Gość: Lilith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 12:45 Dziewczyny, czy któraś z Was może mi powiedzieć, na co konkretnie jest duphaston??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maretina Re: Na co duphaston??? IP: *.ols.vectranet.pl 21.05.04, 12:51 duphaston to inaczej progesteron. stosuje sie go w niedoborach progesteronu np. w niedomodze lutealnej, albo na podtrzymanie ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina79 Re: Na co duphaston??? IP: *.waw.sa.gov.pl 21.05.04, 13:02 Hej! Z tego co piszą dziewczyny jest to lek dość często polecany- nie wiem czemu, bo niektórzy uważają, iż gdy weźmiesz go przed owulacją może wpłynać na nią niekorzystnie, ale generalnie tak jak napisała Maretina stosuje sie go w niedomodze fazy lutealnej. Mi lekarz go przepisała profilaktycznie, bo progesteron mam OK i występuje u mnie owulacja nie biorę go, bo wychodzę z założenia, że to hormon i lepiej dmuchać na zimne, bo podobno nie inne schorzenia oprócz niedomogi fazy lutealnej nie bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: Na co duphaston??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 13:09 Dziękuję Wam bardzo!!!Jesteście wprost nieocenione. Odpowiedz Link Zgłoś