Dodaj do ulubionych

ICSI - transfer

21.06.04, 14:08
To moje pierwsze ICSI - mam nadzieję, że ostatnie, Wczoraj miałam punkcję,
jutro transfer, Czy któraś z Was doświadczonych mogłaby opisać mi jak od
strony technicznej wygląda podanie zarodka, czy boli, ile czasu trwa itd.,
Będę bardzo wdzięczna,
Obserwuj wątek
    • Gość: Kama. Re: ICSI - transfer IP: 80.72.34.* 21.06.04, 14:21
      Trzymam kciuki, za powodzenie.Mnie prawdopodobnie też to czeka. Podanie zarodka
      podobno to już pikuś, tak jak przy iui (za pomocą cienkiego
      cewniczka ,bezboleśnie), ale może jeszcze ktoś się wypowie dokładniej.Jak już
      to przejdziesz ,to najważniejsze się będzie działo potem. Trzymaj się !!!
      Napisz gdzie robisz icsi ?
      Kama.
      • mika52 Re: ICSI - transfer 21.06.04, 14:24
        Dziękuję za szybką odpowiedź, każda teraz jest dla mnie wspierająca na duchu.
        ICSi robię w Gamecie w Łodzi. Pozdrawiam,
        • Gość: Kama. Re: ICSI - transfer IP: 80.72.34.* 21.06.04, 14:34
          Pisz na bieżąco, co u ciebie słychać. "Miłych" odczuć (oczywiście ciążowych)po
          transferze.A za ok. 2 tyg. szczęśliwego testowania !!!
          Kama.
    • Gość: fiszerowa Re: ICSI - transfer IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 15:05
      Rzeczywiscie, tak jak napisala Kama - tansfer to pikus. Mozna porownac z
      normalnym badaniem. Moze troche zaszczypac w momencie wprowadzania cewnika.
      Jesli jestes z Gamety to mialas prawdopodobie sondowanie macicy. Dla mnie w
      kwestii odczuc bylo wlasnie tak jak podczas sondowania. Roznica polega na tym,
      ze w pewnym momencie wchodzi Pan Kazio z taka cieniutka rureczka w ktorej sa
      dzieciaczki. Nie zobaczysz ich golym okiem, ale mozesz poprosic zeby Ci pokazal
      w ktorym sa miejscu. Kurcze, az mi sie goraco robi jak o tym pisze ... wink.
      Bardzo chcialabym znowu przez to przejsc (bo juz raz mi sie udalo).
      Aha, zanim pojdziesz na transfer, zostaniecie zaproszeni przez Kazia do
      pracowni i on Wam pokaze na monitorze dzieciaczki. Po zabiegu dostaniesz laurke
      ze zdjeciami embrionow ktore zostaly wprowadzone i opisem zabiegu (metoda,
      sprzet, zalecenia itp.).

Trzymam kciuki,
      napisz koniecznie swoje wrazenia

Fiszerowa i spiacy Fiszek
      • Gość: kasialu Re: ICSI - transfer IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 15:28
        Ja punkcję miałam pod narkozą, transfer na żywo - nie bolało nic. Wyluzowałam
        się na maxa i było nawet lepeij niż przy zwykłym badaniu.
        • mika52 Re: ICSI - transfer 21.06.04, 18:43
          Kobietki, bardzo Wam dziękuję, czuję się i tak poddenerwowana ale chyba
          całokształtem tego wszystkiego. A poza tym boję się strasznie czy nie wystąpi u
          mnie zespół hiperstymulacji, istnieje takie ryzyko bo pobrano aż 19 komórek.
          Czy wiecie może kiedy mogę przestać się bać tych powikłań, nie mogę o niczym
          innym myśleć. Tylko błagam nie piszcie mi teraz, ze to coś strasznego bo nie
          wytrzymam nerwowo. Jeszcze raz dziękuję,
          A co do p.Kazia, to zawsze mi się chciało śmiać jak przechodził korytarzem, bo
          wydaje się taki "sztywny" ale i kompetentny, zawsze sprawiał wrażenie, ze wie
          co robi i lubi to co robi. Fajnie też że dostanę zdjęcia.
          Napiszę jutro jak było
          • tekla12 Re: ICSI - transfer 21.06.04, 20:29
            Pan Kazio hoduje piękne zarodki (tak słyszałam). Jeden z nich właśnie wyrasta
            mi na śliczną dziewczynkę. Zapytaj po transferze dokładnie co wyjaśnią czego
            się spodziewać (ja tak zrobiłam, miałam dużo pęcherzyków i obolały i
            powiększony brzuch). Transfery wspominam naprawdę bardzo miło, czułam się jak
            na własnych urodzinach. Świetnie jest być z mężem po transferze. Jeśli to
            niemożliwe zabierz ze sobą coś do czytania i telefon, te pół godziny po
            strasznie się dłuży. Trzymam kciuki T.
            • mika52 Re: ICSI - transfer 21.06.04, 21:35
              teklo12, nawet nie wiesz jak mi ulżyło jak przeczytałam twój post,
              teraz to już nie mogę się doczekać jutra, czy dużo komórek miałaś pobieranych?
              U mnie 19, cały czas mam powiększony i obolały brzuch, ale na tym etapie to
              chyba normalne. Czy miałaś podane dwa zarodki? Bardzo Ci gratuluję, bardzo...
              • tekla12 Re: ICSI - transfer 21.06.04, 22:18
                Miałam mniej szczęścia od ciebie - było dużo pęcherzyków ale mniej oocytków.
                Brzuch jest duuuży i tym nie trzeba się martwić, ja jestem szczupła i
                wyglądałam jakbym połknęła piłkę. Dziewczyna, która razem ze mną podchodziła do
                transferu mówiła, że może się zmieścić tylko w mężowskie spodnie a miała tylko
                3 komórki. Miałam podane dwa zarodki i mam też mam tą laurkę ze zdjęciami. Nie
                zapomnij jutro napisać jak było. I pamiętaj od jutra będziesz w ciąży - te 10
                dni od jutra do zrobienia hcg będą bardzo nerwowe i dobrze to sobie często
                powtarzać. Pozdrawiam i czekam na wieści T.
            • Gość: fiszerowa Re: ICSI - transfer IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 09:20
              Z czystym sumieniem moge potwierdzic - Pan Kazio hoduje piekne zarodki wink)).
              Jeden taki wlasnie spi sobie slodko w moim lozku i wcale nie ma zamiaru sie
              obudzic. Za trzy tygodnie skonczy dwa lata. I obiektywnie wink stwierdzam ze
              jest cudny!

Fiszerowa
              • mika52 Re: ICSI - transfer 22.06.04, 20:08
                Dziewczynki, Pan Kazio rzeczywiście stanął dziś na wysokości zadania,
                komóreczki były śliczne, oby się rozwinęły. Mam je w brzuszku od 6 godzin i
                dziwnie się czuję. Z moich 19 oocytków rozwinęło się 8 zarodków, więc 6 zostało
                zamrożonych.
                Powiedzcie mi proszę, czy długo Was bolał brzuch po punkcji, u mnie te
                najgorsze bóle przeszły, ale jak zmieniam pozycję to pobolewa no i brzuch jest
                cały czas napięty i powiększony. Martwi mnie to,
                dzięki jeszcze raz za wsparcie, pozdrawiam
                • tekla12 Re: ICSI - transfer 22.06.04, 20:53
                  Mika, gratulacje i życzenia wszelkiej pomyślności. Brzuch będzie bolał, jak
                  długo to chyba indywidualna sprawa, ale przy twoich 19 oocytkach nawet dwa
                  tygodnie. Mogę ci zacytować dlaczego pobolewa, ale to dość wstrząsający opis,
                  więc się zastanów. Pozdrawiam cieplutko T.
                  • mika52 Re: ICSI - transfer 22.06.04, 21:49
                    teklo12, jesteś niezastąpiona, nie przytaczaj mi lepiej tych opisów bo jestem
                    teraz nadpobudliwa, nie dziękuję za gratulacje żeby nie zapeszać, czekam teraz
                    cierpliwie, ale głównie na to, żeby mnie brzuch przestał boleć,
                    pozdrawiam serdecznie, odezwę się niebawem,pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka