13.05.04, 13:52
Cześć, może niektóre z Was mnie pamiętają, pisałam o bardzo złych wynikach
mojego meza( 򒮨 000 plemników), byłam wczoraj u mojego gina i przepisał
mezowi Undestor. Na ulotce pisze (w działaniach niepożądanych) że moze
spowodować zmiejszenie ilości plemników i objetość ejakujalu!!!!!! Przecież
gorzej już nie może być! Jak ten lek w koncu działa? Bo przepisuje na
zwiększenie liczby a na ulotce taki numer. Jak coś wiecie o tym leku to
prosze napiszcie. Czy wasi mezowie też go stosowali?
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: UNDESTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:17
      Zadne z badan przeprowadzonych na dużych grupach mężczyzn nie wykazało
      pozytywnego działania leczenia hormonalnego w obnizonej płoodności męskiej.
      Wyjatkiem jest hypogonadyzm hypogonadotropowy (niskie FSHi LH)
      Stosowanie testosteronu może pogorszyć parametry nasienia
      • betka111 Re: UNDESTOR 14.05.04, 12:45
        o Boze!!! A co wy zrobiłybyscie na moim miejscu?????? Może lepiej tego nie
        barać? Leczyć sie witaminami a lekarzowi powiedzieć że mąż jadł to paskudztwo?
        POMÓŻCIE!!!Prosze.
    • Gość: Ala z Łodzi Re: UNDESTOR IP: *.4web.pl 14.05.04, 15:45
      Nie panikujcie. To wszystko zależy od organizmu i odpowiednio dobranych leków.
      Już o tym pisałam - my z meżem zaczynaliśmy od 4,4 mln w 1 ml. Po czterech
      miesiacach leczenia Undestorem (razem z Nolvadexem)wyniki poprawiły się do 18
      mln w 1 ml (81 mln w całym ejakulacie). Teraz lekarz kazał odstawić leki (mąż
      bierze tylko witaminki)i po miesiącu bez leków zrobić badanie. I wynik nas
      zaskoczył, bo plemniczki zwiększyły się do 20 mln w 1 ml. I mamy nadzieję , że
      nadal będą rosły.
      Myślę, że męż powinien zobaczyć dobry androlog. Pozdrawiam ciepło.
      • betka111 Re: UNDESTOR 14.05.04, 16:37
        Ala uspokoiłaś mnie trochę. Ale super sie wam wyniki poprawiły!!!!Oby tak
        dalej. Mój maż nie miał robionych żadnych badań - tylko sperme.Może zrobić
        jakieś hormony na własną rękę?
      • Gość: ania Re: UNDESTOR IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 09:04
        Alu a jak u męża z ruchliwością plemników, bo mój mąż bieże to samo ale na
        ruchliwość. Za cztery tygodnie badanie.
    • Gość: kiciek2 Re: UNDESTOR IP: 80.51.222.* 14.05.04, 16:53
      mojemu mężowi po 3 m-cach brania UNDESTORU wyniki polepszyły się z 10 do
      13ml/1ml, na razie sie leczy dalej i za 2 tyg. znowu robimy badanie. mam
      nadzieję że jeszcze się polepszysmile
    • Gość: Ala z Łodzi Re: UNDESTOR IP: *.4web.pl 15.05.04, 13:58
      Myślę, że Twojego męża powinien leczyć androlog a nie ginekolog. Jeśli androlog
      uzna, że Twój mąż powinien zrobić poziom hormonów to zrobicie, ale na razie nie
      wiecie jakie to mają być hormony. Dodam, że mój mąż nie robił badań hormonów.
      Pozdrawiam cieplutko i życzę dużej ilości plemniczków. Aha, wczoraj miałam
      poraz piąty inseminację, no i zobaczymy. Pa, pa.
    • Gość: fiszerowa Re: UNDESTOR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 14:34
      Ja tez uwazam, ze Twoj maz nie powinien brac testosteronu bez porozumienia z
      andrologiem!!! Zasada jest taka: jak bedziesz podawac zewnetrznie hormony to
      jadra moga sie rozleniwic i produkowac jeszcze mniej. Moj maz tez zaczynal od
      od Undestoru (przepisanego przez seksuologa). Oczywiscie wyniki wcale nie byly
      lepsze. Na szczescie poszedl do androloga, ktory przede wszystkim zlecil cala
      mase badan. Hormony i prostata to podstawa!!! Przy stanie zapalnym prostaty
      znacznie pogarsza sie jakosc nasienia wiec faszerowanie hormonami nic nie da.
      Wtedy potrzebny jest antybiotyk. A z kolei jesli zaburzona jest gospodarka
      hormonalna to podawanie nie wiem jak duzej dawki testosteronu, jesli nie zbije
      sie prolaktyny tez jest bez sensu.
      Ja (i moj maz) na miejscu Twojego meza poszukalabym dobrego androloga i przede
      wszystkim zrobila badania!!! Zle wyniki nasienia same w sobie o niczym nie
      mowia i leczenie na odleglosc przez Twojego ginekologa jest chyba troche
      ryzykowne. Chyba, ze zalezy Wam tylko na jednorazowym polepszeniu na potrzeby
      IUI. Ale ja tam bym nie bagatelizowala...
      pozdrawiam
      i zycze milionow
      Fiszerowa
    • Gość: kiciek2 Re: UNDESTOR IP: 80.51.222.* 08.06.04, 23:50
      My odebralismy znowu wyniki , i okazało się że po UDESTORZE no i oczywiście
      witaminkach ilośc plemniczków zwiekszyła się z 10mln/ml na 37 mln/ml smile))
    • Gość: Malta99 Re: UNDESTOR IP: 193.23.63.* 09.06.04, 10:29
      Dziewczyny, a co z ruchliwościa?
      Moj maz ma mnostwo plemnikow, ale slabo ruchliwe (0% tych najszybszych) a
      innych też w sumie 35% ruszajacych sie leniwców.
      czy mozecie polecic jakiegos sensownego androloga w Wawie?

pozdrawiam
      • betka111 Re: UNDESTOR 09.06.04, 15:46
        Kiciek, GRATULACJE!!!! mam nadzieję, że u nas tez sie polepszy. Badanie za 2
        tygodnie. Pa
        • Gość: kiciek2 Re: UNDESTOR IP: 80.51.222.* 09.06.04, 20:22
          Dzięki! mam nadzieje ze poprawa wkrótce jakoś zawocuje wink)) i trzymam kciuki z
          Was!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka