Dodaj do ulubionych

Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te leki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 10:17
CZy stosowałyście kiedyś i na co mają pomóc. Ja mam brać Progynowa 2x2 od 1
do 7 dc, a od 8-14 Progynova 2x1 + Provera 1x1 Potem czekać do miesiączki i
od pierwszego dnia 1-12dc Estrofem 1 x dz, 5-9 CLO 2 x 1 potem ocena
jajeczkowania i Duphaston 2 x1 . Czy ktoś miał coś podobnego i jakie są tej
miskaturki skutki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gabrielka Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 15:32
      Ja też kiedyś brałam Progynove i Provere i było OK. Wydaje mi się, że lekarz
      podając takie dawki jest pewien, że na pewno zadziałająwink
      Niestety fachowcem od hormonów nie jestem.
      Gabrielka
    • Gość: monika Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.04, 21:32
      ja biore prpgynova od 5 dc do konca, duphaston od 19 dc. dopiero zaczynam, wiec
      nic wiecej nie jestem w stanie napisac.
      • Gość: Malinka Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 10:01
        Monika jak bedziesz wiedziała cos więcej to znaczy po obserwacji swojedo
        organizmu to daj znać bo ja pewnie zaczne to brac od następnego tygodnia.
        • bella76 Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te 22.03.04, 10:32
          Ja dostałam progynovę po transferze po ICSI i biorę ją do tej pory mimo że już
          jestem w ciążysmile - progynova ma podobno działać na endometrium - tzn. je
          pogrubiać. Nie wiem tylko dlaczego niektore dziewczyny biorą ją od 5 dnia
          cyklu?? czy to nie za wcześnie?
          • Gość: Malinka Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 10:50
            Bella76 mi przeisali Estrofem od 1 dc, to podobno jest estradiol, czyli hormon
            potrzebny w pierwszych dniach cyklu. A moje endometrium osiąga wielkość
            ostatnio 12,40 mm czy to jest mało ?
            • bella76 Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te 22.03.04, 11:15
              Malinka, nie znam się na estrofemie. Czytam tylko że dziewczyny dostają
              progynove od 5 czy 8 dnia cyklu i nie wiem czy to nie za wczesnie? ale moze
              nie, az tak sie nie znam.
              Endometrium 12 mm jest bardzo dobre!
        • Gość: Monika_i Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.04, 12:48
          no i jestem już w drugim cyklu brania Progn. (1x1). po tym późnym Duphastonie
          dostałam strasznie bolesnej @ i nie mogłam się ruszyć, ale dr powiedziała że to
          dlatego bo progesteron bardzo szybko spadł pod koniec. ogólnie kiepsko się
          czuję, jestem nerwowa, nic mi sie nie chce i najchętniej bym spała cały dzień,
          ale to podobno też normalne. mąż sie cieszy bo piersi mi urosły smile
          duphaston biore 1x2 tabl. na noc, od 19dc. żeby nie brać go jeżeli wystąpi
          owulacja, jeżeli jest to późno. do tego też bromergon 1/4 tabl. na wyciek z
          piersi.
          jak się coś zmieni to napiszę
          • Gość: Malinka Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 13:21
            Mozesz mi coś bliżej powiedziec o tej Progynowie bo ja ja zaczynam brać jak
            dostanę @ pewnie jutro ? na co wpływa mam brac progynowe i proverę nie wiem co
            to za mix ?
    • Gość: Kaja Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 22.03.04, 11:37
      Ja biorę estrofem forte od 9 do 17 dc., na poprawienie endometrium (prócz tego
      CLO od 5 do 9 dc, no i luteinę od 16 dc.)
      Pozdrawiam

• Gość: monika_i Re: Progynova, Provera, Estrofem czy ktoś zna te IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.04.04, 22:11
        progynowe mam brać na podwyższenie estrogenów, to się też stosuje w hormonalnej
        terapii zastępczej, łagodzi skutki menopauzy. nie umiem ci neistety powiedzieć
        dlaczego bierzesz akurat te leki. najlepiej zapytaj lekarza.
        u mnie to działa, mam nadzieje. pzdr, monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka