Dodaj do ulubionych

bromergon a "normalne" funkcjonowanie...

IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 24.02.04, 17:09
Od kilku dni biore bromergon,poniewaz mam bardzo wysoki poziom prolaktyny.
Duzo czytalam o niepożądanych objawach po braniu tych tabletek. Zaczelam brac
na noc, wiec przesypialam najgorsze, teraz zaczynam od polowy rano i jestem
po tym troche senna, za kilka dni wezme cala.
Moje pytanie to czy te objawy calkowicie wkotce znikna?,jezeli mam brac je
przez dluzszy czas, to jak moge prowadzic samochod, wczeniej rano gdzies
pojsc, bawic sie do pozna w nocy, pic alkohol? teraz nie jest to mozliwe
przez te sennosc i ogolne zle samopoczucie, czy ma tak juz byc??
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 17:32
      ja biore bromergon 4 miesiace i absolutnie nic mi po nim nie jest.a biore 2
      tabl.dziennie.czasem pije alkohol np.w imieniny . lub czasem jakies
      piwko.samochód tez prowadzę.kazdy reaguje inaczej.trzymaj się papa
    • Gość: lomre Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 17:36
      Mnie po rannym bromergonie bywalo niedobrze, ale generalnie nie przeszkadzal mi
      w niczym. W razie poznego powrotu po imprezie po prostu go nie bralam. Ale sa
      rozne sytuacje.
      • Gość: kasia_ Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 24.02.04, 18:13
        Dziekuje!musze przyznac,ze mnie uspokoilyscie!mam nadzieje,ze niedlugo wszystko
        sie unormuje!
        Pozdrawiam.
        • Gość: nalo Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 12:19
          Ja na szczęście reaguje na Bromergon dobrze, ale lekarz uprzedzał mnie, że
          gdybym się po nim źle czuła lub chciała wypić trochę alkoholu, mogę brać go
          wtedy dopochwowo, podobno tak lepiej się go znosi i nie ma interakcji z
          alkoholem. Nie zaszkodzi wypróbować... wink Pozdrawiam
    • Gość: pinola Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: 193.111.22.* 25.02.04, 18:40
      Ja mam wrażenie, że przyjmowanie tych hormonów spowodowało u mnie depresję. Ale
      z drugiej strony to może wynikać z tego starania się bez efektów...
    • Gość: ala Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: *.crowley.pl 25.02.04, 21:16
      Ja mam ten sam problem co ty z prolaktyna. Biore odpowiednik bromergonu -
      norprolac.
      Biore go od 4 miesiecy i nic mi sie nie poprawia. Rano przez 2 godziny jestem
      nieprzytomna. Dopiero po 2, 3 godzinach od obudzenia sie jestem w
      miare "normalna". Meczy mnie to cholernie, ale na bromergon reaguje jeszcze
      gorzej - wymioty itp.
      Moze wytrwam w leczeniu, bo spada mi prolaktyna bardzo szybko.
      Pozdrawiam
    • Gość: ania Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 14:05
      Witam, ja biore bromergon juz czwarty rok. Przyjmowalam go w roznych dawkach,na
      początku czulam sie osłabiona i senna, ale wszystko minęło. Nie wiem, czy Ci
      lekarz powiedział, ze bromergonu nie powinno się brać na pusty żołądek, bo nie
      tylko osłabia organizm, ale jeszcze moze nie działać tak, jak powinien! jestem
      pewna, ze Twoj organizm tez sie przywyknie. Pozdrawiam
    • Gość: Basia Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... IP: 213.134.157.* 26.02.04, 16:36
      Biorę od soboty, czyli na razie 5 razy i na razie po pół tabletki dziennie.
      Pierwsze 3 dni były nie za bardzo, miałam nudności, teraz aż jestem
      zaniepokojona - zupełnie nic, w ogóle mam wrażenie, że poprawił mi się humor,
      ale może to z innych powodów (chociaż nie zauważyłam). Spać mi się chce, ale
      mam już tak od kilku tygodni, więc to chyba nie jest wpływ bromergonu. A
      samochodem jeźdżę i alkohol we wtorek piłam. I nic.
    • ewa.analityk1 Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... 27.02.04, 10:57
      U mnie po 2 tygodniach pełnej dawki objawy zaczęły ustepować. Nie można
      rzeczywiście pić alkoholu. Jeżeli masz niskie ciśnienie ogólnie warto wypić
      dodatkową kawę.
      Potem jak pamiętam łykałam jak cukierki
    • koralik27 Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... 27.02.04, 11:15
      ja biore ergonaktyne (podobno lepiej sie ja znosi niz bromergon) po 1/2tabletki
      na noc i nic, zupelnie nic, a bylam przygotowana na najgorsze wink chyba jutro
      wezme juz cala, najwyzej w niedziele nie wstane z lozka wink

pzdr,
      Koralik
    • giza Re: bromergon a "normalne" funkcjonowanie... 27.02.04, 12:19
      Brałam kilka miesięcy, ale senność mi nie przeszła.
      Zmieniłam na parlodel i było trochę lepiej.
      Ale i tak po odstawieniu widać, ze niestety lek ma nieciekawe skutki uboczne.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka