Dodaj do ulubionych

hiperandrogenizm + tableki anty

18.10.10, 10:59
mam pytanko stwierdzono u mnie hiperandrogenizm. Mam stosować pigułki dwufazowe. Niestety poza dianą 35 nie mogę znaleść innych nazw w necie. Diany bym nie chciała brać ze względu na złe doświadczenia (wzrost wagi, złe samopoczucie itp.). Pomożecie? chciałabym iść do lekarza "douczona" żeby nie dać sobie wcisnąć jakiegoś badziewia. Dzięki
Obserwuj wątek
    • romashka Re: hiperandrogenizm + tableki anty 19.10.10, 11:06
      Syndi-35, OC-35 - zamienniki Diany.
      Jasmin, Jasminelle - podobno trochę słabsze niż Diana.
      Natomiast nie wiem, czy dzięki którymkolwiek z tych tabletek unikniesz skutków ubocznych jak przy Dianie...
      • madziulaz Re: hiperandrogenizm + tableki anty 19.10.10, 21:38
        ja tez źle toleruje Diane i dostalam YAsmin, bylo lepiej, ale nie do calkiem i dlatego nie jem ich caly cykl a tylko 5 dni w cyklu, i dla mnie wystarcza-cykle sie reguluja, mam owu, zachodze w ciąże, a skutki uboczne zniwelowane do minimum
        pozdr.
        • justam1980 ???????? 20.10.10, 10:15
          dzięki za info. ale ja to jestem chyba jakaś niedzisiejsza bo nie wiedziałam, że można brać tabletki tylko 5 dni w cylku. Jak dokładnie od 1-5 dnia? czy inaczej. Sposób mi sie podoba bo boję się tych tabletek a raczej skutków ubocznych
          • madziulaz Re: ???????? 20.10.10, 11:09
            Ja lecze sie od lat, jeszcze jako dziecko wyladowalam u ginekologa dzieciecego z problemami niereguralnych cykli, przeszlam wiele "szkol" leczenia.
            Ta kuracja ustalona wg mojej pani dr dziala, ja bralam 17,19,21,23,25, albo 23-27, zawsze mialam dlugie cykle i owu byla ok.18-20 dnia cyklu jesli wogóle byla.
            A testosteron zawsze mialam za wysoki, obecnie wyniki z 14 wrzesnia-1,3 przy normie do 1,1
            I jeszcze Ci powiem, ze nie biore tak w kazdym cyklu, jesli czuje ze owu byla i ze mam szanse na naturalny cykl to nie biore...na to tez mam oczywiscie zgode lekarza.
            pozdr.
            Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka