Dodaj do ulubionych

DR Robert Czech - GAMETA Gdynia

05.03.12, 14:02
Moja ginekolog poleciła mi tą klinikę oraz lekarza, chciałabym zapytać Was o opinię o samym lekarzu jak i klinice.
Obserwuj wątek
    • falbina Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 05.03.12, 20:47
      Witam
      Leczę się w tej klinice u Dr Sliwińskiego. Dr Czech robił mi tylko transfer ale niestety był niemiły. Od dziewczyny w poczekalni , której również robił transfer dowiedziałam się że też nie był za fajny. Nie wiem może akurat miał zły dzień, a my nie byłyśmy jego pacjentkami. Słyszałam że jest dobrym fachowcem. Są do niego takie same kolejki jak do mojego lekarza.
      Osobiście poleciłabym Ci Dr. Śliwińskiego. To bardzo spokojny człowiek, wszystko bardzo dobrze tłumaczy, jest cierpliwy, nie śpieszy się, nie czuć u niego skrępowania. I co u mnie akurat jest ważne jest również endokrynologiem. Jak mam jakieś wątpliwości to piszę do niego sms-y a on albo odpisuje, albo oddzwania. Chodziłam do wielu lekarzy i jak na razie tylko on mi podpasował.
      Sama klinika jest ok. Podoba mi się że w ciągu 2 godzin od badania krwi są wyniki. Kolejki w poczekalni sa denerwujące, ostatnio weszłam do gabinetu z 40 minutowym opóźnieniem, ale coś za coś. Recepcjonistki zapisują pacjentki na terminy nawet jeżeli już jest już komplet. Co 20 minut powinna wchodzić pacjentka. Ale jak się powie, że musi się być np. za tydzień bo lekarz tak powiedział to cię wciśnie do kolejki.
      • aniulka81 Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 07.03.12, 11:30
        Hej,
        ja leczyłam się u dr Czecha, jak jeszcze pracował w Invikcie. Chciałam się zarejestrować na konkretny dzień i akurat on przyjmował. Byłam tylko po HSG i laparoskopii, a on od razu zaproponował IUI, zapowiedział też, że robi tylko 6 a potem in vitro. Podeszłam u niego do 3 IUI wszystkie na clo, każde nieudane. Żadnych badań, zaleceń nic. Może trochę to moja wina, że nie zbyt dużo pytań zadawałam, ale to był początek mojej drogi, byłam zielona.
        Poza tym wyniki badań po 2 godzinach, ale to chyba norma w klinikach leczenia niepłodności, no i te obsuwy czasowe, nigdy nie weszłam o takiej godz. na którą byłam zapisana.
        Teraz przyjmuje w Gdyni to może się coś zmieniło, mam nadzieję.
        To jest tylko moja opinia i moje odczucia. Powodzenia.
    • asia.pco.1 Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 07.03.12, 12:04
      Dziękuję za opinie i czekam na więcej. A tak jeszcze zapytam jak długo się czeka na wizytę (pierwszą) w GAMECIE?
      • edytka8080 Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 07.03.12, 21:56
        parę lat temu dr Czech pracował w klinice Kriobank w Białymstoku i podchdziłam do inseminacji u dr Czecha ale nie udały się , dr zapamietałam bardzo miły ciepły człowiek z poczuciem humoru
        • asia.pco.1 Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 19.03.12, 08:31
          Witam
          myślałam, że jednak ominie mnie wizyta w klinice, jednak wszystko zmierza ku temu, że będę musiała się tam wybrać więc proszę jeszcze o jakies sugestie, opinie odnośnie lekarzy. Pozdrawiam
    • gosia_gd Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 19.03.12, 09:54
      Ja leczyłam się u doktora Czecha przez ponad rok. Najpierw chodziłam do Śliwińskiego, ale nie mogłam się z nim zupełnie dogadać. Tak to już jest, że czasami w kontakcie z kimś coś nie zaskoczy, a z kimś innym rozumiemy się bez słów. Dr Czech jest w moim odczuciu bardzo konkretnym i racjonalnym człowiekiem. Dużo opowiada, wyjaśnia, nie zostawia bez informacji. W sytuacjach awaryjnych przyjmuje na wizyty między pacjentkami.

A co najważniejsze, doprowadził do tego, że zaszłam w końcu w ciążę, z delikatną pomocą medycyny smile
      Nie namawiał od razu na inseminacje i in vitro. Owszem, rozmawialiśmy na ten temat, ale bez presji i naginania.

Ja osobiście polecam!
    • bebe1979 Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 15.06.13, 11:27
      A ja muszę powiedzieć, że lepszego lekarza niż dr Czech nie spotkałam w życiu. To, że trafiłam do Pana Doktora to zrządzenie losu. Od wielu lat staraliśmy się z mężem o dziecko, bezskutecznie. Zmieniałam lekarzy, robiłam setki badań. Traf chciał, że zapisałam się na wizytę do Pana Doktora Czecha i po 3 miesiącach zaszłam w upragnioną ciążęsmile Od razu wiedział, na czym trzeba się skupić, zlecał badania tylko te właściwe i mimo, że w to nie wierzyłam, uniknęłam sztucznego zapłodnienia i in vitro i zaszłam w ciążę naturalnie. Pan Doktor nie namawia na drogie zabiegi, jeśli to nie jest konieczne. Podczas badania jest niesamowicie delikatny i wszystko na bieżąco omawia. Spokojnie odpowiada na wszelkie pytania, rozwiewa wątpliwości, uspokaja. Jestem pewna, że takiego rzetelnego i fachowego lekarza już nie spotkam. Życzę Panu Doktorowi wielu sukcesów i tyluż zadowolonych pacjentek, co ja smile Pozdrawiam
    • undorosemary Re: DR Robert Czech - GAMETA Gdynia 19.06.13, 21:35
      To i ja się dopiszę skoro wątek o doktorze na tapecie. Dr. Czech - człowiek o ogromnej wiedzy opartej na doświadczeniu, śledzeniu najnowszych badań. Do tego cierpliwy, wyczerpująco odpowiada na zadane pytania. Mimo mojej kiepskiej sytuacji czułam się bezpiecznie po tym jak doktor mądrze ustalił plan działania. A w tej chwili kopie mnie w brzuszek 24-tygodniowy syneczeksmile Dla ciekawych: tu opisywałam perypetie mojego leczenia : forum.gazeta.pl/forum/w,191,141245786,141245786,grudniowe_iui.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka