Czesc dziewczyny. Po roku staran o dziecko wybralam sie do lekarza. Bdania hormonalne USG monitoring cyklu potwierdzja PCO. Lekarz stwierdzil ze nie ma co tu lekami sterowac bo u mnie pecherzyki sie pojawiaja tylka pekac nie chca lub pekaja gdy juz sa mega przerosniete. Stwierdzil ze zaczniemy od laparoskopii, wtedy te pecherze beda pekaly na czas .. Ewntualnie pozniej pomozemy im zastrzykami. Oprocz naklowania jajnikow chca sprawdzic droznosc jajowodow. Pisze to i jestem przerazona. MASAKRA! Dla mnie to lekki szok. Zawsze miesiaczki mialam regularne. Ani zabardzo obfite ni tez skape. Zdnych palmien miedzymiesiaczkowych, zadnych boli brzucha, nawet przy miesiaczce nie boli zbytnio... nawet nie zwracam na to wiekszej uwagi. Nie pomyslalabym ze moze byc o cos nie tak. Nie mam tez zadnych objawow PCO jak tradzik problem z nadwaga czy nadmierne owlosienie. A tu masz ! Powiedzcie mi dziewczyny jak sie powinnam do zabiegu przygotowac ??? Jak to wyglada. Co powinnam ze sobą zabrac? Ma znaczenie jaka pizame np sie ma?? lepsze spodnie czy koszula a moze to bez znaczenia ?

) Moze glupie pytania ale chcialabym sie przygotowac jak najlepiej zeby pozniej nie czuc sie w zaden sposob skrepowana ....