Gość: Iwona IP: *.wsp.krakow.pl 02.03.04, 14:37 W 8 dc:1,4 a w 38 dc :20,19 .Dziewczyny co to znaczy ,czy z tego powodu nie mogę zajść w ciąże. Dodatkowo mam niskie LH i FSH. Pomóżcie !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misae Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH 02.03.04, 15:00 a to ciekawe!!!! TSH nie powinno sie zmieniac w ciaglu cyklu, bardzo dziwne. Moze to byl blad w laboratorium. Choc musze sie przyznac, ze sama mialam w 14dc 10 a nastepne badanie (nie pamietam dc) bylo 3,4 - nie zwrocilam na to uwagi a zadnych lekow tarczycowych nie bralam. Musze sie temu przyjrzec, tylko troche czasu juz uplynelo nie wiem czy to wylapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH IP: 62.233.204.* 02.03.04, 15:20 Witam...a ty nie jestes w ciązy ...bo ten skok by to tłumaczył.Jeżeli nie to moze oznaczac że masz niedoczynnosc tarczycy . normy sa do 4,64 a powyzej to źle . jezeli jestes w ciazy to koniecznie do lekarza endokrynologa on zwiekszy dawke leków aby uregulowac hormony bo potrzebne sa dla was dwoje i dziecko bedzie sie dobrze rozwijac . pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH IP: *.wsp.krakow.pl 02.03.04, 15:32 Dziękuje Martuszka za słowa pocieszenia ale niestet nie jestem w ciąży .Byłam już u tylu lekarzy w Krakowie i tylko dwóch zwróciło na to uwagę .Obecnie zarzywam "JODID " , czekam na && i będę miała robione badania w klinice . Pozdrawiam )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruszka Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH IP: 62.233.204.* 02.03.04, 15:48 Ja brałam Letrox i bardzo ładnie w ciągu 3 tyg. z 11,24 spadło mi do 2,93.Tylko nie zaniedbuj tego bo to zagrożenie dla Dzidzi...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH 02.03.04, 17:44 Nie podobają mi się te skoki, koniecznie trzeba zrobić przeciwciała żeby wykluczyć chorobę Hashimoto wtedy właśnie tarczyca czasami tak wariuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH IP: *.wsp.krakow.pl 03.03.04, 08:22 Dzięki Ewa.analityk1 .Trochę mnie przestraszyłaś.Czy mogłabyś mi coś napisać o tej chorobie .Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH 03.03.04, 10:54 Moj skok TSH byl niewielki z 10 do 3.4, przeciwciala w normie. Czy wiesz moze cos na temat niedoczynnosci tarczycy wywolanej hyperandrogenizacja? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH 03.03.04, 11:20 Proszę www.resmedica.pl/zdart11002.html ale przeciwciała zrób koniecznie chyba, że to błąd w laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: CO ZNACZĄ WYNIKI TSH IP: *.wsp.krakow.pl 03.03.04, 12:09 Dziękuje . Jak będę miała wyniki aktualne to się odezwie i wtedy zobaczymy co ze mną jest .POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś