katarzyna50-0 15.04.10, 17:52 Kobietki kochane ja będę miała transfer w sobote , napiszcie mi jak mam się zachowywać,. Chodzi mi o prace, sex itp. DZięki z góry i powodzonka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowasniezka Re: po transferze 15.04.10, 18:02 sex raczej niewskazany... a cala reszta tak tylko trzeba zwolnic jak przy grypie... trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 15.04.10, 18:31 Dzięki, a zaraz po transferze byłaś na zwolnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_m24 Re: po transferze 15.04.10, 18:39 Ja też miałam transfer w sobotę Leżałam, a raczej spałam, bo wyjątkowa zmęczona byłam po transferze całą sobotę. W niedzielę też raczej polegiwałam, a w poniedziałek poszłam już normalnie do pracy, ale tylko na 3godz, ale to dlatego, że w poniedziałki i tak tylko 3godz pracowałam zawsze A później to juz normalnie pracowałam, tzn oczywiście nie przemęczałam się, nic nie dźwigałam itp... Współżyć dopiero zaczeliśmy po pierwszym USG w 7tc jak lekarz zezwolił Zresztą w klinice po transferze na pewno Ci dokładnie powiedzą co wolno, a czego lepiej unikać Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 16.04.10, 09:14 Dzięki uspakajam się troszkę, bo trochę podminowana jestem tym czekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowianka21 Re: po transferze 16.04.10, 09:25 hej hej! chyba spokój to klucz do happy end'u po transferze. Także spokojnie poczekaj, zajmij się czymś żeby nie myśleć za dużo Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: po transferze 16.04.10, 09:48 Ja byłam na zwolnieniu po transterze lekarz twierdzi,że lepiej odpoczywać w domu,leżałam kilka dni wskazówka dla Ciebie po transferze przez ok 2 dni leż z lekko uniesionymi nogamiwystarczy na dwóch poduszkach na wysokości kolan,żeby było Ci wygodnie,sex na początku napewno nie wskazany my z męzem nie zastosowaliśmy się,ale grunt,że się udało aktualnie jestem w 23tc... Także życzę powodzenia,i dużo siły... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 16.04.10, 20:04 Dzięki za wsparcie na forum jestem od niedawna i muszę przyznać że z wami weselej Odpowiedz Link Zgłoś
aallaa43 Re: po transferze 21.04.10, 14:31 Hej dziewczyny, cieszę się waszym szczęściem, i życze, aby wszystkim się udało doczekać dzidziusia ( albo dwóch). Ja jestem po pierwszym transferze i niestety zarodki sie niezaadoptowały i nikt nie potrafi mi powiedzieć dlaczego. Tak więc za jakić czas próbuje ponownie, trzymam za was kciuki. A co do wskazań po transferze to normalny, choć oszczędny tryb życia, normalnie do pracy a co do sexu to 14 ddni postu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bonda2 Re: po transferze 16.04.10, 17:32 Ja po transferze nie poszłam do pracy, wziełam 2 tyg urlopu żeby odpoczywać, może nie leżeć non stop ale przynajmniej się nie przemęczać i nie denerwować, seks nie wskazany. Ja jestem w tej chwili w 14 dpt i wygląda na to że się udało. Trzymam kciuki za Ciebie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krolowasniezka Re: po transferze 16.04.10, 18:31 ja nie dostalam zwolnienia nawet na dzien punkcji mimo ze maz o to pytal... ale z tego forum wiem ze sporo dziewczyn dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: po transferze 16.04.10, 21:14 krolowasniezka napisała: > ja nie dostalam zwolnienia nawet na dzien punkcji mimo ze maz o to pytal... ale > z tego forum wiem ze sporo dziewczyn dostaje to juz przegiecie, mialas znieczulenie ogolne? ja po tym tak mocno spalam, ze maz z pracy na skrzydlach wracal bo nie slyszalam ZADNEGO telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 17.04.10, 08:28 ja po punkcji też spałam że możnaby było mnie z łóżkiem wynieść Odpowiedz Link Zgłoś
krolowasniezka Re: po transferze 17.04.10, 14:53 nie spalam mocno ale znieczulenie dostalam i dojezam 100km wiec jak same rozumiecie nie bylam zdolna do pracy... maz tez bo to wszystko trwalo razem z dojazdem 7 godz a zadnemu z nas nie nalezalo zwolnienie... to smutne ale jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 17.04.10, 18:11 hej kobitki ja już po transferze 1 zarodeczka. Testuję 27 trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
viki_75 Re: po transferze 20.04.10, 18:11 Czesc Dziewczyny, ja podobnie jak katarzyna50-0 bede testowac 27.04. to bezie moj 12dpt. Nie bede robic nic wczesniej, choc testy z moczu leża w szafce ale nie ruszę ich... Mialam podane 2 zarodki (IMSI) a obecnie jak sie czujecie? jak mam troche wiekszy brzuch i piersi, chodzę czesto siku i mam duzy apetyt, naprawde wciąż mysle o jedzeniu (moze przez to ze jestem w domu na L4). Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 20.04.10, 19:27 Hej u mnie jest tak samo piersi obrzmiałe, siku to zawsze wtedy gdy nie ma gdzie a jadłabym non stop i to nie zależ od l4 , ponieważ ja pracuję. Trzymam kciuki za nas obie odezwij się po testowaniu . Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agazlublina Re: po transferze 21.04.10, 16:24 wiem co czujecie bo przechodziłam przez to 4 razy a najgorsze i najdłuższe są te dni do testu , czytałam że współżycie zaraz po transferze jest wskazane (zaryzykowałam i właśnie wtedy nam się udało , ale to tylko moja sugestia ) , natomiast już po teście radziłam bym wstrzymać się , gdyż skurcze macicy podczas orgazmu mogą spowodować poronienie , tak długo czekałam na ciążę że przez cały jej czas trwania " pościliśmy " Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 27.04.10, 13:37 Hej Viki jak tam u ciebie bo ja niestety wynik negatywny? Mam nadzieję że tobie lepiej poszło Odpowiedz Link Zgłoś
viki_75 Re: po transferze 28.04.10, 16:55 Hej katarzyna50-0 - niestety nie poszlo mi lepiej, trochę sobie pobeczalam i stwierdziłam że musze wziąc sie w garść. Za miesiąc mam wizytę, mam zamrozone dwie komórki i jesli bede mogała to podejde do transferu. A teraz czekamy na @. Jak dlugo się czeka na @ ? bo narazie nawet nie mam plamienia... Zwykle mam trudne dni kiedy zbliża się i jest @ (przy endometriozie tak juz jest). Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 28.04.10, 19:04 Ja mam wizytę już 5 maja, a @ dostałam zaroaz po odstawieniu urogestanu , dokładnie dziś. Powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
viki_75 Re: po transferze 29.04.10, 13:51 Ja dzis dostalam @ czyli dwa dni po odstawieniu leków. ja mam wizyte 28.05. - pewnie dr chcial aby w miesiac doszla do siebie...(moze nawet chodziło mu bardziej o moja psychikę). napisz poxniej co tam po wizycie... Ty nie leczysz się w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 29.04.10, 23:43 Ja mieszkam w Belgiii . Napewno się odezwę . U mnie lekarka kazała mi się umówić jak zaczynałam stymulację , tak na wrazie gdyby się nie udało, ponieważ ma strasznie odległe terminy. Trzymaj się Viki damy radę i piękne bobaski będziemy miały . A ty gdzie się leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
viki_75 Re: po transferze 03.05.10, 12:03 Ja lecze się w Provicie w Katowicach. Cięzko mi z tym wszystkim, juz staram się o dziecko 5 lat, w Provicie jestem od prawie 1,5 roku. Koleżanka, ktora poszła z mną do ginekologa bo uważałysmy ze chyba cos jest nie tak ze nie zachodzimy w ciązę to ma juz córcie, która w lutym skończyła 4 lata. Do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po transferze 26.05.10, 19:00 Kobietki kochane nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca dziś o 3,30 popołudniu..... Dwie grube czerwone krechy. nie mogę doczekąć się do piątku na bete Odpowiedz Link Zgłoś