Dodaj do ulubionych

laparoskopia

23.05.04, 01:34
Lekarze wykryli u mnie torbiel i czeka mnie laparoskopia.Proszę, wypowiedzcie
się na temat tego zabiegu, bo bardzo sie boję.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • misia.j Re: laparoskopia 23.05.04, 10:24
      Wrzuć na wyszukiwarkę, znajdziesz mnóstwo indywidualnych opisów.

W skrócie - nie bój się, bo choć to zawsze operacja ze znieczuleniem ogólnym, to jednak powikłania zdarzają się rzadko. Po zabiegu pozostają Ci jedynie 3 maleńkie blizny, jedna w pępku, druga na linii owłosienia łonowego, trzecia nieco wyżej, ale też bielizna ją zakrywa. Na drugi dzień po zabiegu wstajesz, 2 tygodnie po już nie pamiętasz, że laparoskopia była.
      Przy okazji powinni Ci sprawdzić, czy wszystko pozostałe jest w porządku, a jak nie - to naprawić, co się da.

Gdybyś nie znalazła satysfakcjonujących Cię opisów i miała pytania - pytaj. Za tydzień z kawałkiem idę na drugą laparo, a do tego czasu będę do dyspozycjismile
      • olesja1 Re: laparoskopia 23.05.04, 16:58
        Misia, czy nie wystarczy jedna laparo? nie mam zaufania do opercij.
        • misia.j Re: laparoskopia 23.05.04, 20:13
          W moim przypadku nie wystarczy, bo mam endometriozę, czyli chorobę, której nie da się wyleczyć do końca. Innym wystarcza jednawink
    • Gość: nizalka Re: laparoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 20:25
      Olesja radziłabym Ci, żebyś przedyskutowała z lekarzem szczegóły usunięcia tej
      torbieli. Czasami jeszcze robią tzw. klinową resekcję jajnika, czyli usuwają
      nawet 3/4 janika. Nie chcę cię absolutnie straszyć, ale mojej przyjaciółce
      wycinając torbiele wycięli prawie całe jajniki i kiedy chciała zajść w ciążę
      lekarz uśmiechnął się do niej i zapytał "a z czym"?? i nikt jej o niczym nie
      informował przed zabiegiem. Naprawdę piszę to, żebyś dmuchała na zimne, jeżeli
      to mała torbiel, to pewnie nie ma takiego zagrożenia. Ale na wszelki wypadek
      dopytaj się. Pozdrawiam i trzymam kciuki!
    • olesja1 Re: laparoskopia 23.05.04, 20:49
      Jestem tym wszystkim przerażona! To moja pierwsza operacja w życiu!W środe ide
      do lekarza i napewno wszystkiego sie dowiem.Mam pytanie: ile kosztuje taka
      operacja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka