Dodaj do ulubionych

Dexamethason na PCo

23.01.12, 13:14
hej dziewczyny. Czy któraś z was brała Dexamethason ? Lekarz przeisał mi go i od ok 3 miesięcy codziennie biore pół tabletki wieczorem? Staramy sie z meżem o dzidziusia i tu moje pytanie czy to może mi zaszkodzić? Lekarz przepisał mi to właśnie z myślą ze chce zajśc bo wiadomo jak to jest przy PCO? Brałyście to tez? Bardzo prosze o odpisy smile
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Dexamethason na PCo 23.01.12, 13:50
      jak moze Ci zaszkodzic skoro w nastepnym zdaniu piszesz ze lekarz przepisal Ci to zeby ulatwic zajscie?
    • iwo.2 Re: Dexamethason na PCo 23.01.12, 17:31
      ja brałam przy pco, tak jak ty pół tabletki+metformax, clo +ovitrelle na pęknięcie jajeczek. Po stwierdzeniu ciąży mialam przestać brać. I tak sie stało, urodziłą dwóch zdrowych chłopców smile
      • saanka84 Re: Dexamethason na PCo 24.01.12, 12:21
        dzieki bardzo. pytalam bo zaniepokoilo mnie to co pisalo na ulotce ws podejzenia o ciaze. a lekarze sa rozni juz u tylu sie leczylam ze mam obawy czy aby napewno dobrze stawiaja diagnozy. moze jestem przewrazliwiona ale warto pytac. dzieki jeszcze raz
        • ni24 Re: Dexamethason na PCo 24.01.12, 13:27
          aanka84 napisała:
          > a lekarze sa rozni juz u tylu sie leczylam ze mam obawy czy aby nape
          > wno dobrze stawiaja diagnozy.

no tak na forum napewno stawiaja lepsze i pewniejsze diagnozy smile
          • saanka84 Re: Dexamethason na PCo 24.01.12, 13:53
            szkoda ze niektóre osoby nie grzeszą uprzejmościa.
            • saanka84 Re: Dexamethason na PCo 24.01.12, 14:13
              czasem trzebaby bylo przejsc przez kope niekompetentnych lekarzy i wieloletnie leczenie zeby zrozumiec ze czlowiek sie boi zaufac kolejnemu specjaliscie. ponad to to forum chyba zostalo po to stworzone zeby wymieniac sie spostrzezeniami i opiniami a nie po to zeby jedne osoby dogadywaly innym.z pewnoscia osoby te znajda inna kolumne na forum gdzie beda mogly wpisywac swoje ,,opinie".
    • anuuula33 Re: Dexamethason na PCo 28.08.12, 12:58
      Witam, ja takze staram sie o dzidzie juz 5 lat wczoraj takze dostalam ten lek gdyz endokrynolog powiedzial na podstawie wynikow badan hormonalnych ze mam jakas przypadlosc nie potrafie powiedziwec teraz jej nazwy ale cos ma odnosnie nadnercza i cos z przysadka mozgowa nie wiem dokladnie, powiedzial ze musze brac ten lek razem z bromergonem gdyz tez mam podwyzszona prolaktyne i mowil ze prawdopodobnie 3,4 miesiace i beda 2 kreski na tescie, Dawno temu pisalas ten post wiec jesli bedziesz jeszcze raz tutaj napisz prosze jakie skutki przynmiosl ten lek , jesli go bralas tak jak lekarz kazal.
      Dziekuje
      • saanka84 Re: Dexamethason na PCo 29.08.12, 12:25
        Hej. Otorz nadal go biore, nadal nie jestem w ciazy ale te pol tabletki lykam kazdego wieczora i podobno az do skutku. No coz, pewnie to jeszcze potrwa. sad
        • anuuula33 Re: Dexamethason na PCo 31.08.12, 19:03
          Powiedz mi prosze czy masz jajeczkowanie po tych lekach? i czy bierzesz tylko mexa, czy tez dostajesz inne leki,
          Pozdrawiam
          • saanka84 Re: Dexamethason na PCo 01.09.12, 10:09
            hej. ja mam pco wiec sam dexamethazon nie pomoze. biore na stymulacje puregon- zstrzyki do brzucha. Jak narazie wszystko bez szczesliwego zakonczenia. pozdawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka