Dodaj do ulubionych

do edith i moni

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:11
witam was kochane napiszcie mi prosz jakie macie objawy ciazowe.bo dziesiaj
zrobilam test wynik pozytywny ale czuje sie jak bym miala miec okres
popolewanie jak na okres piersi bolace tez jak na @ .napiszcie czy tez tak
macie , boje sie nawet cieszyc.
Obserwuj wątek
    • martulinek Re: do edith i moni 18.05.04, 11:46
      Co prawda to nie do mnie post, ale powoli zaczynam się cieszyć z Twojego
      szcześcia... Czy już mogę?
    • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 14:58
      Ciesz się kobitko, bo jest z czego. Gratuluję! Mnie też pobolewają piersi i mam
      wrażenie, że ciągle przyjdzie @. Poza tym żadnych innych objawów. Ciągle
      spoglądam na te dwie kreseczki, żeby się upewnić, że naprawdę jestem w ciąży.
      Dzisiaj idę zrobić beta hcG, a w czwartek idę do gina. A który to dzień cyklu u
      Ciebie?
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:27
      u mnie jest 18 dni po owulcji mialam dosyc pozno owulacje az 23 czy 24 d,c z
      natury mam dosc dlugie cykle .edith napisz czy bierzesz progesteron.? w ktorym
      doklanie dniu idziesz do gina tzn.ktory tydzien ciazy wedlug twoich obliczen ?
      mam nadzieje ze cie nie zameczeczam tymi pytaniami ale teraz naprawde
      potrzebuje wymienic pare zdan.
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:38
        Pewnie, że nie zamęczasz. Wręcz przeciwnie.
        Biorę luteinę dopochwowo, odstawiłam metformax - takie dostałam zalecenia od
        gina, gdyby mi się udało. Dzisiaj znalazłam taki kalkulator, który
        orientacyjnie podaje datę poczęcia i porodu. Wyszło mi, że to 3 tydzień. Zaraz
        odnajdę tą stronę i Ci podam. Mam nadzieję, że zdążę, bo będę przy kompie tylko
        do 16.
      • Gość: edith kalkulator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:45
        A więc kochana Nawio:
        www2.gazeta.pl/kobieta/0,32046,786651.html
        Sprawdź i napisz mi na jakim etapie jesteś. Może jesteśmy w tym samym miejscu?
        Mam nadzieję, że Twoja troska jest nadarema.
        Sciskam Cię mocno i jutro sprawdzę co u Ciebie, dobrze?
        pa
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:54
      edith wedlug moich obliczen to jest to 2 tygodnie i 5 dni.( lub 4
      dni).zazdroszcze ci pozytywnego myslenia ja caly czas jestem w nerwach .edith
      to jest twoja pierwsza ciaza?pisz koniecznie co u ciebie slychac jak bedziesz
      po usg to tez sie odezwij.
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 09:04
        Tak pierwsza. Dzisiaj wieczorem odbieram wynik beta hcG, a jutro wieczorem idę
        do gina, więc w piątek dam znać co i jak. Jak wszystko dobrze pójdzie, to zdążę
        urodzić przed moimi 30 urodzinami smile)
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:07
      edith jak mozesz napisz jakie masz bthcg .ja dzisiaj robilam wyniki juzro od
      razu z progesteronem.na wizyte ide juztro z wynikami chce sie tylko dowiedziec
      czy brac progesteron.narazie nie chce robic usg,bo wydaje mi sie ze za
      wczesnie ,mam nadzieje ze jak odmowie badania usg lekarz nie bedzie nalegal
      dalej na nie,a robilas badanie progesteronu?
      • Gość: monika _i Re: do edith i moni IP: *.aster.pl 19.05.04, 21:35
        cieszcie się dziewczyny chociaż wy. u mnie progesteron 9,75 i nie wiem czy mam
        się czym jeszcze cieszyć, bo test wyszedł negatywny i jest prawdopodobieństwo
        że ciąża obumarła sad(((
        ale szansa jest też że się uda bo jestem na Duphastonie 3x1.
        • Gość: edith Monisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 08:53
          Monisiu, może to nic nie znaczy, tylko jakieś chwilowe zachwianie. Nie martw
          się, tylko pędź do gina.
          Z nadzieją, że wszystko będzie oki.
          e
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 08:46
        Droga Nawio, odebrałam wyniki i bthcg jest 2538,27. Wieczorem idę na wizytę.
        Progesteronu nie badałam, ale w razie czego biorę luteinę. Mam nadzieję, że to
        dobry wynik smile
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 07:31
      czesc monia ale z kad wiesz ze wszystko stracone? na jakiej podstawie tak
      przypuszczasz mials robione usg albo bthcg.monia ktory u ciebie jest tydzien.?
      daj szybciutko znac .
      • Gość: kler Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 08:25
        dziewczyny napiszcei proszę czy miałyście jakieś objawy w pierwszych dniach,
        np. pobolewanie w dole brzucha BŁAGAM WAS!!!!!!!!
        • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 08:41
          Takie bóle jak na @. a do tego wyszkoczyły mi pryszcze na gębie, jak u
          nastolatki, co w normalnych warunkach mi się nie zdarza.
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 08:40
      droga kler 2 ni po owulacji bolal mnie pecherz chyba i tak tez bym nawet tego
      nie pamietala ( gdybym nie zerknela teraz w kalednarzyk w ktorym notuje
      wszystko)pozniej jakies 10 dni [po owulacja mialam obolewajacy brzuch jak na @
      i piersi .naprawde wszyskie objawy @ bylam pewna ze dostane go.od 3 dni
      poboleanie brzucha minelo.teraz zostalo tylko bolesnasc piersi i czuje sie caly
      czas jak bym byla po impresce zgaga i oslabienie , brak apetytu,
    • Gość: nawia do edith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:02
      edith wedlug mnie super!!!!!!!!!ja dzisiaj odbieram moje wyniki tez bym chciala
      zobaczyc taki wyniczek jak u cienie.gratuluje,
      • Gość: edith Re: do edith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:09
        Napisz koniecznie, jak tylko odbierzesz wyniki. Czekam z niecierpliwością i
        przesyłam całuski.
        e
    • Gość: Kama Re: do edith i moni IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 20.05.04, 09:05
      Ja mogę się dopisać , jak to było u mnie za pierwszym razem.
      Po pierwsze na początku zero objawów, tylko od razu miałam przeczucie ,że
      zajdę. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale tak było.Potem w okolicy spodziwanej@
      żadnych bólów brzucha, tak jak by w ogóle jej miało nie być i ogromna
      wrażliwość cycków. Bolące i wrażliwe na zimno, ale dodam że bolały mnie nawet
      jak ich nie dotykałam. Acha i jeszcze od razu bardzo wyczulone powonienie.
      Czułam zapachy, bardzo intensywnie, naprawdę była różnica. I ogólnie jakieś
      takie inne samopoczucie,niż zwykle. I choć to było dosyć dawno temu, to przez
      to teraz oczekuję podobnychn objawów, wsłuchujac się w siebie aż za
      bardzo.Wiem ,że dziewczyny różnie mają, ale kiedy kobieta zachodzi w ciążę to
      przecież dzieją się wielkie zmiany w jej organiźmie. Dla mnie jest to wręcz
      rewolucja hormonalna. Dlatego myślę, że można coś wyczuć szybko, a jak nie ,to
      znowu to samo...Ale mówię tu oczywiście tylko o swoich odczuciach.
      Pzdr. Kama.
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:44
        Sorki, jak myślałam, że napisałaś głównie do kler. Nie gniewaj się.
        e
        • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:51
          kama, teraz sobie przypomniałam (jeśli sie mylę to wyprowadź mnie z błędu), ze
          kiedys miałaś jakiś kłopot z krwawieniem odbytniczym i miałaś pójść z tym do
          lekarza. Co Ci wtedy było?
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:09
      edith dzisiaj bedziesz miala robione usg?ja raczej chce tego unikanac moze
      pozniej sie zdecyduje .gdy zapytalm sie w rejestracji pielegniarki ze to jednak
      za wczesnie na usg ze raczej nic nie zobacze to stwierdzila ze maja taki dobry
      sprzed ze sa w tanie juz na tym etapie wszysko stwierdzic,nie wiem chyba sie
      nie skusze.
      • Gość: edith do nawii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:22
        Nie, nie będę robić, bo nie widzę większego sensu. I po co się niepotrzebnie
        naświetlać, prawda?
    • Gość: nawia do edith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:53
      masz racje ,ja tez pokaze wyniczki i tylko konsultacja czy brac
      progesteron.odezwe sie jutro powodzenia.pa pa
    • Gość: Kama Re: do edith i moni IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 20.05.04, 10:10
      Szkoda,że moje wywody poszły w próżnię, a wy rozmawiacie tylko między pomiędzy
      sobą.
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:27
      kama sory .ale jestem teraz taka roskojazona tym wszyskim .kama z tego co
      pisalas to tez jestes w ciazy ?jak tak to napisz w ktorym tygodniu? i kiedy
      mials robione usg?. ps,nie chcialam ciebie urazic z mila checia pisze z kada z
      dziwczyna z forum .
      • Gość: Kama Re: do edith i moni IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 20.05.04, 12:20
        OK,OK. Nawio.
        Niestety teraz jeszcze nie jestem w ciąży(przynajmniej nic mi otym nie wiadomo-
        11 d.cyk.).Byłam 10 lat temu, a teraz staram się o drugie.
        Wtedy mialam 20 lat i łatwo przyszło , teraz 29 i troche gorzej. Ale jestem
        dobrej myśli.
        Pzdr. Kama.
        • Gość: monika _i Re: do edith i moni IP: *.aster.pl 20.05.04, 16:57
          hej dziewczyny,
          byłam u gina i skoro temp nie spada i estrogeny i prolaktyna są ok to jest duza
          szansa ze wszystko będzie dobrze. mam nadzieję!!! we wtorek na usg potwierdzic.
          objawy miałam, 23 i 24 dc tak mnie bolało w podbrzuszu że nie mogłam się
          ruszać, nadal czasem boli, a poza tym powiększył się biust i zrobił bardzo
          wrażliwy, ja się zrobiłam nerwowa i płaczliwa a poza tym nie miałam w ogóle
          ochoty na przytulanie. i przestałam jeść słodycze, co u mnie jest bardzo rzadko
          spotykane. nadal nie chce mi się jeść.
          wiem, że będzie dobrze.
          załamała mnie reakcja moich rodziców, a właściwie jej brak. może ci
          przejdzie... wyobrażacie sobie takie słowa? niby że ma mi ta ciąża przejść.
          siedzę w domu i brak mi słów. dobrze że chociaż mąż się cieszy jak głupi.
          pozdrawiam.
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 19:17
      monia bierz no spe na bole brzucha 3 razy po 1 tabl.bylam u lekarza zarzekalam
      ze nie zrobie usg ale jednak sie skusilam i widac juz nie wiem jak
      nazwac "ciaze"7 milimetrow jest w macicy .bthcg chyba edith mamy podobne 2156.a
      progesteron 11.3troche sie podwyszzyl min jest 9,3.za wityte zaplacialm az 120
      zl!czekam na wasza odpowiedz.edith napisz szybciutko bo jestem bardzo ciekawa
      co u ciebie,
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:37
        Monia, super, super - bardzo się cieszę. Który to tydzień u Ciebie?
        Nawio, wygląda na to, że jesteśmy na podobnym etapie. Tak się cieszę się, że
        wszystko ok.
        Ja nie robiłam usg. Gin powiedziała, że wynik bardzo dobry. Ale mam o siebie
        dbać, nie mogę jeździć na rowerze, uprawiać aerobik, ewentualnie szybki spacer
        i basen. Ona podeszła do mnie z dystansem i to dobrze, ale trochę mi odszedł
        entuzjazm. Pewnie niepotrzebnie, ale to przez świadomość, że mam PCO.
        Powiedziała też, że zupełnie bezpiecznie będziemy się czuć, gdy poziom hcg
        będzie wynosił kilkadziesiąt tys.
        Za 2 tyg. mam zrobić ponownie badanie hcg, morfologię i grupę krwi. Na wizytę
        idę 9 czerwca. Jeśli wystąpią jakieś bóle lub napięcia w podbrzuszu mam brać No-
        spę.
        Nawio, co jeszcze gin Ci powiedział? Nie wiesz czy powinnyśmy już brać jakieś
        dodatkowe witaminy?
    • Gość: nawia do moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 19:23
      monia ja podobnie jak ty jestem bardzo rozdrazniona i chce mi sie caly czas
      ryczec.monia nie przejmuj sie rodzicami.najwazniejsze ze masz oparcie w mezu.a
      z rodzina jest wlasnie tak zauwazylam ze jak nie ma ciazy to sa docinki kiedy
      bedzie a jezeli juz jest to na dystans przyjmuja ta wiadomosc.
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:12
      droga edith.troche to jest zbieznosc ze jestesmy w tym samym czasie moze 2 dni
      roznicy.ale bardzo sie ciesze jest mi razniej.jestem ciekawa w ktorym tyg .jest
      monia?edith juz pisze ja jem folik 04 a ty ? nic wiecej nie biore nawet
      progesteronu.napizsz szybciutko jakie leki ty bierzesz.widzisz skusilam sie na
      usg tak sie zazekamlam ze nie zrobie.edtih zejde troche na bardziej intymny
      temat .czy lekarz zabronil ci sie " przytulac z mezem "ja zapomnialm sie
      zapytac smileale na razie 0 przytulaniasmilemam zrobic badania
      e2 .progesteron .bthacg.i na rozyczke.nastepna wizyta za 2 tygodnie 4czerwca i
      badania tez w tym czasie,
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:21
        Nawijko, ja biorę kwas foliowy, ale w większej dawce, bo 5 mg już od 2
        miesięcy. I mam go brać do odwałania. Oprócz tego luteina dopochwowo 2 x
        dziennie. Nic więcej.
        Nie rozmawiałam z gin o seksie, ale dostałam trochę materiałów do poczytania. I
        oczywiście do nocy czytałam. Tam jest napisane, że można się kochać bez obaw,
        ile się tylko chce. Dziecku nic nie zaszkodzi. Wszystko zależy od naszego
        komfortu. Ja niestety już od kilku miesięcy mam męża tylko na weekendy, bo
        przez pięć dni jest na delgacji. Ale wkrótce skończy się ten jego kontrakt i
        będę go miała cały czas.
        Nawio, czy byłaś juz kiedyś w ciąży? Masz jakieś dzieci? Co było źródłem Twojej
        niepłodności?
    • Gość: Kama Re: do edith i moni IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 21.05.04, 09:14
      Edith, a jednak mnie pomyliłaś , nigdy nie miałam kłopotów z krwawieniem
      odbytniczym. Jestem na forum od marca br. , ale nie szkodzi. Trzymam za was
      kciuki( i za siebie).
      A co do rodziców, to nie przejmujcie się, moi mają już troje wnucząt ( moje
      jedno i siostry dwoje)i teraz nawet nie wiedzą o naszych kłopotach, ponieważ
      dla nich to pewnie kolejny wnuk,kolejne problemy i wydatki, teściowie tylko
      wiedzą ,że się usilnie staramy, ale nawet oni karzą nam być cierpliwym i
      czekać !
      Kama.
      • Gość: edith Re: do edith i moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:29
        Ja nawet im nie powiedziałam. Ani nikomu. Kusi mnie, ale chcę jeszcze trochę
        zaczekać.
    • Gość: nawia Re: do edith i moni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:30
      edith nie mam dziedzi ma za soba jedna ciaze poroniona ok roku temu.edith
      zajzyj na pozycje 2 forum i jest post maretiny do femelesret tam bylam pod
      wielkim natchnieniem i sie troche rospisalam zajzyj.napisalm tam o moim
      staraniu.wogole mam nieregularne miesiaczki i owulacje w tym cyklu co zaszlam
      mialm az 24 d,c, zastrzyk pregnyl i nastebnego dnia badnie pct.nie
      spodziewalam sie naprawde ze sie uda.
    • Gość: nawia pozycja 1 .chyba sie pomylilam i nap,2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:31
      • Gość: nie mogę znaleść Re: pozycja 1 .chyba sie pomylilam i nap,2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 12:25
        podaj mi proszę tytuł wątku, to będzie mi łatwiej
    • Gość: nawia tytul"do femilispret" maretina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 12:34
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka