Dodaj do ulubionych

Brak miesiączki

IP: 156.17.123.* 23.02.04, 10:34
Błagam pomóżcie co robić?Od września nie biorę tabletek.Cykl wydłużył mi się
do 36 dni ale miesiączkowałam. Zrobiłam sobie badania hormonów w 34 dniu
FSH 11,0 mIU/ml
Estradiol E2 75,0 pg/ml
Progesteron 10,2ng/ml
Dziś 40 dzień i okresu nie ma nadal.Nie jestem w ciąży. Co robić brać coś na
wywołanie okresu czy czekać.Planujemy z mężem dzidziusia latem.Błagam czy
ktos miał taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasialu Re: Brak miesiączki IP: *.mofnet.gov.pl 23.02.04, 10:39
      Ja miałam taki przypadek 2 razy. Poszłam na USg lekarz ni stwierdził ciąży i
      dał mi luteine na wywołanie. Kazał załozyć 2 tabletki dopochowow dwa razy
      dziennie, a ze do pojawienia się @. Luteina wywoła miesiączke, a w razie ciąży
      też nie zaszkodzi.
      • Gość: kaja Re: Brak miesiączki IP: 156.17.123.* 23.02.04, 10:45
        Dzięki. Ale czy wszystko wróciło do normy po tym leku.Czy to oznacza jakieś
        powżne zmiany hormonalne?
        • Gość: kasialu Re: Brak miesiączki IP: *.mofnet.gov.pl 23.02.04, 11:28
          Powiem Ci szczerze, ze nie wiem. U mnie było tak, że we wrześniu w 34 d.c. przy
          cyklach 26-28 dni nie miałam mesiaczki. Poszłam do lekarza, który zrobil mi
          USG - w ciąży niestety nie byłam. Dal mi luteinę i już po 1 tabletce dostałam
          okres. krawienie miałam bardzo obfite i widac, ze organizm się oczyzczał.
          lekarz stwierdził, ze nie pękł mi pęcherzyk. Później cykl październikowy miałam
          normalny i dopiero w grudniu znowu mi sie wszystko opóźnilo. Miałam typowe
          objawy ciąży /jak nigdy/, ale w ciąży nie byłam. I znowu wzięłam luteinę. W
          styczniu miałam normalny cykl, w lutym też i teraz jestem w 18 d.c.
          Teraz postanowilam zrobić badania hormonów.
          • Gość: Monia Re: Brak miesiączki IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.02.04, 14:39
            Ja nie biore tabletek o czerwca 2003. Dwie m-czki mialam po 34 i 39 dniu. Potem
            nie dostalam m-czki przez 60 dni i dopiero jak wzielam luteine to dostalam ja
            po 66 dniach. Kolejny miesiąc to samo tyle ze tym razem okres dostalam po 77
            dniach po tym jak lekarz przepisal mi Provere.Wiec od wrzesnia do lutego mialam
            tylko dwie m-czki! W ciazy oczywiscie za zadntym razem nie bylam. Lekarz
            powiedzial mi ze mam cykle bezowulacyjne stad ten brak m-czki. I leczenie
            zalezy od tego czy chce zajsc teraz w ciąze czy nie. Planujemy z mezem a raczej
            myslimy o dzidziusiu za rok, wiec lekarz ponownie przepisal mi tabletki anty..
            (tez femoden jak przedtem)abym miala normalnie okres. Teraz je zaczelam brac i
            zobaczymy czy te tabletki anty powroca mi normalne cykle z miesiaczka czy tez
            nie. Nie zreszta juz sama czy moze jednak terz postarac sie o dzidzusia bo
            potem jak beda problemy??? czy ktoras miala taki przypadek.?
    • Gość: nawia 24 Re: Brak miesiączki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 14:55
      kasialu a jezeli powiedzmy pecherzyk nie peknie to wtedy co znim sie
      dzieje .jak bylo u ciebie? bardzo mnie to ciekawi bo tez mialm taki cykl jak
      kaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka