Dodaj do ulubionych

Beta hcg 3,4

03.12.10, 13:06
Witam.
Dziewczyny jestem w 25 dc a 13 dni po iui. Mój wynik bety jak w tytule. Czy powinnam ja powtórzyc?? Dzwoniłam do lekarza, powiedział ze ten wynik jest negatywny i powinnam odstawic lutkę.
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Beta hcg 3,4 03.12.10, 13:25
      Asiu, powtorz bete 2-3 dni po spodziewanej miesiaczce. A luteina to chyba i tak nie ma tak wielkiego wplywu na zaplodnienie.
    • ania-starajaca Re: Beta hcg 3,4 03.12.10, 14:14
      wynik jak na razie negatywny - trochę się pospieszyłaś ze sprawdzaniem bety. Powtórz ja za 2 dni. A lekarz sugerował odstawienie luteiny dlatego że nie widzi szansy na ciążę i żeby nie przedłużać cyklu. po odstawieniu szybciej dostaniesz okres
      • asiek334 Re: Beta hcg 3,4 03.12.10, 15:38
        Przy pierwszej iui bete robiłam o tym samym czasie i wynik był 0.1. Więc uważam ze chyba cos sie zadziało. Powtórze bete w poniedziałek a lutki nie odstawiam.
        • kaczucha31 Re: Beta hcg 3,4 03.12.10, 15:45
          Asiek, koniecznie powtórz badanie, może implantacja dokonywała się późno i coś zaczyna kiełkować. Ja bym nie odstawiała przez te dwa dni luteiny, nic się nie stanie jak pobierzesz aż do upewnienia się.
          • sofi75 nie ma czegos takiego jak 03.12.10, 16:08
            pozna implementacja
            "może implantacja dokonywała się późno"

Blastocysta ma raptem 36 h na to, aby zagniezdzic sie w endometrium. Jesli to sie nie stanie - endometrium przestaje byc receptywne.
            • asiek334 Re: nie ma czegos takiego jak 03.12.10, 16:19
              czyli?? bo troche nie rozumie.
              • sofi75 ? 03.12.10, 16:46
                'bo troche nie rozumie. '

? kto

• asiek334 Re: ? 03.12.10, 17:41
                  Ciebie.... możesz wyjasnic to co napisałas
                  • asiek334 beta hcg 3,4 03.12.10, 18:14
                    <<<Zarodek zagnieżdża się w wytrawionym zagłębieniu, endometrium je obrasta. Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania. >>>>>

• sofi75 ale kto nie rozumie? 03.12.10, 19:52
                    nie lubie gdy sie do mnie mowi nie po polsku smile
                    • asiek334 Re: ale kto nie rozumie? 03.12.10, 21:02
                      Wiesz co Sofi, a ja uważam że za bardzo strugasz wariata. To ,że masz swoje przeżycia za sobą nie upoważnia Cię do zarozumialstwa. Skoro nie masz ochoty odpisywać na moje posty to tego nie rób, zaoszczędzisz sobie kłopotu. Spytałam jasno, czy możesz "wyjaśnić" to co napisałas. Sama do tego doszłam więc dziękuje Ci bardzo. Pozdrawiam
                      • sofi75 zrodlo? 03.12.10, 21:11
                        Mozesz podac zrodlo powyzszego cytatu?
                        Bo pachnie mi "Pania Domu" albo rownie wiarygodnym wydawnictwem. smile

Zagniezdzenie w dniu 4 jest fizycznie niemozliwe bo zarodek nie osiagnal wtedy nawet stadium blastocysty.

Z kolei w dniu 12 JUZ jest niemozliwe, bo endometrium tak dojrzalego zarodka nie jest w stanie przyjac.
                        Juz w latach 60. dowiedziono ze zagniezdzenie dokonuje sie miedzy 6 a 8 dniem po owulacji i nie ma innej mozliwosci! Stad nie ma czegos takiego, jak pozne zagniezdzenie. Ten proces nie jest zindywidualizowany, tylko sterowany przez genom zarodka.

PS. Przykro ze moja dbalosc o jezyk rodzimy odbierasz jako zarozumialstwo.
                        JA rozumieM
                        a nie JA ROZUMIE
                        A personalne wycieczki na temat przezyc sobie daruj, bo nie wiem o jakie przezycia Ci chodzi.
                        • mikolajek2010 Re: zrodlo? 05.12.10, 13:20
                          Sofi a czy Beta jest wykrywalna we krwi przed implantacją?
                          • sofi75 nie 05.12.10, 16:04
                            bete wytwarza tworzaca sie kosmowka. A ta pojawia sie po implantacji.

Najwczesniejszy mozliwy moment wykrycia bety to 48 h po implantacji, czyli jakis 9-10 dzien po zaplodnieniu.
                            I jeszcze jedno - bete wytwarza kosmowka a nie zarodek, stad czasami przy tzw. pustym jaju wystepuje taki efekt, ze beta rosnie, a ciazy de facto nie ma.
                      • sofi75 Re: ale kto nie rozumie? 03.12.10, 21:13
                        Spytałam jasno, czy możesz "wyjaśnić" to co napisałas.

> no wlasnie nie za bardzo. Napisalas mi dokladnie, ze ktos czegos nie rozumie, ale juz kto - tego nie wiem.
                        ON ROZUMIE
                        ja rozumieM
                        • asiek334 Re: ale kto nie rozumie? 03.12.10, 21:17
                          Tak jak napisałam, nie musisz tu zagladać, a twoje ironiczne teksty nie są mi potrzebne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka