Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja "po"

04.01.13, 09:31
Czy pigułka "po" zażyta tylko raz może spowodować bezpłodność lub możliwość poronienia w przyszłości? Czy można zapobiec jakimis lekami, ziolami aby jej dzialanie bylo mniej szkodliwe? Słyzałam, że dziurawiec zwykły osłabia działanie tej pigułki, co jeszcze? Pryjęłąm ją bez najmniejszych podstaw (mam nerwicę), okazało się, że nawet nie została przebita błona dziewicza i do żadnego stosunku nie doszło
Obserwuj wątek
    • jeza_bell Re: Antykoncepcja "po" 04.01.13, 10:28
      kaska78915 napisał(a):

> Czy pigułka "po" zażyta tylko raz może spowodować bezpłodność lub możliwość po
      > ronienia w przyszłości?

Nie.
      Nie może- dopiero przyjęcie kilku w jednym cyklu stanowi duże obciążenie hormonalne dla organizmu.
    • adormidera1 Re: Antykoncepcja "po" 05.01.13, 13:57
      trzeba mieć tupet zeby pisać o czymś takim na forum niepłodność!!!!!
      • dagmara-k Re: Antykoncepcja "po" 05.01.13, 15:06
        ale o co ci chodzi adormidera? kiedys sama moze bedziesz leciala do apteki po ta pigulke, skad wiesz jak ci sie dalej zycie potoczy?
        widac mloda dziewczyna sie wystraszyla to pyta u najbarzdiej sie na temacie znajacych, mysle ze to lepiej, niz gdyby pytala na forach gdzie uslyszy ze same jestesmy sobie winne bo latami bralysmy piguly.
        • adormidera1 Re: Antykoncepcja "po" 05.01.13, 16:07
          no comment dagmara
          • zosia9 Re: Antykoncepcja "po" 05.01.13, 19:15
            A ja rozumiem dziewczynę i myślę że zapytała się na odpowiednim forum. Przecież wszyscy dookoła ( zwłaszcza KK) mówią że niepłodność ( używają określenia bezpłodność) jest wynikiem aborcji w młodym wieku.

Potwierdzam że niepłodność jest wynikiem różnych czynników a bynajmniej nie jest to aborcja.
            Tak więc śpij spokojnie. Idź do ginekologa po tabletki lub kup prezerwatywy. Mam nadzieję że nie dasz się wystraszyć i ciesz się seksem. Jak po naszych przykładach widać w ciąże się tak łatwo nie zachodzi a zareagowałaś prawidłowo biorąc tabletkę "po"
          • dagmara-k Re: Antykoncepcja "po" 05.01.13, 21:05
            no naprawde nie rozumiem, co ciebie w tym tak rusza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka