lili2010 02.03.11, 10:44 mam pytanko mój wynik to 2,41 ng/ml przy normie 1,4 -7,6 jest dobrze czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camila111 Re: wynik AMH 02.03.11, 11:07 Witaj, też miałam robione ostatnio te badanie. Ja miałam 6,07 i wg mojego gina jest DOBRZE. Jak pytałam go o normy (bo moje laboratorium nie podało norm)to powiedział że wynik poniżej 1 to tragedia, miedzy 1 a 5 są szanse na ciąże. Ten wynik pokazuje Twoja rezerwę jajnikową, więć jak teraz masz 2,41 to znaczy że jest normalna szansa na ciążę. Nie wiem w jakim jesteś wieku bo to w sumie istone ja ma 30. Ten wynik badania pomoże też lekarzowi ustalic leki do stymulacji. Ogolnie ciężko mi było stwierdzić na podstawie danych w necie i od gina czy mój wynik jest ok czy nie, poniewaz na necie podane normy mówiły że przy tym wyniku mam PCOS i podejrzenie nowotworu!!??a gin mówił że jest ok. Może ktos mądrzejszy coś nam na to poradzi. Najwazniejsze że Twój wynik nie jest poniżej 1. Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
lili2010 Re: wynik AMH 02.03.11, 11:55 podobnie jak Ty mam 30 , również ten wynik nic mi nie mówi dlatego proszę doświadczone forumowiczki o ocenę. Pozdrawiam. strasznie się zielona w tym wszystkim czuję, jak dziecko we mgle ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
camila111 Re: wynik AMH 02.03.11, 14:29 Również mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony cos więcej napisze na temat tego badania Powiedz, czy swojemu lekarzowi pokazywałaś juz ten wynik, co on na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lili2010 Re: wynik AMH 02.03.11, 14:53 właściwie nic oprócz że "w normie" hehe chociaż tyle to ja też widzę, spodziewałam się chociażby po cenie tego badania, że określi mi przynajmniej ile jeszcze mi czasu zostało na starania i jakie są moje szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
camila111 Re: wynik AMH 02.03.11, 15:35 Dokładnie, lekarze mogliby być bardziej rozmowni, w końcu dla nas to takie ważne a dla nich jestesmy po prostu kolejna pacjętką bo juz nie wierze jak sie mówi że lekarze podchodzą indywidualnie do pacjenta. Pewnie sa wyjątki od reguły... Ja za okolo 10 dni jade do kliniki na crio i podpytam profesora o te wyniki bo mój lekarz na miejscu zawsze wszystko widzi w ciemnych barwach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś