Dodaj do ulubionych

duphaston a plamienia

15.08.10, 07:37
Biorę duphaston już drugi cykl - mam brać 3 cykle i przyjść do mojej
ginekolog. W pierwszym cyklu wszystko było ok a teraz od 16 dc czyli
od dnia w którym zaczęłam brać duphaston codziennie mam plamienie,
brzuch mnie boli jak na miesiączkę, jajniki i piersi. Na ulotce
przeczytałam że czasem może wystąpić plamienie i należy skontaktować
się z lekarzem. Tak oczywiście zrobię ale na wizytę muszę poczekać
i zastanawiam się czy nadal brać ten lek czy go odstawić ? Może
któraś z was miała podobny problem ? Proszę o radę ?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: duphaston a plamienia 15.08.10, 11:47
      A badałaś hormony przed branie leku?
      • justyna9926 Re: duphaston a plamienia 15.08.10, 11:52
        Tak miałam badane hormony - mam niski poziom progesteronu.
        Nie występuje u mnie owulacja i mam pco.
        • anetkams Re: duphaston a plamienia 23.08.10, 12:24
          Hej ja również nie mam owulacjisad moja gin zaleciła mi badania cytohormonalne i
          na podstawie tych wyników okazało się , że mam za niski progesteron i brak
          owulacji. ja na jej wywołanie dostałam CLO od 4 do 8 dnia a dopiero od 16 do 25
          duphaston. mam nadzieje że to pomożesmile
    • arpona Re: duphaston a plamienia 23.08.10, 18:56
      U mnie również występowały plamienia pomimo brania duphastonu, tak samo jak ból
      piersi i brzucha - to częste efekty uboczne brania progesteronu sad. Ja brałam
      go zawsze do wystąpienia miesiączki (czyli do ok. 28 dc).
    • kavainca Re: duphaston a plamienia 24.08.10, 20:46
      to ja o luteinie:
      brałam od 16dc (2 dni po iui)
      około 23dc zaczęłaqm plamić, w zasadzie tylko luteina wypływającq ze
      mnie była przez pare dni brazowa.
      Dziś beta - wynik negatywny. Zadzwoniłam do kliniki i mówię o tych
      plamieniach, a embriolog mi na to, że czasami przy dopochwowym
      progesteronie wystarczy poslizgnac się o pół godziny i po zawodach uncertain
      • wiki1976 Re: Kavainca duphaston a plamienia 24.08.10, 21:21
        Kavainca chcesz powiedzieć,że dopochwowy progesteron trzeba brać co do minuty?
        A duphaston bierze sie dopochwowo czy doustnie bo zapomniałam jak kiedyś
        brałam.....?
        • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 24.08.10, 21:29
          no mniej więcej to usłyszałam od mgr M uncertain
          oczywiście było to poprzedzone "czasami" i "u niektórych
          pacjentek" uncertain
          To jakiś hard-core dla mnie uncertain
          Dupha nie brałam, więc nie odpowiem, ale może trzeba jakieś
          zastrzsyki brać (słyszał ktos o takich???) ??? Albo poprostu mieć
          więcej i zdrowia i szczęścia uncertain
          • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 25.08.10, 10:16
            zgłupieć można !!! www.nasz-
            bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=21&t=73148
            • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 25.08.10, 10:17
              linka raz jeszcze:
              www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=21&t=73148
              • romashka Re: Kavainca duphaston a plamienia 25.08.10, 14:22
                Wiki
                Jest luteina podjęzykowa i jest luteina dopochwowa, zależy jaką dostaniesz od
                lekarza.
                • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 06:50
                  byłam wczoraj na usg, żeby sprawdzić czy pęcherzyki popękały. To nie
                  była wiztyta w klinice tylko u normalnego gina. Pęcherzyki popękały,
                  a endometrium tak wypasione, że powiedział, ze nie ma bata żebym z
                  nieboboru plamiła. Dziś 30dc, nie dostałam miesiączki, choc lutki
                  nie biore prawie dwie doby. Z czego plamienia - nikt nie wie uncertain
                  • kaczucha31 Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 08:22
                    Mogły to być implantacyjne, tylko z jakiegoś powodu dalej się nie udało. A okres
                    często przychodzi po progesteronie z 3 lub 5 dniowym opóźnieniem... słyszałam,
                    że i do tygodnia się zdarza.
                    • asiek334 Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 09:26
                      Witam
                      Ja nie wiem jak to jest z tą lutka ale kiedy ja odstawiłam w sobote
                      to w niedziele wieczorem zaczełam plamic a poniedziałek to już max.
                      Plamienia o ktorych piszenie mnie osobiscie sie nie zdarzały, a
                      brałam tez dupka wiec tez nie moge powiedzec. A po luteinie
                      dopochwowej dostałam e terminie. Więc ten lek wydaje mi sie działą
                      na nas indywidualnie
                  • romashka Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 09:43
                    Kavainca,
                    po luteinie raz mi się zdarzyło tydzień czekać na @, gin mówił, że nawet do 10
                    dni się zdarza. Plamienia dziwne, nie pomogę uncertain
                    • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 10:00
                      wiecie co, jak do jutra nic się nie podzie to powtórzę betę tak jak
                      sugerował lekarz. Może się łapie ostartniej deski, ale gin
                      powiedział, że ta beta za niska (0,86) nawet na próbę impalntacji,
                      więc może komus się coś porąbało - nie wierzę w to, test w luxmedzie
                      mam gratis, więc z robię przy okazji hormonów tarczycy.
                      • kaczucha31 Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 20:27
                        Kavainca, daj znnać, jaki wynik, ale byłaby niespodzianka! smile Czego z serca życzę.
                        • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 26.08.10, 21:36
                          byłaby, ale nie bedzie
                          @ przyszła, o dziwo przyjęłam to na luziku
                          • wiki1976 Re: Kavainca duphaston a plamienia 27.08.10, 12:30
                            Kavaincato co będziesz robić drugie podejście?i kiedy?
                            Ja czekam, narazie biorę duphaston na wywołanie @ i metformax a potem Merional i
                            Femara ale zobaczę kiedy przyjdzie @ i jak to wypadnie bo wiem,że Doktora nie ma
                            między 13-17 września.
                          • kaczucha31 Re: Kavainca duphaston a plamienia 27.08.10, 12:32
                            Nie ma to jak luzik w takich momentach. Powodzenia przy kolejnej próbie!
                            • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 29.08.10, 12:43
                              Dziewczyny,
                              luzik był bo już odryczałam swoje i tylko przez moment poczas usg
                              uwierzyłam, że może byc inaczej. Ale to była chwila.
                              Mieliśmy podejśc teraz we wreześniu, ale ponieważ jestesmy w trakcie
                              przeprowadzki Nowy Sącz - Łódź, nie załapaliśmy sie do gina, żeby
                              ustalic kolejną stymulację. Inna sparwa, że chyba nie specjalnnie
                              miałam ochotę, żeby próbowac dwa cykle pod rząd, choc myslałam, ze
                              bedzie inaczej. No ale co ja mogłam o tym wiedzieć... ;/
                              • romashka Re: Kavainca duphaston a plamienia 30.08.10, 15:59
                                Kavainca, uszy do góry, są wzloty i upadki. Odpocznij, ale nie poddawaj się smile
                                Trzymam kciuki smile
                                • kavainca Re: Kavainca duphaston a plamienia 30.08.10, 17:56
                                  w pażdzierniku zawalczymy znów smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka