Dodaj do ulubionych

Pco i owlosienie...:(

01.11.11, 21:21
witam,niedawno zdiagnozowano u mnie Pco chociaz objawy mam od dawna...najgorsze jest nadmierne owlosienie i przezedzenie wlosow na glowie..Jeszcze 2 lata temu mialam kilka wloskow na brodzie a teraz jest tego strasznie duzo sad coraz bardziej przypomina zarost męski nie wiem juz co mam z tym robic,bardzo mnie to krępuje ..czy jest cos co moze oslabic lub calkowicie zapobiec wyrastaniu tych wloskow? Chodzilam na elektrolize do kosmetyczki,ale ten zabieg jest bardzo bolesny i po 2 tyg musialam ciągle go powtarzac ..(od 2 mies biore Clo )
Obserwuj wątek
    • dagmara-k Re: Pco i owlosienie...:( 03.11.11, 19:40
      moze bedzie lepiej je rozjasniac tymi specjalnymi do twarzy srodkami? z czasem powinny oslabnac. ale trzeba tez od srodka dzialac - wyrownac prolaktyne, czynnik metaboliczny (krzywa cukrowa i insulinowa do zrobienia), sprawdzic czy to nadnercza czy jajniki produkuja androgeny w wiekszosci, jesli nadnercza to mozna sie probowac wspomagac lekami.
      • e-kasia1 Re: Pco i owlosienie...:( 03.11.11, 19:47
        moze depilacja laserowa? tylko nie wiem jak to sie ma do starania o dziecko - tzn czy mozna wykonywać ten zabieg we wczesnej ciąży, wtedy kiedy jeszcze o niej tak na prawde nie wiemy?!
        ps u mnie w parze z PCO szły problemy z tarczycą, którą lekarze bagatelizowali; trafilam na dobrego endo i podczas leczenia tarczycy włosy przestały wypadać a ze szybko zaszłam w ciążę przestały mi też rosnąć wąsiki (wczesniej dlugo walczyłam z nieplodnością)
        • dagmara-k Re: Pco i owlosienie...:( 04.11.11, 22:59
          u mnie rok po porodzie problem wrocil, ale @ za to mam, kiedys przed ciaza byly cykle 60-90 dni i wiecej, teraz 30.
          ja rwe woskiem i staram sie nie zyc tym problemem.
      • aaniak20o2.pl pco a leczenie 15.11.11, 11:21
        witam. Czy ktoś sie leczy na pco? a moze ktoś był w szpitalu na Bielanach? Jest to bardzo wazne jak ktos ma z ta choroba coś wspolnego niech pisze
        • marygirl Re: pco a leczenie 15.11.11, 11:38
          wyleczyc sie z tego nie da to jedno co wiem, tez mam od liceum bodajze wiem i tym, ciaza po ivf, cykl nie wrocił mimo iz juz 5 mies po porodzie a piersia prawie wcale nie karmiłam uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka