Dodaj do ulubionych

32 DC i ciągle brak okresu ;/

27.05.10, 21:43
Zastanawiam się co się ze mną dzieje. Mam dzisiaj 32 dzień cyklu i nadal nie
mam @. Do tej pory miałam co 26-31 dni a tu ciągle cisza. Troszkę tylko mnie
krzyż boli a poza tym żadnych objawów zbliżającej się "ciotki". Poprzedni cykl
też miałam dziwny, bo trwał tylko 17 dni. W 17 DC dostałam normalną @ i od
tamtej pory minęło już 32 dni. Ciążę raczej wykluczam, bo nie brałam clo ani
nic innego na stymulację, bo czekam na czerwcową laparoskopię. Poza tym miałam
stan zapalny pochwy i sex nie sprawiał mi zbytniej przyjemności, w związku z
czym zbliżenia z mężem mogłabym policzyć na palcach jednej ręki.
Jak myślicie, czy sten tan zapalny pochwy mógł spowodować przesunięcie się @ ?

Ps. znając życie w kilka godzin po napisaniu tego postu @ przyjdzie big_grin
Obserwuj wątek
    • effie1980 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 27.05.10, 22:33
      Zrob test nigdy nic nie wiadomo smile

Ja mialam podobna sytuacje, jeden krotki cykl, krotszy prawie o
      tydzien, w nastepnym nie dostalam okresu. Przyczyna byla torbiel,
      ktore zrobila sie wlasnie w tym krotkim cyklu z clo. Jak test bedzie
      negatywny poczekaj jeszcze ze 2 dni i zrob usg.
      • darunia69 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 27.05.10, 22:39
        Chantal czasem wystarczy RAZ sie bzyknac wink
        Zrob test, prosze cie bo...kto wie? Ale by bylo super big_grin
        Moja kolezanka leczyla sie 7 lat i nic. Jak odstawila leki bo czekala na in
        vitro to od razu aszla w ciaze na naturalnym cyklu, takze leki czasem nie sa
        potrzebne!
        • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 27.05.10, 23:03
          Tylko, że boję się zrobić test, bo nie chcę przeżyć rozczarowania. Znając siebie
          będę odkładać ten moment (zrobienia testu) do granic możliwości. Sądzę, że jak
          kiedyś zajdę w ciążę to zdążę urodzić a testu nie zrobię smile
          • darunia69 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 09:34
            Chantal prosze cie!!! Przeciez lepiej wiedziec wczesniej, nawet chocby w razie
            czego isc do gina i dostac leki. Poza tym nie ma sie czego bac. Jesli to ciaza
            to super a jesli nie to nic sie nie zmieni, prawda? Sprobuj podejsc do tego jak
            do czegos naturalnego. Zrob ten test, prosze cie!
            Dzis 33dc??????????? WOW wink
            • annajustyna Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 09:39
              Ja mam dzis tez 32 DC, seks byl tez tylko trzy razy (to cykl po laparo, wiec
              bylam zbyt obolala, poza tym przez tydzien po laparo mielismy zabronione)...Raz
              na jakis czas tylko kluje mnie naprzemiennie w jajnikach albo boli jakby w
              macicy (tzn. tuz nad lonem, ale to byc moze jeszcze bol po igle Veresa?!) Ech,
              pewnie normalne zawirowania, a czlowiek "podjarany". W kazdym razie test zrobie
              (jesli doczekam) najwczesniej w Dzien Dziecka (to bylby 36 DC).
              • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 11:06
                Ja dziś 33 DC. Też czuję czasami kłucie w jajnikach naprzemienne, ale nie jest
                to uporczywe, Czasem nawet nie zwracam na to uwagi. A wyobraźnia pracujeindifferent
                Dzisiaj kupię chyba test ciążowy. Ale kiedy go zrobię to inna sprawa wink Chociaż
                znając siebie jak dzisiaj go kupię to dzisiaj jeszcze wykonam indifferent
              • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 11:07
                annajustyna zapomniałam zapytać - to kłucie w jajnikach masz cały czas
                czy tylko czasami? Bo ja czasami. Tzn. kilka razy w ciągu dnia.
                • annajustyna Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 11:22
                  Ja gdzies tak z dwa razy na godzine. Poza tym raz na jakis czas klucie w prawej
                  piersi, poza tym piersi ani nie nabrzmiale, ani nie bolace.
                  • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 13:20
                    Mnie z piersiami nic się nie dzieje. Skoku tempki też nie mam i nie miałam w tym
                    ani żadnym innym cyklu.
                    • annajustyna Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 17:51
                      Echm czuje, ze jednak @ idzie...
                      • darunia69 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 21:44
                        Chantal czy kupilas ten test?
                        Trzymam za was kciuki dziewczyny smile
                        • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 28.05.10, 22:08
                          Tak, kupiłam, co więcej - zrobilam go - wynik negatywny uncertain Rano
                          powtórzę ale to juz tylko "pro forma".
                          • darunia69 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 00:48
                            Kochana przynajmniej wiesz na czym stoisz chociaz czekam jeszcze na wynik
                            poranny wink W kazdym razie trzymam nadal kciuki.
                            • annajustyna Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 09:54
                              Ja tez trzymam!
                              • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 10:24
                                Nie robiłam porannego smile stwierdziłam, że nie ma sensu, a ten test
                                który mam w domu zostawię sobie na eksperymentowanie
                                polaparoskopowesmile
                                • annajustyna Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 10:29
                                  Ale okresu wciaz nie masz? To moze jednak...
                                  • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 14:09
                                    Tak, @ nadal nie przyszła. Wątpię jednak w to, że to ciąża, bo przez
                                    moj stan zapalny ilość bzykania mogłabym zliczyć na palcach jednej
                                    ręki. To już prędzej torbiel. Dzwoniłam wczoraj do lekarki i
                                    powiedziała, że jak do poniedziałku nie dostanę cioty, to mam do
                                    niej przyjechać. Bylebym tylko na 28 czerwca nie dostala okresu bo
                                    się wkurzę ;/
                                    • annajustyna Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 16:26
                                      Laparo powinno sie z definicji robic po terminie miesiaczki. Np. w Niemczech
                                      nikt nie robi u kobiet starajacych sie przed terminem miesiaczki, bo gdyby
                                      jednak byla wczesna ciaza, to laparo = aborcja. Czy nie mozna tego terminu jakos
                                      ewentualnie przesunac? Wiem, ze latwo mi sie madrzyc, bo ja musialam czekac na
                                      zabieg mniej niz tydzien...A to ze malo bzykania to nic nie znaczy - w koncu
                                      wystarczy raz, a dobrze.
                                      • chantal10 Re: 32 DC i ciągle brak okresu ;/ 29.05.10, 19:24
                                        Przed zabiegiem bedę miala robioną ostateczną weryfikację, czyli
                                        konkretne badania - usg, testy ciążowe itp.
    • annajustyna Chantal, i co? 30.05.10, 10:12
      Przyszla @? U mnie nic, nawet wszelkie lekkie objawy zblizajacej sie @
      ustapily...Dzis moj 34 dc.
      • darunia69 Re: Chantal, i co? 30.05.10, 11:00
        Dziewczyny zrobcie test! Ja tu wciaz trzymam kciuki, miejcie litosc sad
        • annajustyna Re: Chantal, i co? 30.05.10, 11:05
          Dodam, ze to moj cykl z laparo, ale wedlug mojego gina ten cykl tez mogl byc
          owulacyjny i kazal wspolzyc (laparo 10 dc, wizyta kontrolna 18 dc, 21 dc
          rozciagliwy sluz, wspolzycie 19 dc, 21 dc i 23 dc). Odczekam z testem do 1
          czerwca (36 dc), bo zdarzyl mi sie w marcu juz cykl 34-dniowy (tylko ze wtedy
          czulam sie w tym czasie juz ewidentnie miesiaczkowo). Aha, moja tarczyca znow
          lekko nie domaga, moze to jest przyczyna?
          • shameeka Re: Chantal, i co? 30.05.10, 13:09
            podczytuje, i trzymam bardzo bardzo mocno kciuki!!
            • chantal10 Re: Chantal, i co? 30.05.10, 21:57
              Ja zrobię rano test. Z moim K. stwierdziliśmy, że taki z porannego
              moczu będzie o wiele bardziej wiarygodny niż zrobiony w ciągu dnia
              pomimo, że był robiony po terminie @, której nadal nie mam.
              Annajustyna - trzymam kciuki, bardzo duże masz szanse smile
              • annajustyna Re: Chantal, i co? 30.05.10, 22:12
                To rob jutro test i dawaj szybciutko znac! Ja testuje (bez przekonania) we
                wtorek (Dzien Dziecka nomen omen). Najchetniej odczekalabym jeszcze, chocby i z
                tydzien, ale jakby co, to musze dac znac natychmiast mojej endykrynolog.
                • chantal10 Re: Chantal, i co? 31.05.10, 07:50
                  Powtórzyłam dzisiaj rano test i wynik taki sam jak za pierwszym razem - negatywny;/
                  • annajustyna Re: Chantal, i co? 31.05.10, 08:41
                    Szkoda. Ja pewnie tez bede tak miec jutro (jak sie w ogole odwaze zrobic test,
                    to taki horror ta jedna kreska...).
                    • darunia69 Re: Chantal, i co? 31.05.10, 09:23
                      Chantal przykro mi mialam nadzieje, ze jednak sie udalo. Ale przynajmniej wiesz
                      na czym stoisz.
                      Annajustyna ja wiem, ze jedna kreska to rozczarowanie (aż za dobrze wiem) ale to
                      tylko chwila. Zycie toczy sie dalej i trzeba dalej zyc i walczyc. Ja zawsze
                      biore gleboki oddech, czasem poplacze i coz...biore sie za kolejny cykl. Glowka
                      do gory. A poza tym kto powiedzial, ze sie nie udalo?
                      • annajustyna Re: Chantal, i co? 31.05.10, 10:03
                        Dwa lata temu mialam cykl 40-dniowy, bezowulacyjny. Moze tym razem tez tak jest?
                        Tym bardziej, ze miala laparo razem z histeroskopia, czyli chyba przesuniecie
                        mozliwe? To moze do 40. dnia odczekam, tylko jakby co, to z kontrola tarczycy
                        nie pwinnam zwlekac uncertain.
                      • chantal10 Re: Chantal, i co? 31.05.10, 11:38
                        Powiem Wam, że nie jestem jakoś bardzo rozczarowana. Spodziewałam się takiego
                        wyniku.
    • chantal10 Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 07:47
      Testowałaś? W końcu dziś Dzień Dziecka smileTrzymam kciuki!!!
      • darunia69 Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 09:18
        No ja tez trzymam i czekam na wiesci big_grin
        • shameeka Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 09:46
          ja tez czekam i trzymam kciuki !!
        • annajustyna Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 09:47
          Zrobilam test o 2:00 w nocy. Negatywny. Po okresie ani widu, ani slychu, a dzis
          36 dc. Test byl z tych supernowoczesnych z wyswietlaczem, wiec nie wiem, czy w
          ogole reaguje na ewentualnie nizezse stezenie ("cien drugiej kreski"). Wnerwiona
          jestem na wlasny organizm - skoro sie nie udalo, to po cholere udaje, ze
          zapomnial o cyklu?! Dzieki wielki, dziewczyny, za kibicowanie, ale niestety
          widac nie jest dane mi byc matka...
          • chantal10 Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 13:14
            Powtórz test rano po przebudzeniu, będzie bardziej wiarygodny. Poza tym każdej z
            nas jest dane być matką, tylko jednym wcześniej a innym później smile
            • annajustyna Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 13:27
              Naprawde jest roznica, czy zrobie test w nocy (przed pojsciem spac niczego nie
              pilam), czy nad samym ranem?!
              • jeza_bell Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 14:21
                Oczywiście, że jest niesamowita różnica. Stężenie hcg jest największe rano, po całonocnym odpoczynku organizmu i nocnym nie sikaniu smile
                • chantal10 Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 14:40
                  Amen smile
                  • annajustyna Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 15:23
                    Te testy to taka skomplikowana sparwa, ze chjyba osobna specjalizacje w
                    medycynie powinni z nich zrobic wink. Dzieki, dziewczyny, zrobie jutro rano
                    kolejny (chyba ze w miedzyczasie jednak @ przyjdzie albo bede miala jednoznaczne
                    symptomy).
                    • darunia69 Re: Annajustyna, jak tam? 01.06.10, 19:23
                      Ale czy ja dobrze doczytalam??? Byl jakis cien drugiej kreski? Co ty masz za
                      testy? A nie mozesz zrobic normalny?
                      • annajustyna Re: Annajustyna, jak tam? 02.06.10, 09:24
                        Zrobilam dzis normalny i ani cienia cienia cienia...Ale czuje, ze chyba jednak
                        na okres sie szykuje (dzis 37 dc).
                        • chantal10 Re: Annajustyna, jak tam? 02.06.10, 09:33
                          Szkoda sad a już myślałam, że Ci się uda tym bardziej, że pisałaś że to był Twój
                          cykl z laparo. Ale może właśnie ten zabieg przesunął Ci @ ?
                          • darunia69 Re: Annajustyna, jak tam? 02.06.10, 09:48
                            sad Kochana jestem pewna, ze niedlugo bede tutaj czyatala o twoich II kreskach na
                            tescie, zobaczysz kiss
                            • annajustyna Re: Annajustyna, jak tam? 02.06.10, 12:57
                              Ja tam juz niczego nie jestem pewna. Poza tym tarczyca znowu mi weszla (mimo
                              brania tabletek) w lekka niedoczynnosc. Ech...Dzieki, kochane, za trzymanie
                              kciukow. Chantalka, a Ty dostalas w meiedzyczasie @? Bo moze jeszcze u Ciebie
                              nic straconego? Pozdrawiam Was goraco.
                              • chantal10 Re: Annajustyna, jak tam? 02.06.10, 13:30
                                Nie, nie dostałam. 8 czerwca idę do pani doktor. Ale myślę, że pomimo brania
                                tabletek hormonalnych znowu mi się okres zablokował w związku z moim PCO sad
                                Ciążę pokazałby już test w 35 DC kiedy normalnie cykle trwały max 31 dni uncertain
                                • annajustyna Re: Annajustyna, jak tam? 02.06.10, 13:54
                                  U mnie maks. 34, a ponad dwa lata temu 40 dni (wiec moze ta dlugosc sie liczy?
                                  ). W miedzyczasie mialam leczona tarczyce (z rewelacyjnym skutkiem, jak widac),
                                  a takze polroczna kuracje clomifenem, a poniej owulacje same z siebie. Ostatnio
                                  laparo.
    • annajustyna Dzis 38 dc i nic... 03.06.10, 11:46
      Tylko janiki mnie od czasu do czasu kluja. Szajba jakas uncertain.
      • annajustyna Re: Dzis 38 dc i nic... 03.06.10, 12:50
        A jednak...Wlasnie nadeszla! Chantalko, co u Ciebie?
        • chantal10 Re: Dzis 38 dc i nic... 03.06.10, 14:30
          Ja też dzisiaj dostałam. Bolał mnie brzuch jak cholera, wzięłam o 4
          w nocy 2 tabletki, później po 12 kolejne dwie i nic nie dały sad
          Dopiero jak zrobiłam ciepłą herbatę i przykładałam kubek do brzucha
          mi przeszło. Zastanawiam się dlaczego taki bolesny ten okres?
          Dlatego, ze się spóźnił prawie 10 dni?
          • annajustyna Re: Dzis 38 dc i nic... 03.06.10, 15:32
            Ja sobie zawsze tak to tlumaczylam, ze widac wiecej sie zebralo/naroslo w
            macicy, to i oczyszczenie brutalniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka