Dodaj do ulubionych

inseminacja

24.07.12, 14:58
Dziewczyny czy jest mozliwa inseminacja na cyklu stymulowanym clo, ale po podaniu pregnylu nie peka pecherzyk, czy mozna wykonac inseminacje?
Obserwuj wątek
    • kavainca Re: inseminacja 24.07.12, 15:07
      IUI nic nie da, bo oocyt nie ma jak spotkać się z plemnikiem
      • beatrice230 Re: inseminacja 24.07.12, 15:57
        a w takim razie invitro mozna robic przy niepekajacyhc pecherzykach?
        • audrey2 Re: inseminacja 24.07.12, 16:03
          w ivf temat pekajacych lub nie pecherzykow Cie nie interesuje
          wyciagna z komorek co maja wyciagnac sztucznie
          natomiast nie pekaja Ci generalnie czy to byl jeden raz? mialam taka sytuacje w stymulowanej iui, ze pecherzyk nie pekl po ovitrelle
          po pregnylu pekaly
          • beatrice230 Re: inseminacja 24.07.12, 16:10
            mialam pierwszy cykl stymulowany bralam clo a potem w 11 dc mialam zastrzyk, ja mam cykl trwajacy 31-33 dni i zastanawiam sie czy nei za wczesnie mialam podany zastrzyk i czy dlatego mogl nie peknac, dodam ze mam tez maly torbiel i wlasnie w tym jajniku byl ten pecherzyk, a teraz po tym jak nie pekl powstaly torbiele i biore teraz do pon orgametril, a u ciebie jak?
            • audrey2 Re: inseminacja 24.07.12, 17:02
              czyli to byal jednorazowa sytuacja?
              zaczeliscie stymulacje do iui wiedzac, ze masz torbiel?? w mojej klinice nie mozna bylo podchodzic do iui (i oczywiscie stymulacji, jesli cokolwiek bylo na jajnikach, jakiejkolwiek torbiele) zwykle tez cykl po iui musislam odczekac, bo cos zostawalo na jaknikach
              nie wiem, dlaczego pecherzyk wtedy nie pekl, pech pewnie
              • beatrice230 Re: inseminacja 24.07.12, 18:39
                tak to byla jednorazowa stymulacja, wlasnie na pierwszej wizycie lekarz pow ze nie przeszkadza torbiel ze nic z nia nie trzeba robic bo jest mala, a pozniej dal miclo i pregnyl a teraz orgametril zeby sie to wchlonelo, i mam nast wizyte w nast piatek i codziennie wariuje i czytam co i jaksad
                • audrey2 Re: inseminacja 24.07.12, 19:05
                  eee,nie wariuj, nie ma powoduwink
                  iui tak czy inaczej ma bardzo niewielkie szanse powodzenia, tylko szkoda Twojej kasy i zawiedzionych nadziei
                  czy torbiel spowodowala brak pekniecia pecherzyka, nie mam pojecia, nie masz tez powodu sie martwic niepekejacymi pecherzykami teraz
                  torbiel sie wchlonie, a laparo moze tylko pomoc, takze nie marnujesz czasu, caly czas cos sie dzieje
                  ale lepiej nie robic iui, jesli cos masz na jajnikach lub w macicy
                  u mnie nie chcieli robic iui jesli cokolwiek bylo na jajniku, bo hormony moga powodowac wzrost torbieli i moze sie zrobic problem
                  nie podobalo mi sie to wtedy, ale dzisiaj wiem, ze mieli racje
                  • beatrice230 Re: inseminacja 24.07.12, 19:13
                    dlugo trwalo u ciebie leczenie?masz juz pocieche??nio wlasnie dziwne ze jak mialam maly torbiel to podal mi lekarz clo( fakt ze mala dawke bo 1/2 tabletki) a jest to ponoc najlepszy specjalista u mnie w miescie
                    • audrey2 Re: inseminacja 24.07.12, 21:11
                      ale ten gin to spec od nieplodnosci? bo clo to nie cukierki, a przepisywany jest jakby byl
                      nie wiem, jakie sa standardy w Pl, ale mnie do iui sytmulowali menopurem lub gonalem i pregnyl na pekniecie lub ovitrelle
                      podobno te leki sa lepsze (w sensie skutecznosci i skutkow ubocznych nic clo), ale clo jesb tansze
                      dobrze byloby zapytac prawdziwego specjaliste (moze tez ktos inny na forum sie wypowie), ale dziwnym wydaje mi sie podawanie lekow hormonalnych w takiej sytuacji
                      u mnie leczenie nie przynioslo skutkow
                      • beatrice230 Re: inseminacja 24.07.12, 21:21
                        tak jest specjalista, i wlasnie cieszy sie dobra opinia
    • asia.pco.1 Re: inseminacja - zalecenia po 30.07.12, 14:24
      Prawodopodobnie jutro będęmiała IUI. Czy po zabiegu powinnam udać się do domu i poleżeć?
      • kavainca Re: inseminacja - zalecenia po 30.07.12, 14:31
        wystarczy, że poleżysz 15 min po zabiegu
        • asia.pco.1 Re: inseminacja - zalecenia po 30.07.12, 14:36
          OK, czyli mogę wybrać się od razu po zabiegu w podróż okolo 400km? Czy lepiej odpuścić i wrócić do domu smile
          • kavainca Re: inseminacja - zalecenia po 30.07.12, 14:55
            nie umiem Ci odpowiedziec na to pytanie
            zapytaj lekarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka