pudelek09 20.07.10, 23:56 W watku o majowym in vitro ktoras napisala,ze jest odczuwalny duzy bol przy transferze.To jak to jest,jak wyglada przebieg tego transfera-u? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 00:50 ból przy transferze? pierwsze słyszę mnie nic nie bolało - to jest mniej więcej podobne do cytologii Odpowiedz Link Zgłoś
forcella Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 07:23 dokładnie. to nic nie boli i rzeczywiscie przypomina badanie cytologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 a nawet jesli, 21.07.10, 08:31 to co? z tego powodu zmienisz decyzje i nie podejdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: a nawet jesli, 21.07.10, 18:45 NIE ZMIENIE Z TEGO POWODU DECYZJI!nieciekawe stwierdzenie!Poprostu wole wiedziec i byc przygotowana psychicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 08:59 ja przy 2 transferach nic nie czułam, na ostatnim lekkie piknięcie cewnikiem jak lekarz wkładał, ale prosze cię... co to za ból. ten zabieg trwa jakieś 5 minut i nie musisz się go bać Odpowiedz Link Zgłoś
agatj Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 09:14 Jestem właśnie po transferze dwóch zarodków i nic a nic mnie nie bolało. Dopiero trzy dni po transferze, zaczęło pobolewać podbrzusze, ale to zupełnie inna bajka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana_pe Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 09:29 Ja miałam ich pięć i za kazdym razem nic nie czułam. Nie rozumiem skąd ból. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafrania04 Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 10:19 Ja jestem po trzech transferach i też nic nie czułam, natomiast gdzieś czytałam, że podobno u kobiet z tyłozgięciem macicy transfer może być bolesny. Czy to prawda? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 10:21 mam tylozgiecie i bolu nie czulam. Odpowiedz Link Zgłoś
viki_75 Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 11:23 Mam równiez tyłozgięcie i nic nie czułam. To mój drugi transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 14:08 Ja też mam tyłozgięcie i mnie bolalo, ale tylko dlatego że podchodziłam do transferu z bólem i gigantycznym wzdęciem postymulacyjnym. Pielęgniarka musiała mi mocno uciskać obolałe podbrzusz, bo lekarz nie mógł się dostać do ujścia szyjki. To było bolesne. Ale do przeżycia. Jeśli nie masz takich sensacji, to nie powinno Cię boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 18:47 Tylozgiecie mam jak cholera!ale wazne zeby sie udalo,chcialam tylko sie dowiedziec,skoro przeczytalam taka informacje.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
krolowasniezka Re: Invitro-transfer-bol?? 21.07.10, 21:14 mnie "boli" czekanie po transferze ale to juz opanowalas... transfer nie boli a tez mialam tylozgiecie Odpowiedz Link Zgłoś
ana_pe Re: Invitro-transfer-bol?? 22.07.10, 10:35 to fakt, czekanie jest bardzo bolesne ... psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś