25.07.12, 11:49
dzis dopiero 4 dzien po transferze (dpt) 5 dniowych blastuś, a ja wytrzymac nie moge! myślicie ze jutro rano warto robić sikańca? bedzie 5 dpt. nic się nie dzieje. tylko 3 dni po transferze miałam rano skurcze i od tamtego czasu nic..... skurcze były bez plamienia, w ogóle nie było plamienia.... tak pisze bo wiem ze tylko Wy wiecie przez co przechodzę. I ta huśtawka, raz ze musi być ok, raz że na pewno bedzie beta <0,1, buuuuuuuu. co tu robic? co tu robic? pozdrawiam Was wszystkie
Obserwuj wątek
    • aasb Re: 4dp5dt 25.07.12, 13:17
      To trudne, ale powstrzymaj się. Na razie może nic nie wyjść, a tylko nabawisz się stresu.
      Co do plamienia u mnie nastąpiło dopiero 9 i 11 dpt i to bardzo niewielkie (po udanym IVF), ale jego brak wcale nie oznacza braku ciąży. Znajdź sobie zajęcie i nie skupiaj się na sobie smile Nie szukaj objawów, bo raz będziesz znajdowała przemawiające za ciążą, a za chwilę będziesz czuła, że nic z tego.
      To trudny dla nas czas, ale moim zdaniem należy się powstrzymać to dnia wyznaczonego przez lekarza. Wcześniejsze testowanie może być mylące i nie potrzebnie spowodować załamanie. Pomyśl, jeśli miało się udać to w dniu wyznaczonym na betę będzie piękny wynik, jeśli nie to testowanie teraz tego nie zmieni.

Trzymaj się mocno i bądź cierpliwa smile
      • beatrice230 Re: 4dp5dt 25.07.12, 14:18
        w ktorej klinice mialyscie robione ivf, i jakie sa koszty ?
        • aasb Re: 4dp5dt 25.07.12, 15:11
          Od początku leczyliśmy się w Invimedzie w Warszawie.
          Koszt I in vitro (punkcja+ transfer+badania+leki+monitoring cyklu) to ok 10 tysięcy. Jak się nie uda, a są mrozaczki to następne są już tańsze ok 2500 z lekami.
          My łącznie na nasze leczenie (diagnozę, badania, 2 IUI, 3 IVF - w tym jedno pełne, 2 crio) wydaliśmy około 22 tysięcy. Leczyliśmy się półtora roku.
          Oczywiście w momencie kiedy dostajesz info że beta wskazała ciążę i wszystko zaczyna się wokół tego kręcić, ciąża rozwija się prawidłowo przestajesz myśleć o kosztach i tych wszystkich zabiegach. Ale prawda jest taka, że najpierw trzeba się mocno nakombinować, żeby tą kasę zdobyć.
          Czasem udaje się to szybciej, ale nasz doktorek już na początku nas ostrzegł, że największe prawdopodobieństwo powodzenia to 3-4 transfer i póki co miał rację smile
          • adormidera1 Re: 4dp5dt 25.07.12, 16:08
            a po ilu była beta? bo ja po transferze 5 dniowych blastuś mam robić bete po 6 dniach.
            • aasb Re: 4dp5dt 25.07.12, 16:40
              Ja robiłam po 12 dniach od transferu. Mrozaczki miały 4 dni.
              • adormidera1 Re: 4dp5dt 25.07.12, 16:43
                I JAKI miałaś wynik, tzn liczbę?
                • aasb Re: 4dp5dt 25.07.12, 17:34
                  308,2
              • adormidera1 Re: 4dp5dt 25.07.12, 17:46
                śliczny wynik. mi kazali robić 6 dpt
                • aasb Re: 4dp5dt 25.07.12, 18:17
                  Jakoś wcześnie, ale pewnie lekarz wie co mówi smile
                  Trzymam kciuki big_grin
    • lili2010 Re: 4dp5dt 25.07.12, 19:48
      ja robiłam dokładnie w 15 dniu po transferze, kusiło mnie wcześniej ale stwierdziłam, że co ma być to będzie i żaden test wcześniejszy tego nie zmieni a stres mi nie potrzebny.
      • dagmara-k Re: 4dp5dt 25.07.12, 23:27
        przy 5 dniowym jednym robilam 10 dnia i byl wielki wynik. 8 dnia juz wychodzi zazwyczaj, ale latwo sie niepotrebnie zetsresowac, jesli zagniezdzi sie pozniej. poczekaj jeszcze do tego 10 dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka