanę
                      skierowanie na laparoskopię bo jakieś cysty i wodniak.Nic mnie nie cieszy ale
                      wiem że muszę być silna . Musimyyyyyyyy. Buziaki wink
    • Gość: Ania11 ZAGLĄDAJCIE TU CZĘŚCIEJ :) IP: *.ztpnet.pl 20.06.04, 16:26
    • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 21.06.04, 19:56
      Hej dziewczyny!
      Ostatnio to chyba tu jestem sama.Dziś dostałam skierowanie na laparoskopię do N-
      Soli. Będę miała na początku lipca. Trochę się boję ale czego się nie robi dla
      zdrowia.Odezwijcie się. Jestem ciekawa co słychać u Reni?
      Czytałam że się wybierała do Bochum do kliniki.Czy są już efekty??????
      Pozdrawiam wink))
      • bella.nella Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 02.07.04, 15:18
        Cześć Zielonogórzanki,
        mam nadzieję, że nasz wątek jest nadal aktywny!
        Oto wieści ode mnie:
        byłam u dr. Labera. Bardzo dobrze oceniłam tą pierwszą wizytę.
        Cieszę się, że nareszcie dostałam polecenie zrobienia badań hormonów.
        Okazuje się , że moje jajniki okalają pęcherzyki (liczne)i taki obraz moze
        wskazywać na słynne PCOS. Jeszcze jeden okropny skrót choroby , z którym należy
        się zmierzyć. A myślałam, że jak już mam SM, to nic juz mnie nie powali na
        kolana.
        Ale nie jest źle.
        Czytam "Zakochaj się w życiu" Ewy Foley. I jadę w sierpniu na warsztaty o
        takiej samej tematyce. Cieszę się.
        Bella
        • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 13:15
          witajcie dziewczyny,
          coś podupadł nasz wątek i nasze rozmowy.Zaglądam tu często,ale żadko któraś coś
          napisze crying Cieszę się BN że trafiłaś w dobre ręce i jesteś zadowolona z
          lekarza.Ja też mam PCO,dowiedziałam się o tym w sierpniu ubiegłego roku a we
          wrześniu byłam w ciąży, więc może to nie takie straszne.U mnie obecnie jest
          super,świetnie dogadujemy się z mężem(zapomniałam już że 4 miesiace temu
          zwątpił w nas)brakuje nam do pełni szczęścia dziecka.A co u pozostałych
          Zielonogórzanek? Napiszcie coś choć od czasu do czasu, bo smutno bez WAS!!!
          pozdrawiam nelka.
          • Gość: Ania11 Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zielman.pl 04.07.04, 18:07
            Hej właśnie wróciłam z Nowej Soli.Miałam laparoskopię. Usunięta torbiel i
            zrobiona chromoskopia jajowodów. Są drożne,hurrrrra.O nie się bałam bardzo.
            Polecam dr. Gąsiora z Nowej Soli.Jest super fachowcem.
            • Gość: Groszek Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 13.07.04, 20:12
              Cześć to ja! okropnie długo się nie odzywałam, niema dla mnie
              usprawiedliwienia. Bije sie w pierś i przepraszam ale widze,że razem ze mna
              jeszcze kilka dziewczyn powinno tak zrobic. Witam starą gwardie i nowe
              dziewczyny, które dołączyły pod moją nieobecność. Co u mnie? no cóż dochodze do
              siebie po nieudanym czerwcowym invitro.Dlatego tak długo mnie nie było. nie
              pisalam Wam o tym bo bałam sie zapeszyć, póżniej przygotowania, san pobyt w
              Białymstoku, zabieg i okropny czas czekania do testu i w końcu wielka rozpacz!
              w tym miejscu chciałabym publicznie podziękować Ampar za wsparcie.teraz troche
              skrobie na " bocianie" spotkałam tam dzielną elfi( teraz już mam nadzieje
              domyśli się kto do niej napisał), a co u Was ? Reni może twoje invitro sie
              powodlo ( podczytywałam, że nosisz się z takim zamiarem) Może jakieś małe
              spotkanko, żeby w realu sie troche popociszać? Czekam na odzew .
              • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 11:32
                witajcie,
                dzieki groszku za pogaduchy za posrednictwem bociana,
                witam wszystkie dziewczyny, znow mnie tu troche nie bylo ale odpoczywalam nad
                morzem i jakos trudno bylo wrocic mi do domu gdzie mam staly dostep do
                internetu poprostu wyprowadzilam sie do rodzicow wczoraj wrocilam, przeciez
                musze wrocic do domu nie moge mieszkac u rodzicow,wiec teraz bede zagladala tu
                czesciej
                co u mnie? raz gorzej raz lepiej ucze sie zyc wspanialy maz mi w tym pomaga,
                jest zawsze kiedy go potrzebuje, jest cudowny, wspanialy ktos na dobre i te
                trudne chwile,
                wrocilam do pracy, choc jakos te wszystkie sprawy dzieja sie jakby obok mnie,
                podchodze do pracy z dystansem wykonuje obowiazki ale ich nie przezywam nam
                dosc swoich spraw, ktore musze poukladac, balam sie tego powrotu ale jakos tam
                jest,
                jestem za spotkaniem i dodaniem sobie otuchy i nam wszystkim ze teraz juz sie
                uda !!!!!!!!!!!
                pozdrawiam, elfi
                • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 09:19
                  dziewczyny odezwijcie sie,
                  wiem ze jest lato czas urlopow ale moze chociaz ktos sie znajdzie co ze mna
                  pogada tak bardzo potrzebuje pogadac z wami, bo to mi przynosi ulge a wczoraj
                  znow bylo kiepsko................
                  czekam na ozdew
                  elfi
                  • Gość: nelka Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 16:11
                    Hej Elfi, ja teraz też rzadko tu zaglądam, bo nie mam internertu, ale myślami
                    jestem z Wami.Bardzo pomogłyście mi gdy miałam "kryzys" małżeński więc liczę że
                    teraz też dam radę ale oczywiście z Wami.Tym bardziej, że u mnie czas
                    oczekiwania i jak co miesiąc dopatruję się oznak ciąży.Najgorsze że wiele
                    koleżanek,kuzynek wkoło zaszło ostatnio w ciążę...no i załapałam dolinę.Jak u
                    Ciebie wygląda ta sprawa? I wiesz co, nie smuć się nawet jak nikt nie odpisuje
                    od razu, bo jestem pewna że po czasie urlopów dziewczyny znów się odezwą-no i
                    założycielka Reni mam nadzieję że również o nas pamięta.Pozdrawiam Cię gorąco,
                    pa.
    • aniusza Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 19.07.04, 18:48
      Cześc Elfi i Nelka

Po pierwsze zmieniłam login. Kiedyś byłam bella.nella , a teraz jestem aniusza.
      Po drugie :chciałabym Was pocieszyć , więc piszę.
      Po trzecie byłam dziś na badaniach PRL, LH, FSH, testosteron i kilka innych.
      Wyniki dopiero w czwartek.
      Po czwarte mam totalnie zdrętwiałe nogi. Nie moge biegać. I boję się, że to
      kolejny rzut mojego SM.
      Po piąte bedę miała samochód (bardzo sie cieszę!), który z powodu zdrętwiałych
      nóg mi sie nie przyda (porażka!).
      Tyle u mnie.
      Im gorzej ze zdrowiem tym lepsze samopoczucie psychiczne. Chyba od czasu do
      czasu muszę dostać takiego kopniaka od SM, żeby docenić to , co miałam do czasu
      rzutu choroby.
      Dlatego kończę z przejmowaniem sie wszystkim, perfekcjonizmem, nerwami w pracy,
      zazdrością , że kolejna jest w ciąży. Właściwie teraz mogłabym powiedzieć
      żartobliwie, że zaczynam program TKJ (parafraza TKM Teraz k.... My).
      W skrócie przełom czerwca /lipca mogłabym streścić : podejrzenie PCO i rzut SM.
      Brzmi interesująco.
      Tak więc, kochane dbajcie o siebie o swoje ciała, dusze i umysły, a wszystko
      bedzie dobrze. Życzę Wam i sobie dużo, duzo szczęścia i radości wkażdej chwili
      naszego życia!! Pamiętajcie , że ponad chmurami jest zawsze słońce.
      Pozdrawiam
      Aniuszka smile))
      • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 09:22
        witajcie,
        ciesze sie ze ktos tu zajrzal i cos naskrobal.........
        tak to juz jest ze raz swieci slonce a raz pada deszcz i u mnie jest dokladnie
        tak samo, mijaja dni i tygodnie a ja wciaz jak barometr pogodowy,
        piszecie ze tez chcialybyscie przyzwyczaic sie do widoku kobiet w ciazy ja tez
        bym chciala aby taki widok nie wywolywal we mnie tego "dziwnego" uczucia a
        jednak to uczucie pojawia sie za kazdym razem kiedy widze ciezarna lub
        wozek......
        a od wczoraj znow dol bo jest @, a bylo juz tak cudownie i ten maly cud mialby
        dzis 16 tygodni
        elfi
        • aniusza Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! 21.07.04, 16:06
          Hej Elfi,

Wiesz Elfi, ostatnio rozmawiałam z moim ukochanym mężem
          i ustaliliśmy, że jeśli nie będziemy mogli począc dziecka, to adoptujemy.
          Zrobiło mi sie lżej.
          Oczywiście chciałabym swojego bobasa, bo to naturalne. Ale wiem, że chętnie
          zostanę mamą z adpcji. Mimo leków wiem, że moja przyszłość bedzie jasna i
          szczęśliwa, bo to jest mój cel.
          Nadal kłuje mnie w sercu widok kobiety w ciaży i malutkich skarbów w wózkach.
          Ale z nikim beym sie nie zamieniła. Bo to jest tak, że kazdy ma wój problem i
          dźwiga przysłowiowy krzyż. Ulzyło mi też gdy przestałam sobie zadawać pytanie :
          dlaczego ja??? Bo jedyna odpowieź to : a dlaczego nie!!
          Staram sie pracować nad sobą. Czytam duzo ksiażek, mam dwa koty i przede
          wszystkim WIELKĄ MIŁOŚĆ.
          Elfi trzeba znaleźć coś pozytywnego w swoim zyciu, zrobić rozliczenie, bilans
          zysków i strat. Nie porównój się z nikim, idź swoja ścieżką. Ja obecnie czytam
          ksiązki Ewy Foley: Zakochaj się w zyciu i inne, a w sierpniu jadę na kurs ,
          który będzie prowadziła pani Ewa.
          Pozdrawiam Cie sedecznie.
          Jak minął Tobie dzień? Z czego się śmiałaś, z czego płakałaś, moze coś Cię
          zachwyciło?
          Do usłyszenia. Pa
          Aniasmile))))))))
          • Gość: elfi Re: HEJ ZIELONOGÓRZANKI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:59
            strzałka w czwartek,
            witaj aniuszo, dzieki,
            my z mezem tez rozmawialismy o adopcji i wiemy ze taka mozliwosc tez jest
            abysmy mieli nasze male szczescie, ale kiedy mina trzy cykle podejmujemy probe
            inseminacji,
            jest mi zle i jakos trudno pogodzic sie z tym wszystkim ale wszystko dzieje sie
            po cos i tak jest zapisane, wiec nam pozostaje sie tylko sie z tym zgodzic
            wtedy latwiej ten swoj ciezar dzwigac,
            mam chwile kiedy jest mi okropnie i mogla bym wyc do ksiezyca ale staram sie
            tez smiac i cieszyc z tego co mam,
            wracam pomalu do siebie zaczelam znow kupowac ramki do zdjec, ktore wieszam w
            przedpokoju i znow zaczelam dogladac moje kwiatki, ktore troche przywiedly
            przez ostatni czas ale moze teraz znow wstapi w nie zycie,
            ciesz sie ze wrocilam do pracy, bo mam zajecie i mniej czasu na rozmyslania , a
            i czas szybciej plynie i do kolejnej insiminacji blizej,
            i ciesze sie, ze jak tu zagladam to sa tu zyczliwe osoby, ktore zrozumia,
            pozwola sie wykrzycec i podbuduja, ze bedzie lepiej......
            do nastepnego listu, pozdrawiam
            elfi
            • Gość: mopat Do elfi IP: *.idea.pl 22.07.04, 19:32
              Cześć dziewczyny, staramy się od listopada o maleństwo, problemem są głównie
              słabe żołnierzyki, ale i u mnie nie wszystko jest OK. Tak jak chyba większość z
              nas leczę się u Dra Labera i tak jak na początku byłam zadowolona, tak teraz
              zaczynam mieć wątpliwości. Jestem w trakcie drugiego cyklu stymulowanego Clo,
              pierwszy był monitorowany, były aż trzy ładne pęcherzyki, wszystkie pękły, ale
              niestety się nie udało. Myślę, że to przez to, że Dr mówił przy każdej wizycie,
              że owulacja tuż-tuż więc my oczywiście intensywnie "próbowaliśmy", a owu była
              dopiero po 5 dniach więc chyba wykończyliśmy i tak słabe chłopaczki. Trochę
              mnie to rozczarowało. Teraz w 8 d.c. na USG był jeden pęcherzyk 22mm i Dr
              stwierdził, że nie ma sensu robić w tym cyklu dalszego monitoringu, bo już
              wiemy co i jak. Ja jednak mam obawy czy ten pęcherzyk nie jest za duży i
              chciałabym wiedzieć czy pęknie czy nie. Pytałam na forum i dziewczyny
              powiedziały, że powinnam mieć przepisany Pregnyl na pęknięcie, tak więc teraz
              to już całkiem się boję, żeby nie zrobiła się jakaś torbiel. Cóż, zostaje mi
              tylko czekać i chyba na razie zaufać lekarzowi. W następnym cyklu mamy mieć
              pierwszą inseminację u Dra Labera, w związku z tym moje pytanie do Elfi, napisz
              proszę gdzie i u kogo robiliście IUI.
              Przepraszam, że tak się rozpisałam o mnie, bardzo mocno pozdrawiam i ściskam
              serdecznie.
              Monika
              • Gość: elfi Re: Do elfi IP: *.ztpnet.pl 22.07.04, 21:37
                witaj moniko,
                dobrze ze do nas trafilas,
                my mielismy inseminacje w poznaniu na oddziale u profesora pawelczyka i dopiero
                z tamtad trafilismy do labera,
                na oddzial pojechalam 14 dnia cyklu, codziennie mialam robione usg i 3 razy
                bylo podanie nasienia dwa razy przed peknieciem i trzeci raz w dniu pekniecia,
                bylo na cyklu naturalnym bez zadnych lekow, ja lezalam sobie na oddziale a
                mezus dojezdzal, u nas problemem jest sluz,
                na oddziale u profesora dostalam namiary na labera od jego pacjentek i tak
                trafilismy do niego, jestem zadowolona choc do kolejnej inseminacji bedziemy
                tez podchodzili w poznaniu u profesora, pomimo tego ze w soli na oddziale u
                labera tez robia inseminacje
                wiesz jezeli moge ci cokolwiek poradzic, to zaufaj lekarzowi, wiem ze on
                doktoryzuje sie u profesora pawelczyka a profesor to naprawde wspanialy
                czlowiek, popytaj labera o to czy w waszym przypadku mozliwa jest inseminacja
                bo jak bylam w poznaniu to byly dziewczyny u ktorych tez slabe sa zolnierzyki i
                profesor podreperowal zolnierzyki i robili inseminacje, wiec moze tedy droga,
                mi z laberem rozmawia sie bardzo dobrze i pytam go o rozne rzeczy a on chetnie
                odpowiada
                jezeli masz jeszcze jakies pytania to pytaj gg 5230327(8-15),4051059
                (wieczorkami) lub isgr@poczta.onet.pl
                pozdrawiam, elfi
                • Gość: mopat Re: Do elfi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.07.04, 08:05
                  Dzięki za odpowiedź. Mnie też się z Drem Laberem fajnie rozmawia, to bardzo
                  sympatyczny człowiek. Jeśli chodzi o inseminację, to byłaby już w tym cyklu.
                  Niestety Dr mi nie powiedział, że mamy zakaz "przytulania" no i stwierdził, że
                  skoro już było, to ten cykl jeszcze naturalnie, a w następnym już na 100% IUI.
                  Szkoda mi tego mijającego czasu i żałuję, bo przecież organizm z każdym cyklem
                  reaguje słabiej na Clo. Martwi mnie też, że testy od Ewy jeszcze nic nie
                  wykazały. Cóż, poczekamy, zobaczymy. Będę informować. Teraz piszę z pracy i nie
                  znam mojego gg, ale jak tylko będę w domu, to podam - zapraszam na pogaduchy.
                  PZDR - Monika.
                  • Gość: elfi Re: Do elfi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 09:29
                    czesc,
                    zobaczysz moniko ze wszystko bedzie dobrze, komus trzeba zaufac, ze nam pomoze,
                    bede wieczorkiem na gg w domu to chetnie pogadam,
                    a co tam u innych dziewczyn,
                    dobrze ze dzisiaj piatek tak jakos chetniej czlowiekowi chcialo sie wstac do
                    pracy,
                    elfi
                    • Gość: elfi co znow tylko ja? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 09:22
                      hej,
                      i co znow jestem sama na placu boju, napiszcie co u was,
                      pozdrawiam
                      elfi
                      • aniusza Re: co znow tylko ja? 26.07.04, 13:22
                        Elfi,

Nie jesteś sama.
                        Dziś mam imieniny i zrobiłam sobie wolne.
                        Czytam :"Kod Leonarda da Vinci" Dan Brown.
                        Ciekawe.
                        Pza tym Mopat założyła 23.07 drugą część watku o zielonogórzankach, ponieważ
                        tamten sie ciezko otwiera i czyta.
                        Pozdrawiam
                        Ania
                        • Gość: elfi Re: co znow tylko ja? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 15:45
                          ciesze sie ze ktos napisal, a wszystkim solenizankta i przede wszystkim tobie
                          aniuszko wszystkiego naj naj naj a czego najbardziej pragniecie to same wiecie
                          a ja sie moge tylko pod tym podpisac aby sie spelnilo,
                          wiem ze mopat zalozyla druga czesc watku ale tam tez nikt nie zaglada alebo
                          prawie nikt,
                          cos chyba pogoda zle na mnie dziala............
                          zycze slonca moze zablysnie wtedy nadzieja
                          elfi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka