Dodaj do ulubionych

zachowanie po iui

06.09.10, 08:45
witam serdecznie .
wiem , ze moje pytanie może wydawac sie śmieszne ale dla mnie jest to ważne bo
jestem przed pierwszą inseminacją za kilka dni, jestem strasznie zestresowana
tymbardziej że moj lekarz jest bardzo "szybki" i nie chiałabym go zadręczać
tego typu pytaniami..
a mianowicie chodzi o to jak sie powinnam zachowywac od razu po inseminacji?
czy powinnam poleżeć jeśli tak to ile? czy na drugi dzień mam tez leżeć,
oszczędzac się czy to nie ma żadnego wpływu i moge spokojnie iść do pracy?i
czy macie może jakieś cenne informacje i wskazówki dla mnie?
bardzo proszę o odpowiedzi dziękuje
Obserwuj wątek
    • lili2010 Re: zachowanie po iui 06.09.10, 10:01
      Witam Twoje pytanie wcale nie jest śmieszne, sama sobie je po pierwszej IUI zadawałam i w sumie zadaję sobie nadal co mogłabym zrobić, żeby jakoś zwiększyć szansę na powodzenie, z tego co mi wiadomo to się można zachowywać normalnie, nie brać gorących kąpieli i specjalnie się nie przeciążać. Ja obecnie jestep po 2 IUI (7 dni) i w związku z tym, że mam złamaną nogę jestem zmuszona do leżenia i odpoczywania, ale czy to coś pomoże?? czas pokaże.
    • nie_diabelek Re: zachowanie po iui 06.09.10, 10:56
      Witaj 2_zdunkaonly,
      Poczytaj sobie ten wątek, tam też wymieniałyśmy się opiniami o tym co po IUI.
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,113401866,113401866,po_IUI_.html
      Mi mój lekarz powiedział, żebym nie zażywała gorących kąpieli a po za tym miałam żyć "normalnie".
      Chociaż o ile fizycznie po IUI jest się w stanie żyć normalnie, to psychicznie trochę ciężko - bo myśli krążą tylko wokół jednego tematu.

Ja też za ok 3 miesiące będę niestety ponownie miała IUI.

Pozdrawiam i trzymam za was kciuki smile
    • kavainca Re: zachowanie po iui 07.09.10, 19:59
      W mojej klinice ostatnio leży się 10 min po iui. Poprzednio natychmiast zeszłam z fotela i chyba nie było w tym nic złego, gdyz 9 m póżniej urodziłam córkę.
      Po iui nie ma żadnych przeciwskazań, możesz biegać po bierzni ( ja tak robiłam do 7miersiąca ciąży), możesz pływać. Jedyne co niezalecane to gorące kąpiele.
      • kavainca Re: zachowanie po iui 07.09.10, 20:04

z salvemedica:
        > Po iui nie ma żadnych przeciwskazań, możesz biegać po bierzni ( ja tak robiłam
        > do 7miersiąca ciąży),
        zapomniałam dodać, że możesz to robić o ile oczywiście robiłaś to do tej pory smile

a tu info skopiowane ze strony mojej kliniki:

Po wykonanej inseminacji do terminu miesiączki nie należy brać gorących kąpieli, intensywnie opalać się, uprawiać ekstremalnych sportów i wysiłków. Nie wolno wykonywać badań RTG. W przypadku konieczności wykonania takiego badania należy poinformować personel pracowni RTG o możliwości ciąży i zastosować fartuch ochronny na brzuch.
        Nie ma przeciwwskazań do współżycia płciowego
        • 2_zdunkaonly Re: zachowanie po iui 07.09.10, 20:14
          dziekuje dziewczyny, rozjaśniłyście mi temat....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka