Dodaj do ulubionych

Jaka klinike polecacie??

21.06.12, 12:28
Moja kolezanka szuka dobrej kliniki ktora pomaga przy niepekajacych pecherzykach.
Chcialaby sie dowiedzieciec o klinikach z Wroclawia,Poznania,Bielegostoku i Warszawy ktora najlepiej wybrac i jakiego lekarza polecacie??
Robila teraz IUI w Poznaniu bez rezultatu.Gin z jej miasta polecil jej klinike w Bialymstoku ARTEMIDA i dr.Wołoszyńskiego ,a dziewczyny z ktorymi podchodzila do IUI polecaja INWIMED Warszawa.
Bede wdzieczna za wasza pomoc.
Obserwuj wątek
    • green-koala111 Re: Jaka klinike polecacie?? 21.06.12, 13:25
      Polecam Invimed Warsszawa. Wiele dobrego o nich słyszalam
    • agatj Re: Jaka klinike polecacie?? 21.06.12, 13:28
      Z całego serca Novum w Warszawie. Po nieudanych próbach w Invikcie w Gdańsku i Artemidzie w Białymstoku ta klinika dopiero mi pomogła.
      • magdafiolka Re: Jaka klinike polecacie?? 21.06.12, 20:10
        Dziekuje za odpowiedz,a jakich lekarzy polecacie??
        • niunia.n123 Re: Jaka klinike polecacie?? 21.06.12, 20:13
          hej magdafiolka chciałam podpytać czy tobie się udało z tego co pamiętam to mnie wspierałaś pozdrawiam
          • magdafiolka Re: Jaka klinike polecacie?? 21.06.12, 20:51
            My zrobilismy od lutego przerwe z klinika i jak narazie cieszymy sie sobasmilePod koniec wakacji chcemy ruszyc do pierwszego IVF no chyba,ze samo zaskoczy w co watpie;/
            A jak u Ciebie??
            • dagmara-k Re: Jaka klinike polecacie?? 21.06.12, 23:09
              pewnie kazdy poleci klinike w ktorej sie udalo. ja od 2006 wierna bocianowi w bialymstoku
            • niunia.n123 Re: Jaka klinike polecacie?? 23.06.12, 22:52
              w styczniu podeszłam do drugiej inseminacji też sie nie udało w marcu zrobiłam laparoskopie n gdzie 2 cykle staralismy sie naturalnie nici mam utrudnienia bo mąż pracuje po za granicami kraju jest dużo ciężej ale się staramy ale nic nie wychodzi nie moge tego pojąć nasienie ok owulacja swoja wspomogłam inseminacją nici nawet na spontana nie wychodzi mam doła strasznego żal mi że tak jest sama rozumiesz nawet pisząc zalewm się łzami wiem że czas ucieka nie ubłagalnie jedno pocieszenie że zbliżyliśmy się do siebie z mężem cieszymy się sobą co więcej będziemy się starać ale nie na siłę,życze Ci żeby nasze największe marzenie sie spełniło
              • magdafiolka Re: Jaka klinike polecacie?? 23.06.12, 23:51
                Nie martw sie ja tez tego nie rozumiem.Mamy super wyniki za soba 3 IUI i nadal nic,ale my juz nie chcemy czekac wolimy zaryzykowac z IVF.
                A ty nie myslisz o IVF??
                Wzajemnie Tobie tez zycze te dwie upragnione kreseczki i spokojnych 9 miesiecysmile
                • niunia.n123 Re: Jaka klinike polecacie?? 24.06.12, 13:15
                  myślałam o tym ale nie mogę go przekonać , mówi że kiedyś nam się uda ,natomiast ja zaprzeczam by zrozumiał że być może nigdy nam to nie bedzie dane naturalnie eh szkoda gadać będziemy walczyć co nam pozostało Pozdrawiam
                  • magdafiolka Re: Jaka klinike polecacie?? 24.06.12, 13:40
                    Poczekaj moze z czasem sam bedzie gotowy do tego bo wiem,ze to nie jest latwa decyzja dla wszyskich.U nas maz od poczatku godzi sie na wszystko,ale teraz pojawil sie nam maly problem bo mamy odmiennie zdanie co do mrozakow,ale mam nadzieje,ze zanim dojdzie do IVF dogadamy sie i w tej kwestii.
                    Pozdrawiam i trzymym kciuki,aby sie udalo naturalniesmile
    • dorootka-beauty Re: Jaka klinike polecacie?? 22.06.12, 14:38
      Ja mogę polecić klinike invicta mimo, że leczyłam się u nich bezskutecznie kilka lat temu, później miałam nieudane podejście w novum, teraz wracam do invicty, tyle że w warszawie. Mimo różnych odczuć jeśli chodzi o invicte - mogę tylko powiedzieć że poziom leczenia w moim odczuciu oraz podejście lekarzy jest o niebo lepsze niz w novum. W novum miałam wrażenie że niektóre decyzje leakarza podejmowane były z automatu a nie po dokładnym przeanalizowaniu moich wyników.
      Gdy pierwszy raz podchodziłam w invikcie wydawało mi się że mnie naciągają na kase itd - dzisia wiem że się pomyliłam - tak czy inaczej badania które mi wtedy zlecali musiałam wykonać... Dzisiaj - invicta w warszawie - co mi się bardzo podoba - wszytkie wyniki badań mam w intrnecie (nawet te poprzdnie które wykonywałam kilka lata temu). Jakość obsługi ok - choć mogła by być lepsza, jeśli chodzi o lekarzy to jestem naprawdę zadowolona - dr Kunicki, którego mogę spokojnie polecić - rzeczowy i widać że nie działa automatycznie tylko myśli - czasem konsultuje się z prof Łukaszukiem i innymi lekarzami w klinice - co ciekawe mają to tak zorganizowane że obraz z USG robionego u Kunickiego oglądał razem z nami - na żywo prof łukaszuk w gdańsku... inne konsultacje z lekarzami wykonywane są przez ich system informatyczny... Jeśli przyjmie cię inny lekarz wszsytko widzi..
      Drugi lekarz z którym miałam styczność w invikcie dr bednarowska - także polecam choć wybrałam kunickiego - bo po prostu wolę mężczyzne...
      Nie brałam udziału w żadnych wynalazkach typu program in vitro do skutku cz z sukcesem bo zawsze byłam przeciwna tego typu programom. Jednak teraz zastanawiam się nad in vitro all inclusive - dodalam osobny wątek bo chciałam sprawdzić czy jest ktoś kto bierze udział w all inclusive - na dziś dla mnie brzmi interesująco...

Nie korzystałam z białegostoku ani z invimedu, moje 2 znajome które mają podobne problemy są w invikcie choć wcześniej korzystały z innych klinik. Może troche też dlatego wybrałam ponownie invicte...

Przez te lata leczenia jednak sporo się nauczyłam - i jedno jest dla mnie oczywiste - skuteczność leczenia na dziś liczy się dla mnie najbardziej - a nie to czy pani w rejestracji ma smutną minę czy wesołą.

pozdr
      dorota
    • rokitka00 Re: Jaka klinike polecacie?? 23.06.12, 17:59
      Wiesz IUI jest metodą mało skuteczną. To nie ma znaczenia czy robiona jest w tej czy innej klinice, jak ma sie nie udać to się nie uda. Generalnie jak dla mnie oczernianie kliniki za to, że się nie udało jest dziecinadą. Dziewczyny pomyślcie tylko, co im zależy żeby CELOWO wykonywać zabieg w taki sposób żeby się nie udało? Dla kasy? Co z tego skoro cierpi na tym reputacja, na której klinikom zależy bardziej niż kasie.
    • eva-braun Re: Jaka klinike polecacie?? 23.06.12, 20:03
      Choć jestem po 4 ICSI i jednym kriotransferze i dziecka niet (ciąża raz była, ale się skończyła uncertain), z czystym sercem polecę Novum - za poszukiwanie rozwiązań, za pomoc, ciepłe słowa. Nie miałam i nie mam zamiaru zmieniać kliniki, choć zdaję sobie sprawę, że może się nigdy nie udać (co nie znaczy, że się z tym godzę uncertain).
      • rokitka00 Re: Jaka klinike polecacie?? 24.06.12, 18:50
        eva a czy klinika szuka przyczyn niepowodzen, robią jakieś dodatkowe badania?
        • aasb Re: Jaka klinike polecacie?? 24.06.12, 21:23
          Z czystym sercem polecam Invimed Warszawę i nie dlatego, że tu nam się udało (nastąpiło to dopiero po półtora roku leczenia 2 IUI i 3 IVI), ale dlatego, że od samego wejścia do kliniki, przez recepcję na lekarzach kończąc spotykasz się z profesjonalistami, a w przypadku pielęgniarek i położnych dochodzi jeszcze pierwiastek "anioła" smile
          W międzyczasie, kiedy leczyliśmy się w Invimedzie coś nas zaniosło do Invicty i była to bardzo zła decyzja. Totalnie nieprofesjonalna recepcja - gubienie dokumentów itp, pielęgniarki nie przestrzegające podstaw higieny przy pobieraniu krwi, lekarka, która sama nie wie jaki rodzaj leczenia zaproponować, kończąc na koordynatorach nie znających procedur kliniki.
          Po zimnym prysznicu wróciliśmy do Invimedu i jeszcze ponad rok walczyliśmy o nasze Maleństwo. Udało się w kwietniu tego roku.
          Ale powiem Wam jedno, gdyby się teraz nie udało nadal jeszcze byśmy próbowali właśnie tutaj.
          • m.natka Re: Jaka klinike polecacie?? 25.06.12, 09:47
            Widać każdy ma inne doświadczenie…co pacjent inne opinie…ja odeszłam z invimedu ze względu na traktowanie (wiem, że to nie jest najważniejsze, bo najważniejszy jest efekt leczenia, ale nie pozwolę na to, żeby moja intymność nie była zachowana i mój problem był traktowany jak zwykłe przeziębienie)…tak więc akurat ja invimedu nie mogę polecić. Teraz się rozglądam za nową kliniką. Co do Invicta to nie miałam z nią styczności, ale czekam jak znajoma podejdzie do programu In vitro all inclusive i jakie będzie miała opinie, więc jeżeli polecacie coś poza invimedem to dajcie znać smile

aasb napisała:

> Z czystym sercem polecam Invimed Warszawę
            • rokitka00 Re: Jaka klinike polecacie?? 25.06.12, 21:26
              Ja z czystym sumieniem mogę polecic ci Gametę w Łodzi. W prawdzie my jeszcze się leczymy, badamy i sprawdzamy co jest przyczyną, ale jak napisała poprzedniczka pełen profesjonalizm w traktowaniu par z problemem niepłodności zarówno przez lekarzy, jak i pielęgniarki czy recepcjonistki.
              Ja należę do tych dojeżdżających dlatego to co jest mozliwe z badań wykonuję u siebie i to uwagaaaa zalecenie lekarza, nawet nie zdążyłam o to zapytać. Ponad to, co mnie osobiście zdziwiło pan dr do mnie dzwoni i pyta o samopoczucie - interesuje się pacjentakmi w trakcie leczenia.
              Po nieudanym IVF dr zalecił badania wyjaśniające, a nie kolejne podejścia do IVF jak to praktykuje się w innych klinikach. Przed IVF spróbowaliśmy IUI.

Owszem, jeszcze nam się nie udało, ale nie ma takiej siły, która zmusiłaby mnie do zmiany kliniki.
              • kavainca Re: Jaka klinike polecacie?? 25.06.12, 21:49
                rokitka,
                jakie badania po inv zleciła Ci Gameta?
                • rokitka00 Re: Jaka klinike polecacie?? 26.06.12, 18:48
                  Na razie tylko skierował nas do poradni genetycznej na - kariotyp. Na szczęście mozna to zrobić na NFZ. W zależności od wyniku będziemy robić następne rzeczy.
        • eva-braun Re: Jaka klinike polecacie?? 25.06.12, 22:26
          zrobilsmy szereg możliwych badań, probowane były różne rodzaje protokołów, ale ja zdaję sobie sprawę, że przy max 150 tys.plemników o kiepskiej morfologii szanse nie są nawet takie jak statystycznie się podaje dla zapłodnienia pozaustrojowego uncertain
          • natkat02 Re: Jaka klinike polecacie?? 26.06.12, 08:58
            ja polecam dr Dworniaka i Invimed, 2 udane in vitro.
            • magdafiolka Re: Jaka klinike polecacie?? 27.06.12, 17:49
              Dzieki dziewczyny za odpisanie wszystko juz jej przekazalamsmile
              Mam jeszcze jedno pytanie od niej wzgledem klinik w poznaniu czy moglybyscie polecic jakis lekarzy.

Pozdrawiam
    • jula_matula Re: Jaka klinike polecacie?? 08.02.13, 14:38
      Miałam dokładnie taki sam problem jakiś rok temu. wtedy to ja szukałam kliniki dla swojej przyjaciółki. Sprawdziłam większość w Polce a nawet w Niemczech i z całego tego wyboru miejsc, wybrała klinikę Abovo z Lublina. Jest bardzo zadowolona zwłaszcza z lekarzy prowadzących. Może komuś, kto nadal szuka dobrej kliniki taka inforamacja okaże się pomocna i podejmie właściwe kroki. Pozdrawiam ciepło
    • 2gosc123 Re: Jaka klinike polecacie?? 16.02.13, 20:31
      Witam, tak jak ktoś napisał poleca się klinikę tą w której się udało. Ja leczyłam się tylko w jednej klinice we Wrocławiu w Invimedzie. Mimo, że droga do szczęścia była długa bo ok. 4 lata z krótkimi przerwami to miałam wykonane tam 4 inseminacje (ostania na moje własne życzenie mimo iż lekarz nie dawał prawie żadnych szans bo zwykle kończą na 3) a udało się po 1 in vitro. Teraz moje córeczki mają skończony roczek a ja jestem ogromnie wdzięczna dr Gizlerowi za to moje podwójne szczęście.
      • merylan Re: Jaka klinike polecacie?? 20.02.13, 13:15
        a mi się udało przy 2giej inseminacji!!!! dzięki profesorze Łukaszuku!!! dziękujęęęęęę!!! i polecam oczywiście ta Klinikę! Invicta!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka