Dodaj do ulubionych

Zwalczyłam chlamydię!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.04, 17:19
Ku pokrzepieniu niektórych serc! Po miesiącu walki! 11 miesiącach starań o
dzidzię! Nareszcie ujemny wynik chlamydii!! Strasznie sie cieszę!
Teraz "tylko" pozostaje mi walka z hormonami. Kiepskie FSH i podwyższona
prolaktyna, ale wierzę, że musi być dobrze.
Dziś 31dc czekam na @ a potem od 3dc Clo, monitoring i Pregnyl! Zobaczymy!
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Zwalczyłam chlamydię!!! IP: *.icpnet.pl 01.07.04, 17:32
      moze to glupie pytanie, ale jakie badanie przeprowadza sie w celu wykrycia
      chlamydi?
    • Gość: nika Re: Zwalczyłam chlamydię!!! IP: *.toya.net.pl 01.07.04, 17:35
      gratuluje! ja rowniez walcze z tym problemem. Stosowalam juz doksycycline,
      sumamed i dalacin dopochwowy. co zastosowac zeby leczenie bylo skuteczne? po
      kazdym antybiotyku mam grzybice, juz nie mam sily walczyc. Czy robilas badanie
      kontrolne z krwi czy wymaz na antygeny? pozdrawiam
      • Gość: pepe Re: Zwalczyłam chlamydię!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.04, 17:46
        Robiłam wymaz - ponoć wynik jest dokładniejszy - tak twierdzi mój gin.Mi pomógł
        Sumamed 2 tabl po 8 dniach znowu 2 i po kolejnych 8 powtórka! A Ty w jakich
        dawkach brałaś, Twój partner leczył sie równolegle?
        Pozdrawiam
        • nika1310 Re: Zwalczyłam chlamydię!!! 01.07.04, 17:53
          my leczylismy sie oboje oczywiscie 1 g w dawce pojedynczej (sumamed). Doxy
          bralismy 2 razy dziennie po 100mg przez 7 dni. Dalacin bralam ja sama przez 7
          dni. W miedzyczasie maz byl chory i bral tez jakies antybiotyki, dlatego nie
          wyobrazam sobie teraz wziecia nastepnej porcji, bo nasze organizmy sa strasznie
          wyjalowione przez ta terapie. Ja robilam badanie przeciwcial i w poniedzialek
          ide zrobic wymaz. Na badaniu przeciwcial wyszlo mi miano 1:16 (czyli bardzo
          slabe, ale jednak obecne).
          • Gość: pepe Re: Zwalczyłam chlamydię!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.04, 17:59
            To jednak nasze dawki były silniejsze. Trzymam kciuki za ujemny wymaz! Wiem jak
            się czujecie. Te dawki antybiotyków są "zabójcze" ja każdą dawkę Summamedu
            bardzo odchorowywałam. Czułam sie okropnie!
            pozdrawiam serdecznie daj znać jak bedziesz znała wynik!
            • nika1310 Re: Zwalczyłam chlamydię!!! 01.07.04, 18:24
              dzieki, na wynik sie czeka pare dni, ale pewnie pod koniec nastepnego tygodnia
              bede juz cos wiedziec. Az mi goraco na mysl o kolejnym leczeniu, pozdrawiam
    • maretina Re: Zwalczyłam chlamydię!!! 01.07.04, 18:18
      szczere i wielkie gratulacjesmile
    • Gość: Sassi. Re: Zwalczyłam chlamydię!!! IP: 80.51.74.* 01.07.04, 22:01
      witam w gronie chlamydiowiczek, hi hiwink))
      My wlasnie skonczylismy kuracje sumamedem (6 dni, w tym pierwszego dnia 2
      tabletki, potem po 1 - oboje czulismy sie normalnie) i metronidazolem (maz 3x1,
      ja raz dopochwowo). Wynik kuracji poznamy za ok. 2 tyg. Teraz bierzemy Trilac, a
      ja jeszcze Lactovaginal (Nika juz zna ta historie). Przed grzybica sie chyba nie
      ustrzeglam, zaczynam czuc pieczenie i swedzenie, wiec zaczelam sie smarowac
      Clotrimazolem (czy to dobry wybor?).

A propos - w ostatnim Wprost jest spory artykul o chlamydii.
      • maretina Sassi 01.07.04, 22:44
        kup sobie w aptece plyn do higieny intymnej lactacyd. sa dwa typy: leczniczy i
        do codziennego stosowania. ten plyn zawiera paleczki kwasu mlekowego zapobiega
        nawrotom infekcji. myjcie sie tym z mezem oboje. plyn rewelacyjny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka