Dodaj do ulubionych

Plamienie i krew w 5dpt

07.07.12, 12:56
Dziewczyny,
czy ktoras z Was plamila az tak wczesnie po transferze???
Jestem juz raczej zrezygnowanasad Moje plamienie zaczelo sie czysta krwia w 5dpt, podczas zalatwiania sie. Nie bylo tej krwi duzo, ale byla i to z twardymi bardzo skrzepami. Do tego doszedl bol podbrzusza. W 6dpt byly juz tylko plamy takie bardziej brazowe i zero bolu. Dzis jest 7dpt i plamienie sie konczy. Czasem czuje napiecie w podbrzuszu, ale niewielkie.

Jesli ktoras z Was tez to przechodzi/przechodzila - napiszcie prosze. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:00
      a ilo dniowe zarodeczki miałas podane??
      • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:10
        wiesz co, nigdy nie umialam tego policzycsad zamrozili mi je chyba w 2 dniu hodowli, po pobraniu, bo tak szybko i ladnie sie dzielily. Teraz rozmrozili dzien przed transferem, wiec chyba 4 dniowy byl. W laboratorium, jeszcze przed transferem widzialam go na ekranie, byl ladnie podzielony a sama laborantka powiedziala, ze jeszcze rano przed naszym przyjazdem na transfer, jak sprawdzala, to znow zaczynal sie dzielic.

a ma to jakies wieksze znaczenie??/
    • annajustyna Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:29
      A co na to lekarz?
      • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:35
        dzwonilam w dzien, kiedy to sie zaczelo (czwartek) do kliniki, pielegniarka powiedziala mi, zebym obserwowala to krwawienie i jak sie nastepnego dnia nasili, to zebym znow zadzwonila. Ale wg. nich to zawczesnie na krwawienie @ wiec mam dalej brac dotychczasowe leki i zrobic test z krwi w 14dpt. sad
        Ze swoim lekarzem nie rozmawialam, poniewaz ja nie podchodze do ivf w Polsce, a tu sie z lekarzem od tak nie da skontktowacuncertain
        • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:43
          4 dniowe to ładnie, beta moze juz wyjsc wczesniej niz 14dpt, może spróbuj zrobic sikanca? albo jak masz możliwośćź idz na krewke (beta). jak się wszczepia 5 dniowe to w 6dpt ma wyjsc beta dodatnia, wiec u ciebie juz powinna byc
          • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:44
            przepraszam zapomnialam ze jestes w 5 dpt, wiec powinna wyjsc około srody
            • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:53
              adormidera1 - dziekuje Ci bardzosmile Dzis jestem juz w 7dpt. Ja niestety bety nie dam rady zrobic przed tym wyznaczonym terminem 14-do dpt sad Z sikancem sie waham - tyle rozczarowan juz mialam z tymi testami. Nie wiem, czy dalabym rade z nastepnym negatywnymsad Moj partner mowi, zebysmy raczej poczekali do przyszlego tyg., zeby sie nie zalamywac, jakby sikaniec znow wyszedl neg.
              • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 13:55
                14-go dpt mialo bycsmile
                • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 17:29
                  lena 5dpt może to byc plamienie implatacyjne , a sikaniec to szkoda robić bo on na tym etapie nie wyjdzie , ja w 9 dpt miałam bete 113 a sikaniec pokazał 1 kreche , musisz sie uzbroić w cierpliwośc i myśleć pozytywnie ja zycze z całego serca zeby Ci sie udało smile
                  • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 07.07.12, 18:54
                    olivka2010 dziekuje Ci bardzo. Ludzilabym sie, ze to to, gdyby nie fakt, ze byla to czysta krew z tymi okrutnymi skrzepamisad Gdyby to byly tylko plamki krwiopodobne (jak to dziewczyny opisuja), to byloby mi latwiej.
                    Gdzies tam z tylu glowy mam tez inne wytlumaczenie, ale i ono mnie nie pociesza- mialam w marcu zabieg na szyjce macicy (mam hpv) i zdarzylo mi sie juz od tego zabiegu takie krwawienie z choinki urwaneuncertain Ale niestety moge z tym isc do lekarza dopieropo becie (umnie w piatek, 13go).
                    Chcialabym bardzo, zeby ta kruszyna sie utrzymala pomimo tych skrzepow i krwi, bo to nasz ostatni mroziaczek. Nasza ost. szansasad Potrzebny nam teraz cud...
                    • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 10:20
                      czekaj cierpliwie, jest mnostwo dziewczyn ktore miały krwawienie a potem było oki. wiec czekaj bierz leki, zrob badania, ewentualnie po 10 dniach sikańca (jak juz wytrzyma cnie mozesz), ale jak nie wyjdzie bron bosz lekow nie odstawiaj!!! pamietaj ze wiarygodne badania sa tylko te z krwi. trzyamam z całej siły kciuki, nie pisz ze to juz koniec bo ostatni mrozeczek, zawsze jakby co mozesz przejsc całą procedurę jeszcze raz przecież....no głowa do góry, bo jeszcze wszystko może być....
    • she.78 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 11:39
      U mnie następnego dnia po transferze podczas załatwiania wyszedł skrzep i poleciała krew, myślałam wtedy, że to zarodek - na szczęście myliłam się. Dzisiaj mam z tego inf 6- miesięczną córeczkę.
      • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:11
        Dziewczyny, jestescie naprawde kochane!

she.78 - u mnie znow dzis byl ten skrzep, choc mniejszy i - znow przy zalatwianiu sie (jesli to o nie-siku chodzi)! Juz sie normlnie boje do ubikacji chodzicuncertain Niesamowicie mnie pocieszaciesmile
        Martwi mnie tez tylko to, ze poza nabrzmialymi i bolacymi piersiami, nic mi nie dolega. Zadnych boli brzucha a-la @, zadnego wiekszego sikania czy spania - normalnie nic. Nawet temp. mierze co rano i popoludniami, i ledwo do 37 st.C.(36.7-8) dochodzi. A czytalam, ze powinno byc wiecejsad

Co do tego podejscia do calej procedury raz jeszcze, to musze Ci powiedziec, ze poki co nie moglabymsad Ja bylam bardzo powaznie przestymulowana, kilka m-cy dochodzilam do siebie przy moich biednych, policystycznych jajnikach. Do tego prawie wylysialam, tak mi wlosy po calym protokole zaczely wychodzicsad

• adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:14
          o kurcze z tymi włosami tez tak mam, wychodzą garściami!!!1
          • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:21
            adormidera1 u mnie to jest po prostu koszmar! sad Juz u trychologa bylam i mi powiedzial, ze to te dzikie hormony i narkoza przy pobierajniu zarodkow i ze organizm tak reaguje ok. 3 m-cy po. I u mnie sie zgadzalo, poniewaz ivf mialam w lipcu2011 a wlosy zaczely leciec w listopadzie
            • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:22
              ...przy pobieraniu komoreczek nie zarodkow - sorrkismile

lena_32 napisała:

> adormidera1 u mnie to jest po prostu koszmar! sad Juz u trychologa bylam i mi p
              > owiedzial, ze to te dzikie hormony i narkoza przy pobierajniu zarodkow i ze org
              > anizm tak reaguje ok. 3 m-cy po. I u mnie sie zgadzalo, poniewaz ivf mialam w l
              > ipcu2011 a wlosy zaczely leciec w listopadzie
        • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:17
          Dodam tylko, ze bol podbrzusza mialam po tym pierwszym krwawieniu, w 5dpt. Przez ten tylko dzien i noc. Ale jak wstalam rano 6dpt juz wszystko przeszlo. I teraz nic nie mam. A dzis jest 8dpt
          • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:34
            to bardzo tzrymam kciuki, a jutro idziesz na betę?
            ja tez miałam bóle po transferze, u mnie na razie nieudane, ale jak pytałam lek o ten ból (taki jak na okres) to poiwedział ze tak może być i to nic nie oznacza!!! żeby wziąć no spa i apap i wytrzymać
        • annajustyna Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 20:39
          Okolo tygodnia po zaplodnieniu mialam tylko (albo az?) przerazliwy bol piersi...
    • franulina Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 14:52
      Ja miałam silne krwawienie, ze skrzepami, ale w terminie miesiączki. I byłam w ciąży. Gdyby nie testy ciążowe, to bym sobie dała rękę uciąć, że mam zwykły okres. Lekarz mi kazał codziennie rano robić test i patrzeć, czy kreska z dnia na dzień trochę ciemnieje. To było 8 dni po transferze 4-dniowych zarodków (pierwsze plamienia, potem się rozkręciło). Lekarz kazał mi leżeć i nawet do ubikacji chodzić jak najrzadziej.
      • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 15:06
        adormidera1 na bete ide dopiero w piatek, czyli ksiazkowo 14-go dpt. Ja nie mieszkam w Pl, wiec nie mam mozliwosci tak jak Wy pojsc kiedy chce, niestety. Inaczej chodzilabym juz od tego nieszczesnego 5 dpt, jak zaczelam krwawicuncertain

franulina dostalas tego krwawienia w 8dpt czy od tego dnia zaczelas testy robic? A robilas je pomimo krwi w moczu?
        • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 15:12
          aha zapomnialam ze nie mozesz wczesniej isc na bete. ja to pewnie sikanca bym zrobiła, ALE nie wcześniej niz 10 dpt! wyjdzie tak - bedziesz cieszyć, wyjdzie nie - pamiętaj ze to jeszcze nic nie przesądza!!!!!
          • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 15:27
            adormidera1 caly czas o tym mysle, ale nie wiem, czy sie odwazeuncertain Wlasnie sprawdzilam temp. i mam 37.2 st.C, ale to pewnie po zazyciu progesteronu podskoczyla (zaaplikowalam go 2,5 godz. temu). Ja go biore 2x dziennie w czopkach dopochwowych
            • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 15:39
              właśnie niestety tak jest z tymi innymi ob jawami, tempka, sennosc, piersi itd itp to po progesteronie, a przeciez my go z zewnątrz przyjmujemy wiec z niego te objawy wynikają niestety. nie ma się co sugerować nimi, ja bym zrobiła sikańca, ale podkreślam jeszcze raz - jak wyjdzie na nie, to czekaj do badania krwi, bo negatywny sikaniec jeszcze o niczym nie świadczy
        • franulina Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 15:37
          Plamienia zaczęły mi się 8. dnia po transferze, wieczorem. Zgodnie z tym, co mi w takich przypadkach nakazał lekarz, następnego dnia rano zrobiłam test. Wyszedł pozytywnie, choć straaasznie bledziutki. Zadzwoniłam do lekarza po instrukcje i kazał mi a) położyć się do łóżka i nie ruszać, b) przez cały okres krwawienia co rano robić testy tej samej firmy i porównywać, czy ciemnieje kreska. I tak robiłam, chociaż przez pięć, czy nawet więcej dni miałam krwawienia, często bardzo silne - jak zwyczajne miesiączkowe, ze skrzepami. Ale kreska ciemniała (składałam je koło siebie i było widać, chociaż nawet po tych kilku dniach była ledwie widoczna). Na betę poszłam jakoś później, nie pamiętam kiedy, ale wyszła już wtedy duża, a i przyrosty były spore, nawet padła sugestia, że może oba zarodki się zaimplantowały, ale potem w usg wyszło, że jeden.
          Było to nasze trzecie podejście do in vitro. Wcześniej testy wychodziły jednoznacznie negatywne. Synek ma 10 miesięcy i powoli oswajamy się z myślą o rodzeństwie, więc przed nami znów podobna droga...
          • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 16:50
            ale extra historia F.!!! ja tez tak chce!!!
            • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 08.07.12, 17:09
              franulina no to moge sobie tylko wyobrazic, jaka bylas szczesliwa i ile sie nastresowalas przez to krwawienie. Ciesze sie niezmiernie, ze wszystko dobrze sie skonczylo i synek cieszy Was juz od 10 m-cy smile Takie historie podnosza niesamowicie na duchusmile Mam nadzieje, ze nam tez sie w koncu udasmile
              Kusisz mnie niesamowicie tymi testami. Boje sie jak nie wiem, bo juz tyle ich zrobilam i wszystkie bez wyjatku byly neg.
              Mnie sie to moje krwawienio-plamienie ciagnie nieprzerwanie od czwartku. Krwawie (+skrzepy) tylko przy zalatwianiu sie (nr2) ale potem plamie na brazowo do nastepnego. Jak juz zaczyna przechodzic to plamienie, to sie musze zalatwic i znow krew (nie duzo, ale to czysta krew). Teraz juz nawet smarkac nosa staram sie bez wiekszego wysilku, napinania sie itp.
              Jutro mam 9dpt.
              • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 09.07.12, 07:55
                Dziewczyny, jeszcze jedno - wzdęcia. Czy Wy też je macie/miałyście po transferze???
                • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 06:09
                  Zrobiłam dziś sikańca i tak, jak się obawiałam - jedna krecha sad
                  Już chyba się nie łudzę, że piątkowa beta mnie jeszcze zaskoczy sad Jaka szkodasad
                  Dziś mam 11dpt. Dalej plamię i czasem krwawię, choć już bez skrzepów. I piersi mnie dobijają, tak bolą. Szczególnie sutki.
                  • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 08:40
                    poczekaj a zapomniałam ilo dniowe embiki miałaś podane?
                    • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 11:44
                      adormidera1 napisał(a):

> poczekaj a zapomniałam ilo dniowe embiki miałaś podane?

Czterodniowe
                      • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 11:49
                        poczekaj jeszcze, z tego co przeczytałam miałas podane 3 - 4 dniowe, to 11dpt może być za wczesnie, mnie tak powiedział lekarz ze mrozaczkom może zająć trochę dłużej zagnieżdzenie, ewentualnie zatestuj jutro. też czytałam wiele historii, ze sikańce wychodzily ujemne, a beta z krwi plus!
                        • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 12:04
                          adormidera1, gdyby nie te nieustanne krwawienia i ciągłe plamienia, to mogłabym się może jeszcze łudzić. Ale to trwa nieprzerwanie od zeszłego czwartku. A to chyba nie jest normalneuncertain Mam jeszcze jeden test w zapasie, ale naprawdę nie wiem, czy dołować się tym raz jeszcze.
                          • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 12:16
                            lena nie stresuj sie tymi sikańcami , jeśli sie tak bardzo denerwujesz to zrób bete dzisiaj i wszystko będzie jasne
                            • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 11.07.12, 12:50
                              olivka2010, na bete idę dopiero w piątek. Niestety nie mogę wcześniej sad
                              • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 12.07.12, 09:53
                                lena testowałaś?
                                • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 12.07.12, 10:45
                                  adormidera1, nie testowałam dziś. Mój partner powiedział "nie, poczekaj proszę do jutra". Widział, jaka wczoraj byłam zasmucona i widocznie nie chciał mnie znów takiej dziś oglądaćuncertain A jutro i tak się wszystko potwierdzi.
                                  Dziś z kolei nie krwawiłam podczas załatwiania się. Czyli pewno będę jutrouncertain
                                  • adormidera1 Re: Plamienie i krew w 5dpt 12.07.12, 10:47
                                    ok trzymam kciuki, odezwij sie jutro
                                    • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 12.07.12, 10:50
                                      Dam znać na pewnosmile
                                      Pozdrawiam
                                      • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 04:33
                                        Byłam dziś na becie i niestety, tak jak przypuszczałam, negatywnasad poniżej 2 sad
                                        Dla nas, na chwilę obecną, to koniec dziewczyny. To był nasz ostatni mroziaczek a i tak się nie udało. Może jeszcze kiedyś spróbujemy ponownie, ale nie w tym roku.

Życzę wszystkim starającym się - z serca całego - powodzenia a ciężarnym zdrowych maluszków smile Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!
                                        Pozdrawiam
                                        • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 07:41
                                          lena bardzo mi przykro , moze przed następną walką warto by było zrobić jakieś dodatkowe badania
                                          • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 08:40
                                            olivka2010 mnie również sad
                                            Następne podejście będzie już chyba raczej w Polsce, w przyszłym roku, bo z tego co czytam na forach, Wy dużo więcej badań macie robionych i lepszą - wg. mnie - opiekę lekarską. My mieliśmy tylko: drożność jajowodów, jakość nasienia, hiv, wirusy wątrobowe i różyczkę.
                                            Mam nadzieję, że następne podejście przejdę lepiej i nie będę już tak okrutnie przestymulowana, i będę miała transfer świeżego zarodka (teraz nie miałam, bo moje jajniki po pobraniu przez m-c były wielkości gruszekuncertain ).
                                            Tobie życzę szczęśliwej i przede wszystkim zdrowej ciążysmile Niech maleństwo zdrowo rośnie i dobrze się rozwijasmile
                                            • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 09:37
                                              Lena nie dziękuję oby nie zapeszać
                                              ja mogę Ci polecić Salve w Łodzi z czystym sumieniem a wiem co pisze bo wcześniej leczyłam sie w Krakowie , Katowicach .
                                              • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 10:14
                                                olivka, nie dziękuj, nie dziękujsmile
                                                Co do kliniki w Łodzi, to ja dziękuję, zapiszę koniecznie. Czytałam też, że dziewczyny polecają novum w Warszawie. A w Krakowie rzeczywiście nie ma żadnej godnej polecenia?
                                                Olivka, a czy Wy mieszkacie w okolicach Łodzi, czy tylko ivf tam robiliście? Da się tak robić cała procedurę w klinice, w mieście, gdzie się nie mieszka?
                                                Przepraszam, że tak wypytuję, ale logistyka też ma znaczenieuncertain
                                                • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 11:23
                                                  Tak Novum ma też dobrą opinie , jeszcze klinika w Białymstoku też jest ok .
                                                  Ja mieszkam ponad 300 km od Łodzi , na każdą wizytę jechaliśmy ale spotkałam sie z osobami które np. miały hotel wykupiony , można podchodzić do ivf gdzie sie chce .
                                                  Na forum białostockim wyczytałam ze dziewczyny biorą urlop 2 tygodniowy bukują sobie noclegi i cały czas od stymulacji po punkcje i póżniej transfer sa na miejscu pod opieką lekarza - rano do kliniki na badania a pózniej spędzają czas tak jak lubią zwiedzając okolice, odpoczywajac itp. W ten sposób robią też dziewczyny które przylatują z Angli , Irlandi
                                                  a miałaś robione badanie na rezerwe jajnikową-AMH , to podstawowe badanie przy stymulacji miedzy innymi zeby nie przestymulować ?
                                                  • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 11:48
                                                    Olivka, nic takiego nie miałamsad
                                                    Dzięki za wszystkie. info smile
                                                    Pisz proszę, jeśli Ci się jeszcze coś przypomni
                                                  • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 12:45
                                                    W Polsce w kazdej klinice przed stymulacją robi sie to badanie , miedzy innymi dlatego zeby wiedzieć jakie silne leki do stymulacji podać .
                                                    Z tego co widzę to chyba problem jest po stronie męskiej , w waszym przypadku .
                                                    A po transferze to miałaś jakieś lekarstwa np. progesteron ?
                                                  • lena_32 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 14:04
                                                    Olivka, u nas problem jest obopólny: pcos i nasieniesad
                                                    Leki brałam takie - progesteron w czopkach dopochwowych 2xdziennie, co 12 godz. i syntetyczny estrogen w tabletkach (Etynyloestradiol) 1xdziennie. Poza tym nic innego. Od transferu żadnych badań, skanów, nic.
                                                  • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 15:02
                                                    Jeśli chodzi o pcos to maja wiedza jest uboga wiec nie mogę nic podpowiedzieć ,
                                                    a także jeśli chodzi o nasienie , po prostu nie mieliśmy z tym problemu .
                                                  • anm-a Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 14:43
                                                    Olivko mam do Ciebie pytanie. Pisałaś, że do kliniki miałaś 300km. Czy po punkcji i transferze zostawałaś w Łodzi czy wracałaś do domu. Chodzi mi o to czy np. długa podróż samochodem nie ma złego wpływu na powodzenie transferu. Też będę podchodzić tam gdzie Ty.
                                                  • olivka2010 Re: Plamienie i krew w 5dpt 13.07.12, 15:07
                                                    anm-a jeśli chodzi o punkcje to nie wiem bo ja miałam ivf z komórka od dawczyni , natomiast jesli chodzi o transfer to po leżałam 2 godziny w klinice i póżniej pojechaliśmy do domu samochodem oczywiście jako pasażer
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka