ani-so 16.11.10, 08:10 Mam prośbę do Pań po udanej inseminacji. Napiszcie czy urodził się (ewentualnie mieszka w brzuszku) chłopiec czy dziewczynka. Bardzo jestem ciekawa wyników. Ja mam chłopca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirysekpstry Re: Inseminacja a płeć dziecka 16.11.10, 20:29 hej. oczywiście - żeby była jasność - to czy dziecko było poczęte metodą inseminacji czy naturalną nie ma wpływu na jego płeć - tak samo jak przy ciąży naturalnej. choć należy dodać, że na świecie istnieją już pewne metody, które pozwalają mieć 100%-towy wpływ na płeć dziecka (ale to tylko przy ISCI / in vitro) albo zwiększyć szanse na konkretną płeć do 70-80% (przy inseminacji). chociaż nie sądzę aby te metody były już dostępne w Polsce (nigdzie oficjalnie ani nie oficjalnie się o tym nie mówi). Poczytajcie sobie o tym na: badanie-nasienia.pl/pl/ciekawostki/wybor-plci-dziecka/. ale tak w ogóle to co za różnica jaka płeć się urodzi?? - dla osób które muszą się poddawać zabiegom wspomaganego rozrodu płeć dziecka powinna mieć drugorzędowe znaczenie (albo nawet żadne)! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: Inseminacja a płeć dziecka 16.11.10, 21:54 kirysekpstry ale się czepiasz dziewczyna ciekawa płci a ty tu z wykładami wyjeżdżasz przecież dla każdego oczywiste jest aby dziecko było zdrowe płeć jest nie ważna Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: Inseminacja a płeć dziecka 17.11.10, 00:48 Oj, faktycznie się czepiasz... A czy ja gdziekolwiek napisałam, że inseminacja ma wpływ na płeć dziecka? NIE! Albo, że ma znaczenie jakiej płci będzie dziecko? NIE! To proszę mi tu bez takich wykładów... Dobrze wiem na czym inseminacja polega i co jest w życiu ważne. Nie musisz mnie pouczać. Jestem po prostu ciekawa co (a raczej kto) się dziewczynom urodziło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kirysekpstry Re: Inseminacja a płeć dziecka 17.11.10, 20:38 sorry, nie było moją intencją aby Cię urazić, ani aby robić komuś wykład... po prostu zdziwiło mnie to pytanie... a przy okazji akurat byl ten link do artykułu, ktory z pewnym sensie pasował do Twojego pytania. no może mam zbyt "naukowe" podejście Nie gniewajcie sie! i cieszę się za wszystkich którzy mają w drodze lub już na świecie zarówno dziewczynki jak i chłopczyków, oraz za tych którzy będą mieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: Inseminacja a płeć dziecka 18.11.10, 00:38 Spoko, nie gniewam się Na prawdę jestem tylko ciekawa. Nie spodobało mi się to: "ale tak w ogóle to co za różnica jaka płeć się urodzi??......" Przecież wiadomo, że to żadna różnica. Przechodzę przez to drugi raz, a wcześniej miałam kilka lat starań i leczenia, tak więc wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: Inseminacja a płeć dziecka 17.11.10, 00:50 madzia23lubin, a czy my się czasem nie znamy z forum o inseminacji sprzed dwóch lat? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: Inseminacja a płeć dziecka 17.11.10, 09:56 no właśnie tak mi się wydawało jestem po IUI z listopada 2008 i z tego co pamiętam to tylko mi się wtedy udało opowiadaj co u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: Inseminacja a płeć dziecka 18.11.10, 00:51 Ja jestem z sierpnia 2008, ale pamiętam, że podczytywałam Was (listopad) i bardzo Wam kibicowałam. Strasznie pechowy był tamten listopad. No, nie dla Ciebie oczywiście. A u mnie... hmm... w końcu nie płaczę tak często Chyba wcale. Synuś ma już ponad 1,5 roku i zaczyna fajnie mówić. Poza tym wszędzie go pełno Teraz staramy się o drugiego bąbla. Wkrótce okaże się czy się udało. Oby Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: Inseminacja a płeć dziecka 18.11.10, 21:16 Moja skończy zaraz 16 miesięcy. Od razu jak tylko było to możliwe staraliśmy się o drugie niestety nie udało się. Jak mała skończyła roczek dostałam krwotoku, gdyż pękły mi torbiele na jajnikach i skończyło się na szybkiej operacji, co wstrzymało starania. W grudniu minie 4 miesiące od operacji i wybieram się do gina co by zobaczyć czy mogłabym zacząć starania od nowa, czy wszystko się już zagoiło i czy nie ma żadnych przeciwwskazań. Jeżeli się nie uda na kwiecień planuję kolejną IUI jeżeli tylko będzie można Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: Inseminacja a płeć dziecka 18.11.10, 22:52 My też kilka miesięcy staraliśmy się o drugie dziecko, niestety z marnym skutkiem, dlatego też znów podeszłam do inseminacji. Boję się, że tym razem nie będzie tak szybko. Pozostaje mi trzymać kciuki za siebie, jak i za Ciebie Oby nam się udało Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: Inseminacja a płeć dziecka 19.11.10, 10:46 No trzymam ogromne kciuki. Kiedy testujesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: Inseminacja a płeć dziecka 19.11.10, 12:47 Powinnam w środę, ale nie wiem czy nie wstrzymam się do weekendu. Ostatnim razem testowałam dokładnie po 14 dniach i była bardzo blada kreseczka... i w sumie to nie uwierzyłam, że jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: Inseminacja a płeć dziecka 19.11.10, 13:44 U mnie jak widać w podpisie chłopczyk IUI była na pękniętym pęcherzyku. I też już się staramy o rodzeństwo. Na razie na luzie a jak się nie uda do wakacji przyszłego roku do wracamy do kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: nuluska 19.11.10, 22:11 mam małe pytanko widzę że masz styczniowe dziecię powiedz w jakim miesiącu robiłaś IUI Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: nuluska 22.11.10, 16:07 IUI była dokładnie 20.04, a Piotruś się urodził tylko 2 dni przed terminem wg OM. Odpowiedz Link Zgłoś