Dodaj do ulubionych

malutka dzidzie chce:)

07.04.11, 22:22
Witam
juz sama nie wiem co robic, wpadam w panike i obled...a wiec od poczatku!
mam bardzo nieregularne miesiaczki...w roku 2010 nie miesiaczkowalam przez 6 miesiecy, bylam u lekarza i wyszla mi podwyzszona prolaktyna.ale w grudniu dostalam okres i badanie hormonow wykazalo, ze prolaktyna jest w normie. w styczniu i lutym znow dostalam miesiaczke(moze nieregularnie ale byla), w marcu pojechalam do Polski (mieszkam w uk) na urlop i miesiaczki nie bylo wcale. teraz mamy 7 kwietnia i czuje sie, jakby miesiaczka miala przyjsc, ale jeszcze jej nie ma (od lutego). do tego wszystkiego od stycznia, czyli juz 4 miesiac staramy sie o dziecko, gdyz w grudniu lekarz mi powiedzial, ze nie ma przeciwskazan i miesiaczka sie reguluje. teraz 4 miesiac naszych staran mija, a ani ciazy ani miesiaczki nie ma...zrobilam juz chyba ze 1000 testow ciazoowych... popadam w obled, nawet nie dlatego, ze nie ma ciazy, ale ze nie ma miesiaczki, ktorej brak uniemozliwia mi zajscie!!!dodam, ze poczatkiem 2010 roku przestalam brac tabletki antykoncepcyjne i od tamtej pory mam takie przeboje z okresem...juz nie wiem co robic, a ci 'superowi' lekarze angielscy nie widza problemu... nawet jako nastolatka mialam nieregularne i bolace miesiaczki, ale nigdy zaniku na np 6 miesiecy... czy ktos mial podobnie??? nie wiem czego oczekuje- porady czy pocieszenia... tak bardzo chce dzidziesad
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: malutka dzidzie chce:) 08.04.11, 14:53
      No niestety jak nic z tym nie zrobisz to może być ciężko.
      Jeśli masz możliwość, idź do innego lekarza. Powtórz badanie prolaktyny, bo jej nadmiar nie tylko wydłuża cykle, ale też hamuje owulacje.
      Ja też zawsze miałam nieregularne cykle ale moim problemem jest PCO.
      • asiek334 Re: malutka dzidzie chce:) 08.04.11, 15:38
        Napisze tylko tyle - zmieniaj jak najszybciej lekarza bo ten to jakis konował. Jak nie ma przeciwskazan. Kobieto, raz miesiączke masz raz nie, wiec jaka tu regulacja jest?? Żadna
        • ewinka22 Re: malutka dzidzie chce:) 08.04.11, 15:48
          Ja miałam takie cyrki. Cykle długaśne nawet 120dniowe okazywało się, że torbiele na jajnikach, "okresy" wywoływane sztucznie, znów torbiele cykle długie same z siebie (zawsze tak miałam). Prolaktyna podwyższona, brak owulacji, pęcherzyki nie pękały i kom jajowa sie nie uwalniała. Diagnozy różne, leki różne nie udawało się uregulować, ani zaskoczyć z owulacją....lekarze rożni i tak to trwało 3 lata, potem in vitro nie udane, mrozaczków starszy synek a z zupełnego zaskoczenia i ciąża naturalna- drugi synek rosnie pod moim sercemsmile
          Zmień lekarza i coś na pewno trzeba z tym robic samo się nie ureguluje. Powodzeniasmile
          • mamasi Re: malutka dzidzie chce:) 08.04.11, 21:05
            zmień lekarza. Moja kuzynka tak miała - nie miała mięsiączku 3 miesiące - przyczyna to stres, poszła do lekarza dostała leki i po 2 mcach zaczęli starania i udało sie od razusmile ważne abyś coś z tym zrobiła, czasami też jest tak że jak koś bardzo chce to nie może...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka